Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, Lech36 napisał:

Moim sąsiadom "społeczeństwo" "zabrało" już 3 samochody spod domu.

Może jakby sobie nie kupili porsche za 500+ to by nikt im nie zabrał.

45 minut temu, Lech36 napisał:

Społeczeństwu niewyedukowanemu podoba się że można coś bez pracy dostać lub sobie wziąć. Moim sąsiadom "społeczeństwo" "zabrało" już 3 samochody spod domu. Pewnie brali przykład z góry. Oni biorą sobie (nie kradną) to my też sobie weźmiemy a co nam tam ;-).

Oni po prostu posłuchali Prezesa i dokonali redystrybucji dóbr, tyle że w skali mikro ;-).

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Oni po prostu posłuchali Prezesa i dokonali redystrybucji dóbr, tyle że w skali mikro ;-).

Zgadza się, szkoda że ja się nie nauczyłem takiej redystrybucji, byłoby teraz jak znalazł ;-).

10 minut temu, jezz napisał:

Może jakby sobie nie kupili porsche za 500+ to by nikt im nie zabrał.

Jak zabiorą to "PiZetjU" wypłaci odszkodowanie i kupisz sobie drugi. Ruch w interesie musi być, inaczej handel zdechnie a produkować tych elektryków obiecanych przez Morawieckiego polscy patrioci się pewnie jeszcze nie nauczą bo nie będzie ich miał kto uczyć. 

30 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Przynależność do "ciemnego ludu " jest chyba dobrowolna.Wystarczy tylko wyłączyć intelekt.

Czasem intelekt zawodzi, zwłaszcza pod wpływem kasy do wzięcia. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Amator

Przecież to oczywiste,że każde osłabianie UE,skłócanie nas z innymi krajami UE to woda na młyn Putina.

Na płaszczyźnie militarnej wszystko jest "sicher".

I co to znaczy osłabianie UE przez PiS?

Nie bardzo rozumiem jak PiS osłabia UE.

PiS wcale nie jest eurosceptyczny,no może liże dupę berlińczykom mniej ostentacyjnie niż to robili poprzednicy ale to wszystko.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Jak zabiorą to "PiZetjU" wypłaci odszkodowanie i kupisz sobie drugi.

Dlaczego ja mam sobie kuoić. To nie mi ukradli tylko twoim sąsiadom.

Edytowane przez jezz
13 minut temu, jezz napisał:

Dlaczego ja mam sobie kuoić. To nie mi ukradli tylko twoim sąsiadom.

Po to żeby komuś coś mógł ktoś ukraść (wziąć sobie) ten ktoś musi najpierw to kupić. Ty też możesz sobie kupić o ile masz nx500+. W zasadzie to nawet nie kupić tylko dostać od Państwa. W końcu nie musisz na to pracować. Lekko przyszło lekko pójdzie, może być nawet na Porsche. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Spodziawajcie się telefonu z centrali?

Eurodeputowane Prawa i Sprawiedliwości Beata Szydło i Elżbieta Rafalska zaprezentowały podczas konferencji prasowej nowy projekt w ramach kampanii przed wyborami parlamentarnymi. Od dziś rusza call center ugrupowania, które w ten sposób chce zachęcać wyborców do głosowania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Amator 2b napisał:

Napisz coś więcej o polityce zagranicznej PiS i Putinie( w domyśle może być ).Bardzom ciekaw gdzie tu jest płaszczyzna styku.

„PiS z perspektywy Władimira Putina było doskonałą alternatywą. To partia antyeuropejska i antyliberalna, negatywnie nastawiona do naszych ważnych sojuszników, takich jak Niemcy czy Ukraina. Zarówno Kreml, jak i PiS działają bezwzględnie i cynicznie, skrywając się pod płaszczykiem konserwatywnych wartości”, mówi dziennikarz śledczy "Polityki".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

dziennikarz śledczy "Polityki"

Bajki dla niepełnosprawnych umysłowo - wypisz wymaluj PiS z "zamachem smoleńskim". )))

Kiedy?

