Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wbrew temu co wszyscy sądzili film b. Siekielskich nie zaszkodził, ale pomógł Jarkowi wygrać majowe wybory. Tu chylę czoła, bo świetnie to rozegrał. Ale nie oszukujmy się - wcześniej rządzący, w tym PO nic z tym problemem nie zrobili. I on to zwyczajnie wykorzystał.

A ostatnią deskę ratunku widzę w … nowym filmie Vegi. Dlaczego? Bo film Siekielskich mógł być odbierany przez gawiedź jako manipulacja, specjalnie nakręcony na zlecenie imperialistycznej TVN.

A Vega to swój chłop i fajne filmy robi. Plebsowi się podoba. I plebs będzie miał rozterkę po obejrzeniu "Polityki" - taką mam przynajmniej nadzieję. Chyba lepszy reżyser nie mógł się trafić.

Ale żeby nie było - Jacek podobno już trzyma kontrę w postaci filmu na Tuska (?). Bomba ma być odpalona w drugiej połowie września.

EDIT:

Przypadkowo zajrzałem na filmweb i jestem wręcz zszokowany "odpowiedziami":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo to manipulowanie opiniami (wie kto, do kogo należy ten portal?) albo mamy naród jeszcze głupszy niż myślałem.

A jeżeli tak jest, to moja nadzieja właśnie zgasła. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman

Ja ciekaw jestem jaka chronologia będzie w przypadku oskarżeń K. Sadowskiego.
Temat cholernie poważny i przykry, nie dlatego że Sadowski ale z powodu ofiar.
Mam nadzieję że (ta sprawa) zostanie potraktowana z równą uwagą jak pedofilia w każdej innej grupie bądź organizacji. Na razie WP grzeje temat a Onet #wybieramyprawde cisza jak makiem zasiał. Może prawda zbyt niewygodna jak na onet? Zwłaszcza to "wszyscy w środowisku wiedzieli". Ja jednak mam nadzieję że to nieprawda, że wszyscy wiedzieli.
Niestety, obawiam się, że ze strony tzw. środowiska dotrze do nas jedynie cisza. Nagle okaże się, że wszyscy celebryci są zajęci działalnością twórczą i nikt nie odważy się przyznać: tak, w środowisku wiedziano.
A pedofilów powinno się karać i oceniać tak samo niezależnie od tego, czy śpiewają jazz czy podczas mszy przy ołtarzu.

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

6 minut temu, Szyszkownik Kilkujadek napisał:

Mam nadzieję że (ta sprawa) zostanie potraktowana z równą uwagą jak pedofilia w każdej innej grupie bądź organizacji.

Czyli? Powołają komisję? I co? Będzie tak "skuteczna" jak w przypadku księży?

Dziennikarz Niezależnej Gazety Internetowej. Najpierw Neuman. Teraz, nagle on. Potem będą następni - jeszcze przed wyborami.

Coś mi tu nie gra...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

15 minut temu, Szyszkownik Kilkujadek napisał:

Mam nadzieję że (ta sprawa) zostanie potraktowana z równą uwagą jak pedofilia w każdej innej grupie bądź organizacji

To zależy. Jeśli ktoś nosi glejt od samego Pana Boga, to należy traktować go szczególnie.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Pieprzysz jak zwykle. To zadanie dla prokuratury psychola Zbyszka.

Bez chamstwa Jaro_747 nie istnieje. RPO systematycznie bada sytuacje w polskich więzieniach i publikuje z tego raporty.

13 minut temu, zukzukzuk napisał:

Czyli? Powołają komisję? I co? Będzie tak "skuteczna" jak w przypadku księży?

Wystarczy, że zajmie się nim prokurator.

41 minut temu, Szyszkownik Kilkujadek napisał:

Mam nadzieję że (ta sprawa) zostanie potraktowana z równą uwagą jak pedofilia w każdej innej grupie bądź organizacji. Na razie WP grzeje temat a Onet #wybieramyprawde cisza jak makiem zasiał.

Gazeta też jakaś taka wyciszona.

21 minut temu, Szyszkownik Kilkujadek napisał:

Mam nadzieję że (ta sprawa) zostanie potraktowana z równą uwagą jak pedofilia w każdej innej grupie bądź organizacji.

Może kiedyś powstanie Poczet Pedofilów Polskich.

