Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"- Inicjatywa, by prezydent zgodził się na umieszczenie krzyża na terenie Pałacu, jest słuszna. Dlaczego? Nie muszę tłumaczyć. Nie może być tak, że tamto zło, sprzed ponad pięciu i pół roku będzie trwało. To musi się zmienić. Musimy zmieniać Polskę w prawdzie i w zgodzie z wartościami. A w centrum tego, co jest polskością, jest krzyż. I nikt nie jest w stanie go stamtąd wyrwać - mówił dalej Jarosław Kaczyński w 67. miesięcznicę katastrofy smoleńskiej." - http://wiadomosci.onet.pl/kraj/krzyz-powroci-przed-palac-prezydencki-kaczynski-to-sluszna-inicjatywa/84nb9b

Brak mi wiedzy z zakresu psychiatrii, dlatego nie komentuję wypowiedzi pana prezesa.

Ale jeśli pan prezydent przychyli się do tej inicjatywy i mimo wszystko, a pomimo protestów reszty społeczeństwa, krzyż stanie na dziedzińcu pałacu prezydenckiego, to przewiduję szybki koniec rządów PiSu.

jeśli pan prezydent przychyli się do tej inicjatywy i mimo wszystko, a pomimo protestów reszty społeczeństwa, krzyż stanie na dziedzińcu pałacu prezydenckiego, to przewiduję szybki koniec rządów PiSu.

O, ja bym się protestami nie przejmował.

Polacy bowiem protestować nie będą.

A zdanie Polskojęzycznej Wspólnoty Rozbójniczej oraz jej zagranicznych mocodawców Polaków nic a nic nie obchodzi.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A zdanie Polskojęzycznej Wspólnoty Rozbójniczej oraz jej zagranicznych mocodawców Polaków nic a nic nie obchodzi.

...powiedział polskojęzyczny pseudo-patriota, udający zatroskanie krajem wiele setek kilometrów od niego.

...powiedział polskojęzyczny pseudo-patriota, udający zatroskanie krajem wiele setek kilometrów od niego.

Troskam się tak samo jak Skłodowska, Giedroyć czy Paderewski. :)

Ale te nazwiska komuchowi pewno nic nie mówią...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W moich czasach studenckich był na Uniwersytecie Warszawskim pedel, który nosił gronostaje za rektorem. Co roku, 1 października, zwykł był mawiać: "Pan Rektor i ja rozpoczynamy nowy rok akademicki".

Gdy pędzi konnica - żaba również podstawia nogę do podkucia.

Stawianie siebie w jednym szeregu z wymienionymi osobami dowodzi, że ma się nieźle poprzestawiane pod sufitem.

Jakie widzisz szanse a jakie zagrożenia dla Nowego Państwa Polskiego?

Zapraszam do dysleksji. ;)

iv_rp_powrci_jeste_gotowy_196.jpg

Kolejny watek dla forumowych sowieciarzy.

To dopiero początek.

Przewiduję że banksterka najdalej na wiosnę odpali Polakom gigantyczny kryzys finansów publicznych i straszliwą deprecjację złotówki.

W maju euro pomiędzy 5 a 6 zeta.

Jak się przez 8 lat żyło ponad stan tzw. kradło co się da i gdzie się da, to trzeba będzie ponieść konsekwencje rozpasania. Z próżnego i Salomon nie naleje.

"Polska jeszcze nigdy nie była tak bogata" - Bronisław Komorowski

Edytowane przez Mrok

Gorzej jak ktoś wewnątrz tego kraju kojarzy patriotyzm z lewackim nocnikiem czytając nocami Żdanowa w zatroskaniu o losy kraju.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Polska jeszcze nigdy nie była tak bogata" - Bronisław Komorowski

I nie będzie, dodał Duda.

Gorzej jak ktoś wewnątrz tego kraju kojarzy patriotyzm z lewackim nocnikiem czytając nocami Żdanowa w zatroskaniu o losy kraju.

Kto Ci broni być również oczytanym?

Kto Ci broni być również oczytanym?

Z pewnych wzorców prawactwo woli korzystać chyłkiem i w dyskrecji.

Bo jawnie się do tego przyznać, to oczywisty wstyd.

Największy szmaciarz wśród dziennikarzy to syfi-Lis.

POtem cała masa Zakowskich, Olejników, Szechterów, Kolend-Zaleskich itp cweli. CO oni teraz beda robic?

