Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Coś dla Ciebie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okazuje się że nie należy o nim pisać że był komuchem......znaczy będąc tym kim był tylko dobrze wykonywał zleconą pracę....może coś jeszcze o inteligencji.....Urbana rzecz jasna.

Bo on nawet komuchem nie był. To jedynie menda i kreatura, doskonale posługująca się tymi swoimi atutami. Niemniej inteligencji, przebiegłości i profesjonalizmu w tym tak zwanym dziennikarstwie, odmówić mu nie sposób.

Niestety PiS żeby nie wiem jak pragnęło, to wyszkolić wśród swego elektoratu tak doskonałej w swej profesji mendy nie ma z kogo.

A stara się wielu za takiego profesjonalistę uchodzić. Wystarczy włączyć PiSmedia i zajrzeć do internetu. Czy choćby tu, na naszą Bocznicę :-)

Włodek.

Co by tu jeszcze spieprzyć, panowie. Co by tu jeszcze...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaką by tu jeszcze winę przyPiSać, panowie, jaką jeszcze...i w jakim jeszcze temacie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

PiS miał czas "zająć się" lasem białowieszczańskim, stadniną, trybunałem, HGW, szkolnictwem, miesięcznicami, oćcem Rydzykiem, ogradzaniem sejmu i Nowogrodzkiej oraz tysiącem innych spraw.

Na ZUS czasu zabrakło. Tylko i aż tyle.

Po rządach w których efekcie powstało państwo teoretyczne trzeba najmniej dwóch kadencji by to naprawić co tamci sknocili.....

"Wprawdzie Ministerstwo Rozwoju przygotowało projekt ustawy, która ma na dobre rozwiązać problem ginących akt pracowniczych, ale będzie to dotyczyło tylko obecnych pracowników.

Jak pisze "Dziennik Gazeta Prawna", nikt nie wie, jak rozwiązać problem starych wynagrodzeń, których ZUS nie chce uznawać.Według NIK, państwo nie stworzyło systemu przechowywania dokumentacji osobowo-płacowej sprzed 1999 r., który zapewniłby jednolite traktowanie wszystkich obywateli."

Nie czytasz cudzych linków to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale że nie czytasz tych które sam podajesz.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Po rządach w których efekcie powstało państwo teoretyczne trzeba najmniej dwóch kadencji by to naprawić co tamci sknocili.....

Przemianę państwa teoretycznego w teokratyczna dyktaturę nazywasz NAPRAWĄ???

W.

To jest inteligentny projekt.Inteligentny inaczej.

Jak cały PiS.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

trzeba najmniej dwóch kadencji by to naprawić co tamci sknocili.....

Trzeba uczciwych fachowców, a nie durnowatych popaprańców z PiS.

Co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcze. I za to Was Putin lubi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pod dwóch latach burzliwych rządów kurdupla następni nie mogli się z tym bagnem uporać przez kolejne 8.

Łomatko, co to teraz będzie?

Dekady!

Wracając do TVPiS.

Najpierw to:

Ukryta Zawartość

A potem odpowiedź trubadura:

Ukryta Zawartość

I wszystko jasne!

Czyli w imię zasad można wszystko!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Dobrze że wróciłeś do tematu, bo to co piszesz o "rządach kurdupla" świadczy o kompletnej ignorancji.

A może popsuli (w ciągu tych dwóch lat) państwo kolesi tak bardzo że płaczesz co teraz będzie?? :))))))

Patrzę na te linki;

Powiem tak, popieram pokazywanie w TVP INFO hipokryzji PO obiecującej kolejny raz złote góry....choćby to było tylko na pasku.

Kurski dobrze mówi....trzeba równoważyć przekaz medialny.

Co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcze.

Wybierzcie raz jeszcze PO i to się ziści....tyle naobiecywali. :))

Pewnie swoim, bo w tą niedzielną propagandę chyba tylko kretyni wierzą.... ;(

Edytowane przez Maju

Pewnie swoim, bo w tą niedzielną propagandę chyba tylko kretyni wierzą

Zgadza się te obiecywanie na wyścigi jest głupie, ale inaczej PiS-u od "rozdupcania" polskiej demokracji odsunąć się nie da. Wyścig na obietnice rozpoczął PiS i "ciemny lud" je kupił jak mawiał J.K.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kurski dobrze mówi....trzeba równoważyć przekaz medialny.

To sobie równoważ ale za swoje pieniądze. Na razie ma to być tv publiczna z misją więc wiarygodna.

w tą niedzielną propagandę chyba tylko kretyni wierzą.... ;(

z ambony?

