Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

i jak tam chłopaki na pochodzie było ? słyszałem że tłumy przyszły..

Zdjęcie to zostało wykonane około 11:30, niewiele po spotkaniu SP (tych w koszulkach). Widać to, bo stoję w zupełnie innym miejsu niż na demonstracji (jestem w SP, więc wiem, gdzie powinnam stać :-P).

Około 13 było tam najwięcej ludzi, prawie 5000 (na oko).

Kocham manipulację zdjęciami. Widziałam tego, co zrobił te zdjęcia - widać po twarzy, że PiSowski oszołom.

Czekam minimum na zmianę nazwy tematu.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Ciekawe co na to KOD, pewnie czeka nas nowa fala demonstracji :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ciekawe co na to KOD, pewnie czeka nas nowa fala demonstracji :)

Ukryta Zawartość

Ale czego sie spodziewales. Nie wymyślono innej metody jak politycy sprawujace władze nad kasa obywateli wiec przedtem PO teraz PiS beda rozkradac a na koncu wszyscy zostana uniewinnieni.

Patologi na świece jest dużo. Obecny system sprawowania polityki to tylko jedna z nich. Tylko ze kasa duza to i szkody duże.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Zdjęcie to zostało wykonane około 11:30, niewiele po spotkaniu SP (tych w koszulkach). Widać to, bo stoję w zupełnie innym miejsu niż na demonstracji (jestem w SP, więc wiem, gdzie powinnam stać :-P).

Kocham manipulację zdjęciami. Widziałam tego, co zrobił te zdjęcia - widać po twarzy, że PiSowski oszołom.

Charakterystyczna jest PiSowska nagonka na KOD, jej skala oraz metody niczym z komuny. Ciekawe, że biorą w niej udział uczestnicy tego forum. Jedni pewnie z głupoty, inni jak najbardziej świadomie. Mateczka Partia oddelegowała ich do propagandowej roboty?

Jestem Europejczykiem.

Nie wymyślono innej metody jak politycy sprawujace władze nad kasa obywateli wiec przedtem PO teraz PiS beda rozkradac a na koncu wszyscy zostana uniewinnieni.

Jak wszyscy "kradną" to nie potrzeba nikogo uniewinniać (ułaskawiać) bo to jest przyjęta norma.

Tylko ze kasa duza to i szkody duże.

Napełniacze koryt mają na to pewien wpływ tylko w dużej grupie. Jako jednostki nic nie znaczą. Najlepiej widać to po dużych grupach zawodowych.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

tak tak. + 8k dziennikarzy

Charakterystyczna jest PiSowska nagonka na KOD, jej skala oraz metody niczym z komuny. Ciekawe, że biorą w niej udział uczestnicy tego forum. Jedni pewnie z głupoty, inni jak najbardziej świadomie. Mateczka Partia oddelegowała ich do propagandowej roboty?

a gdzie Ty tą nagonkę widzisz ? nikt ich nie pałuje, nikt im nie przeszkadza mogą robić co chcą.

Co najwyżej sami się zaczynają topić.

Charakterystyczna jest grupa społeczna której jesteś członkiem, wiedzą tylko to co chcą widzieć, odrzucają wszystko czego nie znają ale to innych nazywają ociemniałymi. Nie każdego da się zmierzyć własną miarą, prędzej czy później skulisz ogon bo prezes plan realizuje.

Widać, że PiSSmanów strasznie drażnią takie inicjatywy. No bo jak można nie kochać Prezesa i nie wierzyć w jego światłe przywództwo?

Kiedyś przeciwieństwem demokracji była demokracja socjalistyczna, teraz jest demokracja PiSowska, wersja 2.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

tym filmem zaprzeczyłeś swojej wypowiedzi, gdzie tu logika ?

Ukryta Zawartość

Jak ktoś nie obejrzał do końca, to widzi negację.

Moja wina, że nic nie kumasz?

Na początku jest jak ludzie przychodzą przed 12 na demonstrację, potem można zobaczyć ilu nas było.

"Kogo zaprosić do programu? Jak kadrować protesty KOD? Jacek Kurski jest prezesem TVP od piątku i już nowe władze próbują ręcznie sterować programami.

W sobotę nowe władze TVP stanęły przed problemem, jak relacjonować wielotysięczne manifestacje Komitetu Obrony Demokracji. - Kombinowano, jak pokazać, by wyglądały na niewielkie - opowiada jeden z dziennikarzy TVP. Nowy szef nadającej na żywo TVP Info Grzegorz Adamczyk miał sugerować, by filmować z góry, by pokazać, że przyszło niewielu protestujących. - Ale gdy się okazało, że w Warszawie według ratusza było 20 tys., a według policji 10 tys., to sugerował z kolei bliskie kadry, by nie było widać tłumu.

Był w reżyserce, chciał dopilnować transmisji. - Stale ktoś do niego dzwonił, pewnie z sugestiami, co dawać - mówią dziennikarze. Ale TVP Info protesty pokazała.

