Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzegam przed (..........) określenie nieuprawnione.

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek zadzwonił do mnie Ten Pan i powiadomił że połowa kaucji jest już na moim koncie czyli 2100

Bardzo nieładnie postąpił, bo przecież są starsze długi :)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Znam Pana Jasika, który ma wielki zal do Harpii. W końcu 20kzl dekadę temu to było dużo pieniędzy. Wspolczuje poszkodowanym i zalecam aby naglasniali sprawę gdzie się da. W naszym wąskim gronie audiofili uczciwość i zaufanie to przecież podstawa.

Wątek zaczął nam się rozjeżdżać, może wróćmy do meritum:

Panie Zenonie.

Bardzo Pana przepraszam za zaistniałą sytuację.

W każdej działalności zdarzają się chwilowe problemy i brak płynności finansowej.

Całkowicie potwierdzam Pańskie racje i ani jeden raz nie powiedziałem Panu, że chcę Pana okraść.

Oczywiście otrzyma Pan swoje pieniądze.

Cała wina jest po mojej stronie.

W poniedziałek będzie miał Pan pieniądze na koncie.

Jeśli ma Pan pomysł na zadośćuczynienie to spełnię sensowne warunki.

Bardzo przepraszam.

Mamy wtorek.

ZenekXXX jak tam słowność pana H?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Podobno jednak Pan Jurek nadal ciuła na zwrot pozostałej części kaucji. Albo oddał, tylko bank nawalił i źle przelał kasę i teraz Pan Jurek odkręca sprawę.

Myślę, że aby chronić jego dobre imię powinniśmy jednak zrobić zrzutkę. Na wstępie niech zaproponują jakieś kwoty kolega Pana Jurka moderator/tester/konstruktor palton oraz popierający działania moderatora Pan Prezes: w końcu jak pisaliście zależy i administracji forum na zamknięciu pozytywnym sprawy, a to będzie dobry krok naprzód. To co, wy po 1000 PLN, a my resztę? :)

Napisano dziś, 02:43

Użytkownik 23031970 dnia 24.11.2015 - 00:44 napisał

Tylko jest małe ale , jak zamknąć usta oszukanym nabywcom kolumn w zakładce "Klub miłośników HA" ?

Zbanować za trilling albo atak na moderacje :)

Masza, Ty to jednak powinieneś zostać moderatorem, metodykę zarządzania forum widać masz we krwi :).

Napisano dziś, 05:09

ale bagno :-)

Za takie teksty podważające autorytet moderacji i administracji tutaj grozi surowa kara, więc uważaj na bana i pkty, taka koleżeńska rada.

ale bagno :-)

Ale nudy.

16 stron plucia w wykonaniu mniej lub bardziej ukrytej konkurencji konstruktora oraz jątrzenia mniej lub bardziej zdeklarowanych wielbicieli moderatora,

a najlepszy jest "przypadkowy" wysyp tych wszystkich uśpionych i świeżych klonów oraz innych królików z kapelusza,

którzy nagle wyskoczyli nie wiadomo skąd i co pięć minut tonem pełnym świętego oburzenia dopytują czy sprawa jest już załatwiona.

Połowę nicków tak zawzięcie w tym wątku dyskutujących pierwszy raz na oczy widzę, ale z treści postów jasno wynika, że to stali bywalcy forum

i to właśnie ci najgłośniej nawołują do rozliczania i uczciwości, buehehe :) Jaja wszystkim ogolić i do przedszkola. Dziecinada.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jeżeli ktoś mi udowodni że jestem konkurencja Pana H albo wrogiem Pana moderatora dopłacę resztę i sprawa załatwiona :)Starzy wyjadacze to boją się tu pisać żeby ich nie zbanowali.

• Moderatorzy

Ale nudy.

16 stron plucia w wykonaniu mniej lub bardziej ukrytej konkurencji konstruktora oraz jątrzenia mniej lub bardziej zdeklarowanych wielbicieli moderatora,

Idąc Twoim tokiem rozumowania jesteś "mniej lub bardziej powiązany biznesowo z Harpią"? Skoro Ci którzy krytykują tu jego zachowanie to ukryci branżyści, to Ci którzy go bronią to jego współpracownicy? Raczej nie dopuszczasz możliwości, że spora grupa forumowiczów nie mająca żadnego związku z branżą jest po prostu zbulwersowana Takim a nie innym zachowaniem ponoć poważnej na rynku firmy audio..?

