Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, slawek.xm napisał:

Podczas z jednej z miesięcznic smoleńskich starsza kobiecina  klarowała, że Jarosław Kaczyński pochodzi od Bolesława Chrobrego, w związku z tym jest Piastem

Piastem? Może chodziło o piastę?

Parker's Mood

20 godzin temu, slawek.xm napisał:

nie wiem skąd przyszło Ci do głowy ,ze jestem antysemitą ?

wręcz przeciwnie

znając Twoje poglądy i nie tylko...

poddałem Ci prosty pomysł na zaistnienie w przestrzeni publicznej

podziękuj i do roboty ?

Każdy antysemita tak twierdzi. Lepiej posłuchaj Wysockiego...

Edytowane przez jello
Gość

(Konto usunięte)

Z badania przeprowadzonego przez CBM Indicator wynika, że największym zaufaniem Polacy darzą prezydenta Andrzeja Dudę. Z kolei Grzegorz Schetyna budzi największą nieufność ankietowanych.

Z sondażu CBM Indicator wynika, że prezydent Andrzej Duda to polityk, który cieszy się największym zaufaniem Polaków. Głowie państwa ufa 62 proc. badanych. Przeciwnego zdania jest 25 proc., a 12 proc. badanych ma wobec prezydenta neutralne odczucia. Na kolejnych miejscach w rankingu zaufania znaleźli się premier Mateusz Morawiecki (54 proc.), Beata Szydło (44 proc.), Paweł Kukiz (43 proc.), Zbigniew Ziobro (43 proc.), Jarosław Kaczyński (42 proc.). Reszcie polityków ufa mniej niż 40 proc. badanych.

Ranking nieufności

W badaniu, które zostało przeprowadzone przez CBM Indicator, Polacy wskazali także, którym politykom nie ufają. Liderem tego zestawienia został Grzegorz Schetyna (48 proc.). Na kolejnych miejscach znaleźli się Ryszard Petru (44 proc.), Jarosław Kaczyński (43 proc.). Nieufność w stosunku do pozostałych polityków deklaruje mniej niż 40 proc. ankietowanych.

Badanie CBM Indicator zostało przeprowadzone metodą CAWI (ankieta online) w dniach 26-28 kwietnia 2019 roku na liczącej N=1014 osoby reprezentatywnej próbie dorosłych mieszkańców Polski (internautów).

i slawus to jest dobra czy nie wiadomosc.Bo te informacje to my znamy.Od zawsze.Pytanie czy ty sie cieszysz czy placzesz.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)

Mnie cieszy i wprawia w zdumienie to jak Juncker nagle zaczął włazić w dupę Polsce i polskim politykom,

cześc z jego wypowiedzi juz wklejałem reszta

https://www.rp.pl/Unia-Europejska/304289975-Juncker-Kaczynski-nie-chcial-sie-ze-mna-spotkac.html

z opozycji tylko Milerowi stanowisko Junckera odbilo się czkawką

"Komentując głośny wywiad z Jeanem-Claudem Junckerem w "Rzeczpospolitej", Miller ocenił, że szef Komisji Europejskiej "może padł ofiarą jakiegoś emocjonalnego przeciążenia"

W każdym razie ocena jest jednoznaczna twarda polityka pisu w stosunku do `unijnych biurokratów przynosi efekty a jest to tym bardziej znamienne iz dzieje się przed wyborami i taki głos Junckera wpisuje się jednoznacznie w poparcie pisu, jak widać na złośc odchodzącemu ze stanowiska ryżemu sierściuchowi makreli

dla mnie to straszne, że pis ma tak duże poparcie i w kraju i za granicą

ale i tak nikt w to nie uwierzy ?

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

W każdym razie ocena jest jednoznaczna twarda polityka pisu w stosunku do `unijnych biurokratów przynosi efekty a jest to tym bardziej znamienne iz dzieje się przed wyborami i taki głos Junckera wpisuje się jednoznacznie w poparcie pisu, jak widać na złośc odchodzącemu ze stanowiska ryżemu sierściuchowi makreli

Tak trzymać, Polska na tym na pewno zyska ;-).

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

dla mnie to straszne, że pis ma tak duże poparcie i w kraju i za granicą

To rzeczywiście jest straszne, wynika pewnie z niskiego stopnia edukacji PiS-owskich żołnierzy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

8 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ten przestrach slawka jakiś taki nieszczery.

Jak wszystko co wynika z PiS-propagandy ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

20 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

tak, jak i strach prezesa przed LGBT ?

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Mnie cieszy i wprawia w zdumienie to jak Juncker nagle zaczął włazić w dupę Polsce i polskim politykom,

I to jest właśnie przykład, jak człowiek o ciasnym umyśle potrafi w dziwny sposób postrzegać rzeczywistość. Tak łagodnie mówiąc, bo przecież osoby specjalnej troski trzeba chronić.

Mimo ich chamstwa i mentalnego zdziczenia.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

to raczej wynika z zupelnego niezrozumienia co i po co tu Juncker był a nawet tego ze to czlowiek nam sprzyjajacy.Podobnie jak Merkel.A skad on tego ma sie dowiedziec ?Z tvp info?Czy z niezalezniej?

