Skocz do zawartości
IGNORED

Spotify się uparł

Pantaleon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie (i Panie, mam nadzieję)

Może ktoś z Was spotkał się z takim oto problemem:

Mam JRivera na, lekko zoptymalizowanym na potrzeby audio, laptopie, z Win10 (podłączony pod Devialeta 200 po USB A-B) - gra nieźle.

Napotkałem jednak pewien problem - zainstalowałem Spotify (póki co, w wersji free), który za cholerę nie chce przesłać sygnału przez USB - z uporem maniaka wrzuca sygnał na głośniki laptopa.

Odtwarzam plik z JRivera - sygnał płynie przez USB, przełączam na Spotify - gra laptop.

Macie jakieś pomysły, co z tym począć?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pzdr, P

Lubię sobie pogrywać ... 

https://www.audiostereo.pl/topic/127377-spotify-si%C4%99-upar%C5%82/

Dokładnie tak jak wyżej.. Spotify nie posiada wyboru wejść więc pozostaje wyłączenie w panelu audio najszybciej wchodzimy z PPM przez głośnik na pasku - urządz do odtwarzania i wybieramy co ma grać...

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Panowie (i Panie, mam nadzieję)

Może ktoś z Was spotkał się z takim oto problemem:

Mam JRivera na, lekko zoptymalizowanym na potrzeby audio, laptopie, z Win10 (podłączony pod Devialeta 200 po USB A-B) - gra nieźle.

Napotkałem jednak pewien problem - zainstalowałem Spotify (póki co, w wersji free), który za cholerę nie chce przesłać sygnału przez USB - z uporem maniaka wrzuca sygnał na głośniki laptopa.

Odtwarzam plik z JRivera - sygnał płynie przez USB, przełączam na Spotify - gra laptop.

Macie jakieś pomysły, co z tym począć?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pzdr, P

Włącz w JRiver funkcję WDM Driver. Zainstaluje Ci się w dźwiękach Windowsa nowe urządzenie pod nazwą JRiver. W JRiver w opcjach odtwarzania jako urządzenie audio wybierz swój DAC np. z WASAPI. Jak napisał >GuruForA, Spotify nie ma wyboru wejść audio, więc w dźwiękach Windows, JRiver wybierz jako urządzenie domyślne i wtedy Spotify będzie odtwarzał muzykę przez JRiver.

Panowie,

wielkie dzięki za pomoc.

jak tylko dopadnę do domowego sprzętu to pójdę za Waszymi sugestiami.

dam znać czy odniosłem sukces, czy poległem w nieugiętej walce

Pzdr, P

Lubię sobie pogrywać ... 

Panowie,

wielkie dzięki za pomoc.

jak tylko dopadnę do domowego sprzętu to pójdę za Waszymi sugestiami.

dam znać czy odniosłem sukces, czy poległem w nieugiętej walce

Pzdr, P

Nie chcę tu wchodzić kolegom w paradę i się mądrkować ale na razie nic nie usuwaj z systemu. Spróbuj najpierw tej konfiguracji, którą Ci zaproponowałem. Używam już jakiś czas playera JRiver i testowałem na nim Spotify i TIDAL. W Tidal można wybrać wyjście audio, wtedy nic nie musiał byś zmieniać w dźwiękach Windowsa a przy Spotify, jeśli tak jak napisałem, ustawisz JRiver Media Center jako domyślne urządzenie i włączysz coś na komputerze to również będzie to szło na wzmacniacz. Jeszcze jedno, bo często o to pytają. JRiver od wersji 21, nie instaluje domyślnie WDM Driver. Trzeba wejść w Narzędzia-Opcje-Ogólne-Funkcje i na samym dole jest WDM Driver. Powodzenia.

Spróbuj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ale musisz mieć do tego spoti premium. Słabo użyteczna apka, ale dźwiękowo lepsza od spoti- u mnie gra po asio4all i na razie nic nie zmieniam. Mam win 7, czy to pójdzie na 10- nie wiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Słabo użyteczna apka

Z tym się zgodzę. Jednak jeśli kolega na nią się zdecyduje, to może wybrać WASAPI i urządzenie audio JRiver. WASAPI raczej jest lepsze niż emulator ASIO, z tym że są przycięcia i czasami trzeba przeładowywać sterownik. Ostatnia wersja Fidelify jest z 2014 roku, szkoda że jej nie rozwijają. Być może była by bardziej użyteczna.

Właśnie- wielka szkoda i zdaje się, że projekt padł. Na foobarze- istotnie wasapi gra lepiej niż asio4all, ale już na fidelify wasapi w ogóle nie chodzi- zapewne przez konfig laptopa, gdzie audio i wszystkie usługi windows mam całkowicie wyłączone. Może dlatego asio4all - zastępując je, brzmi naprawdę OK

JRiver- pewnie kiedyś spróbuję

Pozdrawiam

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Mam win 7, czy to pójdzie na 10- nie wiem

Mam Win10 i gra bez problemów. Nie ma znaczenia, czy ustawię Asio czy Wasapi (gra samodzielnie). Wcześniej próbowałem z JRiver, ale były małe problemy we współpracy obu programów. Pozbyłem się JRivera bez żalu. Natomiast sam Fidelify jest super, pomimo skąpych opcji wyszukiwania płyt.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.