P.S. Może podaj którzy z udzielających się tu forumowiczów to konkurencja Harpii - tacy ludzie (podobnie jak Palton) nie są osobami postronnymi nie powinny się tu udzielać raczej.

-----------------

Stety niestety parantulla ma rację. Może z tą konkurencją przesadził jednak trochę. W wątku powinni wypowiadać się zainteresowani. Całe to "kibicowanie" jest nie potrzebne i zaciemnia główny wątek.

Żeby nie było, że bronię. Jestem wysoce zniesmaczony działaniami Pana Jurka z Harpii. Wydawało mi się, że to prężnie rozwijająca się firma, szczególnie teraz kiedy wprowadzają nową linię kolumn. Sam w pewnym stopniu zrobiłem reklamę firmie zakładając klub Harpii na tym forum i zachwalając poniekąd przecież bardzo dobry produkt autorstwa Harpii.

Ale nudy.

a najlepszy jest "przypadkowy" wysyp tych wszystkich uśpionych i świeżych klonów oraz innych królików z kapelusza,

którzy nagle wyskoczyli nie wiadomo skąd i co pięć minut tonem pełnym świętego oburzenia dopytują czy sprawa jest już załatwiona.

Połowę nicków tak zawzięcie w tym wątku dyskutujących pierwszy raz na oczy widzę, ale z treści postów jasno wynika, że to stali bywalcy forum

i to właśnie ci najgłośniej nawołują do rozliczania i uczciwości, buehehe :) Jaja wszystkim ogolić i do przedszkola. Dziecinada.

Trochę pokory!Własnie swoim postem dopisałeś się do tej dziecinady ale w jeszcze gorszym wydaniu.

Ty jak zaczynałeś to pewnie od kilkuset postów ??

Naim Unitiqute 2+Naim Nap 100 Studio 16 Hertz Minas Anor III 2.5r

,,A jesteście świadomi praktyk, jakie stosuje Harpia? Chodzi o długi

ja tych kolumn bym nie kupił, ta firma strzeliła sobie w stopę.,,

Moja odpowiedź do klienta zamieszczona na naszym fanpagu

Powiem tak mnie interesuje produkt finalny czyli kolumny i ich brzmienie a wg mojej wiedzy są to znakomite kolumny i to nie podlega dyskusji (to oczywiście moje zdanie) aby się przekonać trzeba je po prostu odsłuchać ,a to co Pan Harpia robi poza tym mnie nie interesuje każdy człowiek ma swoje wzloty i upadki ,powtarzam mnie interesuje produkt a ten jest znakomity zresztą większość klientów ma do czynienia ze sklepem a nie z producentem a tu problemu nigdy nie było sprzedaje sprzęt ponad 20 lat i nigdy nie było problemu.Więc Zapraszam na odsłuch do Zielonej Góry i jestem przekonany że zmieni Pan zdanie.

Trochę pokory!Własnie swoim postem dopisałeś się do tej dziecinady ale w jeszcze gorszym wydaniu.

Ty jak zaczynałeś to pewnie od kilkuset postów ??

Dwa i pół roku na forum i 26 postów na liczniku z czego połowa natłuczona w ciągu ostatniego tygodnia w wątku o Harpii.

Trochę pokory powiadasz? Trochę powagi raczej, bo starym dziadom nie przystoi zachowywać się jak dzieci.

Prawie cała zakładka DIY momentalnie się tutaj zleciała, ale gdzie tam, to żadna ukryta konkurencja,

tylko zwykli forumowicze zatroskani losem innego forumowicza, którzy całkiem bezinteresownie postanowili zabrać głos.

Od dawna znani naganiacze zaprzyjaźnionych dystrybutorów oraz powiązani z nimi poklepywacze, to też żadna tam konkurencja,

podobnie jak te wszystkie klony harcujące tutaj w najlepsze, to też się wzięły znikąd. Przypadkiem przechodzili. Z tragarzami.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość

(Konto usunięte)

Powiem tak mnie interesuje produkt finalny czyli kolumny i ich brzmienie a wg mojej wiedzy są to znakomite kolumny i to nie podlega dyskusji (to oczywiście moje zdanie) aby się przekonać trzeba je po prostu odsłuchać ,a to co Pan Harpia robi poza tym mnie nie interesuje każdy człowiek ma swoje wzloty i upadki ,powtarzam mnie interesuje produkt a ten jest znakomity zresztą większość klientów ma do czynienia ze sklepem a nie z producentem a tu problemu nigdy nie było sprzedaje sprzęt ponad 20 lat i nigdy nie było problemu.Więc Zapraszam na odsłuch do Zielonej Góry i jestem przekonany że zmieni Pan zdanie.

