Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Piopio napisał:

Zawsze można posiłkować się DSP

Nie chce wchodzic w dyskusje, probowalem z APO, probowalem z aplikacja Auralica i cos sie dzieje z tym dzwiekiem co mi osobiscie sie nie podobalo. Niby pomoglo, ale tez cos zmienilo. Nie podbalo mi sie. 

Jak jest mozliwosc, wolalbym to robic ze tak powiem analogowo. Ale kazdy niech dochodzi do swoich wlasnych doswiadczen.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

15 minut temu, Mikelas76 napisał:

Jak jest mozliwosc, wolalbym to robic ze tak powiem analogowo.

Oczywiście. Ale jak nie ma to lepsze DSP niż nic. U mnie DIRAC wniósł wiele na plus. Już sobie nie wyobrażam słuchać bez. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 1.03.2025 o 12:20, Zbi_Rek napisał:

To jest ten sam, jest sprawny. Ale w momencie uruchomienia następuje (za każdym razem) nieoczekiwana awaria 🤭

I wtedy pada sakramentalne "jak umawialiśmy się na spotkanie to wszystko było w porządku" 😏

Udowodnij że nie kłamiesz 

9 godzin temu, rafal735r napisał:

Chyba nie wszyscy chcą robić ze swoich pokoi dziennych/salonów gdzie zazwyczaj w ciągu dnia rodzina spędza czas, pokoi odsłuchowych zawalonych panelami i innymi gratami. Albo po prostu mają to gdzieś. I latanie po tematach i "uświadamianie" wszytkim odkrytych prawd to chyba nie jest dobra droga. A była to częsta praktyka. 

Jak rzekł pewien mędrzec - "skoro nie robisz ze swojego salonu pokoju audio, znak to, że to nie Ty nosisz spodnie w Twym domu" 🫢.

7 godzin temu, seba3002 napisał:

Jak rzekł pewien mędrzec - "skoro nie robisz ze swojego salonu pokoju audio, znak to, że to nie Ty nosisz spodnie w Twym domu" 🫢.

Szczerze wątpię. Kupuje co chce i ile chce, a druga połówka nawet w to nie ingeruje, a mówiąc wprost akceptuje. Ostatnio jeszcze płyt dostawilem choć sam się już źle czuje z tym zapychaniem każdego kąta. A pokój jest mały. Nawet jakbym chciał zrobić w nim akustyke to wyszło by z niego mikro studio. Może w przyszłości w innym lokum, ale sprzęt musiałaby grać bardzo źle w takim wypadku żebym zaczął się w to bawić. 

?👈

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Może w przyszłości w innym lokum, ale sprzęt musiałaby grać bardzo źle w takim wypadku żebym zaczął się w to bawić. 

Nigdy się nie dowiesz jak źle gra i na ile może zagrać lepiej jeśli uznasz , że to co słyszysz to kres jego możliwości,  a pomieszczenie w którym gra ma kiepską akustykę.

A wystarczy zrobić (samemu) pomiary akustyczne pomieszczenia. Polecam.

Edytowane przez carlos med
10 godzin temu, seba3002 napisał:

A to cytat z Gwiezdnych Wojen ?

Tak pytam, bo zdaje się, że troszke przeinaczona ta wypowiedź "mędrca" na którego się powołujesz.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

25 minut temu, sir.jax napisał:

A to cytat z Gwiezdnych Wojen ?

Tak pytam, bo zdaje się, że troszke przeinaczona ta wypowiedź "mędrca" na którego się powołujesz.

Nie, z "Jądra ciemności". 

45 minut temu, rafal735r napisał:

Może i się nie dowiem, ale wiem mniej więcej na jakim poziomie gra, słuchając różnych gratow po różnych ludziach. Może i 100% z tego nie wyciągam, ale dla mnie jak narazie wystarczy. Od lat nic nawet nie zmianiem poza dodaniem drugiej końcówki do zestawu. Słucham muzyki i kupuje sobie płyty. Natomiast zauważyłem że tym co gra bardzo dobrze, to co jakis czas widzę zmiany i kolejne olśnienia. 

Można i tak.

Ci, którym  gra dobrze w dobrych warunkach dokonują zmian, bo wiedzą , że może być lepiej i mają możliwość to ocenić w poprawnej akustyce.

@seba3002

Aha....

To wszystko tlumaczy... 

🤦‍♂️

4 minuty temu, carlos med napisał:

Można i tak.

Ci, którym  gra dobrze w dobrych warunkach dokonują zmian, bo wiedzą , że może być lepiej i mają możliwość to ocenić w poprawnej akustyce.

Otóż może być też zupełnie przeciwnie i nie trzeba szukać na siłę zmian, czy nowych klamotów. 

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

43 minuty temu, seba3002 napisał:

Nie, z "Jądra ciemności".

🤔

Ale nie... nic nie napisze... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

A możecie se na privie pogadać?
To wątek o aukcjach.

