Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Zacytujesz?

Proszę bardzo.

W dniu 11.05.2023 o 18:44, szymon1977 napisał:

Żal to czytać, do innych macie pretensje, że słuchają głośno i do tych samych, że Wam głośno słuchać nie dadzą.

To książkowy opis hipokryzji.

2 godziny temu, Kostucha napisał:

Na myśli miałem sąsiada szymona1977. Oni się z sąsiadem dogadują.

Szymon z sąsiadem może tak, ale czy sąsiad z Szymonem🤔 ?
To by trzeba było sąsiada zapytać 😁.

Teraz, szymon1977 napisał:

Powtórzyć pytanie?

Nie.
Tak jak myślałem, sam nie rozumiesz co piszesz 😁.

Audioprzedszkole.

Starzy półgłusi zrzędliwi ludzie niczym Piotr Cyrwus grający fanatyka wędkarstwa.

Coś o audiomitach?

Nie bardzo? To wątek do usunięcia w całości. 

Kiedyś moderowałem forum sportowe,  największe w Polsce. 

Taki roz. . temat polecialby w śmietnik i kilku forumowiczów z nim.

Był I porządek, wzajemne poszanowanie, kasacja ewidentnych idiotyzmów by ochronić wartość informacji nawet jeśli ktoś był przekonany że wie lepiej.

Inne czasy.

Edytowane przez miętowy
Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Tak jak myślałem, sam nie rozumiesz co piszesz

Lepiej nie "myśl" bo się znów pomyliłeś. Nie nazwałem Cię kłamco "hipokrytą", bo takie zachowanie może być oznaką hipokryzji, a może czegoś innego. Ale nazwałem Cię "kłamcą" bo zapytany o cytat, wkleiłeś fragment, w którym "hipokrytą" Cię nie nazwałem, a Ty po taz drugi mi to dopowiadasz. Jeszcze 98x a kłamstwo stanie się prawdą. Zdążysz do rana - ja idę spać.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, miętowy napisał:

porządek, wzajemne poszanowanie, kasacja ewidentnych idiotyzmów by ochronić wartość informacji

Nie na tym polega polemika, żeby jeden myślał za wszystkie  inno.

Porządek jest na cmentarzu, to przeciwieństwo życia a życie to gra. 

Muzyka to gra.

Sprzęt to gra.

Dobór sprzętu to gra.

Audio polega na doborze sprzętu.

Zabawa w tym że na swoją miarę.

Dlatego audio to architektura czyli piętrzenie łuków a nie kwadratowa sucha wartość informacji .

Zaprzeczasz roli polemicznego  forum sprowadzając jego sens do porządku czyli cmentarnego bezsensu.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Nasz nowy forumowy dom. Audio Mity 🤭😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Szymon, czy jest ktoś na tym forum, kto Ciebie lubi, tzn. docenia wpisy, lubi czytać, zgadza się często itp. ???

Wymień choć pięć takich osób, może być jedna...

Oraz udowodnij to przynajmniej trzema pozytywnymi wpisami takich osób... raczej osoby...o ile oczywiście taka jedna jest.

Jeszcze poczekam na dowód, następnie "odsiedzisz" kolejny kilkumiesięczny wyrok w dziale "ignor", dopóki mi nie przejdzie irytacja Twoimi wypocinami.

(Wqóórvieni na szymona, pamiętajcie o guziczku "ignoruj")

Edytowane przez iro III
2 minuty temu, iro III napisał:

Szymon, czy jest ktoś na tym forum, kto Ciebie lubi, tzn. docenia wpisy, lubi czytać, zgadza się często itp. ???

Wymień choć pięć takich osób, może być jedna...

Oraz udowodnij to przynajmniej trzema pozytywnymi wpisami takich osób... raczej osoby...o ile oczywiście taka jedna jest.

Ja lubię Szymona! 🙂

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gość

(Konto usunięte)
22 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Zgoda. Był taki wątek poświęcony Naimowi. Tytuł to Naim brumi buczy czy coś tak nie pamiętam dokładnie . Poszukac w googe albo w archiwum. Autor wątku kupił wzmacniacz tej firmy. Nie wiedział co zrobić mimo że ewidentnie byla to wada fabryczna. Moderuje teraz osoba która tu na as kompromitowała się swoją wiedzą- niewiedzą broniąc tego wyrobu. Jak znajdę linka to będę starał się wkleic. 

Podaję link jak obiecałem .

3 godziny temu, iro III napisał:

Choć nie po to jest forum DYSKUSYJNE by poklepywać się lajkami po ramieniu z kolesiami o podobnych poglądach, to tak, ktoś taki jest.

następnie "odsiedzisz" kolejny kilkumiesięczny wyrok w dziale "ignor",

Jakoś to przetrzymam. Do zobaczenia za kilka miesięcy.