co właściwie chcesz udowodnic tym wpisem?

to ,ze w Twojej ocenie kolumny sa wspaniale?...wiele osób tak uważa

to ,ze ha ma przejściowe trudności? .... kazdy człowiek je ma

to że jesteś uczciwy? .... każdy taki powinien być

chcesz zareklamować się?..... aha no tak, przeciez to najbardziej oblegany wątek

Ajacz jako ostatni dystrybutor bankruta boi się, że nie odzyska utopionej kasy w niesprzedawalny produkt. Nie wiedzieliscie wcześniej w jakiej sytuacji jest firma Harpia? Obecnie nie wiadomo czy takowa firma istnieje bo na stronie nie ma nawet numeru NIP!

• Moderatorzy

Stety niestety parantulla ma rację. Może z tą konkurencją przesadził jednak trochę. W wątku powinni wypowiadać się zainteresowani. Całe to "kibicowanie" jest nie potrzebne i zaciemnia główny wątek.

Żeby nie było, że bronię. Jestem wysoce zniesmaczony działaniami Pana Jurka z Harpii. Wydawało mi się, że to prężnie rozwijająca się firma, szczególnie teraz kiedy wprowadzają nową linię kolumn. Sam w pewnym stopniu zrobiłem reklamę firmie zakładając klub Harpii na tym forum i zachwalając poniekąd przecież bardzo dobry produkt autorstwa Harpii.

Jasna sprawa, tylko jak odróżnić "zainteresowanych" od "nie zainteresowanych" w tym temacie? Swego czasu kierowany bardzo pozytywnymi recenzjami i dobrą passą na forum, byłem mocno zainteresowany produktami Harpii, odsłuchiwałem Jego produkty u znajomych, rozmawiałem o tych kolumnach z właścicielem firmy i byłem na prawdę bliski zakupu... Teraz widząc co dzieje się z tą firmą zdaję sobie sprawę, że również ja mogłem znaleźć się w tak nieciekawej sytuacji jak autor wątku i po prostu uważam, że coś z tym należy zrobić... Wiemy, że presja wywierana przez forumowiczów nie raz zmusiła hochsztaplerów tego forum do zwrotu kasy - czemu więc mamy siedzieć cicho? Czas na dyskretne i eleganckie tej sprawy minął, ale jeszcze jest szansa by uniknąć nieprzyjemnych batalii sądowych - na czym zapewne zależy obu stronom.

-----------------

a to co Pan Harpia robi poza tym mnie nie interesuje każdy człowiek ma swoje wzloty i upadki ,powtarzam mnie interesuje produkt a ten jest znakomity

Ale istnieją jeszcze osoby, dla których ważniejsze są zasady i uczciwość. Tacy ludzie nie kupią najlepszego nawet produktu jeśli miałyby świadomość, że wspierają w ten sposób firmę postępującą nieuczciwie.

Ponadto jakiekolwiek interesy są obarczone ryzykiem, a nie da się wszystkiego zapisać w umowach. Po co więc ponosić dodatkowe ryzyko?

każdy człowiek ma swoje wzloty i upadki

I ponosi tego konsekwencje, a przynajmniej powinien ponosić.

Gość

(Konto usunięte)

tylko zwykli forumowicze zatroskani losem innego forumowicza, którzy całkiem bezinteresownie postanowili zabrać głos.

zauważ ,że starciłes poczucie rzeczywistości, złodziejskie praktyki należy piętnować a nie szukać usprawiedliwień kolesiów i teorii spiskowych

ciesz sie ,że Ciebie to nie spotkalo masz teraz komfort psychiczny do oceniania uzytkowników ktorzy mniej piszą, a może stracileś zdolnośc oceny sytuacji przez swoje pięciotysięczne piśmiennictwo?

• Administratorzy

To czas to zmienić, co to za argument, że jest przeniesiony temat, bo tak było od zawsze?

Temat został podniesiony w zakładce moderatorskiej. Trwa dyskusja jak traktować wątki takie jak ten teraz i w przyszłości.

kiedys dzwonilem do Ciebie, rozmawialismy o moderacji i o tym do czego to doprowadzi. nic sie nie nauczyles, roz.ebales to forum.

