Skocz do zawartości
IGNORED

końcówka mocy - co polecacie

lian

Rekomendowane odpowiedzi

W psychiatrii poczynania Samolota noszą nazwę "logorea".

Po polsku - słowotok.

Jest tu kilka innych osób w bardziej zaawansowanym stadium tej choroby :)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

O kolega w tele infolinii pracuje, diagnozy na odległość? :)

Weż tabletkę, weż tabletkę, ....

Kurde coś przerwało połączenie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To taka analogia ludzie słuchający klasyki to 0,05% populacji a cała reszta siedzi tutaj ;)

To ja chyba faktycznie też pomyliłem miejsca;-)

Banalne, zacznij czytać nowe publikacje naukowe!

Ale ja nie chcę być naukowcem/konstruktorem ani nawet redaktorem;-)

I to chyba nie jest forum naukowe, tak mi się wydaje.....

Ludzie dzielą się spostrzeżeniami, radzą - patrz - n.p. linia zasilająca i to jest konkretne i sensowne!

Chciałoby się więcej takich informacji, a mniej filozofowania i pisaniny z której nic nie wynika - tylko tyle i aż tyle;-)

To ja chyba faktycznie też pomyliłem miejsca;-)

Ja też, tez lubię klasykę od końca chorałów gregoriańskich aż po współczesne XXI wieczne eksperymenty :)

Ale ja nie chcę być naukowcem/konstruktorem ani nawet redaktorem;-)

Ja też chcę być leniuszkiem ale czasem głową trzeba ruszyć ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

O kolega w tele infolinii pracuje, diagnozy na odległość? :)

Weż tabletkę, weż tabletkę, ....

Kurde coś przerwało połączenie :)

Gdy cytować, to dokładnie.

"Pigułkę".

" Jutro dzień wolny. Zarządzam święto państwowe!".

Jej Ekscelencja.

Pozdrawiam:-)

Jacek.

zazwyczaj takie z pewnoscia daje.

Pomiar wykaże właściwości, temu nie przeczę, lecz zapytam się dla jakich sygnałów, dla jak umieszczonych w hierarchii miedzy sobą, rozumianej w następstwie, jako porządkującej te właściwości, które pozwalają nam identyfikować pozorne źródła dźwięku jako rzeczywiste, naturalne.

Kolego, w końcówce lat osiemdziesiątych, kiedy mało kto z dzisiejszych forumowych milionerów marzył o swoim statusie materialnym, kiedy mało jaki dzisiejszy czy już upadły wczorajszy konstruktor-właściciel garażu-firmy marzył o jej otwarciu i funkcjonowaniu, - moja skromna osoba dokonywała zakupów relatywnie wtedy dość jednak drogich urządzeń, tylko i wyłącznie po to, aby wymontować z nich specjalistyczne kondensatory dla audio, czerwone cerafiny, nippon chemi con AWF, czy nichicony MUSE i oczywiście Black Gate.

Proszę nie zawracać mi głowy bredniami, kto co wie na temat elektrolitów.

Posiadam poważne możliwości dzięki wiedzy, nie wyobrażeń, wiedzy, dlatego wiedzy, gdyż ona jako zasada, użyta w innym miejscu, lecz ta sama, daje efekty dostrzegalne fizycznie, takie, które można dotknąć, pomierzyć, nawet prostymi miernikami, dlatego ostrzegam za każdym razem że będzie wielki wstyd, kiedy osoba mało precyzyjna w ocenie tego co przedstawiam, zderzy się z rzeczywistością, polegającą na zaprzęgnięciu do pracy w systemie hi end, wytworzonych technik.

Wiem jak przykre może być przyjęcie nowatorskich rozwiązań dla osób żyjących w status quo, nie potrzebuje już w tym względzie kolejnych doświadczeń, mam to za sobą, zwroty typu, gdybym nie zobaczył-posłuchał, to bym nie uwierzył, to jedyne treści jakie w takich momentach padają, do tego dochodzą nerwowe reakcje emocjonalne osadzone w pierwotnych instynktach.

Black Gate

Co Ty robisz w tej zakładce ?

Mózg Cię oszukuje.

Nie wyjeżdżaj mi tu alton z głodnymi kawałkami.

Stasiopem

Kolega Stasiop kiedyś wpadnie z mojego powodu w ciężka depresję, kiedy zechcę jego urządzenie poddać zabiegom przystosowania go do wymagań potrzebnych w hi end, windując jego jakość o wiele klas w górę, to może być bardzo trudny okres dla niego.

Pech.

>747

Powinniście być ze Stasiopem parą.

Skoro już o filmach Machulskiego było, to muszę dodać:

"- Dwa mężczyzny w jednym łóżku!

Musiałem powiadomić policję!".

Kruca Bomba.

Posiadam poważne możliwości dzięki wiedzy, nie wyobrażeń, wiedzy, dlatego wiedzy, gdyż ona jako zasada, użyta w innym miejscu, lecz ta sama, daje efekty dostrzegalne fizycznie, takie, które można dotknąć, pomierzyć, nawet prostymi miernikami, dlatego ostrzegam za każdym razem że będzie wielki wstyd, kiedy osoba mało precyzyjna w ocenie tego co przedstawiam, zderzy się z rzeczywistością, polegającą na zaprzęgnięciu do pracy w systemie hi end, wytworzonych technik.

Niezłe zdanie :)

Ale i tak nie byłem w stanie doczytać je do końca.