Tutaj jacuś w pogoni za misją:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

A propos ambony.....zaczynają być żenujące te na siłę szukane "wpadki" TVP.....to dybanie na wpadkę, podsłuchiwanie i robienie z igły widły zaczyna przypominać SB-ckie metody.

Tak się składa że oglądałem a raczej słuchałem wywiadów prowadzonych w tym czasie gdy ten przejazd był transmitowany w tle....zastanawiałem się nawet dlaczego jadą tak wolno.....a może ci co mijali ten konwój pędzili na złamanie karku.....tego w GW czy Polsacie nie podali?? Tylko jedno zdjęcie z samochodem na ciągłej i tyle krzyku....

A teraz o telewizji publicznej.....jak za czasów PO, SLD i innych była niewiarygodną tubą propagandową tych rządów, służyła tylko dowalaniu opozycji i na to szły moje pieniądze jakoś cicho siedziałeś....nie dziwi teraz jak się zmieniło że oglądający tylko takie media i czytający jedynie słuszną prasę doznają dysonansu poznawczego....ale to na szczęście nie mój problem. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

.zaczynają być żenujące te na siłę szukane "wpadki" TVP

Nie trzeba tego robić na siłę. Wystarczy zerknąć na ekran TV.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A propos ambony.....zaczynają być żenujące te na siłę szukane "wpadki" TVP..

a jakim ty mowisz czychaniu.To leci non sto az zygac sie chce.Widocznie ty rozumiesz z tego co tam leci tak cirka 10%

może ci co mijali ten konwój pędzili na złamanie karku

strasznie jezdes mietki majowa z tym... moze....wal na pewno walili

ma byc jak pragnie maciarewicz..

Edytowane przez muls

Tu wymiękam....może ktoś przełożyć z "mulsowego" na zrozumiały język. ;(

Nie trzeba tego robić na siłę. Wystarczy zerknąć na ekran TV.

To robię na pewno zdecydowanie częściej od tych którzy plują na nią i mają jedynie wiedzę na podstawie doniesień...dlatego wiem że mam pełniejszy obraz.

Wystarczy zerknąć na ekran TV.

To robię na pewno zdecydowanie częściej od tych którzy plują na nią i mają jedynie wiedzę na podstawie doniesień...dlatego wiem że mam pełniejszy obraz.

Czyżby? Chyba miszcz za mało się stara

Tak się składa że oglądałem a raczej słuchałem wywiadów prowadzonych w tym czasie gdy ten przejazd był transmitowany w tle....zastanawiałem się nawet dlaczego jadą tak wolno.....a może ci co mijali ten konwój pędzili na złamanie karku.....tego w GW czy Polsacie nie podali?? Tylko jedno zdjęcie z samochodem na ciągłej i tyle krzyku....

Niech ignorant obejrzy film i nie kłamie więcejj:

Ukryta Zawartość

"Skontaktowaliśmy się w tej sprawie z Komendą Wojewódzką Policji w Gdańsku. Rzecznik prasowy poinformował, że zajmuje się sprawą. Usłyszeliśmy, że samochód wiozący więźnia jechał zgodnie z prawem, ponieważ podróżował w konwoju. Samochód z kamerą TVP Info został zaś zatrzymany w okolicach Płońska.

Gdańska policja współpracuje teraz z drogówką i bada sprawę. Rzecznik obiecał dostarczyć nam więcej informacji jutro rano."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

Ale czy ja gdzieś twierdziłem że tam nie złamano przepisów??

Śmieszy mnie jedynie fakt że wszędzie szukacie haków na TVP, tak jak ty usiłując złapać mnie na czymś, przyznam że mocno się starasz.

haki sypiom sie same ino cza worki podstawiac.

u wymiękam....może ktoś przełożyć z "mulsowego" na zrozumiały język.

rozumiem ze wymienkasz ale dlaczego nie pytasz mnie nie rozumiem i wymienkam

dlaczego nie pytasz

Po co pytać, skoro każdy Twój kolejny wpis miast coś wyjaśniać jeszcze bardziej gmatwa?

Maju dnia 25.10.2017 - 14:41 napisał

"wszędzie szukacie haków na TVP"

Grunt że Ty ich nie szukasz w prywatnych GW i TVN.

Nie widzę tu takiego tematu gdzie można by wreszcie prawdę o tych mediach napisać(czasem w "dziennikarzach szmaciarzach" coś skrobnę)....a było by o czym pisać było.

