Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto zmieniać głosniki na kino domowe do 1500zł ?

geforc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, panowie mam krótkie i konkretne pytanie, obecnie mam takie głośniki podłączone do TV

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy jeśli kupię jakieś "kino domowe 5.1" do 1500zł to będzie to dobry wybór bo jakość dźwięku będzie lepsza no i będzie 5.1, czy nie ma to sensu ?? Narazie prosze o wasze zdanie, jak będzie trzeba to później będę was pytał o jakieś konkretne modele...

nie jestem audiofilem, chce tylko żeby było lepiej niż teraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj, nie znam tych kolumn. Ale w systemie kina 1500 zł to nie wiele. Właściwie tylko głośniki komputerowe wchodzą w grę.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Na kinie domowym 5.1 za 1,5 tyś film nawet miło oglądniesz ale muzyki zbytnio nie posłuchasz , za to na wzmacniaczu i kolumnach w tej cenie będziesz miał jedno i drugie w dobrej jakości . Piszę o używanym sprzęcie np wzmacniacz Creek plus Tannoy m2 popatrz na alledrogo - to tylko moje zdanie . Ps Pamiętaj też że są systemy 2.1 !

czy jeśli kupię jakieś "kino domowe 5.1" do 1500zł to będzie to dobry wybór bo jakość dźwięku będzie lepsza no i będzie 5.1, czy nie ma to sensu ??

W zasadzie już sam sobie odpowiedziałeś. Masz teraz zestaw 2 aktywnych kolumn za 580zł i chcesz kupić teraz 5 kolumn do 1500zł, żeby jakościowo były lepsze czyli przeliczając same kolumny masz dalej taki sam budżet na jedną. A przecież zestaw musi mieć jeszcze wzmacniacz w tym wypadku amplituner no i wypadałby mieć w tym zestawie również subwoofer. Po odliczeniu okazuje się, że kupisz zestaw gorszy niż posiadany, ponieważ na kolumnę przypadnie ok 150zł. Wyprzedzając już pytania, że to nie kasa decyduje o jakości powiem ok. zgoda, ale poniżej pewnego poziomu moim zdaniem nie warto sobie zawracać głowy zestawami kina na plastikowych słupkach.

możesz próbować z kinem za takie pieniądze, pod warunkiem że będzie to jakieś podstawowe kino "drewniane" oparte np na Yamasze htr2067 i tanich kolumienkach, np prismach. do muzyki średnio się nada, ale jeżeli bardziej zależy Ci na filmach/konsoli to może się to okazać niezłą alternatywą. Amplituner będzie całkiem niezły a i kolumny z czasem będziesz mógł zmienić

A coś 2.0 z amplitunerem kupie ? tak żeby do niego np podłączyć pendrive z muzyką

Amplituner stereo z wejściem usb do odczytu pena, dobrym dackiem i funkcjami sieciowymi to min 1500zł.

Generalnie post z cyklu:

- mam komputerowe głośniki za 500zł, czy kino domowe jest lepsze ?

odp. wszystko jest lepsze od mydelniczek pc, bierz...

- na to kino mam 1500 zł chce 5,1, albo 7.2, 11.2 bo im więcej tym fajniej!

odp. No nie, trochę za mało...

- Haaaahahahaaaa a więc komputerowe głośniki są najlepsze !!!

Na poważnie to za 1500 kupiłbyś fajny, normalny wzmacniacz stereo (killer przy tym wewnętrznym w microlab) i dobre markowe używane kolumny, który to zestaw jakbyś włączył to wstydziłbyś się przed sobą, że traciłeś życie na słuchanie głośników komputerowych.Generalnie jakiś używany ampli kinowy i dwie dobre kolumny też zdałby egzamin, jak 5 to oczywiście używane. Zależy jaki metraż podłogowe, czy monitory. Choć do stereo miałby słabszy start.

Geforc skup się po co ci amplituner , kup dobre używane stereo do 1,4 tyś a za tą stówę co ci zostanie kup np dvd Manty z wejściem usb i tak będzie lepiej niż nowe kompletne w tej kwocie . Słuchałem u znajomego systemu stereo za około 1tyś i do tej pory zastanawiam się dlaczego wydałem pięć razy więcej od niego a dzwięk u mnie nie jest wcale dużo lepszy od jego . NIKT ci tu nie poda gotowej recepty na dzwięk gdyż sam nie chcesz spróbować czegoś zrobić - wypożyczyć jakiś zestaw nowy lub używany .

Jeśli szukasz czegoś nowego w tej cenie to polecam:

Pioneer SX-20 (SX20) Amplituner stereo

http://sklep.rms.pl/pioneer-sx-20-sx20-amplituner-stereo

Wraz z kolumnami Roth'a, w jasnym kolorze kosztują niecałe 700zł:

Kolumny stereo (surround) Roth Audio Oli 20 (Oli20) - 2szt (2 kolory)

http://sklep.rms.pl/kolumny-stereo-surround-roth-audio-oli-20-oli20-2szt-2-kolory

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.