Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Ze za madry jestes i niektorzy nie dadza rady Cie zrozumiec.

Powinieneś może uklęknąć przed Przemakiem i go w stopy całować.

I jeszcze powieś sobie jego portret gdzieś nad łóżkiem i codziennie módl się do niego przed spaniem. ;-)

Ty też, tylko nie masz na tyle odwagi by to przyznać na forum.

Z omawianych tu ostatnio aspektow sprawy, ktorych znajomosc jest istotne z punktu widzenia zwyklego konsumenta rozumiem jakies 90%, aspektami dla mnie bez znaczenia glowy sobie nie zawracam, choc czesc takze rozumiem. To Ty masz problem a nie ja. Bo ja jak czegos nie rozumiem to pytam, a nie tak jak Ty pograzasz sie we wlasnej glupocie twierdzac, ze madrzejszy belkocze.

Powinieneś może uklęknąć przed Przemakiem i go w stopy całować.

A Ty przede mna i calowac moje. To by doskonale zobrazowalo stopien zrozumienia omawianych tu zagadnien.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Z omawianych tu ostatnio aspektow sprawy, ktorych znajomosc jest istotne z punktu widzenia zwyklego konsumenta rozumiem jakies 90%

To ja jestem lepszy w rozumieniu, bo rozumiem tak ok. 97%. Tylko tych ok. 3% niektórych wpisów Przemaka nie kumam.

Nie jest to moja wina, tylko sposobu wykładania tej wiedzy przez Rzeczonego.

I jeszcze powieś sobie jego portret gdzieś nad łóżkiem...

Opiszesz jaki wplyw na akustyke ma portret Przemaka? Musi miec konkretny skoro polecasz.

...rozumiem tak ok. 97%.

Umiejetnosc poskladania slowek z literek to jeszcze nie rozumienie tekstu, a tekstu wyglada na to, ze 97% nie rozumiesz.

Opiszesz jaki wplyw na akustyke ma portret Przemaka? Musi miec konkretny skoro polecasz.

Myślę, że Twoja sugestia wtedy zadziała i patrząc na ten portret będzie wydawało Ci się, że masz najlepsze brzmienie

na świecie, nawet jak go sobie powiesisz nie w miejscu odbicia. ;-)

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Ale za co mam przepraszać? Nie zaprzeczasz, więc rozumiem, że to prosta sprawa biznesowa.

Nie uważam, żeby handel takimi urządzeniami uwłaczał godności, pisałem przecież.

Nie zaprzeczam, to ... ????? tylko to nie jest ani dowód ani powód. :)

Po pierwsze nie muszę brać na poważne pomówień, po drugie jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną to przy braku odpowiedzi ( lub nawet gdyby ona była to trzeba sprawdzić).

Ludzie tak podstawowe sprawy, a trzeba tłumaczyć jak dziecku. (nie dziwię się teraz, że nie potrafiłeś odpowiedzieć na "dzień dobry")

Ale ponieważ podjąłem się mozolnego trudu edukacyjnego to:

- nie sprzedaję żadnych urządzeń, a w szczególności QNR, I NIE PROPONOWAŁEM TEGO NIKOMU.

Teraz oczekuję przeprosin.

(Ciekawe czy potrafisz być odpowiedzialny)

Myślę, że Twoja sugestia wtedy zadziała i patrząc na ten portret będzie wydawało Ci się, że masz najlepsze brzmienie

na świecie, nawet jak go sobie powiesisz nie w miejscu odbicia. ;-)

Gdybys nie dal usmieszka na koncu tylko kropke pomyslalbym, ze zaczales choc troszke rozumiec tematyke audio.

Proponuję pytanie wysłać do producenta - Telos Taiwan.

Dlaczego mam zawracać głowę producentowi banalnymi pytaniami? Mechanika kwantowa to dość trudna dziedzina. W dużej mierze istnieje teoretycznie. Tylko nielicznym udało się wykorzystać ją w praktyce np. do produkcji bezpieczników. Cenię to.

Masz to urządzenie a przynajmniej miałeś z nim kontakt. Możesz chyba odpowiedzieć? Wystarczy spojrzeć czy światło generowane przez urządzenie kwantowe jest silniejsze w warunkach, o które pytałem.

Nie zaprzeczam, to ... ????? tylko to nie jest ani dowód ani powód. :)

Po pierwsze nie muszę brać na poważne pomówień, po drugie jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną to przy braku odpowiedzi ( lub nawet gdyby ona była to trzeba sprawdzić).

Ludzie tak podstawowe sprawy, a trzeba tłumaczyć jak dziecku. (nie dziwię się teraz, że nie potrafiłeś odpowiedzieć na "dzień dobry")

Ale ponieważ podjąłem się mozolnego trudu edukacyjnego to:

- nie sprzedaję żadnych urządzeń, a w szczególności QNR, I NIE PROPONOWAŁEM TEGO NIKOMU.

Teraz oczekuję przeprosin.

