Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na bazie ustaleń religijnych.

Co świadczy o człowieczeństwie? Ciało czy dusza?

Czy można uśmiercić duszę?

Człowiek umiera w momencie opuszczenia duszy przez ciało.

Kiedy dusza wchodzi w ciało?

Polscy biskupi bedą zaraz twiedzić, z wraz z nimi polscy katolicy, że dusza to teraz proszę Pana nie wchodzi w ciało, ona jest w plemniku i komórce jajowej :))))

Czyli co, wytrysk to ludobójstwo ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czyli co, wytrysk to ludobójstwo ?

W rzeczy samej.

To, że jakaś zbieranina zdziecinniałych starców gada od rzeczy różne farmazony i głupoty to Mały Pikuś. Dziwne, że znajdują taki posłuch oraz wiernych janczarów (tu na Forum też się tacy znajdą), którzy za te banialuki gotowi są kłócić się do upadłego. Ale najdziwniejsze, że wśród rządzących nie ma nikogo "z jajami", który by im pokazał ich miejsce w położonym w środku Europy kraju na początku XXI wieku.

No tak. Nawet ten uświęcony poczęciem jest okupiony milionem zmarnowanych połówek duszy.

Nie połówek tylko całych duszyczek. Chyba. ;-)

To plemnik się rusza, więc to chyba tylko on może mieć duszyczkę ;-).

Oczywiście to tylko hipoteza.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

ona jest w plemniku i komórce jajowej

Nawet ten uświęcony poczęciem jest okupiony milionem zmarnowanych połówek duszy.

Panowie odstawcie używki... Podobne poglądy przystają co najwyżej wyznawcom latającego potwora spaghetti.

którzy za te banialuki gotowi są kłócić się do upadłego

Moim zdaniem to Twoje przekonania są banialukami, przynajmniej dla mnie.

miejsce w położonym w środku Europy kraju na początku XXI wieku

A jakie znaczenie ma położenie Polski? Jeśli mieszkałbyś na Bliskim Wschodzie w pobliżu Syrii to dążyłbyś do tego, aby u Ciebie było tak jak u sąsiadów?

Prawdziwy to ten, co stuka na forum, czy ten, co ryzykuje życie?

Miałem coś odpowiedzieć, ale jak zobaczyłem do jakiego "poziomu" sprowadzono tu rozmowę nie ma to najmniejszego sensu.

Jak można dyskutować z ludźmi którzy nie mają pojęcia o nauczaniu Kk w tych sprawach a powtarzającymi coraz to większe bzdury na ten temat i jeszcze robiącymi sobie z tego żarty. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Moim zdaniem to Twoje przekonania są banialukami, przynajmniej dla mnie.

Różnica między nami jest taka, że ja mam własne poglądy (w których nota bene nie jestem odosobniony), Tobie natomiast zakomunikowano jakie są Twoje poglądy w materiałach episkopatu.

A jakie znaczenie ma położenie Polski?

Ma znaczenie i to podstawowe. Jeśli ktoś, będąc wśród nowoczesnych krajów sam jest zatęchłym skansenem i mentalnym zadu...m to się po prostu ośmiesza.

W tej sprawie znamienne jest to, że dyskutują na ten temat same chłopy. A szczególnie już stare i te którym bzykać nie wypada, czyli w czarnych sukienkach;-)

Zacząłem czytać ...będzie o mnie ale nie stary to może już coraz bardziej

ale to drugie to jeszcze się chce ;)

Różnica między nami jest taka, że ja mam własne poglądy (w których nota bene nie jestem odosobniony), Tobie natomiast zakomunikowano jakie są Twoje poglądy w materiałach episkopatu.

Też mam własne poglądy i też nie jestem w nich odosobniony. Jak do tej pory nie wskazałeś nikogo, kto sądzi tak jak Ty, że przed porodem nie jest się człowiekiem.

Też mam własne poglądy i też nie jestem w nich odosobniony. Jak do tej pory nie wskazałeś nikogo, kto sądzi tak jak Ty, że przed porodem nie jest się człowiekiem.