Zapomniałeś o odpowiedzialnym za "kształcenie" młodzieży czyli powiatowskim....sory wojewóckim :)

Troskam się tak samo jak Skłodowska, Giedroyć czy Paderewski. :)

Ale te nazwiska komuchowi pewno nic nie mówią...

na nobla skubany idzie :)

może i o Tobie historia wspomni :)

na nobla skubany idzie :)

może i o Tobie historia wspomni :)

Wkład tamtych osób do skarbnicy nauki, kultury i sztuki (nie tylko polskiej, światowej) jest powszechnie znany. Uprzejmie zapytowywuję: jaki jest wkład Doktorka? Poza pyskowaniem na Forum i wylewaniem tu swoich kompleksów

wojewóckim :)

Jemu też kij w oko! I kawałek szkła!

Debil jesteś i szmaciarz. Spadaj stąd wieśniaku.

Chyba Ty...

Zapisz sie lepiej do Bronka ndo funcdacji, najlepije Pro Civili,.

W okresie przęjęcia władzy,kultura w mediach powinna być bardziej widoczna,najlepszy byłby RESET. Powstrzymanie się w tym czasie dla oceny chociażby nowej władzy,co robią i takie tam wróżenie z fusów,gdybanie do bólu.

Tego nie daje się ogarnąć w naszych mediach.Jak dla mnie,to powoduje nieuchronny odruch wymiotny i działanie na zmęczenie.Chyba że tak właśnie ma być...po jaką...musimy sie tym interesować na przyszłość,oni to wykreują sami,bo najlepiej wiedzą czego chcemy...a to już tak długo się wlecze,całe życie,dość długie już zatruwanie medialne trwać musi?

,najlepszy byłby RESET.

Owszem.

...ale wystarczy posłuchać komentarzy w TVN24, choćby dzisiaj.

Najważniejszym wydarzeniem w TVN nie jest inauguracja nowej kadencji SRP lecz dymisja Kopacz i to co w za drzwiami w PO.

Pomijam zachwalanie żenującego przemówienia Kopacz pełnego buty i zakłamania.

Edytowane przez xniwax

Pomijam zachwalanie żenującego przemówienia Kopacz pełnego buty i zakłamania.

Rozumiem, że zakłamanie to życzenie sukcesów nowemu rządowi? Powinna na nich napluć i wtedy byłbyś zadowolony?

Jestem Europejczykiem.

Powinna na nich napluć...zadowolony

W sumie "napluła".

Raczej nigdy nie byłem zadowolony z tego co Kopacz mówi i robi.

Teraz również.

Zresztą Ona teraz post factum zapewne też...tym bardziej, że tym przemówieniem pogrzebała sobie bycie tak przewodniczącą koła PO,

jak i prawdopodobnie przewodzenie PO.

Miller miał rację z tym kończeniem.

W sumie "napluła".

A niby w jaki sposób???

Tylko konkretnie, bez wykręcania kota ogonem i projekcji własnych wyobrażeń typu - "bo ona myślała coś innego niż mówiła".

Jestem Europejczykiem.

A niby w jaki sposób???

Według Michała Fabisiaka nie jesteś "myślącym zwolennikiem PO":

Ostrzeżenie ze strony pani premier, dotyczące łamania przez Prawo i Sprawiedliwość demokracji, miało za zadanie przestraszyć społeczeństwo, co jest dla mnie działaniem niepokojącym. Moim zdaniem nie było to przemówienie, które dawałoby satysfakcję myślącym sympatykom Platformy - tłumaczy ekspert Dolnośląskiej Szkoły Wyższej. I dodaje, że w słowach Kopacz słychać było gorycz wyborczej porażki.

Całość tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kuzyn murzyna

Według Michała Fabisiaka nie jesteś "myślącym zwolennikiem PO":

Nie jestem żadnym zwolennikiem PO.

Fabisiak ma rację tyle tylko, że chyba go nie zrozumiałeś, albo mnie nie zrozumiałeś.

Więc jeszcze raz zapytam - w jaki niby sposób Kopacz "napluła" na kogokolwiek???

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Więc jeszcze raz zapytam - w jaki niby sposób Kopacz "napluła" na kogokolwiek???

A zauważyłeś ten cudzysłów? Wiesz co to oznacza?

Kuzyn murzyna

Co według ciebie w tej konkretnej sytuacji? Ciekaw jestem, bo nie jesteś autorem tej wypowiedzi.

Widzę, że zaczyna się wykręcanie kota ogonem, a ja prosiłem o "Tylko konkretnie, bez wykręcania kota ogonem i projekcji własnych wyobrażeń typu - "bo ona myślała coś innego niż mówiła", bo wiedziałem, co będzie.

Jestem Europejczykiem.

Nareszcie się nachapiemy, mówią do siebie wzajemnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze wzorem Węgier powinni odwoływanym prezesom obłożyć odprawy 99% podatkiem.

Ukryta Zawartość

Dobrze, że pani Szydłowa nie ma walizeczki z kodami do Pershing 2:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.