Skocz do zawartości
IGNORED

Ile mamy lat?

Gość

Ile mamy lat  

316 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile mamy lat

• Do 20
      1
    • 20-25
      3
    • 25-30
      15
    • 30-35
      47
    • 35-40
      44
    • 40-45
      86
    • 45-50
      51
    • 50-55
      35
    • 55-60
      20
    • 60 i więcej
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnisz ?

Podepnę tekst Czesia Niemena, który widząc "technicznego", kładącego saksofon na fortepianie, rzucił przez włączony mikrofon przy pełnej już sali:

-" Oujałeś patałachu??!! Gdzie kładziesz instrument???!!!".

No! :)

Pozdro. Jacek.

Co interesujące:przedziały 25-30 i +60 na bardzo podobnym poziomie.Ja myślę,że audiofilskie społeczeństwo będzie się u nas z czasem starzeć...przydałby się jakiś program +500k...choćby na każdy drugi i następny klocek;)

l'enfant sauvage

Gość

(Konto usunięte)

Podepnę tekst Czesia Niemena, który widząc "technicznego", kładącego saksofon na fortepianie, rzucił przez włączony mikrofon przy pełnej już sali:

-" Oujałeś patałachu??!! Gdzie kładziesz instrument???!!!".

No! :)

Pozdro. Jacek.

I miał qrwa rację... ;-)

Pozdrawiam serdecznie

Dziwne, że nie ma nikogo do 20. Słuchałem wtedy Scootera, ATB i Manieczki :)

A czy można być melomanem degustując się disco-polo ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Ja myślałem , że dział to tak. Na początku drogi muzyka głównego nurtu radio/telewizja potem kierunkujesz się już w swoim rodzaju muzyki.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

@jezz napisał o wieku:

Czytając np. o płytach jakie miały wpływ to chyba w mocno zaawansowanym;)

można by wysnuć pewną teorię, znacznie rozszerzającą ramy ankiety, Panowie:

Beyonce - pokolenie lat 90'

M. Jackson - pokolenie lat 60'

J. Mayall lat 50'

więc pozwolę sobie to nieco poszerzyć.

Ci od Kind of Blue muszą mieć z 80 lat i jak dotąd wszystko się zgadza.

A co z tymi, co np. Rachmaninowa - no, jeszcze dają radę - koło 100 lat.

Schody zaczynają się przy romantykach, bo co do epoki klasycznej, a już nie

wspomnę o baroku czy muzyce dawnej...

chyba tylko ktoś ich zapomniał potraktować w odpowiednim czasie

kołkiem osinowym, bo trudno o inne wytłumaczenie ;-)

W każdym razie trzeba ramy ankiety poszerzyć; i to znacznie...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

... osikowym, ale to detal:)

A gdzie w tym zestawieniu są tacy, którzy z "Tymoteusza Rymcimci" do dziś nucą czasami pod nosem:

"Mam kupić jedno jajko, jedno jajko mam kupić..."

Hę?:-)))

Dziwne, że nie ma nikogo do 20. Słuchałem wtedy Scootera, ATB i Manieczki :)

A czy można być melomanem degustując się disco-polo ?

Tak to fakt ,disco polo to zaraza społeczna w tym kraju. Byłem ostatnio u kolesia na spotkaniu znam go od lat ,inteligentny, dwa fakultety ,20lat stanowisko kierownicze w instytucji państwowej,trochę popiliśmy. W połowie imprezki gość włączył jakąś polo tv, i dawaj w tany z obecnymi tam laskami . Oniemiałem , po powrocie do domu rozmyślałem długo co się z tymi ludżmi dzieje. Żadnych wyższych form rozrywki tylko chłam chłam chłam.

Rejdiooo laksemberg!!!!, "mini- max" Kaczkowskiego, w czwartki elektroniczna w "trójce"

Moja szkoła słuchania muzyki.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ja mam na kalendarzu 29 ale muzycznie żyję w latach 70'tych i 80'tych

Mi strzeliło 51 a w hobby wszedłem jakieś 7 lat temu chociaż muzy słuchałem od młodych lat polski rock 80 lat i grałem w kapeli amatorskiej .Słucham wszystkiego oprócz radia maryja

Tak to fakt ,disco polo to zaraza społeczna w tym kraju. Byłem ostatnio u kolesia na spotkaniu znam go od lat ,inteligentny, dwa fakultety ,20lat stanowisko kierownicze w instytucji państwowej,trochę popiliśmy. W połowie imprezki gość włączył jakąś polo tv, i dawaj w tany z obecnymi tam laskami . Oniemiałem , po powrocie do domu rozmyślałem długo co się z tymi ludżmi dzieje. Żadnych wyższych form rozrywki tylko chłam chłam chłam.

