Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzegam przed (..........) określenie nieuprawnione.

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Na kilku forach zagranicznych, z których dane mi było korzystać, wątek o oszustach, przekrętach jest przypięty na stałe na początku najbardziej popularnych zakładek.

Ma ewidentnie na celu wzajemna pomoc forumowiczów.

Jakby dealer oglaszajacy sie na takim forum wywinął taki numer to wyleciały z wielkim hukiem !

Tutaj to wątek wylatuje z hukiem ...

na bocznice...

Rozumiem to, ale na naszym forum od zawsze była inna tradycja. Moderacja ma traktować wszystkich forumowiczów tak samo, a więc wątek został przeniesiony na bocznicę. Nie ma tu żadnej manipulacji, to standardowe postępowanie. W pierwotnej zakładce pozostał przekierowujący link, nie ma więc mowy o mataczeniu.

nie ma potrzeby?! ... buahahaha ... dobry żart ... nie raz już było na tym forum "nocne czyszczenie" ... Zenek i Panowie, kopiować bo .... "już za chwileczkę, już za momencik, nocne czyszczenie z Paltonem i Harpiczką zacznie się kręcić".

To są kolego pomówienia. Żaden post zgodny z regulaminem i sygnaturą nigdy nie zniknął. Proszę o wpisy w temacie wątku.

Też tak to odebrałem :>

Nie chcę żeby ktoś się poczuł urażony, ale dużo złej woli trzeba żeby tak odczytać mój wpis. Zresztą jak widzę, kolega masza sam edytował swój post.

Dziękuję.

Jeszcze raz przepraszam. Jedyną przesłanką która mną kierowała, było uzmysłowienie jak łatwo rzucać pomówienia. Wybrałem mało zręczne rozwiązanie, za co przeprosiłem.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jedyną przesłanką która mną kierowała, było uzmysłowienie jak łatwo rzucać pomówienia.

Tylko żeś chyba adresatów pomylił ponieważ ja nikogo w tym temacie nie pomawiałem.

Jeszcze raz przepraszam. Jedyną przesłanką która mną kierowała, było uzmysłowienie jak łatwo rzucać pomówienia. Wybrałem mało zręczne rozwiązanie, za co przeprosiłem.

Oraz jak również łatwo ferować wyroki, kiedy takie pomówienie następuje, to już zakrawa na cenzurę,

można wypowiadać się o kimś tylko i wyłącznie pozytywnie

Nie chcę żeby ktoś się poczuł urażony, ale dużo złej woli trzeba żeby tak odczytać mój wpis. Zresztą jak widzę, kolega masza sam edytował swój post.

Wszystko rozumiem, tylko to akurat zostało napisane tak, że mogłem zinterpretować dowolnie.

Bajzel

Gość numik

(Konto usunięte)

Kolega Profundis będzie jutro moim gościem.

Odbiera całkowicie bezpłatnie zrobiony przeze mnie tunning swoich Marcusów jako "nagrodę" za wymyślenie nazw nowej serii kolumn.

Koszt wykonania co najmniej 800-1000 zł.

To tylko koszt materiałowy.

@Wuelem jeszcze jedna insynuacja i to ty wylądujesz w sądzie.

wygląda Pan na chytrusa i to nerwowego, antyreklama marki i jeszcze ma Pan czelność tu atakować gdy dał Pan dupy po całości, a zachowujesz się Pan normalnie po 3 miesiącach mienia kogoś w dupie tylko dlatego, że ruszył na forum.

Wstyd po prostu, a pomyśleć, że myślałem o tych kolumnach po Audio Show, Nils Lofgren mnie jednak nie zwiódł.

Tak się składa, że mam wykształcenie prawnicze a Pan jest "profesjonalista" i dobrze Pan wie, jak każdy sąd, że nikogo nie obchodzą Pańskie "przejściowe" - "3 miesęczne problemy", bo do profesjonalistów stosowane są inne standardy. Życzę wysokich odsetek i kosztów zastępstwa procesowego, możę działanie na niekorzyść spółki? Pfuj, strasznie nie spodobała mi się Pańska postawa.

Jeśli mnie Pan tu obrazi.....serio spotkamy się w sądzie

Ale jaki sąd? Policja, albo jeśli zarejestrowany producent to UOK będzie szybciej i skuteczniej. W sądzie będziesz walczył miesiącami albo latami.

W przypadku roszczeń do 10tys. pisze sie pozew o nakaz zapłaty w postepowaniu uproszconym, Sad wydaje nakaz bez procesu i obecnosci stron, po dwóch tygodniach trzeba isc do sądu po pieczątke klauzuli wykonalności (jełsi pozwany nie wniósł sprzeciwu) i z tym sie idzie do komornika. Mozna przez e-sad w Lublinie nie ruszajac sie z domu.

