Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam Kolegów.

Przed chwilą ponownie włączyłem TVP1.

Wygrali nasi skoczkowie i chciałem obejrzeć.

Zaczynają się Wiadomości od jakiegoś mitingu TV Trwam...

Gdzie my żyjemy?!

Grzegorzu lata świetlne temu te tv włączałem odkąd szefem TV jest ten z mojego miasta nie widzę tego przycisku na pilocie

ten pan dla mnie jest poniżej tego co nazywają dnem

Ps szlag człeka bierze jak z wiary robią szopkę czyt.kabaret kuzwa to i człek spokojny nie zdzierży......

Edytowane przez asterix1

Ale powyżej zamanipulowałeś.

Caritas wydaje na swoje utrzymanie około 5%

Nie przesadzasz ty trochę? Jak się to ma do 50-70%.

Dane słyszalem(tak jak to napisałem) z TV, więc podawałem z pamięci.

Bez przesady!

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Przepraszam Kolegów.

Przed chwilą ponownie włączyłem TVP1.

Wygrali nasi skoczkowie i chciałem obejrzeć.

Zaczynają się Wiadomości od jakiegoś mitingu TV Trwam...

Gdzie my żyjemy?!

Szanowny Kolego!

Żyjemy tu, gdzie żyjemy. Wiadomości nie skomentuję, bo nie ogladałem. Raz kiedyś obejrzałem w całości i długo nie mogłem dojść do siebie. Tak chamskiej i bezczelnej propagandy dawno nie widziałem, przypomniała mi się nadawana za komuny "Tu Jedynka".

Zalecam spokój i cierpliwość, skoro potężny za komuny aparat ucisku i propagandy nie dał rady, tym bardziej w erze internetu nie da rady grupa medialnych kundli toruńskiej maści.

Jestem Europejczykiem.

Żyjemy tu, gdzie żyjemy. Wiadomości nie skomentuję, bo nie ogladałem. Raz kiedyś obejrzałem w całości i długo nie mogłem dojść do siebie. Tak chamskiej i bezczelnej propagandy dawno nie widziałem, przypomniała mi się nadawana za komuny "Tu Jedynka".

Zalecam spokój i cierpliwość, skoro potężny za komuny aparat ucisku i propagandy nie dał rady, tym bardziej w erze internetu nie da rady grupa medialnych kundli toruńskiej maści.

Widzisz jaro, da, da i to długo.

Swoją nienawiścią i pogardą się do tego przyczyniacie. Wielu ludzi garnie do Pis-u właśnie _wasz_ stosunek, do rzeczy dla nich ważnych, a jak widać sporo ich jest, a będzie więcej jeśli PiS choć po części zrealizuje to co obiecał.

Także proponuje się zaopatrzyć w moherowy beret :)

A co do propagandy, wielu ją widzi w GW i TVN gdzie równie cieżko o niezmanipulowane informacje, w zasadzie dzisiaj, żeby wyłowić jakieś wiadomości to trzeba oglądać jednych i drugich, takie czasy panie.

Edytowane przez Jacchusia

Przykład nawiedzonych religijnym zaślepieniem kłamstw.

Katoliccy fanatycy nieustannie wmawiają swoim przeciwnikom wrogie uczucia, a ja wobec ich nienawiści i pogardy dla myślących inaczej odczuwam jedynie litość i współczucie.

Fanatykom religijnym życzę miłości i poszanowania dla idei które niósł nam Jezus Chrystus.

Jestem Europejczykiem.

Wielu ludzi garnie do Pis-u właśnie _wasz_ stosunek, do rzeczy dla nich ważnych, a jak widać sporo ich jest, a będzie więcej jeśli PiS choć po części zrealizuje to co obiecał.

Ciekawe co piszesz. W moim otoczeniu, po ostatniej "podwyżce" kwoty wolnej od podatku, najwięksi miłośnicy naczelnika stali się dziwnie milczący.

Przecież pis caly czas probuje kupować za nieswoje nowych zwolenników.

Jak widzę te gęby prowadzących wiadomości to mnie skręca.

Wywiad z gośćmi to jak przesłuchanie... mające udowodnić postawioną tezę...

Czasem w przypływie odwagi (?) przełączam (na chwilę) na "wiadomości" tvp1 lub tzw. "info".

Tak w sumie to chyba po "łyk" adrenaliny?

Też tak to widzę, przesłuchanie i przerywanie w pół zdania, gdy przesłuchiwany zaczyna niebezpiecznie argumentować, porusza "zakazane", lub po prostu mówi za dużo, logicznie i do rzeczy.

Za to z gębą w oniemiałym, tępym zachwycie spijają mundrości bełkotane przez przedstawicieli wadzy, wtedy NIGDY nie dopuszczają się przerwania, wejścia w słowo, tępe przytakiwanie, to jedynie.

Holecka z 1 i takich dwóch ćwoków z info, nazwisk nie pamiętam i nie chcę znać - po gębach ich poznaję - jeden nie panuje nad bocznym skreto-ściskiem ryja, gdy musi słuchać (do póki nie przerwie), przesłuchiwanego.

