Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji rozpatrując skargę poseł Krystyny Pawłowicz na TVN z dnia 26 października 2016 roku, (...) uznała część stawianych zarzutów za zasadne - czytamy w oficjalnym komunikacie.

Efektem permanentnej stronniczości i konsekwentnej pogardy dla posłów i przedstawicieli obecnych władz w materiałach informacyjnych w „Faktach” TVN, jest, iż czuję się osobiście, podobnie jak inni posłowie PiS, obiektem nieustannego zaszczuwania. Czuję się zagrożona, tym bardziej, że „organizowane” przez „Fakty” akcje agresji przeciwko nam i nienawiści stwarzają realne zagrożenie i pobudzają do agresji widzów ze środowisk obecnej opozycji- napisała Pawłowicz.

K. Pawłowicz ogląda TVN ? Po co ? Jeżeli uważa że TVN jest nieobiektywny to trzeba przełączyć na "obiektywny" inaczej TVP-is. Od razu powróci spokój ducha.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

naprawdę warto przeczytać całe. Artykuł dla wszystkich, ale szczególnie zwolennicy TVP powinni tam zajrzeć. Może w następnych wydaniach sami rozszyfrują elementy manipulacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

naprawdę warto przeczytać całe. Artykuł dla wszystkich, ale szczególnie zwolennicy TVP powinni tam zajrzeć. Może w następnych wydaniach sami rozszyfrują elementy manipulacji.

Ukryta Zawartość

Zaraz na forach pisowskie trolle obrzucą go gnojem, zrobią z niego żyda, pedofila lub napiszą, że jego prapradziadek w 1410 roku wyłupił oko Jurandowi ze Spychowa.

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Po takim wprowadzeniu nie sposób już nic napisać by nie być o coś oskarżonym. :(

Zarzuca się tu Pawłowicz że niepotrzebnie ogląda TVN.....a wybitny znawca "literatury i języka propagandy" ogląda, nie ma żadnych refleksji?

"Jego metoda – osobista i krytyczna zarazem – polega na komentowaniu wybranych tekstów, czy wypowiedzi, tak by odsłonić ukryte głębiej mechanizmy. Ukazać sposoby manipulacji, narzucone formuły – słowa – zbitki, wykryć sterowany sposób myślenia. "

Zapuścić TVN24 i pracy by miał na długie lata.... :)))

"Profesor – śledząc przez lata partyjną prasę, radiowe audycje i programy w telewizji – ujawniał i nadal ujawnia, jak władza manipuluje emocjami i przekonaniami, jak tworzy zdeformowany obraz świata."

Głowię się gdzie się Głowiński podziewał jak rządziło PO? :)))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

O już wrócił!

I jak widać zaczyna się hejt na TVN i GW.

O swoich nic.

@Maju

Jeżeli nie zauważyłeś wątek jest o TVP. Więc swoje frustracje rozładuj gdzie indziej.

Cały twój wpis to zwykłe trollowanie.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Zwróciłem uwagę na fakt wielu niekonsekwencji "wybitnego znawcy" a ty mi zarzucasz trollowanie??

Wymyśl poważniejszy argument...o GW nic nie pisałem....a co znawca z nią współpracuje. ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak zwykle niemerytorycznie.

Wskaż te niekonsekwencje. No dawaj trollu.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Globalna wiocha czyli tiwi przemawia do ludu ale jedynie swojego wybranego.

Dotyczy to zarówno prywatnych jak i publicznej.

Zakontraktowane celebryTivi mają wygodną funkcję, aby dobrze się poczuwać w eterze i w targecie reklamowym.

Jedna stacja ma inny target a druga -inny.

Aha - jest jeszcze osobliwa tv z Torunia. Z równie osobliwym targetem.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Zwróciłem uwagę na fakt wielu niekonsekwencji "wybitnego znawcy" a ty mi zarzucasz trollowanie??

Wymyśl poważniejszy argument...o GW nic nie pisałem....a co znawca z nią współpracuje. ;)

Zapytam kolokwialnie: czy ty nie masz jakiegoś pierdolca z tą wyborczą oraz TVN? A może raczej płacą ci za szkalowanie po forach innej prasy poza propisowską i ultrakatolicką?

Już raz zadałem ci pytanie: skoro ich nienawidzisz dlaczego z uporem maniaka ciągle oglądasz TVN i prenumerujesz Gazetę Wyborczą?

Edytowane przez sittek

Jawnego własnego szkodnika i wroga poznać trzeba, nie trzeba od razu prenumerować GW by tą prawdę poznać.....pytasz swoich ideologicznych braci o to samo jak na PiS psioczą.....toż roi się od takich wpisów, myślisz że też im płacą? :))

Uczucie jakie mi wmawiasz a jakim ty mnie darzysz jest mi obce.....