Siejecie offtop

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Można i tak.

Ja uważam że pewne wartości ze zmian klocków (może i całe - zależy od klocków) giną w dźwiękach odbitych / szumie / zniekształceniach generowanych przez brak zrobionej adaptacji. I oto zmianiajac w Auralic Vega S1 ustawienia (mellow, soft itp) NIE słyszałem zmian u siebie, a u kolegi od razu usłyszałem, aż nie chciałem wierzyć jak łatwo je wychwycilem a to była zasługa akustyki.
I tak oto ktos mowi np ze kable nic nie wnosza a tym czasem może być jak powyzej .

A co do tego ze nie każdy moze zrobic adaptacje bo kasa , bo to salon rodziny - to pełna jasność i zgoda i zrozumienie bo i jak tak mam. Tylko bądźmy świadomi, że tak powiem, "co tracimy" lub "czego nie słyszymy albo że części przekazu nie słyszymy"

To mój ostatni głos w off topie

Wysłane z Wrocławia

Neat mystique classic w stanie idealnym, cena do uzgodnienia, sprzedaje bo zmieniam na wyzszy model neat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fajna mała wieża denona rcd-m33

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajna mała wieża denona rcd-m33

Ukryta Zawartość

Poszła migiem

Wysłane z Wrocławia

Ukryta Zawartość

W dniu 24.01.2025 o 13:00, Mar_Wal napisał:

@update ceny 😉
do oddania za 3.900 zł

@up 3.800 zł 🙂

allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-hifi-tannoy-precision-62

Edytowane przez Mar_Wal
W dniu 4.03.2025 o 19:48, Tal napisał:

Żeby jednak nie pozostać bez muzyki dziś zakupiłem budżetowe Dynaudio o których zawsze marzyłem, stan igła, pierwszy właściciel, model DM2/7, które ze mną zostaną do końca, bo będą do drugiego systemu 😉 

Cytat

jednak trochę się pospieszyłem, bo po czasie przypomniałem sobie o ATC SCM7, które to zawsze chciałem odsłuchać i sprawdzić u siebie no ale nikt nie mówił, że DM 2/7 zostaną ze mną do końca 😉 

🙂
Audiofilia Nervosa

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

13 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Audiofilia Nervosa

No tak to już jest w tym hobby, że królik raz złapany, a raz pojawia się nowy 😉

Znajomy jednak ich nie weźmie, więc wystawiam Dynaudio DM 2/7 w igła stanie 😃

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Ja będę sprzedawał chińska końcówkę klasy A firmy BRZHIFI klon MF A1 i przedwzmacniacz też BRZHIFI. Niestety żona nie akceptuje takich klamotów w salonie. Spodziewałem się tego ale nie spodziewałem się jak to razem gra i za jak mało. Zdjęcia podglądowe bo moje są za dużej wagi. 

Ukryta Zawartość

IMG_0321.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, LOBO_M napisał:

strone wczesniej pisales, ze zawsze o nich marzyles, bedą do drugiego systemu i zostaną z Tobą na zawsze.

Nie sądziłem jednak, że fizycznie będą całkiem sporych rozmiarów w końcu 17tka na basie także w moim maleńkim pokoju jest lekki przestrzenny dysonans do tego moje obecne kable głośnikowe nie pasują do nich przez co brzmią zbyt dosadnie w wyższych rejestrach, a ja nie chcę narazie zmieniać kabli, dlatego zdecydowałem celować w mini monitory typu ATC SCM7.

23 minuty temu, Tal napisał:

Nie sądziłem jednak, że fizycznie będą całkiem sporych rozmiarów w końcu 17tka na basie także w moim maleńkim pokoju jest lekki przestrzenny dysonans do tego moje obecne kable głośnikowe nie pasują do nich przez co brzmią zbyt dosadnie w wyższych rejestrach, a ja nie chcę narazie zmieniać kabli, dlatego zdecydowałem celować w mini monitory typu ATC SCM7.

A nie ATC SCM 11?

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

A nie ATC SCM 11?

Akurat są dwie fajne cenowo oferty na olx tego modelu, ale myślę, że gabarytowo będą za duże do mojego pokoiku, stąd decyzja o SCM7 tym bardziej, że mam REL'a.

Godzinę temu, LOBO_M napisał:

strone wczesniej pisales, ze zawsze o nich marzyles, bedą do drugiego systemu i zostaną z Tobą na zawsze.

Niektórzy mają ulotne marzenia 😁

?👈

Kable RCA NEOTECH NEI-3002 III UP-OCC-SP 2 x 0,5m

Ukryta Zawartość

Kable głośnikowe NEOTECH KS-11275 2x2,75mm2 OFC-SPC 2 x 2,45 m

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do sprzedania m.in.:
- Creek Destiny 
- PS Audio Premier SC
- HiFiMan Sundara
- Ifi Audio iCAN PRO

Zapraszam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA-900hne  w kolorze szampańskim w dobrej cenie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi