Skocz do zawartości
IGNORED

IMPERIUM SŁOWIAŃSKIE

Gość A&T

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co pamiętam, to idee panslawizmu szerzone były przez Rosję, żeby podbite przez nich kraje słowiańskie im nie podskakiwały.

Pamiętam info o wycieku WikiLeaks że w USA istnieje tajna instrukcja która mówi że w polityce zagranicznej najwyższy priorytet mają mieć kraje i firmy Anglosaskie a we własnym kraju ludzie o pochodzeniu Anglosaskim.

To info było z rok temu podawane (mówię całkiem poważnie) ale zostało wyczyszczone z internetu tak jaki wiele innych.

A pamiętacie info o tym że wszystkie Niemieckie firmy działające w Polsce i za granicą dostają olbrzymie dofinansowanie od Niemieckich rządowych banków ?

EDIT:

Podejrzewam że kiedyś, nie wiem ile to będzie trwało i czy się to Afryce uda, ale jak kiedyś staną na nogi to wielu murzynów zacznie emigrować tam z powrotem do swoich korzeni z USA.

Przepraszam, ale co te bzdury mają do tematu wątku?

Po drugie - w internecie nic nie ginie, gadanie że coś "zostało wyczyszczone" to kompletna bzdura.

Co do banków - pisanie, że to jakaś tajemnica świadczy jedynie o naiwności lub głupocie piszącego.

Jestem Europejczykiem.

Po drugie - w internecie nic nie ginie, gadanie że coś "zostało wyczyszczone" to kompletna bzdura.

Jak to podawali to napisałem o tym na forum, chciałem to znaleźć w forumowej przeglądarce i też nie znalazło, ale to już są pewnie mankamenty wyszukiwarki, bo tego był nie łączył. W tv też o tym mówili.

A to że nie wierzysz że czegoś zupełnie nie można znaleźć co zostało wyemitowane, to ci powiem że np wiele lat temu na pierwszym czy drugim programie zapowiadali premierę nigdy nieemitowanego (bo był zbyt agresywny w przekazie) filmy z Perepeczką co grał gangstera, no i wtedy oglądnąłem ten film a potem już nigdy i nigdzie nie było nawet śladu o tym filmie że w ogóle istniał. Pamiętam że grał w takim białym golfie i kradli (z jego nauczycielem w tym fachu) samochody Niemcom w dosyć agresywny sposób.

Dlatego Anglosasów trzeba wykończyć i utworzyć sojusz z Afrykanami.

Zamiast międzymorza będzie międzybiegunowość, Skandynawię wcielimy...

Aaaa, to dlatego Duda wybrał się do Etiopii!

Jestem Europejczykiem.

• 5 tygodni później...
Gość A&T

(Konto usunięte)

Ukrywana prawda . Polska opisana jest w Biblii na 1000 lat przed Chrystusem. Tego nie dowiecie się nawet w ocenzurowanym wątku kościelnym w którym pozoruje się otwarcie na prawdę.

Stara nazwa Polski – to Lechia.

Polska (Lechia – przed katolicka nazwa Polski) ma dość dobrze udokumentowaną historię przez średniowiecznych kronikarzy. Polska – Lechia występuje także w Biblii. Ma już min. 3000 lat.

Stary Testament:

Księga Sędziów 15:9

„Wtedy Filistyni wyruszyli i rozbili swoje namioty w Judzie, a robiąc wypady, docierali aż do Lechi.(10) Pytali ich mieszkańcy Judy: Dlaczego nas atakujecie? A oni odpowiedzieli: Przyszliśmy, żeby pojmać Samsona i postąpić z nim tak, jak on postąpił z nami. (11) Wtedy około trzech tysięcy mieszkańców Judy udało się do jaskini skalnej w Etam i powiedziało Samsonowi: Czy ty nie wiesz, że Filistyni teraz nami rządzą? Coś ty zrobił? A on odpowiedział: Postąpiłem z nimi tak jak oni ze mną. A oni na to: (12) Przychodzimy, żeby cię związać i oddać w ręce Filistynów. Rzekł im Samson: Przysięgnijcie mi tylko, że nie zamierzacie mnie zabić.

(13) Odpowiedzieli mu: Nie, chcemy cię tylko obezwładnić i oddać w ich ręce, ale nie zamierzamy cię zabijać. I związawszy go dwoma nowymi powrozami, wyprowadzili go z jaskini skalnej. (14) Kiedy przybył do Lechi, Filistyni na jego widok zaczęli wznosić radosne okrzyki. Wtedy duch Boga zawładnął nim, a powrozy, którymi był skrępowany, stały się nagle jak spalone włókna lniane i opadły z jego ramion.