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Lepiej nie "myśl" bo się znów pomyliłeś. Nie nazwałem Cię kłamco "hipokrytą", bo takie zachowanie może być oznaką hipokryzji, a może czegoś innego. Ale nazwałem Cię "kłamcą" bo zapytany o cytat, wkleiłeś fragment, w którym "hipokrytą" Cię nie nazwałem, a Ty po taz drugi mi to dopowiadasz. Jeszcze 98x a kłamstwo stanie się prawdą. Zdążysz do rana - ja idę spać.

W przeciwieństwie do Ciebie jednak będę myśleć 😁.

Nie próbuj wykręcać kota, pogrążasz się tylko. 

7 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie próbuj wykręcać kota, pogrążasz się tylko. 

Po prostu komplikacja świata Cię przerosła, więc posądzasz mnie o swoje uproszczone jazdy. Ok.

1 godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Kiedyś miałem taki problem z trafem w subie buczało i co gorsza przenosiło się na obudowę, przez chwilę miałem pomysł żeby toto odwinąć i zwinąć rdzeń na klej, ale ostatecznie pomierzyłem i zamówiłem taki drugi transformator w sklepie. Takie buczydło i to jeszcze w sprzęcie audio uważam za niedopuszczalne, a w klockach za tą grubszą kasę to się producent powinien zapaść pod ziemię ze wstydu że takie coś wypuścił. W seryjnych sprzęciorach budżetowych to jeszcze rozumiem że się niedoróbka może zdarzyć.

Zdanie masochisty nie będzie brane pod uwagę.

Ooo proszę Pana! Wypraszam sobie! 🙂

Godzinę temu, iro III napisał:

Twoje jazdy są głębokie, tak do samego dna.

No niestety, ale w kontaktach z niektórym userami zmuszony jestem poznać dno.

W zasadzie to o co cała awantura? 🤭

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

To są jaja żeby kupić sprzęt renomowanego producenta, a tam trafo „gada”.

w Accu czy Sansui nic nie słychać. Prędzej człowiek usłyszy tupiącą mrówkę niż trafo Hashimoto czy Tamura…

Gość

(Konto usunięte)
55 minut temu, Tajitsu napisał:

Ta sprawa jest wałkowana też na brytyjskich stronach od wielu lat. Tyle, że zawsze prawie nie problem naima, ale sieci zasilającej. To samo urządzenie podpięte pod prawidłowo działającą sieć nie brumiło. Ich urządzenia (niektóre) po prostu są bardziej czułe na jakość i poziom dostarczanego prądu.

Ciekawa sprawa. 

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Po prostu komplikacja świata Cię przerosła, więc posądzasz mnie o swoje uproszczone jazdy. Ok.

Znów piszesz o czym o czym nie masz pojęcia. Świat jest bardzo skomplikowany, nie kończy się na Tobie.
I typowe Twoje zachowanie, próba zdyskredytowania z braku argumentów. 
Hindsight  bias - zdaje się że jesteś tego przykładem ( ankieta ).

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

W zasadzie to o co cała awantura? 🤭

Szymon próbuje przypisać niektórym hipokryzję 😉

Tylko nie jestem pewien czy wie co to jest hipokryzja 🤔.

29 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Szymon próbuje przypisać niektórym hipokryzję 😉

Wprost przeciwnie - to Ty mi usiłujesz przypisać posądzanie innych o hipokryzję... jestem pewien, że nie wiesz co to hipokryzja.

-----

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

w Accu czy Sansui nic nie słychać.

W Onkyo z wystawki też nic - więc po co przepłacać?

1 godzinę temu, pantagruel napisał:

To samo urządzenie podpięte pod prawidłowo działającą sieć nie brumiło. Ich urządzenia (niektóre) po prostu są bardziej czułe na jakość i poziom dostarczanego prądu.

Ale skoro inne urządzenia w tej samej sieci nie brumią, to znaczy że z tym coś jest nie tak. 

1 godzinę temu, Tajitsu napisał:

Ciekawa sprawa. 

Jeśli urządzenie przy prądzie spełniającym normy kaprysi to jest wadliwe. Koniec.

49 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeśli urządzenie przy prądzie spełniającym normy kaprysi to jest wadliwe. Koniec.

I tutaj się zgadzamy po raz kolejny 🙂

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie - to Ty mi usiłujesz przypisać posądzanie innych o hipokryzję... jestem pewien, że nie wiesz co to hipokryzja.

Przytoczyłem gdzie to napisałeś. Nie moja wina, że nie rozumiesz co piszesz. 
Może jakieś lekcje przypominające 😁?

46 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie moja wina, że nie rozumiesz co piszesz. 

Zrozum go, "szeryfuje" jednoczesnie w kilkunastu co najmniej wątkach, to może się zagubić 🤭

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Przytoczyłem gdzie to napisałeś.

I nie było tam nazwania Cię "hipokrytą".

• Pokaż nowe odpowiedzi