Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Basu wiecej mi nie trzeba . Jaki ma charakter ten zakres wzgledem normalnej wersji?Z moimi wysokotonowymi z berylu piekna gore mam tez na zwyklej wersji:) ale jesli dostane wiecej

ciepla gladkosci bez utraty precyzji , rozdzielczosci, detalicznosci , zwlaszcza w dziedzinie tworzenia aury poglosowej a wiec w sferze najdrobniejszego muzycznego planktonu to chetnie widzialbym taki kabelek w swoim sytemie.

Dyzman, jesteś bardzo wymagającym audiofilem . Aby znalazły się wszystkie cechy brzmienia o których piszesz

kabelek powinien kosztować jakieś 15 tys. w detalu.Pan Sylwester potraktował Ciebie i mnie wyjątkowo po przyjacielsku

więc zapłaciliśmy za interkonekty i inne gadżety tyle co za zupę dnia w barze mlecznym. Smakuje tak samo dobrze jak

zupa w knajpie Magdy Gessler tyle że bez eleganckiego szatniarza , obrusowej oprawy i ciężkich sztućców.

Edytowane przez Magnepan

Panowie, jako że podwyżka na kabelki Wile tuż, tuż zamówiłem dzisiaj xlr-y u Pana Sylwestra, już się nie mogę doczekać efektu, to już ostatnie brakujące kabelki do pełnego okablowania Wile + oczywiście Rock :).

Przy okazji spotkania z Panem Sylwestrem jak zwykle przyjemna męska pogadanka o tym i owym ;) będzie się działo...

Panowie, jako że podwyżka na kabelki Wile tuż, tuż zamówiłem dzisiaj xlr-y u Pana Sylwestra, już się nie mogę doczekać efektu, to już ostatnie brakujące kabelki do pełnego okablowania Wile + oczywiście Rock :).

Przy okazji spotkania z Panem Sylwestrem jak zwykle przyjemna męska pogadanka o tym i owym ;) będzie się działo...

I dobrze zrobiles. Temat kabli masz zalatwiony na wiele lat .

Głośnikowych nie słuchałem. Posiadam xlr i podoba mi się. Jeżeli głośnikowy to ten sam charakter i ta sama jakosc to będzie świetnie.

Mozesz byc spokojny. charakter jest ten sam . Poziom jakosci brzmienia rowniez a wplyw na system bedzie jeszcze wiekszy niz w przypadku interkonektu. Mysle ,ze skala poprawy brzmienia moze Cie zaskoczyc.

Dyzman, jesteś bardzo wymagającym audiofilem . Aby znalazły się wszystkie cechy brzmienia o których piszesz

kabelek powinien kosztować jakieś 15 tys. w detalu.Pan Sylwester potraktował Ciebie i mnie wyjątkowo po przyjacielsku

więc zapłaciliśmy za interkonekty i inne gadżety tyle co za zupę dnia w barze mlecznym. Smakuje tak samo dobrze jak

zupa w knajpie Magdy Gessler tyle że bez eleganckiego szatniarza , obrusowej oprawy i ciężkich sztućców.

Mag, Przyjacielu, ja nie mowie o podniesieniu jeszcze bardziej poprzeczki jakosciowej w tych aspektach. Mowie o zachowaniu poziomu jaki reprezentuje moj XLR i ewentualnym dodaniu odrobiny ciepla, plynnosci,ewentualnej gladkosci ale nie kosztem czegokolwiek czym aktualnie dysponuje moj kabel. Z drugiej strony im wiecej ostatnio przesluchuje plyt tym bardziej dochodze do przekonania , ze tak jak gra aktualnie ,tak jest wlasciwie, tak jest prawdziwie i naturalnie a ewentualne jakies moje fochy dotycza niektorych plyt i to one same sa powodem ,ktory sprawia , ze mam jakies zastrzerzenia, obiekcje . Mowa wiec o jakosci samej realizacji i to w mojej ocenie akurat dobrze swiadczy o systemie, o jego transparentnosci i neutralnosci a wiec i w sumie naturalnosci. Budujac ten system kierowalem sie w takim wlasnie kierunku , takie cechy chcialem uzyskac i chyba sie udalo. A to ze czasem niektore plyty zabrzmia gorzej niz bysmy sobie tego zyczyli , trudno. To jest cena jaka w takich przypadkach sie placi.

Co do kabelkow i Pana Sylwestra to bylem jedna z pierwszych osob , ktore tego doswiadczyly i ten fakt docenily. Bylem chyba nawet pierwsza osoba , ktora o tym publicznie napisala, publicznie docenila i ocenila te kable , caly set . Wylalo sie za to morze krytyki na moja glowe ale czas pokazal , ze mialem racje i dzis mam poczucie satysfakcji , zwlaszcza wtedy gdy ktos dziekuje mi iz zwrocilem mu na te kabelki uwage.

Tak wiec nie oczekuje podniesienia poprzeczki jakosciowej bo ta zostala podniesiona naprawde wysoko o czym sami przekonaliscie sie porownujac kable Wile z

innymi czasem wielokrotnie drozszymi przewodami renomowanej konkurencji.Moje pytanie dotyczylo tylko delikatnego szlifu ogolnego charakteru a nie kolejnegomskoku jakosciowego.

