Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, slawek.xm napisał:

przestanie dla Ciebie mieć znaczenie czy kapłan będzie alkoholikiem pedofilem czy mordercą

Nie oczekuję również, że będzie umiał grać na fortepianie i znał biegle francuski.

7 godzin temu, jar1 napisał:

To też jest dobre:

"Minister Brudziński potępił "sąd nad Judaszem" w Pruchniku. To nie spodobało się dziennikarzowi TVP. "Nie znam tradycji zachodniopomorskiej, ale Panie Brudziński odwal się Pan od podkarpackiej" - napisał Adrian Klarenbach na Twitterze. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A wczoraj było tak:

Klepię ci ja mięso na kotlety, moja Kobiecinka siedzi przy kuchennym stole, przegląda wiadomości ze świata i (używając sporego skrótu myślowego) mruczy pod nosem:

- "No, tak... I kukła Żyda poszła w świat...

Tylko, że w świecie nikt nie powie o 'tradycji' zidiociałych antysemitów z jakiejś obsr... wiochy, tylko - o polskiej tradycji...".

Niby baba, a wie i sama pomyśleć umie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
11 godzin temu, slawek.xm napisał:

ale jesli chcesz mieć katolicki pogrzeb to jednak ktos za Ciebie będzie musiał poprosić księdza

Zawsze można poprosić księdza z Kościoła Polskokatolickiego. Oni są normalni bo mogą mieć rodziny i nie są pazerni. Oczywiście też są chrześcijanami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Lech36 napisał:

Zawsze można poprosić księdza z Kościoła Polskokatolickiego. Oni są normalni bo mogą mieć rodziny i nie są pazerni. Oczywiście też są chrześcijanami.

można. mozna pastora i popa też

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

można. mozna pastora i popa też

Można, ale ksiądz z kościoła Polskokatolickiego to taki sam ksiądz jak ten w którego Ty wierzysz tylko bardziej przystosowany do współczesnych czasów i nie owładnięty rządzą pieniądza jak Rydzyk, Głódź itd.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

mógłbys nie pierdzielic głupot?

Moja żona była zmuszona sytuacją związaną z odmową pochówku swojej babci (chodziła do kościoła 2 razy w tygodniu mimo podeszłego wieku) przez pazerny kler z powodu braku jakichś papierków, wzięła księdza z kościoła Polskokatolickiego. Byliśmy pod wrażeniem jego skromności i osobowości.  

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, Lech36 napisał:

Moja żona była zmuszona sytuacją związaną z odmową pochówku swojej babci (chodziła do kościoła 2 razy w tygodniu mimo podeszłego wieku) przez pazerny kler z powodu braku jakichś papierków, wzięła księdza z kościoła Polskokatolickiego. Byliśmy pod wrażeniem jego skromności i osobowości.  

głupoty odnosiły sie do wiary w księdza

a nie do wyboru chowającego, czy przewodniczącego w pogrzebie

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

mógłbys nie pierdzielic głupot?

Demonstracja pogardy wobec innego wyznania. A dla swojego wymaga szacunku.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Demonstracja pogardy wobec innego wyznania. A dla swojego wymaga szacunku.

Wszystko się zgadza.  Konkurencję we własnym segmencie rynku należy zwalczać bez pardonu, wszelkimi dostępnymi środkami.

42 minuty temu, jar1 napisał:

Jedni wierzą w Boga a inni w księdza. ?

Bo nie jest ważne kto tylko co dostarcza.  A ksiądz jest, pardon my french, znacznie bardziej namacalny...

Panowie, tak niesmialo chcialem zauwazyc, ze w ogole nie wiecie do czego sie odnosicie. Kolega Slawek uzyl tych slow, zeby wlasnie wykazac glupote wiary w ksiedza, a wy teraz piszecie o rzekomej pogardzie do innego wyznania i ze wszystko sie zgadza jesli chodzi o zwalczanie konkurencji. Nie wydaje wam sie, ze poruszacie sie w oparach absurdu.

Tak dla wyjasnienia, bo tak sie skalada, ze czytalem te slowa.

Ciekawe, czy chociaz macie na tyle odwagi, zeby przyznac sie do swojej glupawej pomylki.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

7 minut temu, bubusia napisał:

Nie wydaje wam sie, ze poruszacie sie w oparach absurdu.

