Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy dostali podwyżki po zmianie władzy, chyba każdy odczuł na własnej skórze wzrost gospodarczy, bezrobocie na rekordowo niskim poziomie, każdy kto chce pracuje,zarobki prawie jak na zachodzie, mi się nie opłaca wyjeżdżać, tylko platfusy narzekają bo potracili stołki i skończyły się machlojki,chociaż jeszcze nie wszędzie, w Warszawie jeszcze sporo platfusow zostało, trzeba zrobić jak najszybciej z tym porządek,żeby nam wszystkim żyło się lepiej. Za 1500 już nikt nie robi,firmy które tak płacą upadają i bardzo dobrze, nie stać cię żeby zapłacić pracownikowi to zamknąć taka firmę dla dobra ogółu.

Z całym szacunkiem pier.... lisz tak zawsze? Można być zwolennikiem jakiejkolwiek partii, ale na litość boską miejcie trochę szacunku do siebie.

Ja dostałem podwyżkę i to spora, wy możecie za darmo robić gówno mnie to obchodzi.

Jeśli nowe stawki wg. Pis spowodowały że dostaniesz sporą podwyżkę , jak mniemam wyrównanie do 12zł brutto, to niezłym niedojdą musisz być żeby tak mało ci płacono.

Ano wciskają się coraz głebiej...

Wzajemnie sobie wciskacie, a później z bulu fikacie.

Dobrze chociaż, że asterix z papierem wyborczym i lisa kitą za Wami chodzi

i w wykonywaniu swej pachnącej roboty Was nie zawodzi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Słyszałem dziś w 3 wielce zajmującą wymianę zdań miedzy PiSłem, autorem tego pomysłu z podwyżkami i jakimś posłem od Kukiza (hasło koryto+).Teza tego pisimatoła była następująca: trzeba dać podwyżkę, bo fachowcy muszą zarobić i inaczej nie przyjdą. Pisomatoł oczywiście "zapomniał", że podwyżka obejmuje osoby mianowane z klucza politycznego, nie merytorycznego, a prawdziwy fachowiec przechodzi do administracji państwowej z biznesu dla dobrze wyglądającego wpisu w CV (by potem w sektorze prywatnym zarabiać jeszcze więcej) lub dla kaprysu, nie dla pieniędzy, bo te już ma i państwowa pensja to dla niego drobne. Potem pisomatoł coś bredził o powiązaniu tej podwyżki ze wzrostem PKB, że "pierwsza dama" to pracuje i 100 godzin tygodniowo i się jej za to też coś należy.

Ten od Kukiza zachowywał się dość przytomnie ale jednak nie zadał kilku np. takich pytań:

- Czy ławka PiS tak krótka, że nikt rozsądny i fachowy nie chce dla nich pracować za obecne pensje i trzeba je by chcieli podwyższyć?

- Czy podwyżka o ca.25 % skłoni kogoś fachowego do porzucenia pracy w sektorze prywatnym i rezygnacji z pensji która jest nawet po tej podwyżce minimum 2X wyższa i przyjścia na służbę PiS?

- Czy minister np. kultury, edukacji czy zdrowia, czy szef MON ma wpływ na wzrost lub nie PKB?

- Czy podwyżka zarobków prezydenta i danie pensji jego żonie jest zapłatą za wierność preziowi, bo jest powszechnie wiadome, że p.o. po zakończeniu kadencji nie zarobi za wiele w jedynym miejscu gdzie go (przez pewien czas) będą chcieli czyli u Tadzia w Toruniu?

- Czy podwyżka uposażeń byłych prezydentów nie jest jedynie pretekstem by takie uposażenie po zejściu ze stolca otrzymał obecny p.o.?

- Czy byłe pierwsze damy też pracują obecnie po 100 h. tygodniowo i należą im się za to jakieś pieniądze?

- Czy ustanowienie uposażeń dla byłych pierwszych dam było wyłącznie pretekstem by takie uposażenie teraz i w przyszłości mogła otrzymać żona p.o?

Pisomatoł na takie pytania nie odpowiedział, to może który z naszych forumowych pisiarzy odpowie?

No własnie... Sralisem, pachnącej roboty... Określono to tu mianem fiksacji analnej. Z prawdziwym przerażeniem odchodzę do wniosku, że to nie fiksacja analna (cóż - gusta i guściki), ale fekalna. Mam choć nadzieję, ze to jescze nie kaprofilia...

Xniwax - dorośli jesteśmy i raczej nikogo znas tu nic już nie zgorszy. Ale na Boga Ojca, żeby tak publicznie...

No, taki jeden walnie Ci coś o kupie, sraczu itede.

Może on po prostu szambonurkiem jest i to tylko takie skrzywienie zawodowe ?

Kurde flak, Rappaport!

"Jem przecież"...

:-)

Być to i może.

A Ty tu nie mędrkuj, tylko się ucz!

Inaczej - całe życie będziesz klucze podawał:-)

Pozdro -

Wypuszczony z aresztu, po dwutygodniowej banicji z Forum - Jacek.

