Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pytałeś o wyniki Niemiec - Włodzierz Ci podał na tacy ..

Teraz kolejne pytanie, to masz odp:

Stocznie szczecińską i gdyni zlikwidowano oficjalnie w 2009 r

Pewnie zaraz zapytasz o której godzinie je zmknięto i jaka była wtedy pogoda .. I tak bez końca - Retoryka Lisa

Nie pamiętasz Tuskowych tajemniczych inwestorów z Kataru ?

Jemu nie zależało na utrzymaniu stoczni..:

Traktat Wspólnoty Europejskiej w sekcji pt. „Pomoc przyznawana przez państwa” mówi, że państwo członkowskie nie ma prawa udzielać pomocy przedsiębiorstwom w jakiejkolwiek formie. Ale np. Niem- cy zagwarantowały sobie prawo do takiej pomocy, dzięki temu na terenach byłej NRD nie doszło do upadku stoczni i mają się one bardzo dobrze. Podobnie przemysł stoczniowy jest wspierany przez rządy Holandii, Francji czy Włoch. – Musimy też pamiętać, że Unia Europejska narzuciła Polsce limit produkcji statków wynoszący cztery jednostki rocznie – mówi Roman Gałęzewski.

Artykuł opublikowany na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

No tak, mamy wszystko tylko nie odpowiedź na pytanie które brzmiało - jak wyglądał wpływ upadku polskich stoczni na produkcję stoczni niemieckich.

Skoro wyraźnie stwierdziłeś, że upadek polskiego przemysłu stoczniowego spowodowali Niemcy zadaje prościutkie pytanie o jakieś dane statystyczne. Jak widać odpowiedzi nie ma, jest za to kolejna porcja bełkotu.

Jestem Europejczykiem.

No tak, mamy wszystko tylko nie odpowiedź na pytanie które brzmiało - jak wyglądał wpływ upadku polskich stoczni na produkcję stoczni niemieckich.

Na pewno obniżył ich obroty...I kto tu bełkocze, pytam grzecznie?

Ktoś tam w innym wątku pisze mi o oczywistościach

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Na pewno obniżył ich obroty...I kto tu bełkocze, pytam grzecznie?

Ktoś tam w innym wątku pisze mi o oczywistościach

Co to znaczy "na pewno"? Według twojego przekonania?

Pozwalam sobie nie uwierzyć i pytam o najprostszą rzecz - o konkretne dane. To nie religia tylko przemysł, tu sie licza fakty a nie przekonania.

Jestem Europejczykiem.

To teraz poproszę wszystkich dociekliwych i poinformowanych, o przedstawienie wyników finansowych polskiego przemysłu stoczniowego w latach 2013, 2014, 2015.

Tak dla pełnego obrazu.

Wyników finansowych, nie ton przerobionej stali.

Wtedy można pogadać o stanie owego przemysłu.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Skoro wyraźnie stwierdziłeś, że upadek polskiego przemysłu stoczniowego spowodowali Niemcy

Teraz fakty przeinaczasz ..

Napisałem że Niemcom to było na rękę.

Dane finansowe o które pytacie nawet nie są opubliczniane i co, waszym zdaniem bez nich sie obejdzie by zrozumieć zasady rynkowej gospodarki ?

Toż to naprawde audytu nie trzeba robić by stwierdzić że opłaca sie gdy konkurencja znika z rynku.

Chyba że zadając pytania na które zdobycie odpowiedzi jest utrudnione ma za zadanie podważyć ww zasade ..

Koniec

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

No tak, zero faktów. Dzięki!

To teraz poproszę wszystkich dociekliwych i poinformowanych, o przedstawienie wyników finansowych polskiego przemysłu stoczniowego w latach 2013, 2014, 2015.

Tak dla pełnego obrazu.

Wyników finansowych, nie ton przerobionej stali.

Wtedy można pogadać o stanie owego przemysłu.

Upadek stoczni zaczął się wcześniej, z tego co czytam podaje się lata 2007/2008. Akurat teraz produkcja wzrasta, te zakłady które zostały (lub powstały) przerzuciły się na statkispecjalistyczne, bardziej zaawansowane technologicznie i odnoszą sukcesy.

Jestem Europejczykiem.

...Dane finansowe o które pytacie nawet nie są opubliczniane...

...Toż to naprawde audytu nie trzeba robić by stwierdzić że opłaca sie gdy konkurencja znika z rynku...

A koledze google się popsuło, że danych nie może znaleźć? ;)

Konkurencja znika z rynku? Skąd ta informacja? Polska jest drugim w Europie i piątym w świecie producentem wyrobów przemysłu stoczniowego.

"Konkurujemy jakością nie ceną

Polski przemysł nie konkuruje dziś z zakładami dalekowschodnimi, np. chińskimi czy koreańskimi, których główną przewagą jest niski koszt.