(15) Znalazłszy szczękę oślą, jeszcze świeżą, chwycił ją i zabił tysiąc mężów. (16) I powiedział Samson: Przebiłem ich oślą szczęką, oślą szczęką zabiłem ich tysiąc. (17) Wypowiedziawszy te słowa, odrzucił oślą szczękę, a miejsce owo nazwano Ramat-Lechi.

(18) Kiedy zaczął odczuwać pragnienie, modlił się tak do Boga: Poprzez ręce twojego sługi Ty sam dokonałeś tego dzieła ocalenia. Czyż dopuścisz, żebym teraz skonał z pragnienia albo dostał się w ręce tych nieobrzezańców? (19) I rozwarł Bóg szczelinę, która się znajdowała w skale w Lechi, i wypłynęła z niej woda. Kiedy Samson ugasił pragnienie, ożywił się i nabrał nowych sił. Dlatego nazywa się to źródło: En-Hakkore [to znaczy: źródło Powołującego]. Bije ono do dnia dzisiejszego w Lechi.(20) Był Samson sędzią w Izraelu za czasów filistyńskich przez dwadzieścia lat”.

Weź Stary Testament i sprawdź sam.

Wszystkie antyczne mapy zachodnie pokazują Europe podzieloną między dwa mocarstwa.

lechia.jpg

Cesarstwo Rzymskie i Imperium Lechitów w którego skład wchodziły słowiańskie plemiona: Wandali, Wenetów, Gotów, Polan, Alanów Sarmatów i Scytów . Thietmar-X wiek, Prokosz-X w, Gall – XII w, Helmold – XII w, Cholewa – XIII w, Kadłubek-XIII w, Boguchwał-XIII w, Dzierżwa-XIV w, Jan Długosz-XV w, Kromer-XVI w, Naruszewicz-XVIII i wielu innych zagranicznych kronikarzy antycznych jednoznacznie twierdzi, że LECHIA to antyczna nazwa Polski sprzed chrztu w 966 r.

Nazwy Polski (Lechia) używane przez obcych kronikarzy to: perskie-Lachestan, litewskie-Lenkija, tureckie-Lehistan, ormiańskie-Lehastan, węgierskie-Lengyelország.

Polaków nazywano wszędzie Lechitami: tureckie Lehce, ruskie Lachy, węgierskie Lengyel, rumuńskie Leah, Ledianin u Serbów. Podobnie jak słowo Laszka (obecnie znane jako laska) oznaczało nic innego jak Polka.

Sami Polacy od najdawniejszych czasów nazywali siebie Lechitami.

Słowo „Polacy” użyto dopiero po raz pierwszy w XV wieku, wcześniej używano „Polanie” w łacińskiej formie Polani, Poleni, Poloni, które pojawiło się po raz pierwszy na przełomie X i XI wieku w żywocie starszym św. Wojciecha, prawdopodobnie spisanym w Rzymie między 999 a 1001 rokiem.

Polonia (Polska) to katolicka/łacińska nazwa naszego kraju. Co ciekawe, że w innych ościennych językach np. czeskie – lech znaczy pan, wielmoża czyli Polacy (Lechici) zwani byli przez swoich sąsiadów Panami, wolnymi ludźmi, szlachetnie urodzonymi.

Starożytna nazwa grecka naszego Państwa to Lachia (kraj Panów/Wybranych).

W Sanskrycie Lech oznacza tyle, co: pan, władca, król, pasterz czy bóg. Lechistan to państwo panów lub państwo bogów lub państwo pasterzy. Po persku do dzisiaj słowo Lah oznacza pana, boga i pasterza.

Nazwa Lechia jest dobrze udokumentowana przez historyków i mapy. A fakt, że opisywali nas historycy z innych krajów i tworzyli mapy jest nie do podważenia i jasno wskazuje, że Lechia to dawna nazwa Polski , która trwała od ponad 2000 lat lub więcej przed Chrztem 996 r.

Z tego wynika , że Polacy to najstarszy lud Europy.

źródło:

http://cudajezusa.pl...y-potwierdzaja/

Komentarz Roberta Brzozy:

Informacje o korzeniach Polski coraz śmielej wychodzą na światło dzienne. Byłoby idealnie, gdyby historycy zbadali pochodzenie naszego kraju. Aż dziwne, że do tej pory nikt publicznie nie ogłosił takich badań. Aby one dotarły do społeczeństwa, musi tego dokonać historyk ze znanym nazwiskiem.

