Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Śmieszy mnie twoja upierdliwość i konieczność udowodnienia że masz rację nawet wtedy, gdy ewidentnie jej nie masz.

Nie mam, to ciekawe. Ale za to potwierdza się, ze ty masz. Cieszy mnie to.

Zupełnie jak z tym PKO?

4 godziny temu, hi_aro napisał:

Czyli "Sztuka kochania" M.Wisłockiej wraca do podziemia... Komuna już trwa...

Nie powielaj stereotypów. "Sztuka kochania" Michaliny Wisłockiej nigdy przed 1989 rokiem nigdy nie była zakazana. Pod koniec lat 1970 była wręcz bestsellerem. W tamtych czasach w wielu czasopismach były porady uznanych seksuologów. Np. w tygodniku "ITD" porady Lwa Starowicza sąsiadowały z felietonami Gadzinowskiego i Kwaśniewskiego.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ale już ten moment poznaje po tym, że zaczynasz wtedy dużo pisać (i bez większego sensu). Szczerze mnie to bawi.

A ty jak nie masz o czym napisać to piszesz personalnie. To też już znam.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jak dla mnie to ukłon w stronę religijnie yebnietych fanatyków i kościelnej mafii. Skok w czarną d... żeby zdążyć przed Konfederacją.

Czyli dobrze przewidywali, że wejdzie do sejmu. No i poprze Kukiz. 

A w tym czasie opozycja

"Miała za złe kolegom z opozycji, że ławy sejmowe świeciły pustkami podczas pierwszego czytania projektu, wprowadzającego zakaz prowadzenia edukacji seksualnej."

No i na koniec napiszę jak ty, mistrzu.

O tym projekcie pisałem już tydzień temu.?

Edytowane przez jezz

"pochwalanie podejmowania przez małoletniego obcowania płciowego lub innej czynności seksualnej w związku z wychowywaniem, edukacją, leczeniem małoletnich lub opieką na terenie szkoły”.

a tyle było obrazy, jak ktoś, kiedyś użył nazwy katoliban. Teraz tylko ustalić prawo o zakazie zdrady i związków przedślubnych z karą 5 lat więzienia i mamy jak w krajach arabskich.

P.S.

ciekaw jesteś jak ten paragraf może dotyczyć rodziców. Bo mowa w nim o wychowaniu. Przecież m.in. katolicka fundacja "Pro - Prawo do życia" (jej poprawka do projektu) w czasie burzy o wychowaniu seks. propagowała pełną decyzyjność w wychowaniu dzieci przez rodziców. A jak rodzic będzie uważał, że uświadomienie dziecka jest konieczne dla jego bezpieczeństwa, to też pójdzie do więzienia? No chyba, że ta pełna decyzyjność dotyczy tylko braku zgody na wychowanie seksualne.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

20 minut temu, Zyzol napisał:

Nie powielaj stereotypów. "Sztuka kochania" Michaliny Wisłockiej nigdy przed 1989 rokiem nigdy nie była zakazana.

Była cenzurowana i nie dopuszczana do oficjalnego obiegu. 

20 minut temu, Zyzol napisał:

Pod koniec lat 1970 była wręcz bestsellerem.

Co ty bredzisz...

@Sine Metu

jasne, że jeszcze nic nie jest jasne. PIC będzie obiecywał "złote góry" na tych senatorów, którzy przejdą. Stanowiska dla całej rodziny w Spółkach Skarbu Państwa lub jakieś agencji rolnej. Na bank jakiś leszcz łyknie zanętę.

Edytowane przez hi_aro
5 godzin temu, hi_aro napisał:

Czyli "Sztuka kochania" M.Wisłockiej wraca do podziemia... Komuna już trwa...

Ale to chyba wtedy był bestseller a nie ksiażka wydana w drugim obiegu.

Nie wiem, nie znam się. Sa tu znawcy PRL to moze zweryfikują moja niewiedzę.

Sorry @Zyzol, teraz doczytałem. No właśnie, tak jak piszesz.

Choc pewnie się domyślasz, ze oczywiście innego znawce miałem na myśli.?

Edytowane przez jezz
12 godzin temu, jezz napisał:

Jak to gdzie, w irlandzkim banku.