Doczytać to pikuś - zrozumieć to jest dopiero sztuka!

Mnie bardziej zaintrygowało to :

Pomiar wykaże właściwości, temu nie przeczę, lecz zapytam się dla jakich sygnałów, dla jak umieszczonych w hierarchii miedzy sobą, rozumianej w następstwie, jako porządkującej te właściwości, które pozwalają nam identyfikować pozorne źródła dźwięku jako rzeczywiste, naturalne.

Piękno w czystej postaci. Mistrz Świata w budowaniu zdań Współrzędnie złożonych - Indywidualnie i parami!

P.S

Czy nie można zrobić np. wątku Audiofilsko-naukowy bełkot i tam tego wszystkiego przenosić?

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Czy nie można zrobić np. wątku Audiofilsko-naukowy bełkot i tam tego wszystkiego przenosić?

Audiofilski jak najbardziej, ale naukowy? Pojechałeś pasem po całości kazek680.

Parker's Mood

Czekam na fotki wnętrza, dokładne.

Proponuje powrócić do tematu.

A to bardzo przepraszam.

Myślałem, że to wątek medyczny.

Audiofilski jak najbardziej, ale naukowy? Pojechałeś pasem po całości kazek680.

No tak - bardziej pseudonaukowy. Jak dla mnie nazwa nie jest istotna. Wiedzą zainteresowani o co biega.

Pozdrawiam w temacie wątku - końcówka mocy w zakładce Hi-End. Hehe

Ja

Majsterkowicz Stasiop mnie zbanował i zaargumentował bana rasizmem, a mnie z pozycji jakiegokolwiek punktu widzenia do rasizmu bardzo jest daleko - w przeciwieństwie do rasisty Stasiopa, który w wielu swoich wypowiedziach aż kipiał rasistowskim klimatem. Zwiń sobie Stasiop tega bana w rulon i wsadż... wiesz gdzie? A bombę, i to nie jedną, to zrzuciłbym na ten jego płaski jak stół łeb - może oprzytomniałby trochę i zrozumiał to i owo...

Parker's Mood

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Majsterkowicz Stasiop mnie zbanował i zaargumentował bana rasizmem, a mnie z pozycji jakiegokolwiek punktu widzenia do rasizmu bardzo jest daleko - w przeciwieństwie do rasisty Stasiopa, który w wielu swoich wypowiedziach aż kipiał rasistowskim klimatem. Zwiń sobie Stasiop tega bana w rulon i wsadż... wiesz gdzie? A bombę, i to nie jedną, to zrzuciłbym na ten jego płaski jak stół łeb - może oprzytomniałby trochę i zrozumiał to i owo...

Przede wszystkim Stasiop za grożenie Cybantowi powinien z hukiem na zbity ryj wylecieć z forum!

Zdecydowanie i to już dawno! Z różnymi osobami wchodziłem w spory, a nawet ostre kłótnie. Wiele osób dokopywało mi czasem, ale nigdy nie wpadłbym na pomysł by komuś grozić na PW.

Mistrz Świata

Wykaże właściwości elektryczne, to powinno być oczywiste dla osoby, której odpowiadałem.

bardziej pseudonaukowy

Ziemia była płaska zanim stała się okrągła, za wskazywanie tego zbyt szybko można było spłonąć na stosie.

Przede wszystkim Stasiop za grożenie Cybantowi powinien z hukiem na zbity ryj wylecieć z forum!

Nie grozilem cybantowi to on sobie cos wymyslil, powiadomilem go tylko ze sprawe podaje do sadu i znajde jego personalia wszytko w imieniu prawa ma sie rozumiec, Sprawa w toku.;)

Wykaże właściwości elektryczne, to powinno być oczywiste dla osoby, której odpowiadałem.

Ziemia była płaska zanim stała się okrągła, za wskazywanie tego zbyt szybko można było spłonąć na stosie.

To nie można było tak od razu zagaić :)

Ja

Posiadam poważne możliwości dzięki wiedzy, nie wyobrażeń, wiedzy, dlatego wiedzy, gdyż ona jako zasada, użyta w innym miejscu, lecz ta sama, daje efekty dostrzegalne fizycznie, takie, które można dotknąć, pomierzyć, nawet prostymi miernikami,

Ale rozmawiamy rzeczowo czy dalej bedziesz omijal moje pytanie, jakimi miernikami to mierzysz?

trzeba laczyc obie metody

Pisałem już dawno, że jeśli potrzebuje dokonać pomiaru, zwracam się do osób, które są w stanie tego dokonać, proszę nie robić ze mnie nieudacznika.

jakimi miernikami to mierzysz?

Bardzo proszę o powrót do tematu.

Bardzo proszę o powrót do tematu.

Czyli uchem :D Nigdy nie zdobedziesz wiedzy jaki kondensator z ktorym i ktory dobry, zmiennych jest zbyt duzo aby eksperymentowac, trzeba znac parametry i zaczac modelowac to symulacyjnie, w innym wypadku czyli na sluch przyblizenia beda za malo dokladne aby trafic w sedno. To nie pozwoli na optymalizacje, to moze byc 100 a nawet 1000 razy gorsze od tego co sie da z tego wycisnac. Mylisz sie 747, eksperyment to czasami nie jest dobra metoda. Nawet najwieksi eksperymentatorzy z topowego High-endu mierza i wyposazaja laboratoria w droga aparature inaczej sie nie da. A jesli uwazasz ze sie da, bladzisz i to bardzo bladzisz!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.