Skocz do zawartości
IGNORED

DAC raz jeszcze - stare vs. nowe

LorinSi

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Macmini + aplikacja ROON + Ayon Sigma

że dobra że masakruje że pożera

czy może

że padaka że niedobra że słaba że gorsza od staroci

taka konfiguracja??????????

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

C.E.C. zaczyna grać od modelu DX71. Przy czym i ten ma relatywnie mało do powiedzenia na dole pasma. Całościowo brzmi lekko, dość świetliście, ze sporą dawką wybrzmień w górze pasma, ale i lekko metalicznym nalotem. Może się podobać, ale nie jest to w jakikolwiek sposób urządzenie referencyjne. Jego największą zaletą jest to, że ma regulowane wyjście, czyli może służyć jako preamp. Miałem ileś lat temu, ale bez większego żalu sprzedałem.

Mam topowy transport CECa TL0X i w wielku aspektach to jest mistrzostwo świata ale daczki to zupełnie inna liga. Żaden z odsłuchiwanych nigdy mnie nie przekonał. Nie musiałem nawet odpalać DCSa wystarczył stary Parasound, że o 1000 Maka nie wspomnę.
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mam topowy transport CECa TL0X i w wielku aspektach to jest mistrzostwo świata ale daczki to zupełnie inna liga.

Zgadzam się, dokładnie identycznie jest w przypadku Esoterica. Obie marki robią znakomite transporty natomiast sekcje DAC duuużo słabsze.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mam topowy transport CECa TL0X i w wielku aspektach to jest mistrzostwo świata ale daczki to zupełnie inna liga. Żaden z odsłuchiwanych nigdy mnie nie przekonał. Nie musiałem nawet odpalać DCSa wystarczył stary Parasound, że o 1000 Maka nie wspomnę.

O wszystkich daców CeCa,lepiej grają stare,ale legendarne kości Filipka 1540 i 1541 niestety ale CEC daców robić nie potrafi.

O wszystkich daców CeCa,lepiej grają stare,ale legendarne kości Filipka 1540 i 1541 niestety ale CEC daców robić nie potrafi.

"Od wszystkich samochodów Opla lepiej jeżdżą stare, ale legendarne silniki Busso produkowane przez Alfa Romeo. Niestety ale Opel samochodów robić nie potrafi."

Oba przytoczone zdania mają tyle samo sensu. Czyli mniej niż zero default_laugh.png

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

"Od wszystkich samochodów Opla lepiej jeżdżą stare, ale legendarne silniki Busso produkowane przez Alfa Romeo. Niestety ale Opel samochodów robić nie potrafi."

Oba przytoczone zdania mają tyle samo sensu. Czyli mniej niż zero default_laugh.png

To że nie załapałeś sensu wypowiedzi,to nie grzch,ale wstyd. Naprawdę nie wmawiaj sobie,że musisz odnosić się do każdej terści na forum a już szczególnie do tej,której nie rozumiesz. Daców CECa przeleciało przez moje ręce sporo,może nawet wszystkie jakie wypuścili w okresie ostatnich 20 lat i jest lipa,bez względu na to,jakie tu jeszcze dykteryjki przywołasz.

To że nie załapałeś sensu wypowiedzi,to nie grzch,ale wstyd. Naprawdę nie wmawiaj sobie,że musisz odnosić się do każdej terści na forum a już szczególnie do tej,której nie rozumiesz. Daców CECa przeleciało przez moje ręce sporo,może nawet wszystkie jakie wypuścili w okresie ostatnich 20 lat i jest lipa,bez względu na to,jakie tu jeszcze dykteryjki przywołasz.

Wstyd, to pisać takie bzdety P.Skurzewski. :) :) :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Magnepan,McGyver,jeśli się Wam wydaje,że będę się z wami przepychał o MOJE doświadczenia w MOIM systemie,to najprawdopodobniej zaszkodziło wam słońce. Trafiacie na listę ignorowanych,bo szkoda mi czasu,żegnam.

Trafiacie na listę ignorowanych,bo szkoda mi czasu,żegnam.

Na mojej liście ignorowanych jesteś od kilkunastu miesięcy. Ale jak coś przesadzisz ( patrz wyżej ) to nie mogę pozostać obojętnym.

Zachęcam do poznania większej ilości urządzeń audio tych z wyższej półki w praktyce i na co dzień.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Magnepan ostatni raz czynię wyjątek,jesteś jednym z tych userów,który na tym forum został wielokrotnie przyłapany na kłamstwie i zwykłym ściemniactwie,skompromitowałeś się do tego stopnia,że nie potrafiłeś rozróżnić Sonusa Electy 1 od 2,które rzekomo miałeś w domu, idź więc chłopaku swoje "dobre rady" krzewić gdzie indziej,może tam ktoś złapie się na twoje banialuki. Od tej chwili IGNORE

Nie , to ty nie załapałeś. Porównujesz gotowe urządzenie (nie ważne czy dobre czy kiepskie) do ... gołego scalaka. Takie porównanie samo w sobie jest bez sensu. Nie od dziś wiadomo że nie sam scalak czyni brzmienie, i że kluczowa jest aplikacja. nawet najlepszego scalaka można zarżnąć kiepską aplikacją.

