Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

to tera poznecajcie sie nad inna publiczna wypowiedzią na temat strajku

""Nie obsługujemy strajkujących nauczycieli ani innych pasożytowi i szantażystów" - tak dokładnie brzmiała pierwotna treść komunikatu Piotra Szarmacha. Umieścił go na kartce, a ją wywiesił na drzwiach swojego zakładu z częściami do samochodów w Starogardzie Gdańskim. W ten sposób dobitnie wyraził swój stosunek do protestu"

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

amochodów w Starogardzie Gdańskim. W ten sposób dobitnie wyraził swój stosunek do protestu"

tyle ze dawno zdjal i zmienil  a jak?   w gogelku....tlumaczac ze to była IRONIA>Nawiazal do pisemek czytanych przez ciebie.Dziwne ze nie ujal...lewakow i zydow.

Edytowane przez muls
26 minut temu, slawek.xm napisał:

Czy znaczy to ,że zyczysz sobie by rosyjskie samoloty zrównały z ziemia Polskę?

Wymieniłeś tylko te. Ja inne również. Rozumiem że według Ciebie gdyby amerykańskie samoloty zrównały z ziemią Polskę - byłoby OK?

A ja tylko chciałem pokazać jakie są najskuteczniejsze narzędzia rozmowy z religijnymi fanatykami.

33 minuty temu, Lech36 napisał:

Tylko co wybierzemy B52 czy TU-95 lub TU-22?

Jako członek NATO chyba oczywiste które wybierzemy.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Wymieniłeś tylko te. Ja inne również. Rozumiem że wedłu

a co mial biedaczysko zrobic jak tylko to było poprawnie politycznie.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

Nie obsługujemy strajkujących nauczycieli ani innych pasożytowi i szantażystów

Czyli Prezes i Duda oraz paru innych pasożytów i szantażystów nie mają tam czego szukać.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Jako członek NATO chyba oczywiste które wybierzemy.

Nie wiadomo jak długo jeszcze członek Nato z takimi "członkami" jak ci na górze.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

12 minut temu, slawek.xm napisał:

W ten sposób dobitnie wyraził swój stosunek do protestu

Właściciel sklepu w Ostrowie Wielkopolskim zawiesił na drzwiach informację że nie obsługuje członków i sympatyków PiS gdyż nie pozwala mu na to klauzula sumienia.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Właściciel sklepu w Ostrowie Wielkopolskim zawiesił na drzwiach informację że nie obsługuje członków i sympatyków PiS gdyż nie pozwala mu na to klauzula sumienia.

widzisz sam znalazłeś znakomite zastosowanie wyższości prawa boskiego nad ludzkim

brawo ty

jak ważne jest prawo boskie, to widać po zachowaniu księży. To najlepiej ukazuje fakt, że tu i teraz ważniejsze jest prawo świeckie.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

radio telewizja , net , w tym portale społecznosciowe i fora sa od wyrażania swoich opinii

w trakcie kazania ksiądz może gadac co własciwie chce nie jest zobligowany niczym poza własną "twórczością"

w kosciele ksiądz moze gadac co mu tylko przyjdzie do głowy ?

jesli to prawda to znaczy ze odsiew idiotów w seminariach musi byc zerowy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ba ale jak to  potrafi zrobic..idiota?Wszyscy znani   madrzejsi zostali odsunieci albo usunieci.

3 minuty temu, cir napisał:

a to znaczy ze odsiew idiotów w seminariach musi byc zerowy

Edytowane przez muls
8 minut temu, slawek.xm napisał:

widzisz sam znalazłeś znakomite zastosowanie wyższości prawa boskiego nad ludzkim

brawo ty

Jak zwykle zrozumiałeś wszystko na odwrót. Świadome prowokacje będą również zgłaszane do Moderacji. 

Kolejna kompromitacja Polski na arenie międzynarodowej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oj. PiS znowu wpadł na kumoterstwie, kolesiostwie i chronieniu swoich. Prokurator, jeden z ówczesnych zastępców Ziobry, za pierwszych rządów nierządników) uśmiercił gen. Janiszewskiego (jednego z twórców stanu wojennego, sekretarza Jaruzelskiego), mimo iż ten żył jeszcze co najmniej kilka lat, po procesie  m.in. Jaruzelskiego i Kiszczaka. Wszystko po to, aby nie brał udziału w sprawie karnej twórców tegoż stanu. Pikanterii dodaje fakt, że w sprawę zamieszana jest też p.Basia Skrzypek i kierowca Macierewicza.

Czego się nie robi dla swoich komunistów. Obłuda do kwadratu!

