Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Szef wszystkich szefów ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

27 minut temu, Zyzol napisał:

Czekam na wytyczne Ojca Dyrektora...

Nad tą opozycją i nad Schetyną w tej chwili wszyscy od prawa do lewa, że użyje twojego określenia, znęcają się. Moim zdaniem jest to w pełni zasłużona krytyka.

Taaa...

Jak kilka lat temu pisałem o ewolucji postkomunistów w stronę PiS to taki jeden dziadekwłodek robił sobie z tego jaja. No i wyszło na moje.

Zresztą badania socjologiczne to potwierdzają. Jak ktoś latami wierzył władzy autorytarnej to niby dlaczego na stare lata miałby zmienić nawyki.

Jestem Europejczykiem.

Dziadekwłodek przynajmniej był szczery - wierzył, ufał i czcił komuchów do szpiku jego starych gnatów.

A Zyzik? 

W zasadzie też, choć wszyscy widzimy, że jakby wbrew sobie ?☺️.

A ten kuń to na bank nie z Janowa. 

Tamtejsi nowi szefowie doprowadzili do tego, że nawet zębów nie mają. 

Do picia wody wystarczy.

30 minut temu, klecha napisał:

Stępka robiona przed projektem, a teraz:

„Uroczystość odbioru stalowego kadłuba lodołamacza czołowego oraz jego aluminiowej nadbudówki”

Ukryta Zawartość

Wiem, że z taśmy można zrobić dużo, ale lodołamacz? ;-))

Ukryta Zawartość

Mateuszek szarą taśmą skleja całą gospodarkę, dlatego jestem za tym, żeby sobie jeszcze chwilę porządzili. Zobaczymy ile ta taśma wytrzyma. Mateuszek na socjalne pomysły Prezesa planował wykorzystać podatki nałożone na amerykańskie koncerny, ale Pence mu to odwołał. No to trzeba będzie zabrać suwerenowi.

Jak patrzę na te ich świńskie ryje i słucham tych kłamstw to uważam, że im dłużej będą rządzić tym lepiej, bo tym bardziej gwałtowna rewolucja ich zmiecie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

24 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jak patrzę na te ich świńskie ryje i słucham tych kłamstw to uważam, że im dłużej będą rządzić tym lepiej, bo tym bardziej gwałtowna rewolucja ich zmiecie.

No i być może nowe komedyje powstaną. Bardziej aktualne. Bo te od Barei są deko niedoszacowane. Rzeczywistość PiS-u przerosła wyobrrażenia z filmów. Zadzwia tylko, że ludziom ciągle zabawa w głowie. Wystarczą obietnice pełnego brzucha i kieszeni...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A ja wciąż pytam i od nikogo nie otrzymuję odpowiedzi:

Jak to jest, że potencjalny wyborca nie widzi i nie czuje tego, że mu do prawej kieszeni władzuchna wtyka pińcet, z lewej zaś - pieszczotliwie i z ujmującym uśmiechem wyjmuje łosiemset... I coraz więcej.

I ten baran, jeden z drugim - godzi się na to, chwali sobie, że go po dupsku piorą i głosuje znowuż na takie złodziejskie, prymitywne zgromadzenie hien, jak PiS.

Niepojęte to jest w żadnej mierze.

No, chyba że Polacy, to faktycznie idioci do potęgi entej i takie na przykład dowcipy o nas w Hameryce nie są bezpodstawne.

Ręce opadają...

28 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

ak to jest, że potencjalny wyborca nie widzi i nie czuje tego, że mu do prawej kieszeni władzuchna wtyka pińcet, z lewej zaś - pieszczotliwie i z ujmującym uśmiechem wyjmuje łosiemset... I coraz więcej.

On myśli że to prezes hojną ręką rozdaje co zabrał tym elytom co się za PO obłowili...

Nie są w stanie pojąć, że to są ICH pieniądze.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Wysłałem mojego Kobietronka na wakacje do Polski. Niech se odzipnie ode mnie, a i ja od Niej. Czasem trzeba.?

Krakowianka od zawsze, choć szmat czasu mieszkała w pewnym podkrakowskim miasteczku. Sześć tysięcy ludzi raptem.

Dzwoni i pyta, co chcę.

- Urbana, lutownicę?, bo mi się zepsuła i małą paczkę tytoniu. (rzucam papierochy i sobie czasem robię skręta).

