Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Uzasadnienie byś znalazł, gdybyś przeczytał. Nie chcesz, Twoja wola.

Pisałem Ci to kilka razy, to nie ja oskarżam tylko Ty wiec to Ty musisz udowadniać. Skoro to takie proste to w czym problem ? Zniesławienie i pomówienie to czyn karalny.

złodziej oskarżony o kradzież też ma sam na siebie szukać dowodów ?

Dyskutujmy o faktach, nie o przekonaniach.

a o czym ja niby pisałem ?

Czy z tego, że "papier ma niewiele wspólnego z życiem" należy wnioskować, że akty prawne są zbędne?

nie, uprawiasz solidną nadinterpretacje.

Konstytucja, art. 197: Organizację Trybunału Konstytucyjnego oraz tryb postępowania przed Trybunałem określa ustawa.

TK ani jego prezes nie ma prawa inicjatywy ustawodawczej, nie może tworzyć ustaw.

Wiesz w ogóle, jakie były przesłanki podjęcia prac nad ustawą uchwaloną ostatecznie w czerwcu ubr.? I jak długo trwały prace?

Rozumiesz, czego dotyczy ustawa (vide zacytowany artykuł Konstytucji)? Organizacja pracy Trybunału to nie to samo, co określenie jego ustrojowej roli, zadań, praw, obowiązków i kompetencji. Te definiuje sama Konstytucja.

W każdym demokratycznym państwie w pracy nad aktami prawnymi regulującymi organizację oraz praktyczne aspekty działania sądu konstytucyjnego uczestniczą sędziowie tego organu - bo to oni znają te aspekty od podszewki. Podobnie jak w uchwalaniu regulaminu pracy sejmu uczestniczą posłowie. Itd. itp.

ok odwrócę kota ogonem, TK napisał pod siebie ustawę mimo że nie ma do tego prawa, podsunęli Komorowskiemu ten dokończył dzieła i wszystko jest ok. Nie ma żadnych problemów z przestrzeganiem prawa, demokracja itd...jest ok bo zrobili to ludzie PO, gdyby coś takiego zrobił prezes wybrany przez PiS i Duda to byś się udławił własna ślina od wścieklizny.

I bądź konsekwentny: najpierw żądałeś ode mnie konkretów, a jak je podaję, to też Ci przeszkadzają.

jestem konsekwentny dlatego nadal oczekuje konkretnej odpowiedzi, argumentów. Nie kupy linków.

Pytanie za 100 punktów: czy działania PiS ten stan poprawiają czy wręcz przeciwnie?

główny problem to nieprzestrzeganie tego co jest na praktycznie każdym szczeblu, według mnie poprawią.

dong, mnie nie interesuje filozofowanie i ustawy poboczne. To nie jest moje hobby, ja nie jestem znawcą prawa i powiem Ci szczerze że mi to większej różnicy nie robi, Twoja wiedza jest większa niż moja i to nie podlega dyskusji. Zadałem Ci tylko jedno pytanie i tylko na to oczekuje odpowiedzi, konkretnej własnymi słowami bądź konkretnymi artykułami, stronami w dokumentach etc. Nie chce statery linków i niczego nie będę szukał (nie wiem, nie znam się, nie orientuje się, zarobiony jestem). Gdybam wiedział to bym nie pytał, proste ? chyba nie do końca.

Skutecznie zamydlasz temat więc pozwól że nie będę się ustosunkowywał do nasennych wypowiedzi nie związanych z moim pytaniem.

Sąd Najwyższy USA nie głosuje jednomyślnie. Ma dziewięciu członków i wyrok może np. przejść 5 do 4.

ława przysięgłych 9 z 12 lub jednomyślność (np teksas)

Przecież ty nie chcesz dyskutować, tylko wciskać wszystkim PiSowski kit, a w tym pomagał nie będę.

im bardziej pierdzicie w stołki tym lepszy jest mój "kit", wartość merytoryczna waszych wypowiedzi jest na tak wzniosłym poziomie że mogę zacząć wróżyć z kuli i wklejać gołe baby.

Wszystkich Was zbanują...

jestem za, zastanawiam się właśnie czy nie zasypać moderatorów zgłoszeniami, jak już przeczytałem regulamin to warto się stosować :P

Zadałem Ci tylko jedno pytanie i tylko na to oczekuje odpowiedzi,

Udzieliłem Ci jej. Nie chcesz jej uznać, Twoja wola. Kto ma rozum, umie wyciągnąć wnioski.

Z mojej strony EOT, bo faktycznie wychodzi pomidor.

Fetek niedługo będzie miał dostęp osobisty nie będzie musiał zgłaszać się do Centrali

"ciekawych czasów" mamy zaszczyt.......być swiadkami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jedyne sluszne wydawnictwo. ROTFL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

A może zacznijmy od zbyszka?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Moze byc Zbyszek, Jarek, Bronek, Bolek i inni

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

W PZPR była awangarda narodu, jakieś pewnie z 5%... W Solidarności pozostali razem z tymi z PZPR...

I co z tego?!

Wiesz kto był/jest w PIS, PSL, SLD, PO? Historia to nazwie.

W Wy tylko ujadacie.

A gdzie jesteście?

Udzieliłem Ci jej. Nie chcesz jej uznać, Twoja wola. Kto ma rozum, umie wyciągnąć wnioski.

Z mojej strony EOT, bo faktycznie wychodzi pomidor.