Edytowane przez Maju

A skoro jesteś zwykłym forumowiczem w tematyce audio jakich to wrogów tu szukasz?

Przecież jesteś chrześcijaninem, zagorzałym katolikiem, człowiekiem miłującym ludzi (sam o sobie tak wspominałeś), to jaki jest twój cel od ponad 10 lat pobytu na tym forum, skoro musisz aż tak przygotowywać się do dyskusji wyłącznie o polityce i kościele?

W tematach merytorycznych nie zabierasz wcale głosu, nie masz zielonego pojęcia o sprzęcie audio, o tv coś tam liznąłeś, jak zwykły forumowy troll bujasz się tylko po Bocznicy, pojawiasz się wyłącznie tam gdzie prowadzone są tematy o kościele i prawicy (PIS).

Potrafisz tylko ściemniać i współczuć pedofilom, ale tylko tym w sutannach. W tym jesteś doskonale wyszkolony. Tylko efekty masz marne, bo na kilometr czuć wtyczką.

Po takim wprowadzeniu nie sposób już nic napisać by nie być o coś oskarżonym. :(

Zarzuca się tu Pawłowicz że niepotrzebnie ogląda TVN.....a wybitny znawca "literatury i języka propagandy" ogląda, nie ma żadnych refleksji?

"Jego metoda – osobista i krytyczna zarazem – polega na komentowaniu wybranych tekstów, czy wypowiedzi, tak by odsłonić ukryte głębiej mechanizmy. Ukazać sposoby manipulacji, narzucone formuły – słowa – zbitki, wykryć sterowany sposób myślenia. "

Zapuścić TVN24 i pracy by miał na długie lata.... :)))

"Profesor – śledząc przez lata partyjną prasę, radiowe audycje i programy w telewizji – ujawniał i nadal ujawnia, jak władza manipuluje emocjami i przekonaniami, jak tworzy zdeformowany obraz świata."

Głowię się gdzie się Głowiński podziewał jak rządziło PO? :)))

Maju Ty sobie jaja robisz czy odwołujesz się do niepamięci dyskutantów.

Postawienie znaku równości między TVP a TVPiS zakrawa na absurd albo na cuchnącą z daleka manipulację. W żaden sposób nie chcę mówić, że manipulacji w starej TVP czy TVN24 nie było i nie ma, ale nie było tak żenująco niskiego i perfidnego poziomu. Jeżeli już to o czymś się nie mówiło, a nie mówiło kłamliwie. Pokaż mi wycinanie fragmentów wypowiedzi, tak aby zmieniono sens tej wypowiedzi w TVN24. Z najbliższej przeszłości w TVPiS zrobiono to w przypadku wizyty Merkel, nie mówiąc o wypowiedzi Obamy. Żenujące i obrzydliwe, ale prawdziwe. Podobnie robi się w sprawie ostatnich wypadków z udziałem Macierewicza i premier. Już manipuluje się informacją o spotkaniach państwowych na które śpieszył się Macierewicz. Ktoś uważa, że po drugiej stronie ma głupków, którzy nie pamiętają co było 3 tygodnie temu. No chyba, że faktycznie tak jest i Tobie taka sytuacja odpowiada.

Czemu zapytano o zdanie prof Głowińskiego? Może nadszedł już czas? Może poziom kłamstw w mediach publicznych osiągnął taki poziom, że nie można już stać z boku?

Mam prośbę, bo wiem, że będziesz bronił do upadłego medii publicznych. Podaj mi przykład jawnego zmanipulowania wypowiedzi (wycięcie kilku fragmentów z jednej wypowiedzi, zmieniający sens tej wypowiedzi) w TVN24. Zarzucasz im to, podaj przykład.

wycięcie kilku fragmentów z jednej wypowiedzi, zmieniający sens tej wypowiedzi)

Albo filmowe przemalowanie pasów na jezdni - jakby to zrobił uczeń podstawówki.

Postawienie znaku równości między TVP a TVPiS zakrawa na absurd .....

Już manipuluje się informacją o spotkaniach państwowych na które śpieszył się Macierewicz. Ktoś uważa, że po drugiej stronie ma głupków, którzy nie pamiętają co było 3 tygodnie temu. No chyba, że faktycznie tak jest i Tobie taka sytuacja odpowiada.

