Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

W Joli Bord w koalicji coś chrupnęło. 

Na szczęście nie jestem mieszkańcem.

"Miasto Jest Nasze zrywa współpracę z PO. "Traktowano nas jak balast"

Miasto Jest Nasze zarzuca Platformie Obywatelskiej nepotyzm i wskazuje, że partia "obsadza stanowiska według lojalności partyjnej, a nie kompetencji" oraz "wykorzystuje władzę w dzielnicach do prowadzenia kampanii wyborczej".

Wchodząc rok temu w koalicję z PO, słyszeliśmy ostrzeżenia, że będziemy listkiem figowym dla przekrętów. Mieliśmy oczywiście świadomość, że PO święta nie jest, jednak uznaliśmy, że warto zawrzeć umowę, która zagwarantuje nam realizację naszych najważniejszych postulatów.

Występowały próby nepotyzmu oraz upartyjniania instytucji samorządu. Wielokrotnie musieliśmy blokować niezgodne ze standardami zachowania i decyzje naszego koalicjanta. Równocześnie koalicjant blokował nasze próby realizacji programu wynikającego z podpisanej umowy koalicyjnej. Traktowano nas jak balast utrudniający realizację interesów partyjnych w dzielnicy

- informują w opublikowanym przez siebie oświadczeniu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na Podkarpaciu rządzi PiS a ty się najbardziej jarasz Grzesiem, Platformą i Warszawką. Napisz co tam w rzeszowskich burdelach, dalej PiSowcy chadzają czy przenieśli się gdzieś dalej?

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Na Podkarpaciu rządzi PiS a ty się najbardziej jarasz Grzesiem, Platformą i Warszawką. Napisz co tam w rzeszowskich burdelach, dalej PiSowcy chadzają czy przenieśli się gdzieś dalej?

Nie chadzam z nimi do rzeszowskich burdeli więc nie wiem. Jak coś się dowiem to ci napiszę.

Ty widzę jarasz się rzeszowkimi burdelami. Jak będzesz kiedyś w Rzeszowie sam możesz przetestować.

A Warszawka to sam wiesz, tu bije serce kraju.

Napisałbym ci dosadniej ale mi się nie chce. Jeszcze przyjdzie ktoś dbający o piękno języka

Edytowane przez jezz

O! Sam sobie znalazłem na rzeszowskim portalu:

"Decyzją krakowskiego sądu, w środę czterej wysocy rangą obecni i byli funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Centralnego Biura Antykorupcyjnego, zatrzymani w poniedziałek w Rzeszowie przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, zostali tymczasowo aresztowani na trzy miesiące.

- Orzeczenie krakowskiego sądy dotyczy czterech osób zatrzymanych 18 listopada przez ABW. Obecnego naczelnika zarządu w Rzeszowie CBŚP Piotra J., byłego naczelnika zarządu w Rzeszowie CBŚP Krzysztofa B., byłego naczelnika Zarządu w Białymstoku Zarządu CBŚP i jednocześnie byłego funkcjonariusza CBŚP w Rzeszowie Damiana W. oraz byłego dyrektora delegatury CBA w Rzeszowie Roberta P."

Niezłe towarzystwo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, osimar napisał:

Prokuratura umorzyła śledztwa w sprawie wieszania na szubienicach zdjęć europosłów. Nie znaleziono znamion przestępstwa i znamion mowy nienawiści. Może tyle, bo do głowy przychodzą mi tylko niecenzuralne słowa.

Parodia państwa prawa.

7 godzin temu, toptwenty napisał:

Odpuść mu, niech pisze co chce sam do siebie.

Od dawna mówię, że rozmawiać należy tylko w tymi którzy posiadają zdolność honorową. Patrz: Władysław Boziewicz - Kodeks Honorowy.

Teraz, YunnanTEA napisał:

Skąd ta niecierpliwość. Reforma jeszcze nie skończona. 

Gdyby była skończona byłoby jeszcze gorzej. 

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

O! Sam sobie znalazłem na rzeszowskim portalu:

No widzisz jak świetnie opanowałeś tę sztukę.

53 minuty temu, Bobcat napisał:

Od dawna mówię, że rozmawiać należy tylko w tymi którzy posiadają zdolność honorową. Patrz: Władysław Boziewicz - Kodeks Honorowy

Nie, nie. Nie od dawna mówisz, tylko od dawna pieprzysz.

O widzę, że pan @Mysza 13 zalajkował. Do pana myszy powrócę w wolnej chwili. Bo to ci się po prostu należy.

Edytowane przez jezz
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

"Za prąd w Polsce płacimy jedną z najniższych stawek w Unii" – podało we wtorek na Twitterze TVP Info. Do wpisu dołączyło link do swojego tekstu pod tym samym tytułem, w którym cytuje dane Eurostatu. Polacy nie zostawiają na tej informacji suchej nitki.

"Zaczyna się przygotowywanie owiec do podwyżek"

https://mobile.natemat.pl/291925,pis-podniesie-ceny-pradu-internauci-sa-oburzeni-tweetem-tvp

Prąd jak prąd ale ja się zastanawiam kiedy do tych BARANOW, którzy głosowali na PIS dotrze,że strzelili sobie w kolano ?

13 minut temu, polraven napisał:

Prąd jak prąd ale ja się zastanawiam kiedy do tych BARANOW, którzy głosowali na PIS dotrze,że strzelili sobie w kolano ?

