Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, slaaawek napisał:

Po jakim czasie i co się okazało? Że R357 to Trójka??? Chyba kolega nie rozróżnia firm i ich działalności... Przecież to dwa odrębne byty gospodarcze, w dalszym ciągu każdy działa na swój rachunek

Jeśli myślisz, że będzie to wątek do plucia na Trójkę to się mylisz. Radia NŚ i 357 są ściśle powiązane z tematem radia Trójka, powstały po odejściu dziennikarzy z Trójki i ich historia i byt teraźniejszy są odniesieniem w dyskusji o Trójce, czy ci się to podoba czy nie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

On 1/23/2023 at 6:50 AM, jezz said:

Czytam sobie właśnie ciekawy artykuł o radio 357 i atmosferze panującej w "naszym wspólnym domku"

Jest też o strukturze organizacyjnej, ktoś tu coś wcześniej napomknął o tym, i jak to w tej strukturze zarząd spółki z o.o. dyma "spółdzielców"

Takie małe dymanko we wspólnym domku.

Mały fragment, a reszta jeszcze ciekawsza..

"Dyrektor innego internetowego radia (także chce zachować anonimowość), od kilku dekad w branży, diagnozuje sytuację w Radiu 357: - Obserwuję, co się tam dzieje. Znam tych ludzi, niektórych naprawdę od dziesięcioleci. I powiem jedno: widzę, jak dziennikarzom, którzy byli skromni w ogólnopolskim radiu łapanym w każdym aucie, uderzyły nagle do głowy 200-litrowe butle z gazem do ładowania wody sodowej. A przecież pracują w radiu internetowym, dostępnym dla mocno ograniczonej liczby słuchaczy.

Paweł Sito (jedyny z naszych rozmówców, który zdecydował się mówić pod nazwiskiem) ocenia: - Wydawało mnie się, że przenosząc się z Myśliwieckiej, dziennikarze wykorzystają szansę i zrezygnują z tego nieznośnawego ciepełka między sobą a słuchaczami. Może mam pecha ale gdy kilka razy włączyłem to jak było milutko, tak i jest. Spodziewam się jednak, że zainteresowanym może się to bardzo podobać."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tu nic ciekawego nie widzę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TAtomicus
  • 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wkleiłem tego linka, ale to tylko zajawka artykułu który jest w Press.

W tym fragmencie nie ma nawet próby odpowiedzi na tytułowe pytanie. A nawet nie ma niczego ciekawego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TAtomicus
  • 6 miesięcy później...
26 minut temu, Koolo napisał:

W związku z zaistniałą sytuacją polityczną widzicie (słyszycie;-) szansę "odbudowy" trójki ?

Nie.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

8 godzin temu, fozzie napisał:

Nie.

Zdecydowanie, przyłączam się do zdania kolegi.

Dwa razy nie można wejść do tej samej rzeki.

...jeszcze jedno (bardzo ważne!)

Słuchacze 357 i RNŚ przywykli już do radia BEZ REKLAM.

Edytowane przez iro III

Czytałem, że trudno będzie odzyskać media zarządzane przez PiS.
Ale skoro następuje zmiana władzy, to chyba jest pewne, że media już nie będą pisowskie.
Pytanie tylko - kiedy to nastąpi.

Ja bym zaczął od postawienia przed sąd funkcjonariuszy reżimu, którzy zrobili sobie z mediów publicznych partyjną tubę propagandową jak za komuny. 

Nie zapomnę tym k**wom zniszczenia PR3. 

19 minut temu, Ajothe napisał:

Ja bym zaczął od postawienia przed sąd funkcjonariuszy reżimu, którzy zrobili sobie z mediów publicznych partyjną tubę propagandową jak za komuny. 

Nie zapomnę tym k**wom zniszczenia PR3. 

Dokładnie, natomiast jeśli chodzi o Trójkę - dla mnie Trójką jest teraz 357. Wsparłem ich drobnym datkiem, co i wam polecam. 😉

Edytowane przez burz
literówka
11 hours ago, Koolo said:

W związku z zaistniałą sytuacją polityczną widzicie (słyszycie;-) szansę "odbudowy" trójki ?

Fajnie by było. Ale ja takiej możliwości nie widzę. Chyba,  że jakaś fuzja. 357/Nowy Świat kupią Trójkę. Albo odwrotnie. Nie, to niemożliwe.

Fakt, że PR (podobnie jak TVP) trzeba odbudować tak czy siak. Tylko kto tam ma pracować?

Edytowane przez TAtomicus

Trójka jako "dawna TRÓJKA" to przeszłość. Nie chodzi o brak pracowników (dziennikarzy) bo tych można wykształcić. Problemem jest słuchacz, którego wychowują media społecznościowe i który oczekuje mixu tego, co leci wszędzie. Oczekuje prezenterów, którzy będą mówili jak upośledzeni debile po wciągnięciu kreski. Radio współczesnego odbiorcy nie musi trzymać poziomu, zmuszać do myślenia i otwierać uszy na bardziej ambitną muzykę. Ma być lekkostrawną pulpą niczym przecier dla noworodka 

Kompletnie się nie zgadzam, a jestem zdania wręcz odwrotnego, że właśnie brakuje takiego radia, niestety 357 i RnŚ to jednak muzyczny niedosyt. 

Legendarnych audycji takich jak 3 kwadranse jazzu do potęgi Pana Ptaszyna brakuje. 

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Legendarnych audycji takich jak 3 kwadranse jazzu do potęgi Pana Ptaszyna brakuje. 

Legenda 3 kwadransów jazzu Pana Jana P. Wróblewskiego budowała się przez ponad 50 lat.