Ps.

Jesli sie nie myle i masz na imie dawid albo damian

Widzę, że Pan za to kultury się nie nauczył.

Raz jeszcze apelujemy o dyskusję na poziomie w wątku.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Ale istnieją jeszcze osoby, dla których ważniejsze są zasady i uczciwość. Tacy ludzie nie kupią najlepszego nawet produktu jeśli miałyby świadomość, że wspierają w ten sposób firmę postępującą nieuczciwie.

Ponadto jakiekolwiek interesy są obarczone ryzykiem, a nie da się wszystkiego zapisać w umowach. Po co więc ponosić dodatkowe ryzyko?

I ponosi tego konsekwencje, a przynajmniej powinien ponosić.

To dlaczego wypożyczaliście kolumny od Pana Harpii a nie ze sklepu który je sprzedaje to mnie dziwi nie wiem liczyliście na lepsze zejscie z ceny nie za bardzo rozumiem.Jest dystrybutor który absolutnie nie powinien sprzedawać czy też wypożyczać swojego towaru ,od tego są sklepy.

,,A jesteście świadomi praktyk, jakie stosuje Harpia? Chodzi o długi

ja tych kolumn bym nie kupił, ta firma strzeliła sobie w stopę.,,

Moja odpowiedź do klienta zamieszczona na naszym fanpagu

no to bardzo ciekawe podejscie do zycia. jak kupujesz auto, to tez nie interesuje cie jego pochodzenie? mysle, ze czas otworzyc oczy na swiat i otoczenie i nie dac sie zaslepiac mamonie.

To dlaczego wypożyczaliście kolumny od Pana Harpii a nie ze sklepu który je sprzedaje to mnie dziwi nie wiem liczyliście na lepsze zejscie z ceny nie za bardzo rozumiem.Jest dystrybutor który absolutnie nie powinien sprzedawać czy też wypożyczać swojego towaru ,od tego są sklepy.

a moze to wina samego harpia, ktory chcial pominac wasze posrednictwo i sam na tym zarobic? bo nie chce nawet myslec, ze od poczatku dzialal z premedytacja i nie zamierzal oddawac kaucji za te kolumny.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Trochę powagi raczej, bo starym dziadom nie przystoi zachowywać się jak dzieci.

No właśnie a kto to pisał :

Jaja wszystkim ogolić i do przedszkola. Dziecinada.

To jest dziecinada

Naim Unitiqute 2+Naim Nap 100 Studio 16 Hertz Minas Anor III 2.5r

Widzisz ajacz jaki to edukacyjny wątek. Zaraz dowiesz się, że respektowanie zasad uczciwej dystrybucji też nie jest mocną stroną tej firmy. Tylko nie zwalaj winy na forumowicza, że skorzystał ze złożonej mu na PW propozycji. Akurat Pan Harpia lubił wyzywać na pojedynek różnych, w tym uznawanych za najlepszych producentów kolumn. Raczej nie odsyłał do sklepu. Skupiajmy się na źródle problemu, a nie jego skutkach. Ponadto chciałbym zauważyć, że nawet jak na PW pisze do konsumenta branża, to jest to dalej korespondencja firmowa. Stąd ostatni dobry zwyczaj, że ktoś może mieć dwa konta na forum (nicki) - prywatne i branżowe (firmowe). Z jakiego pisał użytkownik Harpia Acoustics?

Ja miałem dawno do czynienia z Harpią, ale wtedy to producent sam się ze mną skontaktował.

Powyższe pytanie jest w ogóle absurdalne. Należało by je zadać Panu Harpia. Fajnego sobie Harpia dystrybutora znalazł.

A czy pan HA nie moze oddac kasy, napisac o tym, przeprosic i zakonczyc temat, cos niebywalego, wisi na chwile obecna 2 tys i wciaz go cos powstrzymuje, pisze jako nie zwiazany z branza zwykly uzytkownik

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Temat został podniesiony w zakładce moderatorskiej. Trwa dyskusja jak traktować wątki takie jak ten teraz i w przyszłości.

Wiem, że to trudne, ale bardzo zachęcam do jakichś starań i takiej zwykłej obywatelskiej odwagi. Bardzo tego brakuje w dzisiejszych czasach.

Ale jak wszyscy będą chować głowę w piasek, to nic się nigdy nie zmieni.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.