Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwisko nie polskie. Będzie następny na liście PIS

Nawet, rzekłbym - mocno niepolskie!:-)

Ale przecież - PiS, partyja uczciwa do trzewi - wreszcie chyba zapyta: no to cóżeś Bronek z tą forsą zrobił?

teraz to łatwo krytykować Wałęsę, ale w latach osiemdziesiątych, to trzeba było mieć jaja, żeby firmować bunt przeciwko władzy ludowej. teraz lalusie, którzy albo byli jeszcze w planach albo siedzieli bezpiecznie z dala od rozruchów piszą brednie, że Wałęsa to najgorszy zdrajca narodu. Jest to wynik debilizmu.
W latach osiemdziesiątych władza ludowa dobrze wiedziała, że dni jej są policzone. Chciała tylko łagodnie przejść z jednej w drugą rzeczywistość. Poszło lepiej niż myśleli i jeszcze przez kolejne 25 lat kontrolowali życie publiczne RP. A kto im w utrzymaniu status quo pomagał?! No właśnie.

Jakiś ekspert od polityki powiedział dzisiaj, że bardzo łatwo ludzi oszukać, za to o wiele trudniej przekonać ich że byli oszukiwani.

Czytam te wpisy w tym wątku i jestem zawiedziony, bo myślałem, że te teczki Bolka ostatecznie będą wreszcie skuteczną szczepionką na lemingozę. Widzę, że jednak nie wszystkim pomogło.:(((

Jak już teczki to wszystkie. Chcemy zobaczyć co jest w teczce Jarosława oraz Rajmunda Kaczyńskich. Za to Rajmund, żołnierz AK, w latach najcięższej komuny dostał luksusowy dom od władz reżimu, podczas gdy inni żołnierze AK dostawali strzał w głowę lub wywózkę na Sybir lub Kołymę. Jakim cudem dzieci Rajmunda mogły występować w reżimowej TV, dlaczego Jarosław nie był internowany podczas stanu wojennego? Dlaczego teczka Jarosława dziwnym trafem zaginęła i do dziś się nie odnalazła? Prawda jest wartością samą w sobie. Nie bronię Wałęsy, ale gdzie są teczki Kaczyńskich?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakiś ekspert od polityki powiedział dzisiaj, że bardzo łatwo ludzi oszukać, za to o wiele trudniej przekonać ich że byli oszukiwani.

Czytam te wpisy w tym wątku i jestem zawiedziony, bo myślałem, że te teczki Bolka ostatecznie będą wreszcie skuteczną szczepionką na lemingozę. Widzę, że jednak nie wszystkim pomogło.:(((

Jeżeli ktoś używa słowa leming do każdej osoby która ma inne zdanie to znaczy że lepiej sobie takim kimś głowy nie zawracać. To słownik typowego ograniczonego wyznawcy pislamu. Występują w nim też : oderwani od koryta i inne takie pislamskie banialuki.

Rajmund ma wyjątkowo ciekawy jak na byłego akowca życiorys. Z wyraźnym skrętem na ciemną stronę mocy

W tym samym czasie Jarosław K. zginał z życia politycznego.

on tak ma, jak się coś dzieje to chowa się pod kołdrą jak 13 grudnia albo udaje, że go nie ma. Taka bohaterska natura.

on tak ma, jak się coś dzieje to chowa się pod kołdrą jak 13 grudnia albo udaje, że go nie ma. Taka bohaterska natura.

Tak często robił też Al Capone jak jego przeciwnicy lądowali 6 stóp pod ziemią ;-P

Jest to jakiś pomysł.

Capone'a capnęli za podatki!

Może by tak preziunia z otwartym rozporkiem - przepytać?

Chyba że uczciwie płaci. Wtedy - szacun i moje szczere przeprosiny.

Jeżeli ktoś używa słowa leming do każdej osoby która ma inne zdanie to znaczy że lepiej sobie takim kimś głowy nie zawracać. To słownik typowego ograniczonego wyznawcy pislamu. Występują w nim też : oderwani od koryta i inne takie pislamskie banialuki.

Rajmund ma wyjątkowo ciekawy jak na byłego akowca życiorys. Z wyraźnym skrętem na ciemną stronę mocy

No właśnie. To jest największy problem, że lemingi tych co ich przezywają od razu nazywają pisowcami. Nie mieści się w ich rozumowaniu, że są ludzie, którzy myślą samodzielnie bo sami tego nie potrafią.

Teraz sprawa Rajmunda K. Nie mam pojęcia czy miał on wpływ i jaki na swoich synów, jednak czy zasadnym jest oceniać dzieci po czynach ojca? Autorytetem GW komentującym bieżącą politykę w Polsce jest obecnie syn Hansa Franka. I co z tego? Nie oburzacie się? Ja nie, mimo że trudno postawić w jednym szeregu Rajmunda Kaczyńskiego i Hansa Franka.

