Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

A najlepsze w tym wszystkim jest to

" Jak zapowiada Magda Jethon - była szefowa Programu III Polskiego Radia - do powodzenia Radia Nowy Świat wymagane są comiesięczne wpływy w wysokości 250 tys. zł. Jeśli nie uda się zdobyć gwarancji regularnych wpływów, zebrana kwota zostanie przekazana na wsparcie służb medycznych na walkę z pandemią koronawirusa.

Do zbiórki można dołączyć za pośrednictwem patronite.pl."

To teraz tylko trzeba dołączyć się do zrzutki.

• Moderatorzy

Pacyfikacja 3 to dla mnie głupota i zbrodnia. Dziś nie ma już chyba żadnej stacji radiowej, dla której byłbym skłonny kupić nowe radio.

Natomiast dla rozgoryczonych wpływami prezesa dodam, że długie ręce Jarka sięgnęły i do Chilli ZEt bo tam podobna pacyfikacja ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

22 minuty temu, stench napisał:

Natomiast dla rozgoryczonych wpływami prezesa dodam, że długie ręce Jarka sięgnęły i do Chilli ZEt bo tam podobna pacyfikacja ?

Już o tym pisałem kilka dni temui ale szybko mi uświadomiono, ze, cytuję

"Porównujesz rzeczy nieporównywalne. Pewne osoby są ważne dla słuchaczy a inne mało ich obchodzą. Niezależnie od klasy reprezentowanej przez Urszulę Prussak - nie znam."

A Ula Prussak i kilka innych osób już dostało propozycję z bardzo zacnego miejsca.

A, ze ktoś nie zna? Nie ma się czym chwalić.

18 godzin temu, jezz napisał:

Do zbiórki można dołączyć za pośrednictwem patronite.pl."

To teraz tylko trzeba dołączyć się do zrzutki.

Ponoć cała kwotę (250 000) zebrali w mniej niż 24h.

Cytat

Magda Jethon zakłada nowe radio z dziennikarzami Trójki. "Odejście Wojtka przelało czarę goryczy"

Radio Nowy Świat będzie internetowe. Ale fani tradycyjnych rozgłośni nie powinni się zrażać, bo jest już aplikacja na smartfona. Na tyle prosta, że będzie można łatwo znaleźć stację w podróży i posłuchać jej w samochodzie. Jak rozchwytywaną swego czasu Trójkę. — To nie będzie powtórzenie Trójki. Chodzi o kontynuację dobrych tradycji Trójkowych. Mam nadzieję, że w naszym nowym radiu będzie podobny do Trójkowego klimat i że jeszcze sporo osób do nas przyjdzie — precyzuje w naszej rozmowie Jethon.

Magda Jethon ogłosiła plan założenia nowego radia z byłymi dziennikarzami Trójki

Nowy Świat może ruszyć już za kilka tygodni. Warunkiem jest zebranie miesięcznie 250 tys. w internetowej zbiórce (tę kwotę udało się zebrać w ciągu niecałych 24 godzin)

— Nie robimy tego dla biznesu. Wiele osób będzie musiało zrezygnować z tego, co robi teraz, czyli na przykład odejść z Trójki — mówi Jethon

— Mamy szansę zebrania najlepszych dziennikarzy i stworzenia najlepszego radia — podkreśla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I żaden tam Nowy Świat, powinno być  Nowa Trójka.

15 godzin temu, stench napisał:

Pacyfikacja 3 to dla mnie głupota i zbrodnia. Dziś nie ma już chyba żadnej stacji radiowej, dla której byłbym skłonny kupić nowe radio.

Przecież ta stacja jest w prywatnych rękach. Udziały  40% posiada Agora.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ponoć cała kwotę (250 000) zebrali w mniej niż 24h.

Spoko, ale zakładanie spółki Ratujmytrójkę sp. z o.o., ktorej udziałowcami są m.in. Jethon i Mann i robienie ściepy od słuchaczy... dla mnie to słabe.

A tymczasem ruszyło inne radio w internecie oparte także na solidnym fundamencie z dawnych lat

Tam nie byla potrzebna żadna zrzutka słuchaczy.

17 minut temu, jezz napisał:

Spoko, ale zakładanie spółki Ratujmytrójkę sp. z o.o., ktorej udziałowcami są m.in. Jethon i Mann i robienie ściepy od słuchaczy... dla mnie to słabe.

A tymczasem ruszyło inne radio w internecie oparte także na solidnym fundamencie z dawnych lat

Tam nie byla potrzebna żadna zrzutka słuchaczy.

No moze słabe, aż tak nie wnikam. Dla mnie ważne, ze pojawi się kolejna stacja wart posłuchania.

A o jakim radio piszesz?

31 minut temu, Jacchusia napisał:

o jakim radio piszesz?

Raduospacja, tworzone na bazie dawnej Radiostacji.

Robi to Paweł Sito,  dla mnie to osoba, ktora jak mało kto czuje radio.

U mnie ma wielki szacunek za całokształt radiowej działalności. 

Edytowane przez jezz
23 godziny temu, jezz napisał:

Raduospacja, tworzone na bazie dawnej Radiostacji.

Robi to Paweł Sito,  dla mnie to osoba, ktora jak mało kto czuje radio.

U mnie ma wielki szacunek za całokształt radiowej działalności. 

O, dzięki, muszę nastroić strimerek ?

• Moderatorzy
W dniu 18.04.2020 o 11:31, Jacchusia napisał:

Przecież ta stacja jest w prywatnych rękach. Udziały  40% posiada Agora.

To była ironia dotycząca pacyfikacyjnych działań w komercyjnych mediach .