Znowu smród zrobili na cały kraj:(

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

Oj. PiS znowu wpadł na kumoterstwie, kolesiostwie i chronieniu swoich. Prokurator, jeden z ówczesnych zastępców Ziobry, za pierwszych rządów nierządników) uśmiercił gen. Janiszewskiego (jednego z twórców stanu wojennego, sekretarza Jaruzelskiego), mimo iż ten żył! jeszcze co najmniej kilka lat po procesie m.in. Jaruzelskiego i Kiszczaka. Wszystko po to, aby nie brał udziału w procesie twórców tegoż stanu. Pikanterii dodaje fakt, że w sprawę zamieszana jest też p.Basia Skrzypek i kierowca Macierewicza.

Znowu smród zrobili na cały kraj:(

Ale o tym już było kilka razy, sprawa nie jest aż tak oczywista. I w jaki sposób zamieszany jest kierowca Macierewicza?

A smród to był jak Jarul chodził na wolności. Czy też byliście tak samo oburzeni, czy już nie?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

21 minut temu, slawek.xm napisał:

to tera poznecajcie sie nad inna publiczna wypowiedzią na temat strajku

""Nie obsługujemy strajkujących nauczycieli ani innych pasożytowi i szantażystów" - tak dokładnie brzmiała pierwotna treść komunikatu Piotra Szarmacha. Umieścił go na kartce, a ją wywiesił na drzwiach swojego zakładu z częściami do samochodów w Starogardzie Gdańskim. W ten sposób dobitnie wyraził swój stosunek do protestu"

Łżesz zawsze tak, aże w dupie strzyka.

Uważaj. Jestem nauczycielem (z "wykształcenia?").

Trochę, a Cię szturchnę mocno.

Powiedz mi/nam/wszystkim - jak w Twoim znakomitym, pięknym umyśle układa się fakt, że typ w białej szacie, na Jasnej Górze!!! - błogosławi i wodą (święconą, buhaha) -pryska sk***ysynów .... wystawiających łapska w geście jednoznacznym? Jak to odbierasz? Jak z tym gestem możesz - po chrześcijańsku - żyć?  Toż się Kmicic, Oleńka i Pan Zagłoba - przewracają w grobach...

.....

Przecież będziesz jednym z pierwszych, któremu napletek sprawdzą. I obwód czaszki, jak to już napisał Kolega.

To raz.

Po wtóre: 

Nie chce mi się z tobą gadać.

I - nie pozdrawiam.

7 minut temu, bubusia napisał:

Ale o tym już było kilka razy, sprawa nie jest aż tak oczywista. I w jaki sposób zamieszany jest kierowca Macierewicza?

A smród to był jak Jarul chodził na wolności. Czy też byliście tak samo oburzeni, czy już nie?

Nie zaciemniaj - dowiesz się wiecej niedługo. Skoro o tym już było dawno, to dzisiaj by nie trąbili i nie zgłaszali do prokuratury...

Typowo po pisowsku. Rozmyć, rozmazać, a potem wcisnąć ciemniakom, że nic się nie stało. No i jeszcze podstawowy zarzut - a tamci?

Tfu. Pisowskie ści...a!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

Nigdy nie słyszałem by któryś nawoływał do przestepstwa ?

I nazwisko Międlar też Ci nic nie mówi?

w trakcie kazania ksiądz może gadac co własciwie chce

Księża Lemański i Boniecki też mogą?

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

34 minuty temu, slawek.xm napisał:

na 20 alumnów kapłanem zostaje dwóch trzech czasem zaden

odsiew jest duzy ale i tak wiekszośc odchodzi z własnego wyboru

A ty w końcu odszedłeś czy zostałeś?

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, traumeel napisał:

I nazwisko Międlar też Ci nic nie mówi?

nie uczestniczyłem w zebraniach z jego udziałem, poza tym został usunięty ze stanu duchownego i to chyba jest istotny argument

11 minut temu, traumeel napisał:

Księża Lemański i Boniecki też mogą?

I Lemański i Boniecki maja gdzieś zakaz wypowiedzi ,zreszta tak jak miał Międlar

ich sprawa czy wolnośc wypowiedzi jest dla nich najważniejsza

wszyscy trzej sa przykładem na to ,ze kazdy moze mówić co mu sie żywnie podoba

z wszelkimi konsekwencjami o których tez pisałem

Edytowane przez slawek.xm
4 minuty temu, slawek.xm napisał:

nie uczestniczyłem w zebraniach z jego udziałem, poza tym został usunięty ze stanu duchownego i to chyba jest istotny argument

Sprytny unik zamiast odpowiedzi na niewygodne pytanie.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, seniortelefono napisał:

A ty w końcu odszedłeś czy zostałeś?

ile razy trzeba to kolegom powtarzać? ?