(Ciekawe czy potrafisz być odpowiedzialny)

Ależ oczywiście, zostałem wprowadzony w błąd przez nieprecyzyjne i pomawiające wypowiedzi i przepraszam za pomówienie, jakobyś miał cokolwiek wspólnego z sprzedażą lub pośrednictwem w sprzedaży urządzenia QNR.

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Ależ oczywiście, zostałem wprowadzony w błąd przez nieprecyzyjne i pomawiające wypowiedzi i przepraszam za pomówienie, jakobyś miał cokolwiek wspólnego z sprzedażą lub pośrednictwem w sprzedaży urządzenia QRS.

OK. Nie ma sprawy.

Dlaczego mam zawracać głowę producentowi banalnymi pytaniami? Mechanika kwantowa to dość trudna dziedzina. W dużej mierze istnieje teoretycznie. Tylko nielicznym udało się wykorzystać ją w praktyce np. do produkcji bezpieczników. Cenię to.

Masz to urządzenie a przynajmniej miałeś z nim kontakt. Możesz chyba odpowiedzieć? Wystarczy spojrzeć czy światło generowane przez urządzenie kwantowe jest silniejsze w warunkach, o które pytałem.

Ponieważ to tobie zależy na odpowiedzi, a mnie nie zależy na twojej wygodzie.

OK. Nie ma sprawy.

Sprawy są, dwie: po pierwsze wyedytowaem post, bo pomyliłem nazwę tego urządzenia, a po drugie to wszytsko nie oznacza, że się nie będę czepiał ;)

nagrywamy.com

Gdybys nie dal usmieszka na koncu tylko kropke pomyslalbym, ze zaczales choc troszke rozumiec tematyke audio.

Doskonale ją rozumiem, ale nie musisz w to wierzyć.

Uśmieszek został dodany jedynie w celu rozluźnienia gęstej atmosfery.

Jeszcze trochę i pękła by Ci żyłka pierdząca od tego nadymania się. ;-)

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Sprawy są, dwie: po pierwsze wyedytowaem post, bo pomyliłem nazwę tego urządzenia, a po drugie to wszytsko nie oznacza, że się nie będę czepiał ;)

Nie obiecuję, że będę odpowiadał.

Ależ oczywiście, zostałem wprowadzony w błąd przez nieprecyzyjne i pomawiające wypowiedzi i przepraszam za pomówienie, jakobyś miał cokolwiek wspólnego z sprzedażą lub pośrednictwem w sprzedaży urządzenia QNR.

To ktoś oprócz Ciebie też pisze NIEPRECYZYJNIE?

Ja tego nie zauważyłem.

BTW - ten QNR naprawdę działa. Tak się składa, że odwiedziłem Kolegę LTD i miałem sposobność usłyszenia wpływu tego "śmiesznego" gadżetu, który już z "urzędu" jest zakwalifikowany przez wszystkowiedzących i nicniesłyszących jako audio-voodoo.

Teraz kolej na wizytę tego urządzenia u mnie.

Nie omieszkam napisać szczerze, czy to naprawdę działa. Być może u mnie nie zadziała, ale poczekajmy...

Jeszcze trochę i pękła by Ci żyłka pierdząca od tego nadymania się. ;-)

Prrruuuu... jest i rozluznienie.

OK. Nie ma sprawy.

Kiedy ja się naprawdę zainteresowałem tym klockiem. Kolega LTD jakiś niepomocny.

Odpowiedz z pierwszej ręki wiele by wyjaśniła. Już nawet nie chodzi o mnie ale o innych zainteresowanych czytających ten wątek.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Kiedy ja się naprawdę zainteresowałem tym klockiem. Kolega LTD jakiś niepomocny.

Odpowiedz z pierwszej ręki wiele by wyjaśniła. Już nawet nie chodzi o mnie ale o innych zainteresowanych czytających ten wątek.

Tak duże zainteresowanie tematem wymaga kompetentnej odpowiedzi producenta, a twoje zaangażowanie pozwoli zapewne to zrealizować.

Mam nadzieję, że podzielisz się odpowiedzią.

Powodzenia.

Edytowane przez LTD12

Mam naprawdę do Tajwanu pisać z pytaniem czy mocniej swieci gdy szumi odkurzacz albo rezonuje trojkąt? Naprawdę?

Z racji tego, ze nie chcesz zdradzić jak światło zachowuje się w tym kwantowym urządzeniu nie podzielę się odpowiedzią.

Zainteresowani dostaną ją na pw.

Dziękuje. Więcej pytań nie mam.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Mam naprawdę do Tajwanu pisać z pytaniem czy mocniej swieci gdy szumi odkurzacz albo rezonuje trojkąt? Naprawdę?

Z racji tego, ze nie chcesz zdradzić jak światło zachowuje się w tym kwantowym urządzeniu nie podzielę się odpowiedzią.

Zainteresowani dostaną ją na pw.

Dziękuje. Więcej pytań nie mam.

Proszę bardzo, czasami w przypływie dobrego humoru jestem w stanie nawet tobie udzielić dobrej rady.

No, ale oczywiście raz to nie zawsze.

Taki wybrałeś. Widocznie jest na twoim poziomie ( no i w dodatku po polsku :) ).