Potwierdzam. Za każdym razem tak mi się wydaje gdy czytam cokolwiek napiszesz.

9 minut temu, bubusia napisał:

przyznac sie do swojej glupawej pomylki.

Przecież to oczywiste że wszystko co piszą inni jest głupawe. Tylko Ty i Twoja drużyna piszecie genialnie.

10 minut temu, Bobcat napisał:

No coz, do ciebie kolego nie dociera nic. Zawsze wyrywasz sobie cos z kontekstu, a potem komentujesz po swojemu.

Jak widac po powyzszym.

10 minut temu, Bobcat napisał:

Przecież to oczywiste że wszystko co piszą inni jest głupawe. Tylko Ty i Twoja drużyna piszecie genialnie.

Nie wszystko, tylko to co napisales w komentarzu do slow kolegi Slawka. Sprawdz, a zobaczysz jaka glupote walnales.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, bubusia napisał:

Sprawdz, a zobaczysz jaka glupote walnales.

No oczywiście że jest głupota Geniuszu Absolutny.

W dniu 22.04.2019 o 17:07, bubusia napisał:

W wyborach do PE PiS może liczyć na 41,6 proc. poparcia

To super, "rozdupcą" Unię od środka.

4 minuty temu, xniwax napisał:

Wreszcie.

Dokładnie, Europa będzie otwarta dla Rosjan.

12 minut temu, Lech36 napisał:

otwarta dla Rosjan.

Od dawna jest.
Rozdupczenie obecnego układu w UE być może zamknie przed nimi pewne możliwości jakie mają teraz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

35 minut temu, xniwax napisał:

Od dawna jest.
Rozdupczenie obecnego układu w UE być może zamknie przed nimi pewne możliwości jakie mają teraz.

,być może" "pewne możliwości" "układu"

Od razu widać kto jest Twoim mistrzem w blablaniu.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Eee, najwyżej skłócą się z resztą stronnictwa do którego dołączą.  Każdy wynik poniżej 39% będzie dla nich porażką bo tyle zdobyli w 2014 razem z Ziobrą i Gowinem.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Eee, najwyżej skłócą się z resztą stronnictwa do którego dołączą.  Każdy wynik poniżej 39% będzie dla nich porażką bo tyle zdobyli w 2014 razem z Ziobrą i Gowinem.

5 godzin temu, bubusia napisał:

Kolega Slawek uzyl tych slow, zeby wlasnie wykazac glupote wiary w ksiedza,

Gdyby ich użył aby wykazać głupotę bezmyślnej wiary to by było coś a tak wyszedł mu jedynie o jeden ksiądz za daleko.

1 godzinę temu, xniwax napisał:

Wreszcie.

Założyłem wątek dla przeciwników UE aby wpisywali jakieś sensowne alternatywne pomysły.Jak przypuszczałem nie doczekałem się takowych.Twoich również.Skoro nie masz żadnego pomysłu poza beznadziejną,jałową negacją to może daj sobie spokój.

14 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Założyłem wątek dla przeciwników UE aby wpisywali jakieś sensowne alternatywne pomysły.Jak przypuszczałem nie doczekałem się takowyc

Tak działa typowy wandalizm. Rospier..ić, by rozp..ic.  Dla radochy. 

50 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Założyłem wątek dla przeciwników UE

Dlaczego chcesz mnie przegonić do jakiegoś osobnego getta, które innym ku łechtaniu swemu ego założyłeś?
Trochu kulturu demokrato od siedmiu boleści.
Poza tym, wyjaśniłem dlaczego "wreszcie" i z tym poglądem możesz się oczywiście nie zgadzać.
Wybacz Wojciechu ale ja nie muszę zgadzać się z tobą.

41 minut temu, jar1 napisał:

Tak działa typowy wandalizm.

Masz rację, tak obecnie działa i wyniszcza UE obecna ekipa zarządzająca tym tworem, który co raz bardziej nie ma nic wspólnego 
z pierwotnym zamysłem tworzenia UE. Krytyka tego obecnego szamba nie oznacza rozwalenia UE lecz powrotu do jej właściwego znaczenia i przeznaczenia.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Ty się przede wszystkim nie zgadzasz z samym sobą.

Owszem, tylko aby ci nie ubliżyć.
Tak więc po co prowokujesz?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.