Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, xniwax napisał:

el. Bo to jeden mały lewacki bubel.

ladnie to polaczyles lewaka i bubla.taki sam sens .Nie wiem tylko co na to faszysta bubel.

Edytowane przez muls
2 minuty temu, xniwax napisał:

Nie wiem o czym piszesz ale wiem o czym bredził Jeżdżewski i w jakim kontekście.
Tym bardziej jeśli byś troszkę pamięcią wrócił do czasów zarządzania POPSL i ich pokłony w ramach zżycie z tymi, których teraz tak chętnie opluwają. Tak to kwestia wyłącznie punktu siedzenie nie poglądów. Doskonale wiesz , że hipokryci z PO, SLD czy PSL jak tylko wrócą do żłoba
będą bardzo chętni do zmiany obecnych poglądów w kwestii KK do tych sprzed odrywania od żłoba.
Więc drogi Jarusiu nie wyjeżdżaj mi z propagandą swoją i taką też hipokryzją.
OK?

Prezentujesz poziom tak żałosny, że szkoda czasu na jakąkolwiek dyskusję.

Tylko jedna uwaga - jedyne co zrozumiałeś z wykładu Tuska to wystąpienie Jażdżewskiego. Którego nazwiska nawet nie potrafisz poprawnie napisać. Pa!

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

a co zatem tak kochasz Rydzyka? Odpowiedz. Nawet jeśli nie mnie - to Kolegom. Zapewne też są ciekawi tego zjawiska. 

zapewne za to ze mowi to co slawus mysli.

Edytowane przez muls
5 minut temu, muls napisał:

nie robia NIC.

Tego nie wiesz a głupio piszesz. Przewlekle głupio.
Pisz jednak głupio dalej, mądrości przyrostu w tobie od tego nie przybędzie.
Taki to twój stan stały, jak beton nabrzmiały od pierwszych perelowskich wylewek.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dlugie jak na reklame glupoty.Nie dosc ze nie na temat to jeszcze za darmo.Ale stylistycznie bez zarzutu.

Edytowane przez muls
23 minuty temu, Jaro_747 napisał:

co zrozumiałeś z wykładu Tuska

Co ty zrozumiałeś z przekazu Tuska?
Co zrozumiałeś z przedłużenia myśli Tuska wypowiedzianej przez Jażdżewskiego?

Zastanów się do czego dąży Tusk.
Obawiam się Twoja bezmyślność jest skuteczną zaporą aby to zrozumieć.

Cytat dla niepoznaki i zastanowienia z czym mamy doczynienia w środowisku POKE-monów.

"Każdy ma prawo do głoszenia swoich poglądów, ale uważam, że forma i to, co mówił Jażdżewski przed wykładem Donalda Tuska, było trudne do zaakceptowania" (Schetyna)

Pa czółko.

18 minut temu, muls napisał:

jak na reklame glupoty

Zasługujesz na długą reklamę w związku z nieprzeciętnymi zasługami.

Edytowane przez xniwax

10 minut temu, xniwax napisał:

prawo do głoszenia swoich poglądów, ale uważam, że forma i to, co mówił Jażdżewski przed wykładem Donalda Tuska, było trudne do zaakceptowania"

to moze przedstaw jak te same argumenty mozna ladniej tak zeby ci sie spodobało i zeby wszytko natychmiast zostalo zapomniane jak wszytko co dotyczy kosciola.Bo przeca tylko o to w tym chodzi.Opinie POkemonow nie maja znaczenia bo to wali ich po kostkach w tym czasie.i nie jest na reke..

Edytowane przez muls
9 minut temu, slawek.xm napisał:

masz racje przesadziłem przepraszam

Nie chowam nijakiej urazy?.

7 minut temu, muls napisał:

na reke

Nie wiem, mulsie,  ile na rękę biorą POKE-mony za to aby robić z siebie idiotów.

Edytowane przez xniwax

1 godzinę temu, Less napisał:

Opozycja nie wstała jeszcze z kolan i przeprasza za to że żyje. Prawdopodobnie przegra wybory - między innymi przez to.(...)

"(...)przyjęcie słów naczelnego "Liberté!" przez drugą stronę jest znamienne. - Widziałem strach w oczach polityków Platformy po wystąpieniu Jażdżewskiego. Oni pewnie myślą podobnie, ale wszyscy by się bali to wypowiadać przy okazji przemówienia jubileuszowego ich duchowego lidera - mówił Jarosław Gugała. Jego zdaniem, to może być błąd, ponieważ duża część młodej publiczności podchwyci te hasła. - Kierownictwo PO też zakłada, że tego rodzaju wypowiedź w Polsce politycznie szkodzi."   

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Opozycja, która boi się własnego cienia. Taka opozycja nie wygrywa. 

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, xniwax napisał:

rękę biorą POKE-mony za to aby robić z siebie idiotów.

nie wiem skad ci sie wzielo przelozenie ze skoro w PICie biora to tam tez.Niezaleznie co mowia POkemony reszta i tak wie o co chodzi .Tak ze nie wiem skad ten entuzjazm picowcow.