Gdy Polska w czasie ukraińskiej rewolucji w pełni opowiedziała się po stronie Ukrainy. Dużą rolę odegrał wtedy Radosław Sikorski, który podróżował do Kijowa i między innymi namawiał liderów opozycji do podpisania porozumienia z prezydentem Wiktorem Janukowyczem. Niedługo potem Polska zaczęła walczyć z importem rosyjskiego węgla, a kandydatura Donalda Tuska na szefa Rady Europejskiej zaczęła być poważnie rozważana w Brukseli. Rosyjskie elity władzy, które nie traktują Polski podmiotowo, poczuły się urażone i zagrożone. Te kilka powodów wystarczyło, by popchnąć Kreml do działania. Zdecydowano, że trzeba nam dać po łapach. Po aneksji Krymu Putin już się nie patyczkował.

A gdzie były/są polskie służby specjalne? Czyżby PiS miał racje, że były/są to "agenci Kremla"? I PO nic z nimi nie robiło?

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Społeczeństwu niewyedukowanemu podoba się że można coś bez pracy dostać lub sobie wziąć. Moim sąsiadom "społeczeństwo" "zabrało" już 3 samochody spod domu. Pewnie brali przykład z góry. Oni biorą sobie (nie kradną) to my też sobie weźmiemy a co nam tam ;-).

Niekoniecznie. Wyedukowane społeczeństwo nie jest tu wcale lepsze. Twoja wypowiedź nawiązuje do arcymądrej wypowiedzi Sthura seniora o zemście potomków chłopów folwarcznych. Lubię Sthurów  jako aktorów. Jednak w roli socjologów, polityków czy historyków są chu.a warci.

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

„PiS z perspektywy Władimira Putina było doskonałą alternatywą. To partia antyeuropejska i antyliberalna, negatywnie nastawiona do naszych ważnych sojuszników, takich jak Niemcy czy Ukraina. Zarówno Kreml, jak i PiS działają bezwzględnie i cynicznie, skrywając się pod płaszczykiem konserwatywnych wartości”, mówi dziennikarz śledczy "Polityki".

Ukryta Zawartość

Punkt styczny też jest tu. Najpierw PiS i zwolennicy twierdzili, że PO układa się z Putinem. Teraz PO, zwolennicy i Jaro_747 twierdzą, że PiS jest doskonałą alternatywą dla Putina. I to jest właśnie POPiS całom gembom. Najciekawsze jest to, że ani PiS, ani PO nie chciały zgodzić się na parlamentarna komisję śledczą w tej sprawie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol

Zabawne te wpisy. I jak szybciutko się pojawiły. Coś musi być na rzeczy.

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ukryta Zawartość

Śledczy coś słabo śledzi chociaż z jednym muszę się zgodzić, że PiS to taki trochę Putin. Putin czy PiS intuicyjnie rozumieją, że dla utrzymania swojej władzy i jej legitymizacji niezbędne są odwoływania patriotyczne.

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Nie patriotyczne ale pseudopatriotyczne .Bo szkodzą krajowi a mają za cel jedynie odwrócić uwagę od przekrętów władzy. Z prawdziwym patriotyzmem nie ma to nic wspólnego.

Stalin, Hitler i Polpot tez odwoływali się do patriotyzmu.  Standard u wszelkiej maści dyktatur. 

3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie patriotyczne ale pseudopatriotyczne .Bo szkodzą krajowi a mają za cel jedynie odwrócić uwagę od przekrętów władzy. Z prawdziwym patriotyzmem nie ma to nic wspólnego.

A co ma?

Prawdziwy patriotyzm polega na działaniu na korzyść własnego kraju a nie tylko władzy czy grupy społecznej.

31 minut temu, Zyzol napisał:

Niekoniecznie. Wyedukowane społeczeństwo nie jest tu wcale lepsze. Twoja wypowiedź nawiązuje do arcymądrej wypowiedzi Sthura seniora o zemście potomków chłopów folwarcznych. Lubię Sthurów  jako aktorów. Jednak w roli socjologów, polityków czy historyków są chu.a warci.