nigdy nie bylem nie jestem i nie będę księdzem

i nigdy nie miałem takiego zamiaru

6 minut temu, slawek.xm napisał:

I Lemański i Boniecki maja gdzieś zakaz wypowiedzi ,zreszta tak jak miał Międlar

ich sprawa czy wolnośc wypowiedzi jest dla nich najważniejsza

wszyscy trzej sa przykładem na to ,ze kazdy moze mówić co mu sie żywnie podoba

z wszelkimi konsekwencjami o których tez pisałem

Himalaje niewiedzy? Chyba raczej celowe mijanie się z prawdą. Ks. Lemański został suspendowany właśnie za to co mówił. Ks. Boniecki ma zakaz wypowiadania się w mediach (poza Tygodnikiem Powszechnym) również za to co mówił na kazaniach. 

Więc nie kłam.

Ale pedofili nie usunęli, więcej zapewnili jeszcze "milsze" życie ?

"iskup łowicki Andrzej Dziuba skierował księdza, skazanego za molestowanie pięciu ministrantów, do ośrodka zajmującego się edukacją dzieci - mówią OKO.press osoby związane z diecezją łowicką. Sprawdziliśmy: księdzu towarzyszyło kilku nastoletnich chłopców "

Ukryta Zawartość

A tu kolejny..

"Ksiądz, który kilkanaście lat temu został skazany za pedofilię, prowadził - w jednej z dolnośląskich parafii - rekolekcje dla dzieci. Kuria podkreśla, że o sprawie nie wiedziała. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Bobcat napisał:

Himalaje niewiedzy? Chyba raczej celowe mijanie się z prawdą. Ks. Lemański został suspendowany właśnie za to co mówił. Ks. Boniecki ma zakaz wypowiadania się w mediach (poza Tygodnikiem Powszechnym) również za to co mówił na kazaniach

każdy z nich ma wybór zastosować sie lub nie ich wolna wola

Boniecki może pisac w TP

a jesli chodzi o Lemańskiego

Bp Romuald Kamiński postanowił o zawieszeniu do odwołania suspensy nałożonej na ks. Wojciecha Lemańskiego po tym, jak duchowny zwrócił się z prośbą o podjęcie pracy duszpasterskiej poza Diecezją Warszawsko-Praską. Ks. Lemański rozpocznie posługę na terenie Archidiecezji Łódzkiej - poinformowało KAI Biuro Prasowe Diecezji Warszawsko-Praskiej."

Na drugi raz prosze sprawdzić przed zarzuceniem kłamstwa

poza tym nie pisałem ,że nie maja żadnego zakazu wypowiedzi więc zarzut jest nietrafiony

i po trzecie jest to ostatni wpis pod kolegi adresem

EOT

55 minut temu, zukzukzuk napisał:

Nie zaciemniaj - dowiesz się wiecej niedługo. Skoro o tym już było dawno, to dzisiaj by nie trąbili i nie zgłaszali do prokuratury...

Typowo po pisowsku. Rozmyć, rozmazać, a potem wcisnąć ciemniakom, że nic się nie stało. No i jeszcze podstawowy zarzut - a tamci?

Tfu. Pisowskie ści...a!

"Rozmyć, rozmazać, rozpaćkać... Bo może, qwa - zapomną ....

Ich styl. 

I - wiecie, czemu tak wrzeszczą ostatnio, nawet - tu?

Bo mają przej...  Bo PiS jest przegrany do cna. Toteż wrzeszczą, bo może kilku się da przyciągnąč... Mnie nie wyrargają?

Idę se słuchnąć  Tetes Raides. Francuska kapela, śpiewajenca o idiotach. Też.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Sam sobie przeczysz. Mogą mówić co chcą, ale są zakazy i ograniczenia do których mogą się zastosować lub nie, niezastosowanie się obwarowane jest sankcjami. O tym że ks. Boniecki może pisać w Tygodniku Powszechnym, przecież pisałem. Kontaktów z innmi mediami ma zakaz. Więc nie kłam że mogą mówić wszystko.

A kolegami żadnymi nie byliśmy, nie jesteśmy i nie będziemy.

Edytowane przez Bobcat
2 godziny temu, muls napisał:

Albo kucharki  ktora mu gotuje.

Tę chce mieć tylko dla siebie.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

wiekszośc odchodzi z własnego wyboru

Przejrzeli na oczy.

59 minut temu, slawek.xm napisał:

ile razy trzeba to kolegom powtarzać? ?

nigdy nie bylem nie jestem i nie będę księdzem

i nigdy nie miałem takiego zamiaru

Czyżby czyżyk?

Nie wierzę ci w najmniejszym procencie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.