Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszłość ojca Kaczyńskich jest też bardzo ciekawa.

skoro interesuja sie przeszloscia Walesy jego rodzina, biedota w ktorej zyl to czemu nie interesowac sie przeszloscia Kaczynskich, jestem za tyym zeby przeszwietlac wszystkich albo nikogo

krytyk muzyczny jest jak ksiadz ktory uczy o kontaktach damsko-meskich

Wystarczy rok szczekania tępych buców.

Przyzwyczaił się:

tępę b... (jak to Kolega określił) pluły na Wałęsę 25 lat temu. Teraz to obrońcy Bohatera.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

No i tu widać różnicę pomiędzy kimś inteligentnym i myślącym, a burakiem sterowanym partyjną propagandą.

Osobiście nigdy nie byłem admiratorem Wałęsy, o czym już pisałem. Wyrażałem się o nim bardzo krytycznie, często złośliwie, ale odnosiłem się do jego konkretnych działań jako aktywnego i znaczącego polityka. Obecnie buraki szarpią go za nogawki i kopią po kostkach w sytuacji, gdy poza wyłącznie symbolicznym nie ma żadnego politycznego znaczenia, a tym bardziej nie podejmuje żadnych decyzji.

Janas w dyskusji z Paczkowskim mówił, że gdy działali w polityce wielokrotnie się z nim nie zgadzał i był jego przeciwnikiem, ale wtedy, gdy Wałęsa był silny. Plucie na niego teraz to zachowanie w stylu damskiego boksera. Ten sam poziom, ta sama klasa.

Jestem Europejczykiem.

Odpowiedzialność powinna dopaść każdego,bez względu na zasługi i siłę oraz upływający czas.Tak uważam i nie jest ważne jak to określisz-prostactwem czy propagandą partyjną.

Nigdy nie należałem do żadnej partii.

Odpowiedzialność powinna dopaść każdego,bez względu na zasługi i siłę oraz upływający czas.Tak uważam i nie jest ważne jak to określisz-prostactwem czy propagandą partyjną.

Nigdy nie należałem do żadnej partii.

Odpowiedzialność konkretnie za co i w jakiej postaci?

Jestem Europejczykiem.

Takie tam, kolejne dywagacje w temacie:

"Ustawiany ongiś w jednym szeregu z papieżem czy Piłsudskim, kończy jako drobny krętacz. Kłamca, dobity nie przez jakiś Trybunał Narodowy, a przez biegłego grafologa. Oczywiście pozostanie po nim jakaś tragikomiczna legenda (od zera do bohatera i z powrotem), ale chyba nie na to liczył.

Nie oznacza, że całkowicie zniknie z kart historii. O nie! Pozostanie jako niesłychanie ważne urządzenie, nazwijmy je roboczo „Bolkiem”, które parokrotnie odegrało w naszych dziejach najnowszych rolę ogromną. Tyle że nie jako demiurg, wizjoner, prawodawca, a urządzenie właśnie.

Trudno przecenić jego wagę, kiedy jako przewodniczący stał się narzędziem 10-milionowego związku Solidarność. I nieważne, czy był wtedy podstawiony, czy sam się wybił. Bez niego „karnawał wolności” przebiegłby zupełnie inaczej, a może skończyłby się, zanimby się zaczął.

Po raz kolejny u schyłku lat 80. stał się w rękach „lewicy laickiej” maszynką do przejęcia władzy, czego etapami były wybory kontraktowe, „Gazeta Wyborcza” dla Michnika czy wreszcie rząd Mazowieckiego. Już wtedy zresztą obsługa zaczęła się zmieniać. Dotychczasowi użytkownicy uznali, że osiągnęli wszystko, i próbowali oddać urządzenie na złom. Każdy, kto znał Wałęsę, powinien być świadom ogromu ryzyka.

Przewodniczący znalazł inną obsługę (Kaczyńscy), dzięki niej wygrał wybory prezydenckie i mimowolnie umożliwił powstanie pluralizmu w Polsce. Później, niestety, przeszedł na bieg jałowy. Uwierzył, że może obsługiwać się sam, ograniczając liczbę serwisantów do Mietka Wachowskiego i jego przyjaciół.

Skądinąd do tego momentu miał jeszcze wybór. Mógł stanąć w prawdzie, wyznać stare grzechy. I naród by mu wybaczył. Wszak kochamy Wallenrodów, Babiniczów, a naszą religię stworzyli ci, którzy wcześniej zaparli się Chrystusa (św. Piotr) czy nawet czynnie zwalczali chrześcijaństwo, tak jak Szaweł (inna sprawa, że mieli szczęście, ponieważ wśród ojców Kościoła nie znalazł się nikt w rodzaju Cenckiewicza).