Magnepan ostatni raz czynię wyjątek,jesteś jednym z tych userów,który na tym forum został wielokrotnie przyłapany na kłamstwie i zwykłym ściemniactwie,skompromitowałeś się do tego stopnia,że nie potrafiłeś rozróżnić Sonusa Electy 1 od 2,które rzekomo miałeś w domu, idź więc chłopaku swoje "dobre rady" krzewić gdzie indziej,może tam ktoś złapie się na twoje banialuki. Od tej chwili IGNORE

Jeśli ktoś ściemnia to na pewno ty - jeszcze raz radzę do zapoznania się z dobrymi urządzeniami audio z wyższej półki.......

Co do SF Electa 1 to nie musisz wierzyć że miałem te kolumny . Przecież to nie powinno mieć dla ciebe większego znaczenia.

Użytkownik Paweł Skurzewski dnia 03.07.2016 - 09:37 napisał

Trafiacie na listę ignorowanych,bo szkoda mi czasu,żegnam.

Na mojej liście ignorowanych jesteś od kilkunastu miesięcy. Ale jak coś przesadzisz ( patrz wyżej ) to nie mogę pozostać obojętnym.

Zachęcam do poznania większej ilości urządzeń audio tych z wyższej półki w praktyce i na co dzień.

Jak ma się kogoś na liście ignorowanych, to nie widzi się jego postów i tym samym ciężko się do nich odnieść.

Tak to przynajmniej u mnie działa.

• 2 tygodnie później...

To co, koniec końców najlepsze do tidala (przy okazji cena jakość) bedzie AN 2.1 kit w lepsiejszej wersji?

Muszę cos pomyśleć bo się usb/spdif Jarka marnuje.

ciągłe zmiany ...

To co, koniec końców najlepsze do tidala (przy okazji cena jakość) bedzie AN 2.1 kit w lepsiejszej wersji?

Muszę cos pomyśleć bo się usb/spdif Jarka marnuje.

Warto tez odsluchac Aqua La Voce jesli glownym zrodlem ma byc tidal.

Panowie Wyczynowcy, a co sądzicie o lepszej chińszczyźnie?

Np. takie Audio-GD na 8 kościach pcm1704? Modele Nos 7 lub Master 7...

Wyglądają solidnie ale jak grają? Miał ktoś do czynienia? Warto się nad tym pochylić czy unikać jak ognia? Cena <10kpln zachęca...

Cena zacheca, a dzwiek trzeba sprawdzic samemu we wlasnym systemie. Peany sa pisane w watku klubowym. Jak dla mnie w tym przedziale Black Dragon jest lepszy. Osobiscie mam zamiar sprawdzic T+A DAC 8 DSD.

Słuchałeś coś z wyższych serii Audio Gd ?

Z tym 'lepszy' byłbym ostrożny - w zależności od systemu...

Wielokrotnie zapraszalem Cie na odsluchy. Mam nadzieje zorganizowac cos za jakies 3 tygodnie jak ogarne nowe elementy transportu. Dam znac moze skusisz sie podjechac z czyms z wyzszych serii.

Zapraszałeś za co dziękuję, ale weekendy u mnie odpadają niestety... Nie wiem czy mój NFB7 jest serią wyższą czy średnio-wyższą, ale gra naprawdę fajnie po USB. Dragona jak wiesz też słuchałem, podobnie La Voce i kilka innych.

domyśliłem się - bo nie odpisywałeś - to myślę - SŁUCHA i nie ma czasu :)

ja też mam jeden klamot przy kompie połączony światłem z płytą gigabite

i jest baaardzo dobrze jak za sprzęt za 1000 z głośnikami secondhend

gdy słysze tzw zestawy w mm czy satu to się płakać chce za co ludzie kase walą

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• 3 tygodnie później...

Jak ma się kogoś na liście ignorowanych, to nie widzi się jego postów i tym samym ciężko się do nich odnieść.

Tak to przynajmniej u mnie działa.

Ale widać posty które są przez kogoś cytowane.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Wracajac do tematu,

Panowie, jest na allegro dac DCS elgar, ktoś zna sprzedawany model, szukam czegoś do transportu Marka Levinsona 31.5.

Warto brać za 8 tyś?

strumieniowiec, lampy i tuby

Wracajac do tematu,

Panowie, jest na allegro dac DCS elgar, ktoś zna sprzedawany model, szukam czegoś do transportu Marka Levinsona 31.5.

Warto brać za 8 tyś?

To trup ożywiony i przeznaczony do zepchnięcia przez znanych forumowych handlarzy.

POPALONY ELGAR nr 144 UWAGA!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.