Niestety powszechnie jest wiadomo, że elektorat PIS nie jest intelektualnie wymagający, dlatego pisowscy propagandyści doskonale wiedzą, że wiele rzeczy można im wcisnąć, podać po specjalnej obróbce. To nie jest już nawet śmieszne, ewidentne fałszerstwa i oszustwa stały się normą. takich rzeczy nie robiło się nawet za czasów PRL-u. Przy pisowcach komuchy są zwykłymi nieudacznikami. Dlatego na pisowców trzeba uważasz, szczególnie tych powstawianych po różnorakich forach.

Postawienie znaku równości między TVP a TVPiS zakrawa na absurd albo na cuchnącą z daleka manipulację.

A czy ja coś takiego porównywałem....dawne TVP było bliżej TVN....zdecydowanie bliżej tego ścieku. :))

Podobnie robi się w sprawie ostatnich wypadków z udziałem Macierewicza i premier. Już manipuluje się informacją o spotkaniach państwowych na które śpieszył się Macierewicz...

Podobnie?

Za czasów PO o wypadkach z udziałem rządzących nie wykorzystywano do rozpętywania nagonki na nich tak jak to się dzieje w TVN-nie (zwłaszcza TVN24) 24 godziny na dobę.....to jest dopiero skuteczna manipulacja jak się o czymś takim nawija na okrągło.

A podali w TVN- nie że za PO bywały i to też dość często takie przygody?

Podali to jak gdzieś mieli pokrzywdzonych a nad młodym kierowcą parasol ochronny otworzono i pokrzywdzonego, niemal bohatera z niego robią?

Czemu zapytano o zdanie prof Głowińskiego? Może nadszedł już czas? Może poziom kłamstw w mediach publicznych osiągnął taki poziom, że nie można już stać z boku?

Manipulujący opinią publiczną wiedzą kogo pytać.....chyba nie sądziłeś że będą pytać tych którzy nie będą mówić po ich myśli. :)

@sittek

Na ten stek kłamstw odpowiedziałem ci w innym temacie gdzie też mnie nachodzisz....na kolejne (te bardziej pustosłowne i bezczelne, post wczoraj 19:26) nie zamierzam odpowiadać.

Edytowane przez Maju

Podali to jak gdzieś mieli pokrzywdzonych a nad młodym kierowcą parasol ochronny otworzono i pokrzywdzonego, niemal bohatera z niego robią?

Bohaterem on nie jest. Możliwe że jest współwinny lub może nawet winny tego zdarzenia. Bohaterami są ci którzy śpieszyli się żeby dupę pani premier szybko dowieźć do domu robiąc na drodze cyrk a potem od razu wiedzieli kto jest winny bo im tak wygodniej i jeszcze ogłosili to w TVP-is manipulując materiałami pokazowymi. To są Twoi "bohaterowie".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

W przeciwieństwie do Was nie obsmarowuję TVP szczycąc się tym, jak tu nieraz czytam: "reżimowej nie oglądam".

Koronnym dowodem na to jest wmawianie że cokolwiek w sprawie winy ogłoszono w TVP....no chyba że dla "dobra sprawy" należy przemilczeć fakt że ten człowiek na miejscu zdarzenia przyznał się do winy. ;)

Edytowane przez Maju

A czy ja coś takiego porównywałem....dawne TVP było bliżej TVN....zdecydowanie bliżej tego ścieku. :))

O, jakie piękne chrześcijańskie pozdrowienie, zderzenie teorii z rzeczywistością jak zwykle rozjechało się?

Nie takie treści głosicie na kazaniach, szczególnie przeznaczonych dla dzieci. Hipokryci.

Koronnym dowodem na to jest wmawianie że cokolwiek w sprawie winy ogłoszono w TVP....no chyba że dla "dobra sprawy" należy przemilczeć fakt że ten człowiek na miejscu zdarzenia przyznał się do winy.

Jak bym widział "mafię" w luksusowych autach i "byczków" z bronią, którzy przepędzili świadków to pewnie też bym się "przyznał". Po co ryzykować. Potem musi zacząć działać prawo i szczegółowa analiza zdarzenia a ta nie wskazuje na to że ten chłopak jest na pewno winny a przynajmniej nie jest to jedyny winny jak sugerują kręgi sympatyzujące z rządowymi.

Dlatego ja oglądam i jednych i drugich.

Widzę przy tym że TVN (bardziej niż inni) stoi po stronie układu i gra takimi sprawami politycznie bębniąc o tym zdarzeniu i innych sprawach 24 godz. na dobę. A o niektórych sprawach (o tym że za PO też miały takie wypadki miejsce) milczy jak grób.

Maju dnia 16.02.2017 - 09:00 napisał

"A czy ja coś takiego porównywałem....dawne TVP było bliżej TVN....zdecydowanie bliżej tego ścieku. :))'

O, jakie piękne chrześcijańskie pozdrowienie, zderzenie teorii z rzeczywistością jak zwykle rozjechało się?