A może z domu lub obserwując Prezesa i jemu podobnych?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Sztuka kochania – książka popularnonaukowa autorstwa Michaliny Wisłockiej, która ukazała się po raz pierwszy w 1978 roku[1].

Książka osiągnęła duży sukces wydawniczy. W Polsce sprzedano około 7 milionów egzemplarzy, nie licząc druków pirackich.

Jeżeli ustawa przejdzie, zniknie sens porównywania PiSolandii do PRL-u. Będzie jeszcze gorzej.

7 minut temu, hi_aro napisał:

Była cenzurowana i nie dopuszczana do oficjalnego obiegu. 

"Sztuka kochania" została pierwszy raz wydana w 1978 roku przez wydawnictwo "Iskry". Ingerencja cenzury polegała na tym, że zamiast kolorowych fotografii ilustrujących pozycje seksualne, znalazły się w niej czarno-białe ilustracje.

image;s=644x461

Z nabyciem jej pierwszego wydania nie miałem żadnego problemu. Pożyczone, poszło w obieg i nigdy do mnie nie wróciło.

23 minuty temu, hi_aro napisał:

Co ty bredzisz...

Rozumiem, że trudno pojąć, że w tamtych strasznych czasach wydano "taką" książkę. Oprócz niej wydano kilka wartościowych pozycji o tej tematyce, których autorami byli Kazimierz Imieliński i Mikołaj Kozakiewicz.

pisałem o tym, że tak może być. Szybko to nastąpiło:-)

Solidarna Polska nie wyklucza zmiany na stanowisku szefa rządu. - Potrzebna jest rozmowa na ten temat, ale najpierw w gronie koalicyjnym - powiedział europoseł Patryk Jaki (...) Minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro pojawił się we wtorek w siedzibie PiS przy ul. Nowogrodzkiej w Warszawie. Spędził tam kilkadziesiąt minut. Nie wiadomo, czego dotyczyła rozmowa z prezesem PiS, ale "Fakty" TVN podały nieoficjalnie, że Zbigniew Ziobro zażądał stanowiska wicepremiera oraz dodatkowego ministerstwa dla polityka Solidarnej Polski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

już pod dywanem wrze:-)

Ukryta Zawartość

jeden z nieobliczalnych i młody, krewki Tarczyński, który nie wyrósł z piaskownicy i chce lać po mordzie staruszka. Ale "elity" w tym sejmie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

59 minut temu, osimar napisał:

ciekaw jesteś jak ten paragraf może dotyczyć rodziców

Tam chyba była mowa o publicznym propagowaniu wiec chyba tajne, domowe komplety nie sa publiczne.

Nawet odtwarzanie płyty w gronie znajomych i przyjaciol nie jest publiczne  i prawnie dozwolone.:)

Edytowane przez jezz

już się zaczęło:-)

w końcu na łapówki nie przeznaczają swoich pieniędzy, tylko z budżetu. Hojność ich może być wielka!!!

Jak się okazało, partia rządząca wzięła za swój cel prof. Tomasza Grodzkiego, senatora Koalicji Obywatelskiej.
Polityk, który z zawodu jest chirurgiem, w rozmowie z Radiem Plus przyznał, że miał możliwość przejścia na stronę partii rządzącej. Konkretnie proponowano mu podobno stanowisko ministra zdrowia.

10 minut temu, osimar napisał:

jeden z nieobliczalnych i młody, krewki Tarczyński, który nie wyrósł z piaskownicy i chce lać po mordzie staruszka.

Karma wraca.:)

4 minuty temu, jezz napisał:

Tam chyba była mowa o publicznym propagowaniu wiec chyba tajne, domowe komplety nie sa publiczne.

Nawet odtwarzanie płyty w gronie znajomych i przyjaciol nie jest publiczne  u prawnie dozwolone.:)

wydaje mi się, że nie. Zresztą paragraf jest tak napisany, że może być dosyć dowolnie interpretowany. Wynika to chociażby z faktu, że to zdanie jest dopisane, jako rozwinięcie już wcześniej zaproponowanego.

W takim przypadku wszystko zależy od interpretacji, a ta, jak doskonale wiemy, może być różna. Jeżeli ustawa przejdzie, to daję rękę, że oszołomy będą starały się ten paragraf wykorzystać.

Godzinę temu, hi_aro napisał:

Co ty bredzisz...