Za prawdę, Señor! Zaprawdę powiadam Ci - za prawdę!:-)

Nic szczególnego - po prostu jednemu wielbicielowi Rosji i tamtejszych obyczajów krótko i po wojskowemum rzekł, kto on zacz i gdzie jest jego miejsce. W jednym słowie myśli me zawarłem...

Sr.. go pies, że się tak xniwaxem podeprę...:-)

czopy prezesiny...

wciskają się coraz głebiej...

szambonurkiem

dorośli jesteśmy

Czyżby?

Z całym szacunkiem pier.... lisz tak zawsze? Można być zwolennikiem jakiejkolwiek partii, ale na litość boską miejcie trochę szacunku do siebie.

Jeśli nowe stawki wg. Pis spowodowały że dostaniesz sporą podwyżkę , jak mniemam wyrównanie do 12zł brutto, to niezłym niedojdą musisz być żeby tak mało ci płacono.

Spolszczone nieudolnie Khaleb, taki awatar i ... szacunek do siebie?

Żarty się Przyjaciela trzymają, czycuś?:)

Kukiza zachowywał się dość przytomnie ale jednak nie zadał kilku np. takich pytań:

Owszem przytomnie się zachował i nie zadał takich pytań by nie zostać później posądzonym przez samego siebie, że jest Idiotą.

Oczywiście dotyczy to tylko pytań przez niego niezadanych, dlatego ma i mój szacunek

Edytowane przez xniwax

by nie zostać później posądzonym przez samego siebie, że jest Idiotą.

A Tobie się taka refleksja nie nasuwa?

Czyżby?

Oj tam.

Generalnie mocno "zazdraszczam ludzią", którzy kochają swą pracę:)

Ja mojej - nie.

Nie licząc dnia wypłaty!:-)

Owszem przytomnie się zachował i nie zadał takich pytań

Zupłenie mnie nie dziwi, ze w oczach pisarstwa na szacunek zasługuje tylko ten który nie zadaje nie tylko niewygodnych, ale najlepiej żadnych pytań. Szczególnie, że nawet na te zwykłe, nie tylko niewygodne, pisiarstwo albo nie umie, albo nie chce podpowiedzieć. W końcu, kto pyta, nie błądzi, a właśnie błądzący to podstawa bytu PiS.

Ale może to i dobrze, że pisiarstwo w kwestii odpowiedzi na wszelkie pytania przyjmuje strusią metodę chowania łba w piach i tym samym wystawiania odwłoka. Łatwiej będzie zasadzić solidnego kopa...

Edytowane przez Adalbert95

Mnie to nawet cieszy, znaczy się kraj kwitnie, kasy jest w pizdu. Tylko wątpliwość mam jedną , to kraj był w ruinie czy nie?

Kraj w ruinie dopiero będzie na odchodne PiS.

Panie nie rozszyfrowales PiS? To co propagandowo negatywnego opowiadali o poprzednikach i Polsce zawsze udało im sie zrealizować. Wszystko co wytykaja sami robią.

chwilowy brak działalności w audio.

Wszystko idzie ku lepszemu, przestańcie biadolic jak ruskie przekupki na targu z bronią chemiczna, jest git, może nawet da się wyjść z tej łunii ełuropejskej,nie mogę za bardzo pisać bo jestem na we wczasach za państwowa kasę, tylko ta pogoda

Aaaa...

Jak rozumiem Kolega z nowego PiSowskiego zaciągu. To tłumaczy ten bolszewicki zapał i radosne bredzenie.

Miło tak wypoczywać wiedząc, że co by się głupiego nie zrobiło to jak długo będzie to po linii Partii włos z głowy nie spadnie a na koncie przyrasta.

Jestem Europejczykiem.

:-) słuszną linię ma nasza władza

13770362_920568444739480_4633590276402068167_n.jpg?oh=f70d8db7a6b77cc67b63aaf9c687c1de&oe=58336D34&__gda__=1479845769_16db4a17571dc72a251b7ca3ea20468a

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Wszystko idzie ku lepszemu, przestańcie biadolic jak ruskie przekupki na targu z bronią chemiczna, jest git, może nawet da się wyjść z tej łunii ełuropejskej,nie mogę za bardzo pisać bo jestem na we wczasach za państwowa kasę, tylko ta pogoda

Podwyżki dla rządu będą co rok. W 2020 roku prezydent i premier zarobią ponad 30 tys. zł

"Jeśli nowy projekt PiS wejdzie w życie, podwyżki dla rządzących będą coroczną normą. Za cztery lata pensje prezydenta i premiera wyniosą ponad 30 tys. zł - wynika z wyliczeń money.pl. Posłowie miesięcznie zainkasują wtedy aż 17 tys. zł. To więcej niż obecnie dostaje szef rządu. A najlepsze, że wzór wynagrodzeń jest tak skonstruowany, że każda podwyżkapensji wśród Polaków będzie skutkować co najmniej dwukrotną podwyżką dla rządzących."