Nie jest aż tak żle z młodymi byłem u kumpla i synalek 18 lat słuchał płyt Joe Bonamassa

...drodzy koledzy.... przekroczyłem 60 dych rockowego żywota i czuję się świetnie .....a to , że mogę dziś albo za 30 lat zdechnąć przestało mnie przerażać ......pozdr.

Dobrze powiedziane ja po 51 i te same odczucia tak trzymać

...drodzy koledzy.... przekroczyłem 60 dych rockowego żywota i czuję się świetnie .....a to , że mogę dziś albo za 30 lat zdechnąć przestało mnie przerażać ......pozdr.

Za trzy latka tez przekrocze te bariere , mam nadzieje:)

Teraz leci Coltrane, przedtem Clapton, przedtem Enya, przedtem Haydn, Rachmaninow, Charlie Haden, Mozart itd itp.

Generalnie jazz i klasyka, ale rowniez troche popu, polskiej muzy typu Soyka, Umer, Kiljanski, Kayah, Aga Zaryan , Stanko, Holownia, Wasilewski i ...Chopin, Gorecki , Kilar.

Pozdrawiam wszystkich kolegow- audiofili, a szczegolnie goraco tych , co pol wieku zaliczyli:)

Konto w trakcie usuwania

Tez Ci dalem- za lata siedemdziesiate.

Moj pierwszy gramiak, mono, chyba Telefunken/Fonica, gdzies 72/73. Glosnik byl w gornej obudowie, kupilem za kase za noszenie wegla starszym sasiadom, na raty, oczywiscie starczylo na pierwsze dwie, potem Tata placil. Potem ZK 140 szpulowa - to dla mlodych wyjasnienie i pierwsza prywatka z muza nagrana mikrofonem z Trojki Kaczkowskiego. Potem pierwszy Sylwester z Angie z takiej szpuli z moja pierwsza i aktualna zona, rok 74/75.

Z kasy slubnej Radmor -81, gdzies 83/84 Daniel, potem Finezja kasetowa, potem Tonsil Mildton 90r.

Potem wieza JVC wszystkomajaca, 95/96 pierwszy audiofilski system Cairn Meije, Jm lab PS 5.1 , Stemfoort ( sudgen) SF 60 .

W polowie lat 2000 pierwsze lampy pod postacia Amplifona i potem coraz bardziej lampy z przerwa na Accu i Esoterica i kolumny Electra 1037 be.

Od 2010 tuby i dobry gramiak. Od 2012 pliki. Na 40 lat audiofilstwa.

Wsjo.

P.S Znalazlem moj pierwszy gramiak dzieki grafice google- to byl Mister Hit na licencji AEG Telefunken.

Konto w trakcie usuwania

No to mosz - powtórnie!:)

Nie za Mister Hita, na którego patrząc - łza się w oku kreci, bo to i mój pierwszy wypasiony 'gramiak'. Przedtem były - adaptery:)))

Nawet zresztą nie dla Ciebie. Piweńko proszę przekazać Szanownej Małżonce:)

No to mosz - powtórnie!:)

Nie za Mister Hita, na którego patrząc - łza się w oku kreci, bo to i mój pierwszy wypasiony 'gramiak'. Przedtem były - adaptery:)))

Nawet zresztą nie dla Ciebie. Piweńko proszę przekazać Szanownej Małżonce:)

Sie robi:)

Konto w trakcie usuwania

... osikowym, ale to detal:)

dzień dobry, przepraszam za spóźnienie, służę uprzejmie cytatem z wikipedii:

"Drewno osiki nazywane jest także osiną, stąd określenie "osinowy (lub osikowy) kołek".

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

dzień dobry, przepraszam za spóźnienie, służę uprzejmie cytatem z wikipedii:

"Drewno osiki nazywane jest także osiną, stąd określenie "osinowy (lub osikowy) kołek".

Najserdeczniej Ci dziękuję.

O tym nie wiedziałem.

A teraz już wiem!:-)

Kłaniam się nisko.

Jacek.

@jezz napisał o wieku:

Czytając np. o płytach jakie miały wpływ to chyba w mocno zaawansowanym;)

można by wysnuć pewną teorię, znacznie rozszerzającą ramy ankiety, Panowie:

Beyonce - pokolenie lat 90'

M. Jackson - pokolenie lat 60'

J. Mayall lat 50'

więc pozwolę sobie to nieco poszerzyć.

Ci od Kind of Blue muszą mieć z 80 lat i jak dotąd wszystko się zgadza.

A co z tymi, co np. Rachmaninowa - no, jeszcze dają radę - koło 100 lat.

Schody zaczynają się przy romantykach, bo co do epoki klasycznej, a już nie

wspomnę o baroku czy muzyce dawnej...

chyba tylko ktoś ich zapomniał potraktować w odpowiednim czasie

kołkiem osinowym, bo trudno o inne wytłumaczenie ;-)

W każdym razie trzeba ramy ankiety poszerzyć; i to znacznie...

Nie brałbym tego tak dosłownie:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.