Nie takie treści głosicie na kazaniach, szczególnie przeznaczonych dla dzieci. Hipokryci.

Wypraszam sobie, jakim prawem piszesz do mnie jak do księdza? Głupota piszących w ten sposób chyba nie jest zaraźliwa???

Ślicznie, jak nie da się merytorycznie spróbujmy uderzyć personalnie.....jest tu jakiś zakaz pisania ironicznie o TVN-ach a

wylewanie pomyj na TVP ma jakąś szczególną wartość?

Edycja; w przypadku @sittek to wszystko nie jest dla mnie dziwne....początkowo nie zauważyłem że jego cytuję. ;)

Edytowane przez Maju

Wypraszam sobie, jakim prawem piszesz do mnie jak do księdza?

Bo od lat gadasz jak ksiądz.

Poza tym dlaczego hipokryto nie utożsamiasz się z firmą, którą od lat bronisz na tym forum?

Wiecznie musisz mącić?

Ślicznie, jak nie da się merytorycznie spróbujmy uderzyć personalnie.....jest tu jakiś zakaz pisania ironicznie o TVN-ach a

wylewanie pomyj na TVP ma jakąś szczególną wartość?

Wylanie nawet "wiadra" pomyj do ścieku z pomyjami nie zmienia wartości tego ścieku. TVP to teraz jeden szeroki i głęboki propagandowy pisowski ściek.

Edytowane przez Lech36

dawne TVP było bliżej TVN....zdecydowanie bliżej tego ścieku. :))

Widzę, że tobie też

Kiedyś było takie powiedzenie: mierny ale wierny.

To oddaje stan naszych elyt politycznych i ich zaplecza propagandowego.

TVN (bardziej niż inni) stoi po stronie układu

Choroba postępuje?

Oj zdziwisz się jeszcze jaki układ stworzy Jarek.

Już buduje sobie pomnik na miarę PKiN-u

Ukryta Zawartość

i ulubiona GW

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

Jak na razie, patrząc po tematach (a raczej po tym co się w nich pisze) widzę chorobę (jak to nazywasz, może nazwę to obsesją) na innym punkcie skupioną....za to o wiele bardziej zaawansowaną. ;)

EOT!

Edytowane przez Maju

Choroba drąży TVPiS.

Takiej siermiężnej propagandowej tandety nawet w PRL nie robił, bo jacy oni byli, to przynajmniej inteligentniej to robili.

Za to do telewizji nasprowadzali sobie jakieś nie wiadomo co, byle tylko z polecenia partyjnego i kościelnego było, jakieś pociotki pisowskie,i robią leszcze wstyd na cały świat. Kurski mota się jak może aby zdobyć kasę, ale nic mu z tego nie wychodzi, bo słupki idą mu w dół. Może by się ten prawy katolik i chrześcijanin za płacenie alimentów wziął, bo ponoć jakoś mu nie idzie.

Oglądać tego się nie daje, no chyba, że ci z zapadłych wsi i miasteczek, gdzie to ksiądz wyznacza, na kogo się głosuje i dlaczego.

Maju, rzucasz poważnymi oskarżeniami w kierunku TVN. Prosiłem Ciebie o podanie konkretnego przykładu fałszowania rzeczywistości przez tą stację i w zamian dostałem mnóstwo bzdur i kolejną porcję manipulacji.

Informacja o wypadku limuzyny Komorowskiego była podana przez tą stację. Nawet jeżeli założymy, że jej nie było, to zaniechanie podania informacji (pisałem o tym) nijak ma się do jej fałszowania (linia przerywana w wizualizacji wypadku).

Dyskredytować fachowców też możesz w TVPiS. Tam widzowie przyjmą to z błogosławieństwem, bo ułatwi im to myślenie, ale nie tutaj.

Po raz kolejny proszę o podanie dowodów na fałszowanie rzeczywistości przez TVN. Fałszowanie na takim poziomie na jakim odbywa się w TVPiS. Jako przykład możemy wziąć wymazanie serduszka WOŚP albo manipulacja z tłumaczeniem oraz cytatami Merkel, Obamy czy premiera Szwecji.

Proszę o podanie tych przykładów tak, jak jest to tutaj robione: cytat, artykuł, wyjaśnienie, opinia fachowca.

Piszesz, że używasz rzeczowych argumentów, więc zakończ tą ekwilibrystykę słowną i przejdź do konkretów.

P.S.

żeby było jasne, nie jestem zwolennikiem TVN.

Edytowane przez osimar

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.