Ja niczego nie wybierałem bełkot pozostanie zawsze bełkotem i nawet zamiana języka nie sprawi, ze będzie inaczej.

Poza tym nie dałeś ze swojej strony żadnego naukowego opracowania, które potwierdzałoby działanie tego pudełka :)

Mechanika kwantowa to dość trudna dziedzina. W dużej mierze istnieje teoretycznie. Tylko nielicznym udało się wykorzystać ją w praktyce np. do produkcji bezpieczników. Cenię to.

Ok. Tylko co z tego, skoro większości forumowiczów nie zrobi różnicy czy leci FLAC czy MP3... tzn. zrobi im różnicę co sami będą puszczać, ale jak im ktoś puści to nie będą w stanie rozpoznać czy to FLAC czy MP3 leci. Czyżby mechanika kwantowa wykorzystana przy produkcji bezpiecznika powodowała większą różnicę w brzmieniu niż stratna kompresja pliku FLAC do MP3? Niezłe jaja!

Edytowane przez szymon1977

Z pewnością. Przecież nie używają słowa kwantowy bez podstaw. Ktoś mógłby posadzić ich o oszustwo.

Jeżeli jest napisane, ze bezpiecznik jest kwantowy to z pewnością tak jest.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Ja niczego nie wybierałem bełkot pozostanie zawsze bełkotem i nawet zamiana języka nie sprawi, ze będzie inaczej.

Poza tym nie dałeś ze swojej strony żadnego naukowego opracowania, które potwierdzałoby działanie tego pudełka :)

Są informacje w sieci. Łatwo dostępne, nawet ci pomogłem, żeby było łatwiej.

Sam wybrałeś wg siebie najciekawszy, najbardziej wartościowy. Bo z jakiego innego powodu??

"nie dałeś", no coś ty, to ja miałem dla ciebie wybierać??! Tylko późna pora może cię tłumaczyć z tego wpisu.

Ciężko jest się dogadać z takimi technicznymi sceptykami jak Przemak. Piszą tak chaotycznie, używają sobie tylko znanych skrótów myślowych, piszą szybciej niż myślą...powstaje z tego jeden wielki bełkot, ale oczywiście wszyscy nawzajem się rozumieją, tylko my - idioci bez wiedzy technicznej jesteśmy głąby.

W dodatku manipulowanie słowami innych to ich wyćwiczona specjalność.

Tak samo ciężko rozmawiać ze słyszącymi, którzy coś tam wpięli, coś wypięli, nie mają podstawowej wiedzy np. jak przebiega pętla masy w połączeniach tych wszystkich cudownych klocków.

I nie mają pojęcia co się dzieje gdy się ją przerwie w nieodpowiednim miejscu.

Do tego nie przyjmują do wiadomości, że przy połączeniu XLR można coś spitolić, bo to przecież wyższa audiofilska półka zarezerwowana tylko dla wybranych.

I nawet nie w 97% nie rozumieją co się do nich mówi bo to oczywiście jest bełkot.

Znam takich jeszcze ze szkoły. Ja czegoś nie rozumieli to było "Pani z matematyki się na mnie uwzięła".

Tu jest to samo

I oczywiście publikujecie w fachowej prasie, z podręczników, których jesteście autorami uczą się przyszli elektronicy. Wasza myśl techniczna jest szeroko omawiana w kręgach inżynierskich. Aha i jeszcze znacie się na psychoakustyce :). Zaiste, takie osobowości marnują swoje talenty na klikaniu do laików, no szacun.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

I oczywiście publikujecie w fachowej prasie, z podręczników, których jesteście autorami uczą się przyszli elektronicy. Wasza myśl techniczna jest szeroko omawiana w kręgach inżynierskich. Aha i jeszcze znacie się na psychoakustyce :). Zaiste, takie osobowości marnują swoje talenty na klikaniu do laików, no szacun.

Chciales byc cyniczny a przedstawiles smutny obraz rzeczywistosci. Bo w porownaniu do kogos, kto w fachowej prasie potrafi opublikowac test, w ktorym opisuje wyzszosc brzmienia wav niz flac, to nawet zwykly forumowicz moze byc fachowcem. Smutne, ze inny forumowicz w wyzszosc wav nad flac jest w stanie uwierzyc.

I oczywiście publikujecie w fachowej prasie, z podręczników, których jesteście autorami uczą się przyszli elektronicy. Wasza myśl techniczna jest szeroko omawiana w kręgach inżynierskich. Aha i jeszcze znacie się na psychoakustyce :).

(jak zwykle) Trochę pokręciłeś. Publikujemy tu na forum, by pomóc zbłąkanym. Nie jesteśmy autorami, sami korzystaliśmy kiedyś ucząc się z wiedzy m.in. z kręgów inżynierskich. Na psychoakustyce znamy się o tyle ile każdy inteligentny człowiek potrafi się dowiedzieć w zakresie, który go interesuje z ogólnodostępnych źródeł.

Edytowane przez iro III
  • Pokaż nowe odpowiedzi