To wszystko jednak wymaga wysiłku intelektualnego, a większość idzie na łatwiznę i powtarza bezmyślnie to co im serwują media i to dotyczy wszystkich stron sporu.

Gdy tak pomyśleć i zadumać się głęboko, patrząc na historię dwóch narodów ...

Fakt.

Trudno Rajmunda K. postawić obok Hansa F.

Rzec można - w jednej ławce siedzieli.Kutasy.

Ale książki "właściwe" o pochodzeniu - jużeś przeczytał, prawda?

niestety nie -

GUS - ostatnie oficjalne dane - 51% polaków zarabia 1700 i mniej

czyli niech będzie 450 erosów -

10% z tych 51% zarabia 1200 i mniej...

w zawodówce w RFN UCZEŃ w klasie za warsztaty dostaje od 500 do 700E

w 3 lub 4 - 1000 E - UCZEN!

2360 pln netto wg tej informacji poniżej

Ukryta Zawartość

a to wg oficjalnych, a nieoficjalnie to wiadomo jak jest i że sporo dodatkowo wypłaca się pod stołem często drugie tyle.

Poza tym porównania do Niemiec to może od razu do Szwajcarii. Sens ma porównanie do Czech, Węgier i podobnych ex-komunistycznych gołodupców. W Czechach co prawda też trochę lepiej niż u nas się zarabia ale lepiej też było i przed 89.

Ukryta Zawartość

Smutne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

No właśnie. To jest największy problem, że lemingi tych co ich przezywają od razu nazywają pisowcami. Nie mieści się w ich rozumowaniu, że są ludzie, którzy myślą samodzielnie bo sami tego nie potrafią.

Teraz sprawa Rajmunda K. Nie mam pojęcia czy miał on wpływ i jaki na swoich synów, jednak czy zasadnym jest oceniać dzieci po czynach ojca? Autorytetem GW komentującym bieżącą politykę w Polsce jest obecnie syn Hansa Franka. I co z tego? Nie oburzacie się? Ja nie, mimo że trudno postawić w jednym szeregu Rajmunda Kaczyńskiego i Hansa Franka.

To wszystko jednak wymaga wysiłku intelektualnego, a większość idzie na łatwiznę i powtarza bezmyślnie to co im serwują media i to dotyczy wszystkich stron sporu.

Wysiłku intelektualnego? To przecież środowisko PiS-u rozlicza swoich przeciwników na kilka pokoleń wstecz! Tuska atakowano za dziadka, teraz tego kolesia z KODu również za dziadka! Innych nazywa się resortowymi dziećmi, czyli atakuje się ich rodziców. Owsiaka zaatakowano za ojca milicjanta! Tego jeszcze nigdy wcześniej nie było żeby ludzi atakować za rodziców i dziadków. To dopiero PiS zaczął taki sposób rozliczania wrogów. I tu ów intelekt jakoś tobie nie dopowiada że jest to chamskie i podłe? PiS może atakować całe rodziny na kilka pokoleń wstecz ale już pisowcom robić tego nie można prawda? I to jest ten twój intelekt? Nie rozśmieszaj mnie! To jest to samodzielne myślenie? Żałosne.

Wajda - to wiem, jak i wszyscy.

A ta cała pereira, co to takie?

Nowy z telewizji kurskiej, czy innej - dudziej?

Szkoda,że Olbrychski nie szedł.

(>>>)

Ukryta Zawartość

ale on przecież nikomu krzywdy nie zrobił, na nikogo nie kablował a podpisywali wszyscy.

Kablowaniem Bolek zniszczył niejeden życiorys. Na koncie swojej działalności ma też ofiary śmiertelne.

Przeczytaj wywiad z Braunem, ciekawy. Nie patrz na stronę, że jakaś katolicka, wywiad przedni.

Przypadkiem dziś znalazłem.