Poczekaj jeszcze tylko ok. 48 lat a i w 357/RNŚ będą podobne, legendarne audycje jazzowe 😉

7 godzin temu, Ajothe napisał:

Kompletnie się nie zgadzam, a jestem zdania wręcz odwrotnego, że właśnie brakuje takiego radia,

O istnieniu radia decydują "słupki" i wpływy z reklam. Słuchalność na poziomie około 3% nie pozwala utrzymać się na rynku. Nawet media publiczne, z założenia "misyjne" muszą walczyć o słuchacza masowego a nie "elitarnego", niszowego czy wymagającego. Prawa rynku są nieubłagane 

Jeszcze przyjdzie czas. Trójką będzie wielka. Kiedy to nastanie? Wtedy, gdy 357 stwierdzi, że już mają tyle pieniędzy , że więcej się nie da. Potrafiłem słuchać trójki po 8 godzin dziennie. 
357 niestety słuchać się nie da. 

16 minut temu, piotrek7 napisał:

O istnieniu radia decydują "słupki" i wpływy z reklam. Słuchalność na poziomie około 3% nie pozwala utrzymać się na rynku. Nawet media publiczne, z założenia "misyjne" muszą walczyć o słuchacza masowego a nie "elitarnego", niszowego czy wymagającego. Prawa rynku są nieubłagane 

Trójka przed pisowietami miała 8,2% słuchalności proszę Pana. 

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Trójka przed pisowietami miała 8,2% słuchalności proszę Pana. 

Czy ktoś ma już jakieś wiadomości o odrodzeniu naszej kochanej Trójeczki

PS wszystko wraca i się odradza po 8 latach smuty, no to chyba Trójka to podstawa

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Trójka jako "dawna TRÓJKA" to przeszłość. Nie chodzi o brak pracowników (dziennikarzy) bo tych można wykształcić. Problemem jest słuchacz, którego wychowują media społecznościowe i który oczekuje mixu tego, co leci wszędzie. Oczekuje prezenterów, którzy będą mówili jak upośledzeni debile po wciągnięciu kreski. Radio współczesnego odbiorcy nie musi trzymać poziomu, zmuszać do myślenia i otwierać uszy na bardziej ambitną muzykę. Ma być lekkostrawną pulpą niczym przecier dla noworodka 

Co za stek bzdur, jak mogłeś cudownych Polaków którzy pokazali wielkie serca podczas wyborów tak zrównać z błotem ?

Wszyscy czekamy na wywalenie zbiorów taśm Rydzyka przywiezionych do Trójki i powrót dawnych audycji.

Jeśli będzie klimat, to i pracownicy się znajdą.

18 minut temu, Audroc napisał:

Co za stek bzdur, jak mogłeś cudownych Polaków którzy pokazali wielkie serca podczas wyborów tak zrównać z błotem ?

Z tobą wszystko OK? Może pora dla ciebie zbyt późna albo coś ci się zlasowało między uszami w natłoku kampanii wyborczej ale umówmy się. Nie pierd....l i nie interpretuj tego co napisałem. Zwłaszcza jeśli nie potrafisz zrozumieć kilku linijek napisanych dość prostym językiem. Jeśli nie rozumiesz, powiedz. Wyjaśnię pisząc tak abyś nawet ty zrozumiał . Dla ułatwienia. Nigdzie nie pisałem o polityce i nie odwoływałem się do jakiejkolwiek ideologii. 

Ta Wielka Trójka już nie wróci bo czasy się zmieniły.

Po przywróceniu pluralizmu w TVP oczekuję powrotu Tygodnika Kulturalnego . Oczywiście w dawnym składzie .

12 godzin temu, piotrek7 napisał:

Niestety, kiedyś kultura była za darmo, teraz trzeba za nią płacić. To znamię dzisiejszych czasów. 

Ale to powinna być rola mediów państwowych, na to idą podatki obywateli.  Powinny one trzymać poziom odniesienia a nie bełkot darmochy, dla której najważniejsza jest ilość odsłon, z których się żyje.

Odpustów zawsze było więcej niż wydarzeń kulturalnych...

Edytowane przez jar1

Sądzę, że magia Trójki przeminęła, niestety. Tego się nie da odkręcić, a zniszczenia Trójki nie wybaczę pisiatym nigdy.

Nie ma sensu by Trójka wracała do tego co było… z audycjami i ludźmi tworzącymi to radio. Wystarczy by zaistniała normalność, obiektywizm, by stworzyli od podstaw radio które będzie się chciało włączać i słuchać. Należy zadbać by ludzie którzy tam będą pracować nie będą ulegać wpływom polityki a zajmą się tworzeniem wyjątkowego radia - cokolwiek to znaczy

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

W dniu 20.10.2023 o 13:16, Koolo napisał:

A kto z was słucha Trójki? Gdybyście słuchali to byście wiedzieli, ze Trójka ma się dobrze i pustki bo byłych redaktorach tam nie ma. Nowi = nowe spojrzenie na nowa muzykę.

19 godzin temu, iro III napisał:

Legenda 3 kwadransów jazzu Pana Jana P. Wróblewskiego budowała się przez ponad 50 lat.

Poczekaj jeszcze tylko ok. 48 lat a i w 357/RNŚ będą podobne, legendarne audycje jazzowe 😉

I dalej jest, bo J.P.Wróblewski w radio zajmuje się muzyką nie politykowaniem. Cała afera z choćby Mannem (który odszedł bo bardzo lubił Panią Gacek - a gdzie Ona, bo przy boku Manna jest synek nie Ona) i innymi, to było dostrzeżenie nowych mozliwości na fali buntu przeciw PiS - nic więcej. A wyszło jak wyszło, nawet wspólnego karpia w NŚ i 357 nie było.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.