Raczej co ty bredzisz?

28 minut temu, osimar napisał:

już pod dywanem wrze:-)

Wrze, nie tylko pod tym. Może to wrzenie świata?

"Bogdan Zdrojewski bardzo krytycznie ocenił kampanię Koalicji Obywatelskiej w wyborach parlamentarnych. - Prawda jest taka, ze wszyscy zyskali w tych wyborach, tylko nie my - powiedział były minister kultury zapytany, czy cieszy go wynik wyborczy Platformy Obywatelskiej. Kampanię KO krytycznie oceniła też Julia Pitera i zasugerowała nawet, że jeżeli Grzegorz Schetyna nie straci władzy w partii, to w klubie może być rozłam."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, Bobcat napisał:

Stajemy się pośmiewiskiem Europy:

Ukryta Zawartość

"PiS chce kary 5 lat więzienia za edukację seksualną i propagowanie antykoncepcji." 

W zamian powinni wprowadzić trzecią lekcję religii tygodniowo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rasputin
35 minut temu, osimar napisał:

jeden z nieobliczalnych i młody, krewki Tarczyński, który nie wyrósł z piaskownicy i chce lać po mordzie staruszka.

Znaczy się zabolało.  A przecież JKM dopiero się rozkręca.  

38 minut temu, Zyzol napisał:

Sztuka kochania" została pierwszy raz wydana w 1978 roku przez wydawnictwo "Iskry".

Nie była dostępna w bibliotece w mojej podstawówce do około 1985r ... W bibliotece miejskiej było może 3 egzemplarze.  A teraz dzięki Katolickim Fanatycznym PIC fanbojom, pierwsza edycja tej książki stanie się białym krukiem jak u Orwella...

A poszło o

– Przeciętny wyborca PiS człowiekiem inteligentnym nie jest, na co dowodem jest to, że głosował na PiS – oznajmił Janusz Korwin-Mikke po ogłoszeniu wyników wyborów parlamentarnych.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

21 minut temu, hi_aro napisał:

Nie była dostępna w bibliotece w mojej podstawówce do około 1985r ... W bibliotece miejskiej było może 3 egzemplarze. 

To wiele tłumaczy?

A u nas w Komańczy nie ma do dziś

Edytowane przez jezz

Trzeba jechać do Rzeszowa, tam musi być jakaś cywilizacja ;-).

Jestem Europejczykiem.

26 minut temu, hi_aro napisał:

Nie była dostępna w bibliotece w mojej podstawówce do około 1985r ... W bibliotece miejskiej było może 3 egzemplarze. 

I to ma być dowód, że "była cenzurowana i nie dopuszczana do oficjalnego obiegu". Bez przesady.

W bibliotece podstawówki to raczej niezbyt odpowiednia pozycja. Przypuszcza, że szybko byłaby bez obrazków. ? 

Mam w swoim księgozbiorze wydanie IV rzut II z 1984 roku. Egzemplarz ze 100 000 nakładu. Powtórnie nie miałem kłopotu z jego zakupem.

50 minut temu, Jaro_747 napisał:

Trzeba jechać do Rzeszowa, tam musi być jakaś cywilizacja ;-).

Do Rzeszowa to na lody. Tam są najlepsze.

1 godzinę temu, osimar napisał:

wydaje mi się, że nie

§2. Tej samej karze podlega, kto publicznie propaguje lub pochwala podejmowanie 
przez małoletniego obcowania płciowego

Godzinę temu, Less napisał:

A poszło o

– Przeciętny wyborca PiS człowiekiem inteligentnym nie jest, na co dowodem jest to, że głosował na PiS – oznajmił Janusz Korwin-Mikke po ogłoszeniu wyników wyborów parlamentarnych.

Oj będą miały PiSiory z Korwinem krzyż pański w Sejmie.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Less napisał:

A poszło o

Taki urok demokracji, że rząd wybierany jest przez laikówi i dyletantów. A tyczy się to nie tylko głosujących na PiS.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Niestety czas Korwina już dawno minął.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Tak jak miał Boni?

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Taki urok demokracji, że rząd wybierany jest przez laikówi i dyletantów

I dlatego w wyborach, przy przeliczaniu  głosów powinna być stosowana metoda d' Bobcata.:)

Ja jestem za oczywiście.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.