Niezleznie od tego co mowia POkemony

20 minut temu, Zyzol napisał:

łasnego cienia. Taka opozycja nie wygrywa. 

to tylko skutkowalo u bolszewikow na glebokiej wsi zyzolek jako rewolucja.

Edytowane przez muls

Ciekawe to przytaczanie Rydzyka. Czyli Rydzyk =Jazdzewski. No coz, moge sie zgodzic.

Retoryka podobna, zwolennicy tez wlasciwie tacy sami - oszolomy i tu i tam.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Warto tez popatrzec na zawsze decydujacy czynnik, czyli kase. Mamy Liberte, mamy wyklad, mamy zaproszenie Tuska, no i mamy pana J. Pytanie kto finansuje Liberte. Wystarczy poszperac i juz wiadomo. Do poszperania odsylam zainteresowanych

Zreszta niektorzy z nasego forum juz chca PRENUMERATY

Tak to jest, tak sie teraz sprzedaje, poprzez idee do kasy, poprzez kase do idei(ich propagowania) Dwa w jednym.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

nie beda sie udzielac za darmo zebys ty juz nie mogl utyskiwac.Dziwne ze nie poszukasz inwestorow w gowno ktore ty czytasz.

Edytowane przez muls
1 minutę temu, muls napisał:

nie beda sie udzielac za darmo zebys ty juz nie mogl utyskiwac.

?

24 minuty temu, bubusia napisał:

Pytanie kto finansuje Liberte. Wystarczy poszperac i juz wiadomo. Do poszperania odsylam zainteresowanych

Nie finansuje podatnik, również ten który wyznaje zupełnie inne poglądy w przedmiotowej sprawie. Jak ma to miejsce w przypadku - wiesz kogo mam na myśli.

zebys bubusia jednak nie musial sie spocic niepotrzebnie i znowu utyskiwac.

spółpraca finansowa

Pismo finansowane jest m.in. z grantów Konfederacji Lewiatan, Fundacji im. Friedricha Naumanna, Fundacji im. Stefana Batorego, Microsoftu oraz Atlanticu.

W związku z kontrowersjami, które pojawiły się podczas prowadzonego przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego konkursu grantowego dla pism społeczno-kulturalnych, w marcu 2011 roku w Gazecie Wyborczej opublikowany został list otwarty do ministra[4]. Autorzy – postacie polskiego życia publicznego – domagali się ponownego rozpatrzenia wniosku o przyznanie dofinansowania dla pisma, jednak działania nie odniosły oczekiwanego skutku.

Edytowane przez muls

Fundacji im. Friedricha Naumanna, ciekawe, ciekawe. Pozostali tez ciekawi, ale ten wyjatkowo, szczegolnie interesujaco wyglada pan FN. Moze cos na temat tego pastora. Tylko nie z wiki. Zreszta nie dasz rady, bo ni ma po Polsku.

A kto chce imponowac, widac tobie cos tu imponuje. Ja probuje dotrzec do korzeni tego projektu. Podstawa samodzielnego krytycznego myslenia. Drogi mulsie.

No wiec macie cos na temat tego teologa i polityka, pana Friedricha Naumanna

powaznie ? jak gwodz w dupie to trzeba znalezsc kogos kto go tam wsadził a nie  miejsce gdzie sie na niego usiadło?rzond polski nie zaplacil mimo ze dotychczas placił.Jak udajesz ze myslisz to udaj ze cos wymyslies.

Edytowane przez muls

Naumann is often considered an advocate of German nationalism with militarist and annexionist ideals, due to his book Mitteleuropa (1915) on the geopolitics of a Central Europe under German leadership

7 minut temu, muls napisał:

to jest rowniez po polsku bubusia i nie nudz pierdolami.

Ale czy ktos kaze ci czytac, daj zyc i zajmij sie soba. Dla mnie twoje wrzuty(glownie GW) to pierdoly, dla ciebie to co moje to tez pierdoly. Pozostan przy swoich, a ja pozostane przy moich. Pasi?

Edytowane przez bubusia

20 minut temu, bubusia napisał:

Naumann is often considered an advocate of German nationalism with militarist and annexionist ideals, due to his book Mitteleuropa (1915) on the geopolitics of a Central Europe under German leadership

Gdy brakuje argumentów wyciągamy dziadka z Wehrmachtu.

No coz, Liberte finansuje fundacja Naumanna, ktorego glowna mysla bylo zdominowanie Europy Srodkowej przez Niemcy, zeby moc rywalizowac ze Stanami, czy np Anglia. Interesujacy patron fundacji wspierajacej mysl liberalna.

Pieniądze z Niemiec są ważnym wsparciem dla fundacji Industrial, wydawcy pisma „Liberté!”. Ze sprawozdania finansowego wynika, że w 2013 r. Friedrich-Naumann-Stiftung für die Freiheit (Fundacja Naumanna) przekazała fundacji Industrial ponad 150 tysięcy złotych! Drugą dotację w wysokości ponad 32 tysięcy złotych wydawca „Liberté!” otrzymał z węgierskiej Republikon Foundation. Pozostałe źródła finansowania to m. in. dotacja z ministerstwa kultury w wysokości 70 tysięcy złotych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

A kto finansuje, zarządza  wpolityce i inne tzw. "niezależne" media? ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.