Ale jaki sąd? Policja, albo jeśli zarejestrowany producent to UOK będzie szybciej i skuteczniej. W sądzie będziesz walczył miesiącami albo latami.

W przypadku roszczeń do 10tys. pisze sie pozew o nakaz zapłaty w postepowaniu uproszconym, Sad wydaje nakaz bez procesu i obecnosci stron, po dwóch tygodniach trzeba isc do sądu po pieczątke klauzuli wykonalności (jełsi pozwany nie wniósł sprzeciwu) i z tym sie idzie do komornika. Mozna przez e-sad w Lublinie nie ruszajac sie z domu.

Rozumiem to, ale na naszym forum od zawsze była inna tradycja.

Tradycją jest, że od dawna bronicie się wzajemnie z Panem Harpią o czym wszyscy wiedzą. I w związku z tym w ogóle nie powinieneś dotykać tego tematu bo jesteś stronniczy jak cholera. To całkowita kompromitacja moderatora.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Bocznica jest do tematów z audio nie związanych. A ten temat jest kluczowy dla audio, bo dotyczy bezpieczeństwa zakupów, wiarygodności producenta i tym samym rózwież zaufania do jego produktów i serwisu.

W związku z tym powinien być z powrotem przeniesiony tam gdzie był, bo inaczej będzie to złamanie regulaminu i szykanowanie autora wątku oraz krycie kumpla czyli zwykła prywata.

Dopiero jak przyjechałem do twojego domu z POLICJĄ oddałeś pieniądze.

ZenekXXX, może za dobrym przykładem skorzystaj i odwiedź Pana Harpię z Policją? Jak widać jest to sprawdzona metoda, a policja niech przyjedzie z pasami, dobermanami :).

Sprawa wygląda niesmacznie i najwyraźniej nie tylko Ty stałeś się ofiarą nieuczciwego postępowania, żeby nie nazwać tego gorzej, ale tym można też się zająć, o czym pisaliśmy na PW. Gdybyś nie założył tego wątku, jeszcze długo byś najpewniej oczekiwał na pieniądze. Teraz korzystaj z okazji i załatw sprawę szybko, pewnie zapłaci dla dobrego przykładu i odwrócenia uwagi od innych spraw. Tylko też załatw sprawę do końca, niech zwróci Ci też koszt prawnika, wpisu sądowego itp. Dla mnie jednak taki zwrot "na pokaz" o niczym nie świadczy, a wręcz przeciwnie, potwierdza tylko regułę, o której czyta się powyżej - kategorycznie omijać tę firmę szerokim łukiem.

już pięknie temat przenieśli na bocznicę, aby nie kół w oczy bez potrzeby logowania się na bocznicę ... zarządzający tym forum ... "Łukaszek i Putia" są z was dumni. Na szczęście wielu zostało ostrzeżonych przed krętactwem nieuczciwego człowieka.

Naturalnie, a za jakiś czas wątek w ogóle wyleci w kosmos, bo oczywiście jest dla wielu niewygodny, choć prawdziwy.

Niestety, takie tutaj panują realia. Lepiej ukrywać niewygodne fakty i ograniczać dostęp do potwierdzonych informacji o problemie z odzyskaniem pieniędzy innym użytkownikom / potencjalnym klientom, którzy niekoniecznie muszą być zalogowani na AS - tacy nie widzą bocznicy. Bardzo wygodne, brawo!

Niech na wszelki wypadek wątek zapisze sobie każdy w komputerze, ku przestrodze i dla potomnych. Jak wyleci z AS, pojawi się w innym miejscu w sieci. Najsmutniejsze jest to, że AS uczestniczy w zacieraniu śladów, wstyd.

Pytanie do firmy Harpia Acoustics? Kiedy w końcu ukaże się oczekiwana recenzja z testu kolumn HA w miesięczniku Audio?

Nieporęt to bardzo malownicza miejscowość, polecam w celu odwiedzin Panu z HA.

Pytanie do k. paltona, czy sa jakies watpliwosci co do nieuczciwosi HA w stosunku do k. zenka? Bo z tego co czytam wynika, ze HA przyznal sie do nieuczciwosci. Jezeli watpliwosci nie ma, to zrobcie cos z tym, zbanujcie, potepcie, moze jakis komunikat, zeby inni uwazali.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Przecież zrobili. Przenieśli temat na bocznicę. Żeby niezalogowani nie mogli przeczytać.

No coz, moze jednak cos z tym zrobia, nie chodzi przeciez o HA, chodzi o nieuczciwosc, trzeba cos z tym robic, a nie biernie patrzec, kazdy z nas moglby wejsc na taka mine, chyba to forum ma nam sluzyc, a nie nieuczciwym handlarzom, no chyba, ze sie myle, dlatego prosze o odp. k paltona

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

dlatego prosze o odp. k paltona

Czyli mam rozumieć,że Palton jezd zamieszany?A kto przeniósł temat na bocznicę?To by była jakaś wskazówka.