I właśnie dlatego z naszym wojowniczym PiSSmanem nie ma co dyskutować, bo facet nie spodziewa się odpowiedzi, tylko przyznania mu racji.

jestem za, zastanawiam się właśnie czy nie zasypać moderatorów zgłoszeniami, jak już przeczytałem regulamin to warto się stosować :P

PiSowski donosiciel! Stara ubecka szkoła twórczo kontynowana przez wyznawców Prezesa.

W PZPR była awangarda narodu, jakieś pewnie z 5%... W Solidarności pozostali razem z tymi z PZPR...

I co z tego?!

Wiesz kto był/jest w PIS, PSL, SLD, PO? Historia to nazwie.

W Wy tylko ujadacie.

A gdzie jesteście?

Jesteśmy tam, gdzie Polska a wy tam, gdzie kiedyś była cenzura, wyrzucanie z pracy, wilcze bilety i ta cała niechlubna część PRL-owskiej rzeczywistości.

Jestem Europejczykiem.

Jesteśmy tam, gdzie Polska a wy tam, gdzie kiedyś była cenzura, wyrzucanie z pracy, wilcze bilety i ta cała niechlubna część PRL-owskiej rzeczywistości.

Jarku

Pisz to w co naprawdę wierzysz bo naprawdę trudno uwierzyć w to co piszesz.

zastanawiam się właśnie czy nie zasypać moderatorów zgłoszeniami, jak już przeczytałem regulamin to warto się stosować :P

Byłoby porażką, gdyby stosować metody strony Tobie przeciwnej ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Otrząśnij się.

Wszyscy są już gdzieś indziej, tam gdzie Polski nie ma...

PiSowski donosiciel! Stara ubecka szkoła twórczo kontynowana przez wyznawców Prezesa.

innych oskarżasz a sam kablujesz.

więc nic nie stoi na przeszkodzie byś napisał to jeszcze raz lub dał link do swojej wypowiedzi.

A może zacznijmy od zbyszka?

Ukryta Zawartość

przecież to pisowskie pismaki, sami pisaliście że to kłamcy uzależnienie od jednej parit a teraz się na nich powołujecie ? ... świat staje na głowie..

przynależność była różna, ważniejszy był powód (chęć, konieczność, z przydziału). Po za tym tylko krowa nie zmienia zdania, każdy ma prawo do błędów, które często wynikają z braku doświadczenia życiowego. w obecnej prawicy są ludzie ze znacznie gorszym życiorysem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ustawa przeszła, KOD przestaje być potrzebny, podobnie jak Petru.. finansowanie się kończy.

FB KOD'u fajny, tylko wyborcza i newsweek...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Boże, co za szczur.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A naczelnik to wesoły cymbał co wynajmuje?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Ukryta Zawartość

Gdzieś wcześniej napisałem o tym jak kilkoro moich przyjaciół zawiesiło znajomość kiedy zburzyłem ich spokój; związany z niezależnością KOD`u a przede wszystkim jacy to czyści i lepsi ludzie, patrz prawdziwi Polacy (jak w PIS), bronią tej demokracji.

Ukryta Zawartość

Ale zdajesz sobie sprawę, ze teraz musisz podważyć wiarygodność całego kierownictwa KODu i wszystkich ludzi którzy przychodzą protestować? Byłem w Poznaniu na demonstracji i o tym Panu dowiedziałem sie z prasy jak pisdnieci zaczęli interesować sie jego życiem.

A ja nie będę nic podważał.

Za długo żyję aby nie wiedzieć, że nie ma ruchów niesterowanych...

Naczelnik nawet swoją biegunką steruje.

Dyskusja z aparatczykiem ma taki sens jak dyskusja z małpą.

I dlatego właśnie z tobą w zasadzie nie dyskutuję. Dzięki, że to wyjaśniłeś sam

bo chciałem użyć słów uznanych za obelżywe, ale w sumie masz rację. Jesteś aparatczykiem.

doktor rehabilitowany nie rozumie jednej rzeczy. Tusk jest polakiem i dlatego w tej sytuacji nie ma żadnego rozdarcia. Większość sejmowa zamiast ogłosić referendum dot. zmiany konstytucji po prostu tę konstytucję łamie. Zatem Polska nie jest w tej chwili państwem prawa. A bycie państwem prawa jest jednym z tzw. kryteriów kopenhaskich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

No ale weź tu nie wklejaj jakichś materiałów psychiatrycznych. Jak jesteś psychiatrą i lubisz diagnozować to rób to sam a nie epatuj tym innych.

Przecież to tekst dla niedorozwojów. Ale jak widać są tacy, co w to wierzą.

Petru POwoduje raka mózgu,najlepszym przykładem zwolennicy KODu,a Giertych to chorobę wściekłych krów dostał,patrzcie jak bryka.

By wp.pl

nie dyskutuję

bądź poważny, tutaj nikt tego nie robi.

PiS myślał, że zamach na demokratyczne instytucje państwa uda mu sie przeprowadzić szybko i po cichu. Jeżeli to się nie udało, to dzięki między innymi KOD. Na ulicę wyszli ludzie, wielu z nich nigdy nie było na jakiejkolwiek demonstracji ulicznej, ale poczuli, że mamy do czynienia z z czymś do tej pory niespotykanym.

Gorączkowe próby dyskredytacji tych ludzi i tego ruchu to przejaw bolszewickiej mentalności.

o czym kolego piszesz przecież połowa ludzi w tym kraju nie wiedziała że jest Trybunał K. wcześniej zawłaszczony przez PO a KOD zarejestrował się już na stronie internetowej jeszcze przed wyborami z numerami telefonów i e-mailami to wszystko jest zaplanowane bo wiedzieli że PO przegrają wybory.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.