Jak widać pies z kulawą nogą nie zainteresował się co dzieje się w prywatnej firmie powiązanej między innymi z GW.

Bardzo ubolewam nad 3 , jednak każdy pracownik działa pod presją i celami pracodawcy.

Pan Mann i Pani Gacek to doskonali dziennikarze muzyczni i nie pojmuję po co wdawali się nawalanki z poza swojej działki.

Radio poległo bo dziennikarze dali się podpuścić.

Szkoda.

• 2 tygodnie później...
W dniu 19.04.2020 o 13:57, stench napisał:

Jak widać pies z kulawą nogą nie zainteresował się co dzieje się w prywatnej firmie powiązanej między innymi z GW.

Bardzo ubolewam nad 3 , jednak każdy pracownik działa pod presją i celami pracodawcy.

Pan Mann i Pani Gacek to doskonali dziennikarze muzyczni i nie pojmuję po co wdawali się nawalanki z poza swojej działki.

Szkoda.

Radio poległo bo tak Sz.Pan Jarek kazał.

W dniu 19.04.2020 o 13:57, stench napisał:

Szkoda.

Nie bardzo rozumiem co to znaczy "wdawali się (w) nawalanki". Jakoś nie kojarzę żeby Mann wygłaszał jakieś opinie polityczne w pracy. Prywatnie ma prawo jak każdy inny obywatel. Gacek to w ogóle siedziała cicho a odezwała się (o ile dobrze pamiętam) dopiero jak zabrali się za Manna.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Jakoś nie kojarzę żeby Mann wygłaszał jakieś opinie polityczne w pracy. 

Z tego wynika, że dawno Wojciesława nie słuchałeś. Mogło być też tak, że podłe żarciki Manna traktowałeś jako śmieszne lub jako coś naturalnego. Zatem twoje poczucie humoru lub natura nie naturalna jest w tych czasach. 

Ale masz Nowy Świat. Radiowy. Ten prawdziwy jeszcze długo nie, na szczęście.

Pozdrawiam 474.

Podłe żarciki.

Uśmiałem się.

Z Prezesa podły śmiał żartować, naszego Krula Polski?

Jestem Europejczykiem.

Cytat

Do niedzielnego wieczora spółka Ratujmy Trójkę, której udziałowcami zostali m.in. Magda Jethon, Jan Chojnacki, Piotr Jedliński i Wojciech Mann zebrała już ponad 400 tys. złotych, a akcję wsparło ponad 14 tys. osób.

Ukryta Zawartość

No właśnie, a ja? Trochę to żenujące. W końcu będą pracować, w dodatku robić co lubią, przy tym dobrze zarabiać. Zamiast zbiórki, uczciwiej byłoby sprzedawać cegiełki zamieniane na akcje/udziały, a tak mamy 14 000 jeleni...

Jakoś mnie tak naszło.

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Moontan napisał:

Te nowe radio  będzie tyle warte ..    co pani Michalik ??????

Czyli więcej niż 10 Rachoniów z przyległościami.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

• Moderatorzy
W dniu 29.04.2020 o 12:35, Moontan napisał:

Kazdy kij ma dwa konce.....

Każdy kij ma PRZYNAJMNIEJ dwa końce.

Ja raczej z nowej 3 korzystał nie będę bo ma wyłącznie format internetowy . Szkoda.

O rety, rety w trójce Paktofonika.

W takich momentach przypomina mi się stary, choć wciąż aktualny rysunek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzieś w piwnicy, w Krakowie -mam Panamleczkowe (jak tu wyżej) - historyjki. Markowe, Karuzelowe, Szpilkowe. Przeczytane i zapamiętane. ..

....

Straszliwie jest to, że ja tam mam wszystko!!!?? 

I nie korzystam, taka mać.  

• Moderatorzy
W dniu 30.04.2020 o 14:01, Moontan napisał:

Szkoda to jak ...tesciowa do studni wpadnie.....

Żadna szkoda, w takiej sytuacji przebolałbym konieczność klikukrotnego wypompowania wody ze studni. Jak mawiał Pan Wołodyjowski " Nic to ".

6 minut temu, jezz napisał:

Drugi dzień trojkowego topu wszechczasów.

Chyba wszyscy trojkowi kolaboranci go prowadzą.? 

Z Nowym Światem nadciągnie nowy dzień ? Ciekawe, czy Manna wysiłki zastąpią cała Trójkę?

Najbardziej mnie zastanawia dlaczego nie będzie tam Gacek? W końcu Mann traktował ja podobno jak córkę i z jej powodu odszedł.

Edytowane przez Jacchusia

Baron dzisiaj puścił pioseneczkę Grechuty w wykonaniu Geppert, podobno jego ulubiona ?

Władza w kraju jest potrzebna, jak ster dla okrętu
Żeby kraj się nie pogrążył w otchłani zamętu.
Cechą władzy sprawiedliwej jest szacunek władcy
Do poddanych - tak mawiają najlepsi doradcy.
Władzę swą wybiera naród - dlatego powinien
Władzę swą szanować, z tego demokracja słynie

Spokój jest potrzebny ludziom, by czegoś dokonać,
Rząd ma znaleźć dobrą drogę, naród ją pokonać.
Lecz jeżeli taka droga będzie jednak zmorą,
Ludzie pójdą inną drogą, nowy rząd wybiorą.
Aby czasu nie marnować i sił nie roztrwonić
Mądrych ludzi trzeba słuchać i jak skarb ich chronić.

...Dobrze będzie tylko wtedy, kiedy naród władzę,
No i władza naród mieć też będzie na uwadze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.