Poczytaj sobie media inne niż bliskie Tobie ideologiczne to się przekonasz.

Poczytaj sobie media inne niż bliskie Tobie ideologiczne to się przekonasz.

Czytam, również linki przez Ciebie wklejone... i zdania nie zmieniłem. Wiele wypowiedzi na które się powołujesz nie trzyma się kupy, podobnie jak twierdzenie co poniektórych jakoby w plemnikach miała być połowa duszy.

Czytam, również linki przez Ciebie wklejone... i zdania nie zmieniłem. Wiele wypowiedzi na które się powołujesz nie trzyma się kupy, podobnie jak twierdzenie co poniektórych jakoby w plemnikach miała być połowa duszy.

Nie przeszło mi przez myśl, że miałbyś zmieniać poglądy. Odesłałem Cię do portali innych prezentujących punkt widzenia tożsamy z Twoim wyłącznie jako dowód, że ja w swoich poglądach nie jestem odosobniony.

A najbardziej nie trzyma się kupy pogląd, jakoby człowiekiem stawalibyśmy się w już w momencie poczęcia.

Miałem coś odpowiedzieć, ale jak zobaczyłem do jakiego "poziomu" sprowadzono tu rozmowę nie ma to najmniejszego sensu.

Jak można dyskutować z ludźmi którzy nie mają pojęcia o nauczaniu Kk w tych sprawach a powtarzającymi coraz to większe bzdury na ten temat i jeszcze robiącymi sobie z tego żarty. ;)

Czy Polak zawsze musi być smutny, nadęty i żyć martyrologią ?

No dobra, żarty na bok. Oświeć nas i napisz jakie jest nauczanie KK w tej sprawie. To znaczy kiedy stajemy się człowiekiem w sensie że nabieramy duszy?

Tak na bazie ustaleń religijnych.

Co świadczy o człowieczeństwie? Ciało czy dusza?

Czy można uśmiercić duszę?

Człowiek umiera w momencie opuszczenia duszy przez ciało.

Kiedy dusza wchodzi w ciało?

Każda religia ma własne ustalenia w interesującej Cię kwestii , i tak na przykład :Żydzi uważają , o czym można przeczytać w Starym i Nowym Testamencie , iż człowiek jest niepodzielną istotą psychofizyczną , tzn. człowiek jest , lub staje się duszą w chwili urodzin , a nie ją otrzymuje/lub posiada , jak naucza kk , w którego doktrynie jest wiele zapożyczeń z filozofii platońskiej , a nie z PŚ .

Piotr

Znając ciebie, to napisałeś, ze nie masz na to przygotowanej odpowiedzi i nic na to nie możesz poradzić ;)

dość tego! nie będą talibowie katoliccy narzucać nam swoich chorych praw! nie mają żadnego prawa robić nam sredniowiecza w środku europy, bo taki mają pomysł na życie. mam w poważaniu ich prostackie poglądy dot. kobiet, ciąży, dzieci etc. zakrawa na bezczelność tych spasionych biskupów fakt, iż wiedzą wszystko na temat stosunku, porodu ,wychowania. przynajmniej tak im się to wydaję.decyzja, co do aborcji jest wewnetrzną sprawą kobiet i lekarzy. koniec.kropka.

Brawo @Shane63. Nic dodać, nic ująć. 10/10.

+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak pisze autorka: chcecie wojny? To ją będziecie mieli.

Ukryta Zawartość

Najlepsze są komentarze do powyższego artykułu:

@dziadekjam: "Z niej taka Pierwsza Dama jak z Dudy prezydent."

@lady.heather: "Żeby mieć swoje zdanie trzeba mieć najpierw cokolwiek do powiedzenia."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podyskutowaliśmy nad pierwszą kwestią - kiedy zarodek staje się człowiekiem. Zostaje druga. Znacznie poważniejsza. Czy chcemy dać takie narzędzie do rąk ludziom pokroju ministra zero?

Nikt normalny nie powierzyłby temu aplikantowi poważnego śledztwa a co dopiero ministerstwa więc o czym tu dyskutować?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.