W przypadku urządzenia „Bolek” pytanie o powód braku ekspiacji pozostaje otwarte i pewnie się nie dowiemy, czy przesadziła osobista pycha, czy po prostu nie pozwolili serwisanci?"

Ale na przekór tego co powyżej w ostatnim sondażu dla "Rzepy" zdecydowana większość społeczeństwa wybacza Lechowi grzechy ( nawet wbrew jemu samemu bo o to nie prosi ) ponieważ pozytywnie go ocenia za całokształt. Więc skoro tak jest to chyba czas zakończyć ten jałowy spór.

odpowiedzialnosc za co ?

skoro wspolpracowal z UB tzn ze byl uwczesnym patriota

w majestacie prawa strajki solidarnosci byly nielegalne, a prawo nie liczy sie wstecz

jest wspolpracowal z UB to wspolpracowal z socjalistycznym panstwem w zgodzie z prawem

owczesnej bezpieki

bezpieka byla legalna solidarnosc juz nie

to za co ma odpowiedziec

byl pracowanikiem panstwa czyli ub i bral pieniadze za te prace

powienien dostawac nawet wiecej za prace w trudnych warunkach i w szkodliwosci na zdrowiu

Nie szarga sie autorytetów, kopanie leżacego, bez Wałesy bylibysmi w dupie.....

Tak tak ...

Identyczna retoryke wypowiedzi maja zwolennicy Rydzyka...toczka w toczke....identyczny poziom dyskusji.

Oczywiscie sławetne grono tych mundrych na tym forum ma beke z Pismanów, Rydzykowców - wyzywa sie ich od debili a sami...jak przez kalke daja sie manipulowac identycznie.

Rydzykowcy jak sie poda im argumenty nie do podwazenia ze ich Ojczulek takim krysztalem nie jest....wyzywaja Cie od Zydów :)

Wałesiaki jak przedstawisz im dowody na kapusiowata przeszłosc idola - wyzywaja Cie od Pismanów :)

Rydzykowcy - jak nie chca prowadzic wiecej dyskusji stwierdzaja ze musisz byc z TVN

Wałesiaki - od razu do PiSmanów CIe szufladkuja....

Rydzykowcy - nawet jak juz przyjma argumIenty o przewałach swojego boga to i tak stwierdzaja ze wiecej dobrego niz złego zrobil...

Wałesiaki - no chyba by musial niemowle ugotowac publicznie by stracil miano "autoryteta i bohatera" chociaz zapewne tez by jego obroncy (podobnie do prawników) zaraz by swierdzaly ze to nie do konca tak bylo :) i ze bez niego by komunizm rzadzil nadal :)

Dwie krople wody.. jestescie ograniczeni jak dwie krople wody. Tylko jedna ciepla a jedna zimna....

Nie ma ludzi nieskazitelnych.

Aaaaaaaaaa zaraz,przecie jezd jeden taki....strateg Jarosław Wielki!

Dwie krople wody.. jestescie ograniczeni jak dwie krople wody. Tylko jedna ciepla a jedna zimna....

Dokładnie tak właśnie jest!

Odpowiedzialność konkretnie za co i w jakiej postaci?

Akurat to,że ty nie rozumiesz tego pojęcia wcale mnie nie dziwi a wręcz odwrotnie.

Aaaaaaaaaa zaraz,przecie jezd jeden taki....strateg Jarosław Wielki!

Przecież napisałem : "Może z wyjątkiem tych co śpią."

TVP od kilku dni griluje Bolka

Próbują podreperować upadające finanse ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

najwięcej wrzeszczą małolaty, które nijak nie pamietają lat 80-tych, nie mówiąc o 70-tych. dla niech to wykopaliska.

ja bylem malolatem pod koniec lat 80 tych, bieglismy z knajpy do internatu kolo ulicy gnilnej

blisko zieleniaka w gdansku, czyli blisko stoczni

policjanci w suce zobaczyli ze nastolatki biegna czyli cos przeskrobali

pisk opon, podjazd, pala po nogach, jeden z nas zaczal uciekac, nas dwoch zapakowali na

glowe reke, kajdanki

i zawiezli na komisariat na łąkową, dlaczego uciekaliscie ?