Obśmiała się i przywiozła trzy numery Nie no i ten cholerny tabac.

Patrzę na cenę, a tam jak byk stoi: 38,90.

Toż to, do urwy nędzy, jest prawie tyle, ile w "moim" Tabacu na winklu kosztuje pudełko tytoniu (11euro).

Brat też był, na krótko.

- Przywieź mi kawał starej, dobrej kiełbachy. Lisieckiej, na przykład.

No to przytargał - dziesięć słoików różnistej musztardy i - tego samego Urbana?. Na moje żale i pomstowania, gdzie jest krwa moja wyśniona kiełbasa, rzecze:

- Daj spokój. Tego nie idzie zjeść. Taka sama ujnia, jak i tu. Mosz musztardę i wcinaj. I tak dobrze, że mnie po drodze nie zabili. Jeżdżą jak pojeby.

Chyba jednak tu się zedrę.

Ps:  A!  Kobiecinka kupiła wraże pisemka na lotnisku. W miasteczku nie udało się kupić. W największym sklepiku z gazetami jest prasa, szlugi i gorzała. Na pytanie, czemu nie ma "Nie"? - usłyszała:

- Renata!!! Żeby mnie spalili???!!!

No, właśnie...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Czytanie sk***ysyna.
10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Te 200 mln to chyba mocno niedoszacowane.

Kolega jezz jest obszczelany w ekonomii, z pewnością zaraz nam to wytłumaczy.

Jeśli uważasz, że niedoszacowane to chyba ty powinieneś to wytłumaczyć .

15 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Znów 

Cytując klasyka, 

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

No i cisza zapadła.

2 godziny temu, klecha napisał:

Stępka robiona przed projektem, a teraz:

„Uroczystość odbioru stalowego kadłuba lodołamacza czołowego oraz jego aluminiowej nadbudówki”

Ukryta Zawartość

Wiem, że z taśmy można zrobić dużo, ale lodołamacz? ;-))

Ukryta Zawartość

Nie, cobym się czepiał, ale w tym kontekście "Gróbarczyk" to jest odpowiednie i zasadne nazwisko.

I tak ta łajba się utopi po tygodniu. A co derechtoruf, kierownikuf, sekretarek, gadaczy patryjotycznych nasyci!!! Tego jej nikt nie odbierze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
wodowanie kota

taki portal, który głównie ma dowalić PiS, ale tym razem w miarę trafnie określił główne problemy tego rządu. I jedyne zasługi - rozdawnictwo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Godzinę temu, jezz napisał:

Jeśli uważasz, że niedoszacowane to chyba ty powinieneś to wytłumaczyć .

Ty nam wytłumaczysz, że wszystko jest dobrze, a może nawet jeszcze lepiej.

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ty nam wytłumaczysz, że wszystko jest dobrze, a może nawet jeszcze lepiej.

Nie będziesz mi mówił co mam tłumaczyć i jak  ale widzę, że  nie potrafisz wytłumaczyć tego co sam napisałeś.

Edytowane przez jezz

– Hejterka Emilia? Ministerstwo Sprawiedliwości? Oczernianie sędziów? – próbuję naprowadzać. Nic. 
– Naprawdę nie słyszałem. Pierwsze słyszę o jakiejś Emilii. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie mam czasu zajmować się takimi rzeczami – reaguje jeden z nich. 

– Najbardziej liczy się, co ludzie dostają, co im się obiecuje. Każdy ma swoich zwolenników i wybaczy im nawet hejterskie posunięcia, a przeciwnikom przypisze wszystko złe – mówi Janusz Słabicki.

Ukryta Zawartość

i wszystko w temacie. Jednak PiS to stan umysłu.

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, jezz napisał:

Nie będziesz mi mówił co mam tłumaczyć i jak  ale widzę, że  nie potrafisz wytłumaczyć tego co sam napisałeś.

Nie interesują mnie debilne zabawy w przerzucanie się pytaniami które są twoim znakiem firmowym. Nie masz nic do powiedzenia to po prostu nic nie pisz. Pa!

Jestem Europejczykiem.

19 godzin temu, jezz napisał:

To znaczy kto kochał, jakieś konkrety?

No, jakże nie ma? Przecież - ma.

Patrzaj, ile tu treści...

14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Aha. Czyli dalej będziesz głosował na PiS żeby móc płakać jak to Amerykanom robi dobrze?