Takich osób nie brakuje po naszej stronie barykady.

Czy Lechia to prawdziwa nazwa Polski?

Dopóki nie zostanie ta sprawa dokładnie zbadana przez historyków, to w żadnym wypadku nie możemy odrzucić takiej tezy. Poszlaki są, pewne dowody również, teraz potrzebujemy tylko udokumentowanych dowodów, aby nikt nie śmiał podważyć naszych korzeni.

Jedno jest pewne, historia Polski była dramatyczna. Przykładowo, w potopie szwedzkim na początku drugiej połowy XVII wieku, w wojnach z sąsiadami, z kozakami, w buntach na kresach straciliśmy 40% społeczeństwa, w wojnie światowej 22% społeczeństwa.

Non stop nasz kraj jest kolonizowany, przerzucany z rąk do rąk jak prostytutka.

Nie wierzę tylko w pechowe położenie naszego kraju pomiędzy Rosją, a Niemcami.

Prawda jest dużo głębsza…

www.tajemnice.robertbrzoza.pl

lechia-7.jpg

Gość A&T

(Konto usunięte)

Z historii mroku.

Nie mam instynktu stadnego i nie piszę tak jak wszyscy o pedofili w kościele. O pedofili pisałem wtedy gdy się jeszcze nikt inny nie odważył. Krótko mówiąc temat dla mas są nie dla mnie. One są dla mas. :)

geny jakiegos niewolnika,albo nie wiadomo kogo w wojciechu sie odezwaly,tak,tak na kolana przed panami klekac,po stopach calowac.zaprzeczac wszystkiemu co Polskie.

on tak musi,wybaczac nalezy,nie batozyc.

Ciekawostka z wczorajszych wiadomości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przed Słowianami na naszych terenach przemieszczało się sporo innych plemion.To żadna nowość."Prawdziwi Polacy " kupią każdą głupotę byleby tylko podeprzeć odpowiednie tezy.Nie na tym polega patriotyzm,nie na zakłamywaniu historii.Polska miała okresy wielkości swojej historii i nie potrzebuje takich "protez".To zwykłe kłamstwa i głupota.Jest odpowiednia literatura naukowa przedmiotu i każdy zainteresowany może ją sobie wyszukać.Nauka panowie,nauka a nie szarlataneria.To samo tyczy innych dziedzin jak medycyna czy nauki przyrodnicze.

A&T w różnych wątkach reprezentuje ten sam typ myślenia.Polega to na odrzuceniu nauki i aparatu naukowego dla jakichś bredni zamieszczanych w internecie przez różnych nawiedzonych proroków.Dotyczy to historii,medycyny i innych dziedzin.To właśnie jest ta nowa religia bo jak inaczej nazwać manipulacje polegające na dobieraniu argumentów pod z góry założoną tezę,odrzucaniu w ciemno dowodów naukowych i kwestionowaniu kompetencji naukowców.Dlaczego mam odrzucać polską historiografię ostatnich 200 lat ( i europejską bo to się wiąże) a kupować bajki które głosił Wincenty Kadłubek?

Z fanatykami nie da się racjonalnie dyskutować.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Wyraźnie widać, że nie zapoznałeś się z nateriałami tu zamieszczonymi i zajmujesz się inwektywami. Lepiej dokształć się.

Po co się kompromirować?

Nie ja jestem autorem badań genetycznych, starożytnych map i kronik.

Ja tylko wspomnę, że wszystkie najstarsze kroniki polskie nazywają przed katolickie państwo polskie Cesarstwem i Imperium Lechitów.

śmiejecie się, bo zazdrościcie i tyle

Arton, kiedy osiągnie siedemnastą gęstość sprowadzi nam autentycznych pralechitów sprzed trzydziestu tysięcy lat

i oni dadzą świadectwo prawdzie jedynej skrzętnie ukrywanej przed nami maluczkimi przez zawistnych historyków kupionych przez zakłamany świat oficjalnej nauki!

Tego się spodziewałem. Twoja wiedza na temat naszej historii mnie powaliła.

Tak.

A co u dziadka? Że o babci nie wspomnę, bo najazdy wszelakie...

....

A kostropaty nic o życiu nie wie.

To smutne.

patriotyzm,,,,znane jest ci to slowo?

o- takie...

Pacz, jakie mundre,,,,

Patriota pełną gębą.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Byli przed czy po spowiedzi?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.