30 minut temu, muls napisał:

to raczej wynika z zupelnego niezrozumienia co i po co tu Juncker był a nawet tego ze to czlowiek nam sprzyjajacy.Podobnie jak Merkel.A skad on tego ma sie dowiedziec ?Z tvp info?Czy z niezalezniej?

Zgadza sie, jedynym centrum rzetelnej informacji, z ktorego nalezy czerpac wiedze, jest GW. Tylko tam dowiesz sie prawdy, gdyz tylko tam pracuja niezalezni i odwazni dziennikarze, majacy na tyle duze jaja, zeby nie bac sie walki z obecnie panujacym u nas rezimem.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

8 minut temu, bubusia napisał:

Zgadza sie, jedynym centrum rzetelnej informacji, z ktorego nalezy czerpac wiedze, jest GW. Tylko tam dowiesz sie prawdy, gdyz tylko tam pracuja niezalezni i odwazni dziennikarze, majacy na tyle duze jaja, zeby nie bac sie walki z obecnie panujacym u nas rezimem.

Może nie jedyna, ale zanik jaj u dziennikarzy popierających PiS widać gołym okiem.

Dla mnie ciekawym przykładem jest taki łysy redaktorek z Polska Times. Pisał nawet całkiem z sensem dopóki żona nie dostała dobrze płatnej fuchy w Link4, czyli firmie-córce PZU. Zaraz się taki prawomyślny zrobił, że aż się ręce do oklasków same składały.

A teraz to może już nawet uwierzył w kłamstwa reżimu które z zapałem powiela. Taki to dzielny i niezależny z niego "dziennikarz".

Jestem Europejczykiem.

25 minut temu, bubusia napisał:

jedynym centrum rzetelnej informacji, z ktorego nalezy czerpac

a ty cós na ten temat wiesz czy tez to masz zTvpInfo?A jak nie wiesz to co cie to interesuje?

Edytowane przez muls

a tutaj pewnikiem niebawem pojdziemy w 1000+ dla dzieci w rozumie.Za sama deklaracje.Albo juz tylko rozlozone nogi.

Niepokojący raport GUS. Liczba ludności Polski wciąż się zmniejsza, po dwóch latach wzrostu spadła liczba urodzeń

ISBnews/MM 01.05.2019 11:57

Sytuacja demograficzna Polski stale się pogarsza - tak wynika z raportu za ubiegły rok, opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny. Na koniec grudnia 2018 r. było nas o 22 tys. mniej niż rok wcześniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

krotko mowiac modlmy sie i wszechpolski zakaz in witro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
58 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Trzeba wprowadzić stan wojenny.Wtedy w 1981r. liczba urodzeń wzrosła.

Bo jakiś czas nie było telewizji - szczególnie wieczorami. 

Na porodówkach zrobił się ścisk dopiero pod koniec lata '82..

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Trzeba wprowadzić stan wojenny.Wtedy w 1981r. liczba urodzeń wzrosła.

Bo zaczął się rozmnażać wyż z lat 50. To nie stan wojenny, ani braki prądu. Wyż lat 80 był proporcjonalnie mniejszy. Ci z wyżu "50" nie mieli już po 3 - 4 dzieci, ale przeważnie dwoje.

2 godziny temu, Chicago napisał:

Ale ogrzewanie wyłączyli i wszyscy siedzieli pod pierzyną, co na bank przyczyniło się do wzrostu populacji

Największe przyrosty populacji odnotowywano przy wyłączeniach oświetlenia w zimie (po 9 miesiącach). W Polsce były regularne wyłączenia spowodowane stopniem zasilania a na świecie zdarzało się to w czasie większych awarii.

Edytowane przez Lech36

Ogłaszam stan 20 zasilania na terenie całego kraju...

Dziękuję.

Wybierzcie Biedronia & Śmieszka, wyłączanie czegokolwiek wówczas w niczym już nie pomoże.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Napisz ty iksik cokolwiek z sensem. Dzisiaj święto, mógłbyś się wysilić.

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

Daremne żale. Z próżnego i Salomon nie naleje.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Dzisiaj dzień miłości reżimowych polityków do Unii.

Przy okazji tow. Syriusz ogłosił, że architektami wprowadzenia Polski do Unii by bracia Kaczyńscy.

Ciekawa koncepcja. Nowatorska.

Jako przykład absolutnie totalnego charakteru stalinowskiej dyktatury podaje się zmienianie treści haseł w radzieckiej encyklopedii, wykreślanie historycznych postaci i retuszowanie zdjęć. Ciekawe że są ludzie których ewidentnie inspirują tamte czasy.

Jestem Europejczykiem.

48 minut temu, Jaro_747 napisał:

On takich świat nie święci od '89.

Gość

(Konto usunięte)
16 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

15 godzin temu, Lech36 napisał:

Jak wszystko co wynika z PiS-propagandy ;-).

tu nie ma widac sensu pisanie prawdy.bo i tak kazdy sobie zinterpretuje wg własnego widzimisię ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.