Czasem w przypływie odwagi (?) przełączam (na chwilę) na "wiadomości" tvp1 lub tzw. "info".

Tak w sumie to chyba po "łyk" adrenaliny?

Też tak to widzę, przesłuchanie i przerywanie w pół zdania, gdy przesłuchiwany zaczyna niebezpiecznie argumentować, porusza "zakazane", lub po prostu mówi za dużo, logicznie i do rzeczy.

Za to z gębą w oniemiałym, tępym zachwycie spijają mundrości bełkotane przez przedstawicieli wadzy, wtedy NIGDY nie dopuszczają się przerwania, wejścia w słowo, tępe przytakiwanie, to jedynie.

Holecka z 1 i takich dwóch ćwoków z info, nazwisk nie pamiętam i nie chcę znać - po gębach ich poznaję - jeden nie panuje nad bocznym skreto-ściskiem ryja, gdy musi słuchać (do póki nie przerwie), przesłuchiwanego.

Pozwolisz że do Twego posta dołączę to ......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wczoraj, po kilku latach - włączyłem telewizyjkę.

Wiadomości, czy jak się ta hańba dziś zwie...

Już na wstępie uderzyła mnie tak zwana "czołówka":

Podobno "kraj zrujnowany i jak po wojnie", a tu - lot ponad przepięknymi, polskimi miastami...

Im dalej w las, tym więcej drzew.

Zerkałem z coraz większym zażenowaniem.

I smutkiem...

Co te przychlasty bredzą, to ludzkie pojęcie przechodzi...:(

Z obrzydzeniem i niesmakiem - wyłączyłem to ścierwo.Choć dotrwałem do końca tego szaleństwa.

By jednak sobie "zrobić dobrze" i odreagować, wyjąłem z pudła stareńką nagrywarkę DVD, na której (pamiętałem), jest coś fajnego, zarejestrowanego jeszcze w czasach ucisku i gnębienia. Wina Tuska.

Nalozem!:)

Od rana słucham i oglądam "Criminale Tango" w reżyserii Wojciecha Młynarskiego, któremu tu zdrowia życzę.

A i jeszcze kilka sztuk z Teatru STU...

Przetrzymam!:)

Czego i Wam - najmocniej życzę.

Jacek.

Tylko Pana Chmielewskiego - żal.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Fanatykom religijnym życzę miłości i poszanowania dla idei które niósł nam Jezus Chrystus.

Dla ciebie wszyscy myślący inaczej to fanatycy religijni. Tym stwierdzeniem własnie się podpisałeś pod tym co wcześniej napisałem.

Ja nie wiem jak za taki wytrysk nienawiści można komus lajka postawić...

Przecież pis caly czas probuje kupować za nieswoje nowych zwolenników.

A znasz jakiś rząd, który to robił za swoje?

Widzisz jaro, da, da i to długo.

Swoją nienawiścią i pogardą się do tego przyczyniacie. Wielu ludzi garnie do Pis-u właśnie _wasz_ stosunek, do rzeczy dla nich ważnych, a jak widać sporo ich jest, a będzie więcej jeśli PiS choć po części zrealizuje to co obiecał.

A co do propagandy, wielu ją widzi w GW i TVN gdzie równie cieżko o niezmanipulowane informacje, w zasadzie dzisiaj, żeby wyłowić jakieś wiadomości to trzeba oglądać jednych i drugich, takie czasy panie.

Przykład nawiedzonych religijnym zaślepieniem kłamstw.

Katoliccy fanatycy nieustannie wmawiają swoim przeciwnikom

Kto tutaj jest fanatykiem religijnym, przecież ja nie o religii pisałem.

Dla mnie fanatycy religijni to fanatycy religijni. Niech białe będzie białe, a czarne czarne, niema co udawać i stosować jakichś eufemizmów. Tak jak ksiądz pedofil jest pedofilem, a nie miłym panem nietypowo ubranym i zachowującym się wyjątkowo serdecznie wobec dzieci.

Jestem Europejczykiem.

Podpisuje się pod tym, problem jest wtedy kiedy ktoś fanatyków widzi wszędzie tylko nie w lustrze.

Ciekawe, kiedy popuszczą program (wciąż oglądam starocie z mych zasobów), o Ewie Demarczyk...

Chcą Koledzy?:)

Przegram i wyślę...

Oglądam, słucham i - nie ma szans, by pisiata telewizja to znów udostępniła...

Ciekawe, kiedy popuszczą program (wciąż oglądam starocie z mych zasobów), o Ewie Demarczyk...

Chcą Koledzy?:)

Przegram i wyślę...

Oglądam, słucham i - nie ma szans, by pisiata telewizja to znów udostępniła...

Więc może byśmy tak, najmilsi,

Wpadli na dzień do Tomaszowa...

Słuchać z płyt tej radości...

Może być w diabły gości.

delikatnie, jak mniemam

nie jest to żadna ściema.