Adamczyk chciał mieć wpływ na dobór gości sobotniego programu "Minęła dwudziesta". Miał sugerować, by nie zapraszać Jacka Żakowskiego, bo to, co miał do powiedzenia, powiedział już podczas protestu. Zaproponował Bronisława Wildsteina, Cezarego Gmyza lub Piotra Semkę. Ostatecznie w studiu byli Gmyz i Sławomir Sierakowski z "Krytyki Politycznej"."

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Trzeba by zmienic to haslo demonstracji na " Demonstracje na rzecz wolnych mediow " a nie w obronie, gdyz wolne to one nigdy nie byly.

Chyba nikt nie oczekiwal , ze PiS bedzie sam sobie medialnie szkodzil ?

W sumie to ciesze sie , ze ludzie , ktorzy przyslowiowo leca na bruk nie zalamuja rak . Tego, tez sie spodziewalem , ze tzw. "dobra zmiana" (czyli teraz my ) spowoduje wzrost indywidualnej aktywnosci . Ci ktorzy przyzwyczaili sie do okreslonego standardu zycia , beda teraz aktywniej dzialac zeby tego standardu nie stracic czyli albo otworza jakas dzialalnosc albo sie przekwalifikuja albo wyjada za granice i beda slac pieniadze (zaloze sie , ze ten ostatni wariant "PiSmanom " by najbardziej odpowiadal....;)

Trzeba by zmienic to haslo demonstracji na " Demonstracje na rzecz wolnych mediow " a nie w obronie, gdyz wolne to one nigdy nie byly.(...)

Całkiem rozsądna myśl.

Ogólnie uważam, że KOD nie powinien zafiksowywać się na Kaczyńskim, Dudzie, Macierewiczu i innych, tylko występować z bardziej ogólnym przesłaniem. Tyle tylko, że to nie partia polityczna, ludzie przynoszą transparenty takie, jakie chcą, zło spersonifikowane jest wyraźniejsze i bardziej mobilizuje.

Jestem Europejczykiem.

KOD skupia się tylko na tych działaniach PiSu, które są pogwałceniem prawa i mogą zmienić ustrój w Polsce z demokratycznego na kaczyzm ;)

Nie mamy (osoby, które organizują demonstracje) wpływu na transparenty, organizujemy tylko niektóre. Niestety czasem ludzie przynoszą mało eleganckie np. dubeltówka wycelowana w Kaczkę. Na ogól te osoby SP prosi o schowanie ich.

Ponieważ PiS jest mocno wkur..ny na KOD nie zdziwiłyby mnie jakieś prowokacje na kolejnych demonstracjach. Mają to z powodzeniem przećwiczone w trakcie kampanii wyborczych (zwłaszcza prezydenckiej), na pewno pokusa użycia starych, sprawdzonych metod jest spora.

Jestem Europejczykiem.

Całkiem rozsądna myśl.

Ogólnie uważam, że KOD nie powinien zafiksowywać się na Kaczyńskim, Dudzie, Macierewiczu i innych, tylko występować z bardziej ogólnym przesłaniem.

Tak właśnie jest - przynajmniej we Wrocławiu.

Tyle tylko, że to nie partia polityczna, ludzie przynoszą transparenty takie, jakie chcą, zło spersonifikowane jest wyraźniejsze i bardziej mobilizuje.

I we Wrocławiu zbyt agresywne i zbyt personalne transparenty są gonione.

W kwestii kierunku, w którym powinien podążać KOD - zgadzam się praktycznie w 100% z KŁ:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na początku jest jak ludzie przychodzą przed 12 na demonstrację, potem można zobaczyć ilu nas było.

z 10% więcej .

a o co teraz walczycie ? bo Petru wczoraj w TV mówił że demokracja ma się całkiem dobrze.

BTW: podpisy zebrane ? w końcu tylu was jest...

które są pogwałceniem prawa

konkretny.

z resztą o czym tu gadać, znowu będzie powtórka z rozrywki.

Mam tylko nadzieje że za rok, dwa będzie pamiętali o tym co piszecie.

konkretny.

Chodzi Ci zapewne o "konkrety". Było już na tej stronie, ale mogę powtórzyć:

Ukryta Zawartość

Z zastrzeżeniem, że chodzi tu nie tyle o czyn łamiący prawo, ile o próbę ustanowienia norm prawnych niższego rzędu nie tylko w jaskrawy sposób niezgodnych z obowiązującą konstytucją, ale również próbujących równocześnie zablokować ocenę ich zgodności z ustawą zasadniczą.

Bezpośrednim pogwałceniem prawa jest natomiast - w świetle poniższego wyroku Trybunału Konstytucyjnego:

Ukryta Zawartość

uchylanie się przez Prezydenta od przyjęcia ślubowania od trzech sędziów TK wybranych w sposób uznany za zgodny z Konstytucją.