Ciekawa postawa. Obywatelska.

Żadna cisza. Chyba nie zrozumieliśmy się a ja nie mam obowiązku i ochoty w błyskawicznym tempie odpowiadać na każdy pierd.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Mnie za to bardziej zastanawia sens ogłaszania potencjalnym wyborcom planowany "zerowy budżet". Przecie ich to zupełnie nie interesuje. Na dodatek, jeśli jest tak świetnie to dlaczego nie dadzą więcej ludziom, na krowy i świnie?

4 minuty temu, Amator 2b napisał:

Żadna cisza. Chyba nie zrozumieliśmy się a ja nie mam obowiązku i ochoty w błyskawicznym tempie odpowiadać na każdy pierd.

Niby PiS krytykujesz, ale częściej włazisz mu w dupę jakoś tak ukradkiem i po cichu więc mocno zaciekawiło mnie na kogo to będziesz głosował. Jak się wstydzisz powiedzieć to nie ma sprawy.

Jestem Europejczykiem.

fajną opinię dzisiaj słyszałem.

zrównoważony budżet jest tylko i wyłącznie haczykiem na opozycję. Jeżeli nie daj boże, opozycja wygra wybory, nie będzie w stanie zrealizować budżetu. Można będzie ewentualny rząd grillować w dowolny sposób, dowolnie długo. Jeżeli PiS wygra wybory, wyborca PiS-u w ogóle nie wie o co chodzi z budżetem i po co on jest. Zmieni się, poprawi i ...alleluja i do przodu

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
A ja wciąż pytam i od nikogo nie otrzymuję odpowiedzi:
Jak to jest, że potencjalny wyborca nie widzi i nie czuje tego, że mu do prawej kieszeni władzuchna wtyka pińcet, z lewej zaś - pieszczotliwie i z ujmującym uśmiechem wyjmuje łosiemset...

Przecież to proste, "szlachta nie pracuje"
22 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie interesują mnie debilne zabawy w przerzucanie się pytaniami które są twoim znakiem firmowym. Nie masz nic do powiedzenia to po prostu nic nie pisz. Pa!

Nie wiem czy wiesz ale to forum dyskusyjne i każdy może pisać co chce i kiedy chce, cytując klasyka neomarksistę, zatem najwyraźniej pomyliły ci się role.

Nie pytałem cię o niedoszacowanie podatku cyfrowego i nic na ten temat nie pisałem, zatem tu tez coś ci się myli ale skoro sam tak twierdzisz to pewnie robiłeś jakieś wyliczenia.

Edytowane przez jezz
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

http://300polityka.pl/news/2019/09/04/nowy-etap-kampanii-pis-ruszaja-cysterny-wstydu-po-psl/

Sztab PiS zapewnia, że cysterny są opłacone przez Komitet Wyborczy.

Jak napisał wicerzecznik partii: „zostały wynajęte przez Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość na zasadach komercyjnych od prywatnej firmy”.

Także PKN Orlen zamieścił w sieci komunikat na ten temat: „W związku z pojawiającymi się nieprawdziwymi doniesieniami o zamieszczaniu na naszych cysternach treści niezwiązanych z działalnością biznesową, informujemy, że nie jesteśmy w żaden sposób związani z tą akcją, a wspomniane cysterny nie należą do naszej firmy”.

"Ja bardzo przepraszam, ale podejrzenia panów są całkowicie bezpodstawne. Ja niczym nie handluję. Ta pani przyszła do mnie w tym kożuchu i w nim wychodzi."

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Niby PiS krytykujesz, ale częściej włazisz mu w dupę jakoś tak ukradkiem i po cichu więc mocno zaciekawiło mnie na kogo to będziesz głosował. Jak się wstydzisz powiedzieć to nie ma sprawy.

Doprawdy?

Źle chyba odczytujesz moje intencje.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

28 minut temu, Sine Metu napisał:

"Ja bardzo przepraszam, ale podejrzenia panów są całkowicie bezpodstawne. Ja niczym nie handluję. Ta pani przyszła do mnie w tym kożuchu i w nim wychodzi." emoji14.png

Pisałem, że obrazy imć Barei wysiadają, w porównaniu z dzisiejszą rzeczywistością. Fajnie byłoby Go zapytać czy przypuszczał, że życie przebije prześmieszne komedie? Szkoda iż już nie odpowie..

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.