A na poważnie.Środowiska gejowskie i pedofilskie są bardziej wpływowe niż to się powszechnie wydaje. Do tego dochodzi lojalność korporacyjna nastawiona na wyciszanie skandali i ochronę swoich. Tak dzieje się nie tylko w Polsce, ale i innych krajach. Dobrym tego przykładem jest Wielka Brytania, gdzie skandale tej natury tuszowano latami na szczeblach rządowych.

Stare ale jak prorocze, i nie tylko w teatrze/sztuce.:

Ukryta Zawartość

Cytat:

....Szczepkowska wywołała burzę swoim felietonem, w którym deklarowała, że nie daje gejom taryfy ulgowej właśnie dlatego, że nie jest homofobką. -  Jak wszyscy (geje) dzielą się na zdolnych i niezdolnych, na uczciwych, na spryciarzy i na ofiary sprytu. Otóż spryciarze z gejowskich środowisk znakomicie żonglują dziś słowem "tolerancja". I to jest nowość w ich wielowiekowej obecności w sztuce. Spryciarze zręcznie wykorzystują fakt, że świadomość i tolerancja jest w naszym kraju w powijakach. W imię pracy nad świadomością społeczną są w stanie każdy głos krytyczny nazwać homofobią. To czysta manipulacja i przede wszystkim blokowanie prawdziwej, rzetelnej dyskusji - napisała w serwisie e-teatr.pl.

Wyjaśniła, że sama również padła ofiarą lobbingu gejowskiego. - Gazeta, do której pisuję felietony bardzo chętnie i pilnie zamieszcza fakty świadczące o lobbingach homoseksualnych wśród kleru. Spróbuj jednak napisać tekst o takim lobbingu w teatrze. Ja spróbowałam. Tekst został zatrzymany i określony, jako donos. Ja zostałam nazwana szmatą. Otóż, jeśli mamy szczerze rozmawiać o prawach gejów do normalnego życia, to zachowujmy się jak w normalnym kraju i dajmy prawo do oceniania gejów też - napisała Szczepkowska, która swe felietony regularnie publikuje w "Wysokich Obcasach". 

Przytoczyła również sytuację wprost ze środowiska teatralnego. Nie trzeba sprawdzać nikogo pod względem preferencji seksualnych, żeby ten dyktat widzieć. Na zebraniu w Teatrze Dramatycznym wybitny homoseksualny reżyser powiedział do mnie - "Będziesz coraz bardziej martwa i coraz bardziej niepotrzebna" - opisała aktorka. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

25 minut temu, bubusia napisał:

...Szczepkowska wywołała burzę swoim felietonem, w którym deklarowała, że nie daje gejom taryfy ulgowej właśnie dlatego, że nie jest homofobką. -  Jak wszyscy (geje) dzielą się na zdolnych i niezdolnych, na uczciwych, na spryciarzy i na ofiary sprytu. Otóż spryciarze z gejowskich środowisk znakomicie żonglują dziś słowem "tolerancja".

Bardzo mądre słowa. Właśnie na tym wypłynął Biedroń, o czym to zresztą już pisałem. A szybko okazało się, że to przecież też ludzie, z takimi samymi wadami jak każdy z nas.

Doszliśmy w kwestii rzekomej tolerancji do absurdów, gdzie bezkarnie obraża się białego czterdziestoletniego krytyka, który miał odwagę skrytykować jakiś hoolywodzki  film. Ale tu nie chodzi może o samą krytykę, ale o to, ze gdyby te słowa zamienić z "to nie jest film dla białych ludzi" na "to nie jest film dla kolorowych (czarnoskórych) ludzi" to wiecie jaka byłaby afera. Wszyscy by srali, że rasizm, nietolerancja itp.

Pedofilia to obrzydliwa rzecz. Jest Sadowski, ale jeżeli mam być szczery to też jest i Polański.

Oryginal:

Gazeta, do której pisuję felietony bardzo chętnie i pilnie zamieszcza fakty świadczące o lobbingach homoseksualnych wśród kleru. Spróbuj jednak napisać tekst o takim lobbingu w teatrze. Ja spróbowałam. Tekst został zatrzymany i określony, jako donos. Ja zostałam nazwana szmatą

Szczepkowska

Mala zmian, nazwijmy lekka parafraza:

Gazeta Wyborcza, do ktorej pisuje, i ktora chetnie zamieszcza fakty swiadczace o pedofilii wsrod KK,  gdy napisze tekst swiadczacy o pedofilii w innych srodowiskach(czesto z GW zwiazanych), taki tekst zatrzyma i uzna mnie za donosicielke. A potem zostane nazwana szmata.