Nie założę też takiego....pastwić się nad nimi (tak jak niektórzy nad TVP) nie mam zamiaru, tego rodzaju obsesje są mi obce. ;)

....pastwić się nad nimi (tak jak niektórzy nad TVP) nie mam zamiaru, tego rodzaju obsesje są mi obce. ;)

Twojego tupetu "Drogi Jędrusiu" nikt tutaj nie przebije :-)))

W.

Po co pytać, skoro każdy Twój kolejny wpis miast coś wyjaśniać jeszcze bardziej gmatwa?

trudno mi bedzie tobie cos wyjasnic bo nie wiem gdzie wymietkasz... tak wiec czekam z utesknieniem .

Nie widzę tu takiego tematu gdzie można by wreszcie prawdę o tych mediach napisać(czasem w "dziennikarzach szmaciarzach" coś skrobnę)....a było by o czym pisać było.

Nie założę też takiego....pastwić się nad nimi (tak jak niektórzy nad TVP) nie mam zamiaru, tego rodzaju obsesje są mi obce. ;)

Porównywanie TVN do TVP jest irracjonalne z kilku powodów. Najważniejszym jest forma własności oraz finansowanie. Z tego wynikają dalsze działania tych podmiotów oraz ich sformatowanie pod konkretnego klienta - odbiorcę.

TVP finansowane z abonamentu ma być telewizją służącą obywatelowi. Każdemu obywatelowi, a nie tylko części społeczeństwa. Narzucenie takiej formy i misja powoduje, że ten podmiot ma być pluralistyczny i promować idee uniwersalne. Przekaz takiej stacji powinien być wolny od wszelkiej maści propagandy i manipulacji. Tyle założenia. Jak jest w rzeczywistości, widać na każdym kroku, a przede wszystkim w każdym newsie. Już nawet sam Kurski mówi wprost, że TVP będzie wspierała partię rządzącą bo tak chce i tyle.

Poziom tych informacji zbliżył się, a nawet mocno przekroczył to co nazywamy tablodaizacją. Przekaz ewidentnie skierowany jest na bardzo prostego odbiorcę, a język tzw pasków grozy przekroczył już poziom najgorszych bulwarówek. Nazywanie częsci społeczeństwa, utrzymującego ten podmiot UBywatelami, KODomitami itp nie powinien być akceptowalny nawet na forach internetowych, a co dopiero w telewizji publicznej. Poziom osiągnął dno.

Poziom manipulacji osiągnął szczyty. Nie chcę przypominać jak TVP wycinało środkowe fragmenty przemówień głów państw odwiedzających Polskę i zmieniający całkowicie ich wypowiedzi. Chyba wszyscy to pamiętają.

Przykład z wczoraj:

Ukryta Zawartość

W pierwszej połowie roku polska gospodarka osiągnęła rekordowo niski deficyt sektora finansów publicznych. Natomiast deficyt budżetowy na koniec roku nie przekroczy 50 mld zł, a nawet może być znacznie niższy - zapewnia minister finansów. To, że finanse publiczne są w najlepszej sytuacji od lat potwierdzają też dane Eurostatu. Dlatego rząd chce znowelizować tegoroczny budżet aby więcej pieniędzy przesunąć np. na służbę zdrowia.

Warto zobaczyć cały materiał.

1. Nie ma słowa dlaczego osiągnęła tak niski deficyt (wsztrzymanie wypłat, przesunięcie i skumulowanie płatności pod koniec roku)

2. Eurostat wydał taką opinię przed dostarczeniem aktualnych danych

3. Planowany deficyt jest jednym z najwyższych w historii

4. Dlaczego np. na służbę zdrowia? Jak można uspokoić i jednocześnie zrazić społeczeństwo do strajkujących?

Trzy zdania, masa półprawd i manipulacji.

Tutaj jak jest naprawdę

post-12155-0-60584900-1509007334_thumb.png

Jeżeli chodzi o TVN, jest to stacja prywatna, która sformatowała się na klienta wykształconego, liberalnego, świeckiego, zwolennika UE. I taki przekaz z tej stacji idzie w eter. Takiego widza starają się przyciągnąć i przyciągają, chociażby rozmowami z ekspertami. Sposób prowadzenia rozmów, ich kultura daleko wykracza poza ramy wyznaczone przez TVP. Czy manipulują, nie tak jak TVP, ale jak każde media. Tylko ja za to nie muszę płacić. I to jest zasadnicza różnica

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.