– Natomiast Polska jest specjalistą światowej klasy w zakresie statków specjalistycznych i tutaj perspektywy są bardzo dobre – uważa członek zarządu Rolls-Royce Polska. – Jeszcze nie tak dawno nikt by sobie nie wyobrażał, że duża platforma mogłaby pójść do całkowitego remontu do polskiej stoczni, nikt by sobie nie wyobrażał, że statki PSV [zaopatrzenie górnictwa morskiego – red.] byłyby budowane w polskich stoczniach, oraz elementy wyposażenia np. statków do odwiertów podwodnych. Te wszystkie elementy, systemy czy podsystemy są produkowane dzisiaj w Polsce."

Pierwszy z brzegu cytat.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Panowie,

wasza retoryka nakazuje odrzucić wskazane przez was ogólniki i uznać je za brednie..

Wiec teraz wy wskażcie proszę:

- cyfry

-dane finasowe

- raporty NIK

- info z audytów

Wszystko lub cokolwiek co UDOWODNI że : "upadłe w 2007/2008 r stocznie mają sie dobrze ..;-)

A ten dorsz gdzie? Bo tej skóry z ośćmi, którą wyławiają nasi rybacy z Bałtyku, dorszem nazwać nie można.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Przetrwał chłopina tyle lat, zmiany rządów ale podła zmiana go zmiotła...

f297cdfafd0af451b3a4dcc26cbcbe46.png

...i mamy już przestępcę, yhm następcę :-)

054fab6661a59e1f94ed239d642910f2.png

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

W takim razie oglądalność TVP robić będą teraz w większości Seniorzy, którzy są wręcz przymuszani do oglądania TVPiS.

No chyba że Jaca znowu coś zachachmęci w statystykach i w swoich wynikach uwzględni też tych, którzy niechcący przelatują się pilotem po kanałach.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ten dorsz gdzie? Bo tej skóry z ośćmi, którą wyławiają nasi rybacy z Bałtyku, dorszem nazwać nie można.

Przetrzepały duńskie i szwedzkie paszowce, a na taka politykę rabunkową zezwoliła komisja europejska.W tym roku zezwolono nawet na połów w okresie ochronnym!!!

A rybołówstwo polskie nie upadło z braku dorsza.

Jak zwykle, kulturalnie, inteligentnie i delikatna szpileczka wbita w pisuaro-kato-beton :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A no szkoda...

...ciekawe czy ów dowcip Pietrzaka wart był Orłosiowego odejścia...:(

...ale tak, jak mówił Kolonko w telewizji powinien być biznes a nie polityka.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wszystkie prawicowe dziennikarskie miernoty odchodzą z Frondy i TV Republika. Pewnie czekają na nich ciepłe posadki w TVP.

Terlikowski , Gmyz już niedługo będą w tym szambie.

Mających własne zdanie i nie bojących sie krytyki ze strony "Wszystkowiedzących Ciasnych Umysłów" zapraszam do kulturalnej wymiany poglądów w wątku dot. współczesnej emigrancji ..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie prawicowe dziennikarskie miernoty odchodzą z Frondy i TV Republika. Pewnie czekają na nich ciepłe posadki w TVP.

Terlikowski , Gmyz już niedługo będą w tym szambie.

a lewackie miernoty nie okupują TVN-u? ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

a lewackie miernoty nie okupują TVN-u? ;)

Nie, okupują TVP1 i tym podobne kanały.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Od czasu do czasu gdy mam taką możliwość oglądam wiadomości na TVP i bardzo śmieszy mnie ten ich podniosły ton i pokazywanie NadPrzywódcy Narodu Kaczyńskiego w każdym wydaniu . Jakbym oglądał wiadomości w Korei Północnej. Czekam kiedy jego przydupasy będą miały obowiązek noszenia kajecików do zapisywania Złotych Myśli Balbiny.

Widzieliście wczoraj A Dudę jak do łez go wzruszyło to co sam mówił ..?

Orator z niego b dobry i bez kartki do narodu przemawia ;-)

Widzieliście wczoraj A Dudę jak do łez go wzruszyło to co sam mówił ..?

Tak, nie widziałem w TV a w internecie, fakt- przykro było patrzeć.

Taa,

Chłopina, Własną przemową doprowadził się do Łez ;-)

Może w końcu doszło?

Ale Duda to pikuś, Antoni to dopiero jest kozak.

Właśnie rozpoczął procedurę wywołania III Wojny Światowej.

TVPiS będzie z pewnością relacjonować wydarzenia na bieżąco.

Do samego końca.

Sittek do TVN-u, nikt nie opowiada bajek o TVP tak jak on. :)))))))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Na miejsce Orłosia przychodzi jakaś padlina od Rydzyka.

Jak ty mówisz o ludziach?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jak ty mówisz o ludziach?

Zapewne tak, jak na to zasługują.

Do TVP przyszedł od rydzyka już jeden gigant - niejaki pobudzin. I od samego początku dał się poznać jako manipulant i zakłamany pislamski propagandzista.

Trudno przypuszczać, że w ramach tzw. "(nie)dobrej zmiany" do pis-merdiów trafi ktoś innego pokroju.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.