Punkt styczny też jest tu. Najpierw PiS i zwolennicy twierdzili, że PO układa się z Putinem. Teraz PO, zwolennicy i Jaro_747 twierdzą, że PiS jest doskonałą alternatywą dla Putina. I to jest właśnie POPiS całom gembom. Najciekawsze jest to, że ani PiS, ani PO nie chciały zgodzić się na parlamentarna komisję śledczą w tej sprawie.

I tak ten cyrk kręci się od dawna.

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Prawdziwy patriotyzm polega na działaniu na korzyść własnego kraju a nie tylko władzy czy grupy społecznej.

Może kiedyś tego doświadczymy.

A kto stał za aferą podsłuchową u Sowy i przyjaciół?Afery która przyczyniła się do przegranej PO ?Rosyjskie służby specjalne.

37 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A kto stał za aferą podsłuchową u Sowy i przyjaciół?Afery która przyczyniła się do przegranej PO ?Rosyjskie służby specjalne.

A jednak Ruscy.

Biedna PO.

46 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To tylko pokazuje słabość POPiS-owego państwa. Jeśli tak faktycznie było. Po rozbiciu służb specjalnych przez Macierewicza sytuacją wewnętrzna w Polsce można manipulować na wiele sposobów.

Zyzol z Jurijem gdy chodzi o działania Kremla tradycyjnie rżną głupa.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Po to żeby komuś coś mógł ktoś ukraść (wziąć sobie) ten ktoś musi najpierw to kupić

A myślisz, że to też tal działa, że jak mi ukradną furę to muszą potem oddać ssmolot?

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Ty też możesz sobie kupić o ile masz nx500+.

Oczywiście, biorę z obrzydzeniem ale przepijam z przyjemnością. 

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

tradycyjnie rżną głupa

Po co go rżnąć? Zarżnie się głupotą własnych wywodów.

Służby rosyjskie w Smoleńsku mordują PiS-owską elitę bo strasznie zagraża interesom rosyjskim, całują się z Tuskiem bo PO jest prorosyjska. Potem publikują taśmy z Sowy bo PO strasznie zagraża interesom rosyjskim, całują się z Kaczyńskim bo PiS jest prorosyjski. Trzyma to się kupy. Dużej.

12 minut temu, jezz napisał:

Oczywiście, biorę z obrzydzeniem ale przepijam z przyjemnością. 

I bardzo dobrze, przynajmniej walczysz z alkoholizmem. "Wroga" zawsze trzeba lać w mordę.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

I bardzo dobrze, przynajmniej walczysz z alkoholizmem. "Wroga" zawsze trzeba lać w mordę.

A w którym miejscu ty to wyczytałeś?

Z niczym nie walczę.

6 minut temu, jezz napisał:

Z niczym nie walczę.

Walczysz, walczysz, każdy Twój wpis to walka za sprawę, jak w czasie rewolucji październikowej.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Walczysz, walczysz, każdy Twój wpis to walka za sprawę, jak w czasie rewolucji październikowej.

Lubię te twoje brednie. To który np. wpis, tak ze dwa możesz podać?

Przed chwilą pisałeś, że walczę z alkoholizmem i już zmieniłeś zdanie?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Serdeczności Sine Metu , Piotrek gorszego sortu.

Ja tam nigdy się nie uważałem za jakiś "gorszy sort" czy innego "nieudacznika". I wyjaśnić sobie pozwolę:

'93 - komuchy wygrały. Do ogarnięcia.
'95 - Kwachu wygrał. No ale Lechu spieyrdolił debatę.
'2000 - qrwa, zdenerwowałem się.
'2001 - no jak wyborcy poszli po obiecane przez towarzysza Millera gruszki na wierzbie, to powiedziałem dość!

Wybory '2005 niczym mnie nie zaskoczyły, tym bardziej że ja już byłem "wyjechany" na stałe.

Część ludzi wróciła, poczynając od 2008, no ale mnie akurat tutaj dobrze.

Równie serdecznie pozdrawiam, Piotrze/Piotrku - i nie dajmy sobie zawłaszczyć naszych symboli.

7 godzin temu, slawek.xm napisał:

popisz farmazonów na forum

Nie obawiaj się konkurencji. Nikt Cię nie pokona w pisaniu farmazonów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.