Ładnie pokazuje w nim Braun również zakłamanie od lewa do prawa co do Bolka i udawanie teraz, że nie maczało się palców w tej szopce przez lata.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. Czy pamiętasz ,jak w styczniu 1971 r. przyznałeś, że na zadanie SB dokonywałeś identyfikacji uczestników zajść grudniowych z fotografii i filmu? Czy teraz możesz podać powody tych działań? 2. Dlaczego okłamałeś wszystkich mówiąc o przeskoczeniu płotu, podczas gdy na strajk 14.08.1980r. zostałeś dowieziony motorówką z Dowództwa Marynarki Wojennej z Gdyni? 3. Jak godziłeś swoja katolicka moralność z głośnymi przygodami, o które żona robiła Ci publiczne awantury w 1980r.? 4. 9 grudnia... 1980 r. przyznano "Solidarności" pierwsza nagrodę – 30 tys. USD. Co z tymi pieniędzmi? 5. Co zrobiłeś z 60 tys. USD nagrody szwedzkiej prasy, którą miałeś przekazać na Panoramę Racławicką, lecz nigdy nie przekazałeś? 6. Czy mieszkanie przy ul. Polanki 52 kupiłeś, czy otrzymałeś w darze i od kogo? 7. W jakiej kwocie Bagsik i inni biznesmeni finansowali Twoją pierwsza kampanie wyborczą? 8. Czy uważasz za właściwe, ze głowa państwa lokuje pieniądze w bankach zagranicznych, wbrew polskiemu prawu? 9. Czy w 1981 r. byłeś informowany przez Prezydium MKZ, że M. Wachowski jest kapitanem? 10. Czy Wachowski posiada Twoje zdjęcia ze wspólnych orgii i dlatego nie zareagowałeś na jego poczynania? 11. Czy SB szantażowała Cię ujawnieniem wszczętych postępowań karnych o kradzieże przed sadem dla nieletnich i sadem rejonowym, wymuszając pełną współpracę? 12. Za jakie zasługi w obozie w Arłamowie przyznano Ci prawo polowania z Kiszczakiem i 5- tygodniowy pobyt z całą rodziną, gdy innym odmawiano zwykłych widzeń? 13. Czy pamiętasz swoją wypowiedz na Kongresie w USA "lokujcie swoje kapitały w Polsce, bo na nędzy i głupocie można najlepiej zarobić", czy nadal tak sądzisz? 14. Z jakiej obietnicy wyborczej się wywiązałeś? 15. Czy teraz potrafisz odpowiedzieć na pytanie Andrzeja Gwiazdy z I zjazdu "Solidarności", jak wygląda dogadanie się Polaka z Polakiem, gdy jeden jest zdrajcą? 16. Kiedy spełnisz publiczna obietnice rozliczenia się z majątku i wskażesz jego prawdziwe źródła, bo Twoje książki przyniosły straty? Podobnie z obietnicą wyjaśnienia stosunków z SB? 17. Czy nie dość już kłamstw, krętactw, niekompetencji, pazerności, czy Ty naprawdę nie boisz się Boga, Lechu? Anna Walentynowicz

A podobno Wałęsa wykradł papiery ze swojej teczki, kiedy był prezydentem.

Teraz okazuje się, że nie wykradł.

Powyższe udowadnia, że nie masz pojęcia o czym piszesz - plujesz jadem w ciemno.

Ukryta Zawartość

Są oryginały, nie ma żadnej wątpliwości - matrix został zdemaskowany.

post-8913-0-68849500-1455956907_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

plujesz jadem w ciemno.

W kogo?

Są oryginały, nie ma żadnej wątpliwości - matrix został zdemaskowany.

To jest jad wypluty w porządnych ludzi.

No więc- wykradł, czy nie wykradł.

Kto to jest ten Samuel Pereira ? Pierwszy raz słyszę o tej dziennikarzynie.

Teraz wszyscy twórcy niechętni panującemu układowi są na celowniku takich miernot.

Wysiłku intelektualnego? To przecież środowisko PiS-u rozlicza swoich przeciwników na kilka pokoleń wstecz! Tuska atakowano za dziadka, teraz tego kolesia z KODu również za dziadka! Innych nazywa się resortowymi dziećmi, czyli atakuje się ich rodziców. Owsiaka zaatakowano za ojca milicjanta! Tego jeszcze nigdy wcześniej nie było żeby ludzi atakować za rodziców i dziadków. To dopiero PiS zaczął taki sposób rozliczania wrogów. I tu ów intelekt jakoś tobie nie dopowiada że jest to chamskie i podłe? PiS może atakować całe rodziny na kilka pokoleń wstecz ale już pisowcom robić tego nie można prawda? I to jest ten twój intelekt? Nie rozśmieszaj mnie! To jest to samodzielne myślenie? Żałosne.

zacytuj mi choć jeden fragment mojej wypowiedzi gdzie pochwaliłem PiS. Wątek dotyczy bezpośrednio TW Bolka i pośrednio podstaw powstania III RP. PiS oczywiście czerpie z tej sytuacji jakieś korzyści teraz. Natomiast negatywna ocena Wałęsy nie oznacza od razu pozytywnej oceny PISu. O takim lemingowym stereotypowym myśleniu mówię. Nie wiem ile masz lat ale ja na tyle dużo, że nie muszę się o tamtych czasach uczyć z historii, przeważnie lekko zafałszowanej. Na klockach audio pewnie się znasz sądząc po ilości postów, pewnie w saloniku jesteś w tej trójce co akceptuje chętnych ale o polityce i historii nie wypowiadaj się proszę.

Tego jeszcze nigdy wcześniej nie było żeby ludzi atakować za rodziców i dziadków.

A co komuna robiła z synami kułaków czy potomkami rodów arystokratycznych? Dlaczego w kwestionariuszach miała "pochodzenie społeczne"?

Dlaczego pan Braun nie nazywa się Brązowy?

Dobre pytanie toptwenty, no właśnie dlaczego toptwenty........ciągle odwracasz uwagę od tematu? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.