Przenoszenie takiego tematu na bocznicę przed wyjaśnieniem sprawy, czyli - jak sądzę - przed poniedziałkiem wieczorem, jest ewidentnym działaniem na szkodę tego forum. Sugeruję temu, kto to zrobił, żeby wziął duży rozpęd i pier...nął pustym łbem w ścianę.

Jaki sens ma wątek o oszustach na bocznicy?Ktoś musi się porządnie stuknąć w czerep,najlepiej czymś twardym.

TWONKU, MODRZEW: Odpowiedź jest prosta - ukrywanie niewygodnych faktów, ktoś tutaj ewidentnie idzie na rękę nieuczciwym sprzedawcom/przedsiębiorcom. Sprawa nawet jak zostanie załatwiona, a HP powinien to zrobić dla zachowania pozorów, nie powinna zniknąć - powinna być przykładem i przestrogą dla innych.

Wszyscy też wiedzą kto stoi za przeniesieniem wątku na bocznicę i powodem takiej kolei rzeczy, więc pytanie jest zbędne.

Wątek został przeniesiony z powyższego powodu a niczym wg mnie się nie różni od innego wątku, który jakoś na bocznicy nie wylądował:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wątków podobnych o nieuczciwości, nie będących na bocznicy, jest więcej.

Dlaczego więc akurat wątek ZenkaXXX wylądował na bocznicy? Czym się różni od innych?

Zenku, nie daj się przerobić i wyciszyć sprawy pod pretekstem zwrotu zawłaszczonych Twoich pieniędzy - te mam nadzieję odzyskasz, ale sprawy nie można zamknąć ku przestrodze innym klientom.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystko widzę na dobrej drodze w Harpii. Chyba niedługo przygotuję dłuższy tekst o tej wspaniałej firmie. Zbieram materiały już od dawna :-) To będzie ciekawa historia.

Mistrz suspensu, choć jak widać rzeczywistość Go ubiegła...

Ja już się do admina poskarżyłem, choć pewnie to nic nie da, ale.. zachęcam do pisania, może jak tam wyląduje setka wiadomości, to ktoś się wreszcie zastanowi.

Ja już się do admina poskarżyłem, choć pewnie to nic nie da, ale.. zachęcam do pisania, może jak tam wyląduje setka wiadomości, to ktoś się wreszcie zastanowi.

Nie sądzę, przecież widać jak na dłoni strony barykady. Ten wątek wyrzucony na bocznicę to potwierdza, zapomnijcie o ochronie poszkodowanych, chroni się HA.

Mam też inne pytanie odnośnie pozostałych usuwanych postów. Dlaczego giną np. posty z pytaniem dotyczącej firmy WITOWA? Warto byłoby się dowiedzieć o co chodzi. Najwyraźniej to też może być jakiś niewygodny fakt. Coś tutaj bardzo brzydko pachnie, jeśli nie gorzej...

Napisano dziś, 17:24

Użytkownik Iceman007 dnia 14.10.2015 - 15:28 napisał

Wszystko widzę na dobrej drodze w Harpii. Chyba niedługo przygotuję dłuższy tekst o tej wspaniałej firmie. Zbieram materiały już od dawna :-) To będzie ciekawa historia.

Mistrz suspensu, choć jak widać rzeczywistość Go ubiegła...

Iceman007, tylko się nie rozmyśl, wielu chętnie poczyta jaka jest prawda. Lubimy prawdziwe historie.

<br />Nie sądzę, już wiele razy pokazano po czyjej stronie stoi AS<br />

Drogi SVARTcie - nie AS, tylko jeden moderator, który dzięki tej platformie próbuje błysnąć w HiEndzie nie mając do tego ani kasy, ani systemu, ani rozumu.

Normalnie miód-malina.

Drogi Grynio, ...nie zawsze i nie wszystkie rzeczy można nazwać wprost.

Za pisanie bolącej prawdy z forum wyleciał przecież Szymon. Tak to tutaj niestety wyglądają realia, proza życia.

We wszystkim trzeba doszukiwać się czegoś pozytywnego. Dzięki tematowi mam na dzisiejszy wieczór film...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wychodzi na to że nawet i w tą dziedzinę, w to forum, wtargnęła wszech mogąca zgnilizna, rodem z salonów politycznych. Czy w tym kraju może być coś normalnego? Nie przesiąkniętego zepsuciem ,pazernością, chamstwem i głupotą? Przeniesienie tego wątku na bocznicę to porażka moderacji.

Nie 'moderacji' a moderatora. Jednego.

I nie 'porażka' a klęska zupełna.

Jak tego całego, tfu! Harpagona, czy jak ten oszust się tam przezwał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.