bieglismy by bylismy spoznieni do internetu- prosze pana

klamiesz, gdzie zrobilisie wlam ... zaczelo sie przesluchanie, badanie alkomatem, bylismy po 2

piwach, pałą po nogach, i plecach

puscili nas bo sie okazalo ze faktycznie nic nie zrobilismy

na drugi dzien ide do szkoly muzycznej - ulica gnilna przy internacie

wezwanie do dyrektora - dlaczego rzuciles sie na policjanta i dlaczego piles alkohol skoro jestes niepelnoletni

na nic tlumaczenia

zostalem wyrzucony z internatu musialem dojezdzac z wejherowa do gdanska codziennie przez miesiac

nauczyciele uwierzyli ze to oni nas pobili ale wersja byla taka ze atakowalismy policjantow bo bylismy pijani

to tylko przyklad z poznych lat 80 tych

w latach 70 tych bylo duzo gorzej, nikt nie mial szans z bezpieka, ub, czolgami, ruskimi

to do tych nastoletnich zbieraczy winyli i audiofilow ktorzy krzycza "bolek"bolek"

to do tych nastoletnich zbieraczy winyli i audiofilow ktorzy krzycza "bolek"bolek"

No fajnie...Wałesa wyciagnał Cie z pudła? Wpierdolil tym milicjantom? Wstawił sie za Toba i kolegami???

Wiec jaka jego zasługa ze dostales pala po plecach a teraz jest inaczej? Moze to Rydzyka modlitwy to sprawiły???

Znam paru mocherów co własnie tak by to zinterpretowali....własnie tak...juz wtedy ojczulek Rydzyczek modlił sie w intencji nastoletnich huliganow...o własnie...

Ty dziekujesz za zmiane dziejowa Wałęsie a kto inny Walentynowicz a jeszcze inny Rydzykowi albo JP2

Mozesz wierzyc w co chcesz i kogo chcesz wychwalac. Twoje niezaprzeczalne prawo....ale skoro sa dowody od lat ze Wałesa kryształęm nie jest a jego prezydentura to ...ehm....dopełnienie całokształtu to daj innym sie powsciekac ze złosliwa historia nie tego kogo 3ba na piedestał wyniosła.

gdzie napisalem ze dziekuje tylko Walesie

probuje wytlumaczyc ze walczyc w tamtych czasach o wolnosc to naprawde bylo cos

mlodzi masturbatorzy internetowi ktorzy znaja PRL tylko z YouTube nigdy tego nie zrozumieja

jak bylo naprawde

A ty lukasiak pozostałeś jedyny co pamięta...myślisz?Co tu rozumieć?Kapował i tyle a dzisiaj idzie w zaparte,bo innego wyjścia nie ma.Byli inni działacze Solidarności,którzy nie donosili a siedzieli tak samo jak Wałęsa,więc nie ściemniaj młodych bo oni nie są głupi.Myślę lukasiak,że jestem starszy od ciebie a i pamięć mam dobrą.To co zrobili z Olszewskim to żenada była i s.urwysyństwo.

Byli inni działacze Solidarności,którzy nie donosili a siedzieli tak samo jak Wałęsa

Fajnie, że nagle polubiłeś Frasyniuka, Michnika, Kuronia, Modzelewskiego, Piniora i innych.

Jakoś zawsze kochałeś tych z Solidarności, którzy w ogóle nie siedzieli.

Witaj.

mnie tam zwisa czy mamy komunizm czy socjalizm czy kapitalzm, ciesze sie ze moglem wczoraj wypic sobie 2 piwa ze slovensko zloty bazant

jesli moge wypic to znaczy ze mamy wolnosc

co do innych dzialaczy, tu jest temat o walesie a nie o innych, chcecie to zalozcie temat o solidarnosci

ciesze sie ze moglem wczoraj wypic sobie 2 piwa ze slovensko zloty bazant

I tak trzymaj i nie zawracaj głowy innym.

Na koniec przeczytaj sobie to.

"Sławomir Cenckiewicz po raz kolejny zabawił się w prokuratora i wysmażył akt oskarżenia przeciw Lechowi Wałęsie w 14 punktach. Wyprowadza swoje rojenia z wybranych dokumentów, omijając inne oraz szukając takich świadków, którzy poprą prokurowane przez niego zarzuty. Mało rozumie z dziejów i ducha „Solidarności”"

Link do całego tekstu znajdziesz w wątku "sypal czy nie sypal"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.