Jakie podwyżki dostaną rządzący w kolejnych latach?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy jest tutaj na sali ktoś z Dobrej Zmiany"?

Ps Każda kobieta by chciała nascie tysięcy dostawać za nic nie robienie ( a taka była wygadana jeszcze w kampanii wyborczej)

Adalbert swietnie przedstawił pytania które trzeba było zadać temu piśniętemu szczególnie te na końcu strzał w punkt.....

pisiaki cos sondują czy lud sie nie wzburzy -jak bedzie cicho pójdą dalej.........

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

a015531ff5674c31bd129c3aa99d1ff2.jpeg

Spojrzenie dziecka - bezcenne..

Macie tu obraz na tapetę do komputera.

Podwyżki dla rządu

Rząd jest od rządzenia, a nie od zajmowania się sprawami własnych finansów i rozglądaniem się, gdzie by tu się dobrze nakraść, jak robili poprzednicy z PO i PSL..

Afera goniła aferę..

Co, już nie pamiętacie..

To z tego powodu, że ten rząd Pani Premier Beaty Szydło, odzwyczaił Was od afer, gdyż realizuje on nakreślone zadania, oraz spełnia obietnice wyborcze.

To Was dezorientuje..

Nikt nie jest zdziwiony.

Rządowi należy się zapłata za wysiłek i poświęcenie w pracy dla naszego wspólnego dobra oraz dobra naszej ojczyzny.

474f6c2feb754434a4d123247246709d.png

Ukryta Zawartość

Komisją trzeba zajechać PO i Tuska, jest to na rękę N.

Komisja dopracuje się ustaleń, po których z PO zostaną tylko strzępy wizerunkowe.

PO otrzyma to na co zasługuje..dużą ilość miejsc w...

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Brawo Profesorze Wojciechu Browarny!

Za ten wpis :

Wojciech Browarny

14 lipiec o 07:50 ·

Odebrać tytuł magistra filologii polskiej !!!

Pani Anna Zalewska, minister edukacji narodowej w rządzie PiS, kłamie i oszukuje, a w dodatku jest niekompetentna.

Twierdzi, że nie jest jasne, kto zamordował Żydów w Jedwabnem. Zaprzecza, że prezydent Obama podczas szczytu NATO wyraził zaniepokojenie stanem demokracji i praworządności w Polsce. Nie potrafi prawidłowo użyć słowa "polec".

Jako absolwentka filologii polskiej na Uniwersytecie Wrocławskim przynosi wstyd swojej uczelni i wrocławskiej polonistyce.

Z podobną inicjatywą powinny wystąpić inne wyższe uczelnie, które krytykują postawę swoich absolwentów na wysokich stołkach.

Duda też powinien pożegnać się z tytułem za ignorancję jaką pokazuje w dziedzinie jaką studiował;

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20425678,profesor-uniwersytetu-wroclawskiego-odebrac-minister-annie.html#BoxNewsImg

Rząd jest od rządzenia, a nie od zajmowania się sprawami własnych finansów i rozglądaniem się, gdzie by tu się dobrze nakraść, jak robili poprzednicy z PO i PSL

Też bym chciał móc przyznać sobie podwyżkę, ale pewnie by mnie zwolnili.

a015531ff5674c31bd129c3aa99d1ff2.jpeg

..

Co to tłusty, pocący się pasztet ? Ten w okularach.

To z tego powodu, że ten rząd Pani Premier Beaty Szydło, odzwyczaił Was od afer, gdyż realizuje on nakreślone zadania, oraz spełnia obietnice wyborcze.

To Was dezorientuje..

Ekonomii na pewno nie zdezorientuje. Niedługo druga Grecja. Tylko będzie dużo zimniej.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pogoda zła?

Jest takie powiedzenie, jak kto pracuje taki ma urlop.

"Jeśli nowy projekt PiS wejdzie w życie, podwyżki dla rządzących będą coroczną normą. Za cztery lata pensje prezydenta i premiera wyniosą ponad 30 tys. zł - wynika z wyliczeń money.pl. Posłowie miesięcznie zainkasują wtedy aż 17 tys. zł. To więcej niż obecnie dostaje szef rządu. A najlepsze, że wzór wynagrodzeń jest tak skonstruowany, że każda podwyżkapensji wśród Polaków będzie skutkować co najmniej dwukrotną podwyżką dla rządzących."

"Rząd się sam wyżywi." -- Jerzy Urban, grudzień 1981r

Ekonomii

Ci ludzie nie kradną, niech więc zarabiają na miarę swojej kompetencji.

c979bba645fb41bcaa899c12dcea3c27.png

Panom już dziękujemy..

Ukryta Zawartość

Czyż nie podawałem do wiadomości forum, że ci osobnicy są skończeni ???

Jak Wam nie wstyd, tym, którzy urządzali sobie kpiny z mojej skromnej osoby..

12424c65a1bf49a29dbbc41b094a1166.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.