Zgodnie z art. 190 Konstytucji orzeczenia TK mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodzi Ci zapewne o "konkrety". Było już na tej stronie, ale mogę powtórzyć:

Ukryta Zawartość

Z zastrzeżeniem, że chodzi tu nie tyle o czyn łamiący prawo, ile o próbę ustanowienia norm prawnych niższego rzędu nie tylko w jaskrawy sposób niezgodnych z obowiązującą konstytucją, ale również próbujących równocześnie zablokować ocenę ich zgodności z ustawą zasadniczą.

nie będę czytał 26 stron, wskaż o co konkretnie chodzi. Dla mnie troszeczkę polemizujesz, domyślasz się, mnie nie interesują "próby" tylko konkretne artykuły.

uchylanie się przez Prezydenta od przyjęcia ślubowania od trzech sędziów TK wybranych w sposób uznany za zgodny z Konstytucją.

ślubujemy sędziego po to by został sędzią ? z tego co wiem staje się nim dopiero po ślubowaniu, nie wprowadzaj innych w błąd.

Zgodnie z art. 190 Konstytucji orzeczenia TK mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne.

tym bardziej zmiany (również te wprowadzone przez PIS) są potrzebne.

Od polików PO / Nowoczesnej nie usłyszałem (mimo pytań w mediach) żadnej podstawy prawnej / konkretnego czynu. Może Tobie się uda. weź wersję łopatologiczną dla kowalskiego (Jaro_747 się cieszy).

dong żeby nie było niejasności, ja nie twierdzę że to co się dzieje jest ok ale ludzie którzy pomagali systemu komunistycznemu powinni siedzieć w więzieniu a nie piastować takie stanowiska. Jeśli obecna forma jest dobra to nie nazywajmy tego kraju demokratycznym, zrezygnujemy z wyborów , po co marnować pieniądze ? TK jest instancją polityczną, w przypadku władzy absolutnej (jaką obecnie posiada) jest złem z którym należy walczyć.

Najpierw krzyczą o zamachu na demokracje, teraz główny napędowy mówi że demokracja ma się dobrze więc krzyczą o wolności upadłych mediów ? te media były tak wolne że ludzie telewizory posprzedawali bo łgarstwa nie dało się oglądać.Gdzie się podziała publicystka, reportaż, programy edukacyjno - naukowe ? Sami pracownicy TVP mówili że tu już nie ma dziennikarzy są sami urzędnicy należący do konkretnej partii politycznej.

KOD znowu straszy PiS'em i Kaczyńskim, robi to samo co robiła PO (i "wolne media") a potem Nowoczesna ze spadochroniarzem na czele. Wspierana jest przez te same twarze co PO, nowością jest putinowa polityka Kaczyńskiego, co jak na "zamordowanie" brata jest bardzo logiczne.. Oglądając wywiady z uczestniczkami nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, uczestnicy "matura to bzdura" przy nich są prawie że geniuszami.

wniosek powinien być oczywisty... jeśli komuś się nie podoba to co robi rząd to niech weźmie się do roboty, KOD szybko zdechnie a wy razem z nim. Za PO nie wszyscy popierali PiS, nie wszyscy chcieli z nimi iść ale wszyscy potrafili się organizować.

Ukryta Zawartość

Tam się na prawdę robi moherowo :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Tam się na prawdę robi moherowo :)

moda wraca

Ukryta Zawartość

na rowery i otwarty szantaż również.

Ukryta Zawartość

KOD skupia się tylko na tych działaniach PiSu, które są pogwałceniem prawa i mogą zmienić ustrój w Polsce z demokratycznego na kaczyzm ;)

Nie mamy (osoby, które organizują demonstracje) wpływu na transparenty, organizujemy tylko niektóre. Niestety czasem ludzie przynoszą mało eleganckie np. dubeltówka wycelowana w Kaczkę. Na ogól te osoby SP prosi o schowanie ich.

Macie hasła domagające rozliczenia się polityków PO z inwigilacji dziennikarzy? Bo to chyba standardy dyktatorskie, putinowskie i łukaszenkowskie.

Trzeba by zmienic to haslo demonstracji na " Demonstracje na rzecz wolnych mediow " a nie w obronie, gdyz wolne to one nigdy nie byly.

Całkiem rozsądna myśl.

Ogólnie uważam, że KOD nie powinien zafiksowywać się na Kaczyńskim...

I widać i Ty rozsądnie potrafisz napisać... "synku"...

Nie warto. To jak zabawa w pomidor.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Macie hasła domagające rozliczenia się polityków PO z inwigilacji dziennikarzy? Bo to chyba standardy dyktatorskie, putinowskie i łukaszenkowskie.

A ja myślałem, że od tego jest prokuratura i sąd.

Jestem Europejczykiem.

A ten projekt popieracie?

Ukryta Zawartość

A ja myślałem, że od tego jest prokuratura i sąd.

A to nie będzie krzyku że zamach na demokrację jak się za nich prokuratura weźmie? Teraz mamy zwykłą wymianę stanowisk, a już propaganda pracuje pełną mocą.

Ukryta Zawartość

Wymiana stanowisk. Jaki piękny eufemizm! Można oczywiście dokonywać wymian.Ważne tylko jak się to robi i czy zmiana jest korzystna.To co robi PiS trudno nazwać zmianą na korzyść.

Wymiana stanowisk. Jaki piękny eufemizm!

Mógłbyś to jakoś rozwinąć, z tego co wiem to PIS jak na razie bezprawnie wcisnął 3 sędziów do trybunału (podobnie jak PO).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.