Tych, co nie ma nie lubię, bo tacy

obejmując, nie rzekną :

-Chłopacy.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Tomaszów

A może byśmy tak, najmilszy,

wpadli na dzień do Tomaszowa?

Może tam jeszcze zmierzchem złotym

ta sama cisza trwa wrześniowa... 

W tym białym domu, w tym pokoju

gdzie cudze meble postawiono,

musimy skończyć naszą dawną

rozmowę, smutnie nie skończoną. 

Więc może byśmy tak, najmilszy,

ta sama cisza trwa wrześniowa... 

Jeszcze mi tylko z oczu jasnych

spływa do warg kropelka słona,

a ty mi nic nie odpowiadasz

i jesz zielone winogrona. 

Ten biały dom, ten pokój martwy

do dziś się dziwi, nie rozumie...

Wstawili ludzie cudze meble

i wychodzili stąd w zadumie. 

A przecież wszystko tam zostało!

Nawet ta cisza trwa wrześniowa...

Więc może byśmy tak, najmilszy,

Jeszcze ci wciąż spojrzeniem śpiewam:

Du holde Kunst... - i serce pęka!

I muszę jechać... więc mnie żegnasz,

lecz nie drży w dłoni mej twa ręka. 

I wyjechałam, zostawiłam,

jak sen urwała się rozmowa.

Błogosławiłam, przeklinałam:

Du holde Kunst! Więc tak? Bez słowa? 

A może byśmy tak, najmilszy,

ta sama cisza trwa wrześniowa. 

Jeszcze mi tylko z oczu jasnych

spływa do warg kropelka słona,

a ty mi nic nie odpowiadasz

i jesz zielone winogrona...

Słowa: Julian Tuwim

Muzyka: Zygmunt Konieczny

Wracając do reżimowej - jak spisuje się redaktor Gzyms który - o ile pamiętam - został korespondentem w Berlinie?

Ciekaw jestem co opowiada, zwłaszcza o tym, jak niemieccy politycy postrzegają obecną ekipę rządzącą.

Jestem Europejczykiem.

Widzę tu jak wielki jest żal że TVP nie jest już drugim TVN-em.....a tak już było "pięknie" na rynku medialnym. :))))

Ten żal ciekawie się tu objawia, powiedziałbym że typowo. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie powinien?

O pozory neutralności zawsze dbali, tak w TVN jak i w była TVP.

Zapraszano w roli chłopców do bicia niemal każdego....teraz nawet wzmocnili ten trend. :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie powinien?

Nie powinien, skoro jest TVN'enem i ma taką opinię wśród kato-lewo-prawicy.

Powinien zapraszać tylko Kijowskiego, Hartmana, Michnika, Niesiołowskiego itd. Wtedy mógłbyś gardłować o "pięknie na rytnku medialnym."

O pozory neutralności zawsze dbali

Czego nie można powiedzieć o obecnej TVP ani dotychczasowej TV Trwam. Edytowane przez toptwenty

Widzę tu jak wielki jest żal że TVP nie jest już drugim TVN-em.....a tak już było "pięknie" na rynku medialnym. :))))

Ten żal ciekawie się tu objawia, powiedziałbym że typowo. ;)

Owszem, żal jest spory...

Telewizor wywaliłem do komory.

Chcesz im płacić, Maju?

No to sobie płać...

Miast niegodnych tekstów w tivi

Wolę sobie spać.

Jedni śpią, inni się budzą....

Nie powinien, skoro jest TVN'enem i ma taką opinię wśród kato-lewo-prawicy.

Powinien zapraszać tylko Kijowskiego, Hartmana, Michnika, Niesiołowskiego itd. Wtedy mógłbyś gardłować o "pięknie na rytnku medialnym."

Pisałem że o pozory się tam dba a nie o obiektywność, pozory neutralności potrafią udawać.

Maju dnia 06.12.2016 - 08:44 napisał

"O pozory neutralności zawsze dbali"

Czego nie można powiedzieć o obecnej TVP ani dotychczasowej TV Trwam.

Czyżby nie zapraszali opozycji???? Oglądasz TVP teraz, chyba nie skoro tak piszesz, a w TRWAM czy RM wprost zapowiedzieli iż z jawnymi przeciwnikami ich jak również Kk nie zamierzają polemizować na antenie swoich mediów.

Edytowane przez Maju

Ty, gdyby Cię Moderacja nie okiełznała - nie spałbyś wcale:)

Co tam u Rydzyka?

Kocha cię w permanencji?

I, czasami czyta, co piszesz?

a w TRWAM czy RM wprost zapowiedzieli iż z jawnymi przeciwnikami ich jak również Kk nie zamierzają polemizować na antenie swoich mediów

Zapowiedzieli i już. I już zrobiło się pięknie na rynku medialnym.

Niech sobie TVN polemizuje dla pozoru. Trwam i RM nie polemizują dla niepozoru.

A to, o czym Trwam i Rm mówią i rozprawiają same między sobą, to po prostu kwas na nasze rany.

Edytowane przez toptwenty
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.