Jeżeli do tej pory nie dotarło to chyba już nie dotrze.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

1 godzinę temu, polraven napisał:

Chciałoby się powiedzieć że jak dostaną nowe rachunki. Ale nie sądzę - reżimowa telewizja ogłosi, że to wina Tuska a barany uwierzą. Tacy to się nawet na tym forum znajdą, poczekajmy to za chwilę jakiś sam się zgłosi.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

niezłe filozoficzne wykwity ?

po sześćdziesiątce widzę myśli o śmierci przypominają jej nieuchronność

nie wiem tylko czy należy w to tuska mieszać ?

Bo tutaj sie odbywa melodramat - Życzenie Śmierci VI    ?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Sine Metu napisał:

"Za prąd w Polsce płacimy jedną z najniższych stawek w Unii" – podało we wtorek na Twitterze TVP Info. Do wpisu dołączyło link do swojego tekstu pod tym samym tytułem, w którym cytuje dane Eurostatu. Polacy nie zostawiają na tej informacji suchej nitki.

"Zaczyna się przygotowywanie owiec do podwyżek"

Ukryta Zawartość

Zgadzam się. Zaczyna się tzw. podprowadzanie pod temat. To tu, to tam, jak to gdzie indziej drogo itp.

Zaczną się teksty napuszczające na ekologów, negujące zmiany klimatyczne i tak dalej. W zasadzie wszystko można przewidzieć już teraz. Ciekawi mnie tylko jak barany zareagują na podwyżki. Przełkną spokojnie czy będzie afera.

Aha, przewiduję, że podwyżka cen prądy dziwnie zbiegnie się np. z procesem Niesiołowskiego albo Gawłowskiego (czy jak on się tam nazywa). Albo z czymś innym w co oczywiście zamieszany będzie jakiś polityk PO. Albo sędzia - Prezes jeszcze nie zdecydował ;-).

A może akurat wtedy rzucą Banasia na pożarcie - kto wie?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ale nie sądzę - reżimowa telewizja ogłosi,

Jak nie zabierzesz żonie pilota od tv to na pewno wkrótce złożysz relację z tego wydarzenia.?

8 godzin temu, Mysza 13 napisał:

Pewne , jak śmierć i podatki.

I pewne jak to, że pojawi się Klakier.?

W dniu 22.11.2019 o 05:47, babatular napisał:

W Trybunale Konstytucyjnym już w fotelu prezesa siedzi pani magister z niesamowitym dorobkiem naukowym, z absolutnie wybitnymi  wynikami zawodowymi  i opiniami środowiska prawnego, z genialnymi osiągnięciami w praktyce sędziowskiej.

mgr Jerzy Stępień, Prezes TK w latach 2006-2008 to pewnie elita była?

28 minut temu, essewissa napisał:

mgr Jerzy Stępień, Prezes TK w latach 2006-2008 to pewnie elita była?

Fakt doświadczenia zawodowe Przylebskiej jest mistrzowskie wcześniejsze kontrole jej dorobku stwierdzily mistrzostwo w tym aspekcie 

Dodatkowy bonus to dozgonna przyjaźń  z prezesem no i znikające dokumenty... pytanie dla Ciebie gdzie one  były wynoszone?

Edytowane przez asterix1

Jak ktoś podnosi w dyskusji, że teraz jest be bo na stołku TK jest mgr to podnoszę, że jest to głupie i nielogiczne bo ktoś już wcześniej ten szlak przetarł ?  , że tak powiem przekroczył granice wstydu i oskarżenia to ja bym jednak w  tamtą stronę kierował.

Gdzie znikają dokumenty nie wiem. Rozmawiamy o tym? ?

Ok. To ja się Ciebie zapytam. Jest życie w kosmosie? ?

19 minut temu, essewissa napisał:

ktoś już wcześniej ten szlak przetarł

Tylko że to był prawnik. A nie wtyczka z klucza politycznego.

19 minut temu, essewissa napisał:

Jest życie w kosmosie?

Podobno tak, tylko rządy trzymają to w tajemnicy gdyż ludzkość jest nieprzygotowana na tę informację.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Tylko że to był prawnik. A nie wtyczka z klucza politycznego.

Hmmm Stępień to były prawnik, a Przyłębska to nie były prawnik... Hmmmmm

za Wikipedią, Przyłębska i Stępień to sędziowie sądów rejonowych i okręgowych.

Jakie kryteria decydują o tym, że się jest byłym prawnikiem?

1 minutę temu, essewissa napisał:

Stępień to były prawnik, a Przyłębska to nie były prawnik..

Może jeszcze poczytaj oceny zawodowe obydwu.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

Kryteria są proste i jasne,

no jakoś nie bardzo jasne, źle mnie logiki uczyli, magister to nie magister, sędzia sądu rejonowego to nie sędzia sądu rejonowego bo złe oceny miał i nie może być byłym prawnikiem chociaż jest byłym sędzią....

Zagmatwane to bardzo....

13 minut temu, jar1 napisał:

Ocena to też fakt

Nie w tym przypadku, chodzi mi o to, że ktoś formalnie jest na urzędzie, został powołany na to stanowisko, jest sędzią, później byłym sędzią, byłym prawnikiem, co też jest błędnym stwierdzeniem bo prawnikiem jest nadal.

Generalnie to słabe jest, że się w to wgryzacie. Jak obaj mają mgr, to nie są byłymi prawnikami, jak się okaże, że są byłymi prawnikami to oceny jeden miał lepsze itp, idt, kij się zawsze znajdzie

głupie to i nielogiczne, nieważne z jakiej opcji politycznej ktoś jest

Edytowane przez essewissa
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.