Takze tak to czesto wyglada z mediami. Pisza to co im pasuje, co jest zgodne z ich ideologicznym przekazem. O reszczie albo pisza bardzo malo, albo wcale. Czesto tez beda jednego pedofila bronic, drugiego ganic. Tak buduje sie swiadomosc czytelnika.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

11 godzin temu, soundchaser napisał:

nie zadawaj mi następnych durnych pytań

Dziwne stwierdzenie, Łon jest ekonomistą, członkiem RPP, wykładowca.

Przedstawił swoje koncepcje chyba ekonomiczne?

2 godziny temu, Meloman napisał:

A Vega to swój chłop i fajne filmy robi. Plebsowi się podoba

"Chłop" jest swój jak włazi w dupę Prezesowi i PiS. Vega to chyba jednak nie swój, tzn PiS chłop. PiS-elektorat to w 80 a nawet 90%-tach beton który wierzy tylko w to co powiedzą w TVPiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Koledzy PiSowcy z forum latali może z Kuchcińskim do Rzeszowa?

Bo teraz okazuje się, że "Kuchciński Travel" to familijno-partyjne linie lotnicze. Latał prokurator Piotrowicz z żoną, latali posłowie, latał Zbysiu Ziobro.

Ukryta Zawartość

Gratulacje!

Firma "Kuchciński Travel" planuje zmianę nazwy na "Kuchciński Family Travel".

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Lech36 napisał:

"Chłop" jest swój jak włazi w dupę Prezesowi i PiS. Vega to chyba jednak nie swój, tzn PiS chłop. PiS-elektorat to w 80 a nawet 90%-tach beton który wierzy tylko w to co powiedzą w TVPiS.

Ale ty jestes dokladnie taki sam. Tyle, ze wierzysz tej drugiej stronie. Miedzy betonem pisowskim a betonem antypisowskim nie ma zadnej roznicy. Tak samo podatny na manipulacje.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Koledzy PiSowcy z forum latali może z Kuchcińskim do Rzeszowa?

Bo teraz okazuje się, że "Kuchciński Travel" to familijno-partyjne linie lotnicze. Latał prokurator Piotrowicz z żoną, latali posłowie, latał Zbysiu Ziobro.

Ukryta Zawartość

Gratulacje!

Firma "Kuchciński Travel" planuje zmianę nazwy na "Kuchciński Family Travel".

No dobrze, latal, nie powinien, probowal sie kajac, wiado ze za malo.

Ale kwestia jest inna. Czy to jest temat na miesiace dyskusji? Ile mozna o tym samym? A moze tak wygodniej. Nie ma w co uderzyc, to mozna w Kuchcinskiego. Trzeba lud czyms karmic?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Teraz, bubusia napisał:

Miedzy betonem pisowskim a betonem antypisowskim nie ma zadnej roznicy.

Jest, beton PiS-owski przypomina beton PZPR-owski, ja wtedy stałem po przeciwnej stronie i do betonu było mi daleko, dokładnie tak jak teraz.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Jest, beton PiS-owski przypomina beton PZPR-owski, ja wtedy stałem po przeciwnej stronie i do betonu było mi daleko, dokładnie tak jak teraz.

Kombatant.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Wlasnie tak masz myslec, tak cie karmia. Masz odnosic wrazenie, ze wystepujesz w slusznej sprawie. Dokladnie to samo co z betonem pisowskim. On tez nic nie zauwaza, i mysli ze wystepuje w slusznej sprawie. Niczym sie nie roznicie. I tu beton i tam beton. Nieswiadomy beton.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Chcieli się przez moment poczuć jak Carringtonowie, znaleźć wsparcie dla żarliwej walki o zwycięstwo rewolucji która przynosi w końcu profity w postaci otaczającego niektórych rewolucjonistów luksusu.

Pieprzony PiSowski symetryzm. Już wiele razy tłumaczyłem, że tego rodzaju tezy można wsadzić sobie w buty. Albo gdzie indziej.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, bubusia napisał:

Masz odnosic wrazenie, ze wystepujesz w slusznej sprawie.

Opisujesz propagandowe działania TVPiS?

4 minuty temu, bubusia napisał:

Wlasnie tak masz myslec, tak cie karmia. Masz odnosic wrazenie, ze wystepujesz w slusznej sprawie. Dokladnie to samo co z betonem pisowskim. On tez nic nie zauwaza, i mysli ze wystepuje w slusznej sprawie. Niczym sie nie roznicie. I tu beton i tam beton. Nieswiadomy beton.

Pieprzony PiSowski symetryzm. Już wiele razy tłumaczyłem, że tego rodzaju tezy można wsadzić sobie w buty. Albo gdzie indziej.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Opisujesz propagandowe działania TVPiS?

Nie, dla ciebie jest TVN, a nade wszystko GW. To oni buduja beton do ktorego nalezysz. TVP buduje beton przeciwny.

Edytowane przez bubusia

To, że wszyscy robią kupę nie oznacza, ze są tacy sami. To ideologia zrównywania Szatana z Bogiem. 

Edytowane przez jar1
7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mozesz nie lubic, ale tak juz jest.

3 minuty temu, jar1 napisał:

To, że wszyscy robią kupę nie oznacza, ze są tacy sami. To ideologia zrównywania Szatana z Bogiem. 

Trudno uznac GW plus pochodne za Boga, a np TVP za Szatana. Bardziej i tu i tam widzialbym operujacego Pana Ciemnosci.

Edytowane przez bubusia

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Środowiska gejowskie i pedofilskie są bardziej wpływowe niż to się powszechnie wydaje

To prawda.

"Czarna zaraza" i wódz, który żyje z kotem. ?

4 minuty temu, bubusia napisał:

Trudno uznac GW plus pochodne za Boga, a np TVP za Szatana. Bardziej i tu i tam widzialbym operujacego Pana Ciemnosci

A kto stworzył Pana Ciemności? Samorodek jakiś? 

Edytowane przez jar1
6 minut temu, jar1 napisał:

Poza tym, jak juz robia kupe na nas, to raczej nie ma znaczenia z jakiej dupy wypada.

?

No chyba, ze ktos zasmakowal w okreslonych fekaliach. I musza byc takie, a nie inne.

?

4 minuty temu, jar1 napisał:

To prawda.

"Czarna zaraza" i wódz, który żyje z kotem. ?

A kto stworzył Pana Ciemności? Samorodek jakiś? 

Powstal przy okazji.

Edytowane przez bubusia

12 minut temu, bubusia napisał:

Mozesz nie lubic, ale tak juz jest.

Nie, tak nie jest. Tłumaczyłem to wiele razy i mogę spróbować jeszcze raz.

Jestem Europejczykiem.

"Ideologia LGBT jest podobnie zakłamana jak komunizm, a na miejscu Boga stawia ateizm, żądze, zboczenia i dewiacje" - czytamy w oświadczeniu Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej z okręgu Małopolska, które ukazało się w sieci. Zostało ono wydane, by wyrazić poparcie dla arcybiskupa Marka Jędraszewskiego."

Ukryta Zawartość

20 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie, tak nie jest. Tłumaczyłem to wiele razy i mogę spróbować jeszcze raz.

Możesz spróbować.

23 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Gdy się afera rozwinie, to kilka moich płyt, na których na fortepianinie gra niejaki Krzysztof Sadowski - cza będzie zawiesić na kołku.

Ja już sprawdziłem

Tylko dwie płyty, mało wyrzucania.

Ukryta Zawartość

"Według moich informacji i relacji ofiar, Krzysztof Sadowski molestował nie tylko dziewczynki, ale też chłopców...

Było to na początku lat osiemdziesiątych, byłem w podstawówce, nie pamiętam w której dokładnie klasie, ale raczej w klasach niższych. Moi rodzice organizowali wieczory artystyczne, w tym śpiewanie poezji Jana Pawła II w kościołach. Występowało na nich wielu znakomitych aktorów i muzyków, w tym Krzysztof Sadowski, który chyba grał na organach. Po koncertach księża organizowali przyjęcia i kolacje. Pewnego dnia rodzice wraz z aktorami i muzykami poszli na takie przyjęcie, a pan Sadowski został ze mną tam gdzie spaliśmy (nie pamiętam dokładnie jaka to była kwatera). W nocy wślizgnął się do mojego pokoju i zaczął mnie głaskać w miejscach intymnych. Zmroziło mnie. Nie byłem w stanie się poruszyć czy zaprotestować" 

Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.