Mag, Przyjacielu, ja nie mowie o podniesieniu jeszcze bardziej poprzeczki jakosciowej w tych aspektach. Mowie o zachowaniu poziomu jaki reprezentuje moj XLR i ewentualnym dodaniu odrobiny ciepla, plynnosci,ewentualnej gladkosci ale nie kosztem czegokolwiek czym aktualnie dysponuje moj kabel. Z drugiej strony im wiecej ostatnio przesluchuje plyt tym bardziej dochodze do przekonania , ze tak jak gra aktualnie ,tak jest wlasciwie, tak jest prawdziwie i naturalnie a ewentualne jakies moje fochy dotycza niektorych plyt i to one same sa powodem ,ktory sprawia , ze mam jakies zastrzerzenia, obiekcje . Mowa wiec o jakosci samej realizacji i to w mojej ocenie akurat dobrze swiadczy o systemie, o jego transparentnosci i neutralnosci a wiec i w sumie naturalnosci. Budujac ten system kierowalem sie w takim wlasnie kierunku , takie cechy chcialem uzyskac i chyba sie udalo. A to ze czasem niektore plyty zabrzmia gorzej niz bysmy sobie tego zyczyli , trudno. To jest cena jaka w takich przypadkach sie placi.

Co do kabelkow i Pana Sylwestra to bylem jedna z pierwszych osob , ktore tego doswiadczyly i ten fakt docenily. Bylem chyba nawet pierwsza osoba , ktora o tym publicznie napisala, publicznie docenila i ocenila te kable , caly set . Wylalo sie za to morze krytyki na moja glowe ale czas pokazal , ze mialem racje i dzis mam poczucie satysfakcji , zwlaszcza wtedy gdy ktos dziekuje mi iz zwrocilem mu na te kabelki uwage.

Tak wiec nie oczekuje podniesienia poprzeczki jakosciowej bo ta zostala podniesiona naprawde wysoko o czym sami przekonaliscie sie porownujac kable Wile z

innymi czasem wielokrotnie drozszymi przewodami renomowanej konkurencji.Moje pytanie dotyczylo tylko delikatnego szlifu ogolnego charakteru a nie kolejnegomskoku jakosciowego.

Ależ mój Drogi to dzięki Tobie i uporowi jaki miałeś oznajmiłeś na forum AS o kabelkach Wille i za to wiele osób jest

Ci wdzięczna ( ja również ). Jakością wyroby Wille dorównują drogim i znanym interkonektom. Jednak nasze

potrzeby będą zawsze większe od możliwości i na tę chwilę kabelki Wille spełniają to czego od nich oczekujemy.

Teraz, pan Sylwester powinien się skupić na większych urządzeniach w rodzaju , power, pre i dac oraz cdp chociaż

moim zdaniem w ten ostatni produkt już nie powinien tak inwestować jak w pozostałe.

Znowu mam DAC'a na odsłuchach i powiem że ' wymiękam '. Gdzieś zagubiłem kontakt do Ciebie więc puść mi

krótkiego abyśmy mogli dogadać szczegóły.Pozdrawiam.

Kolego Magnepan, dzięki za tą świetną płytkę :)

Kolego Dyzman69 , u mnie Rock gra z Heglem hd20 po usb z laptopa + jbl xpl200, hegel daje rade choć wiem, że można duużo lepiej, Ostatnio testowałem jeszcze mając krella Zodiaca Golda z dedykowanym volticusem, różnica była spora na korzyść zodiaca, testowałem też Daca Wile, wg mnie świetne urzadzenie choć mi brakuje w nim możliwości odtwarzania gęstych plików .

Co do tego jak sie ma Rock do 400xi to nie mam zielnego pojęcia, nie słuchałem tego krella, najprościej jest wypożyczyc i przetestować bo bez tego to tylko wróżenie z fusów. Jakby ktoś chciał posłuchać Rock to zapraszam do mnie, pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu rzecz jasna ale takie jest własnie audio, że jedni wolą ogórki a drudzy......

Kolego Magnepan, dzięki za tą świetną płytkę :)

Kolego Dyzman69 , u mnie Rock gra z Heglem hd20 po usb z laptopa + jbl xpl200, hegel daje rade choć wiem, że można duużo lepiej, Ostatnio testowałem jeszcze mając krella Zodiaca Golda z dedykowanym volticusem, różnica była spora na korzyść zodiaca, testowałem też Daca Wile, wg mnie świetne urzadzenie choć mi brakuje w nim możliwości odtwarzania gęstych plików .

Co do tego jak sie ma Rock do 400xi to nie mam zielnego pojęcia, nie słuchałem tego krella, najprościej jest wypożyczyc i przetestować bo bez tego to tylko wróżenie z fusów. Jakby ktoś chciał posłuchać Rock to zapraszam do mnie, pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu rzecz jasna ale takie jest własnie audio, że jedni wolą ogórki a drudzy......

Chętnie bym wpadł z Krelem Kav 500 i....jak znasz sygnaturę 300 kav i....to jestem ciekaw porównania do Rocka......

witam wszystkich,

Też słuchałem kabli głośnikowych Wille. Niestety tylko kilka dni i niestety wersji 2,5 m. Generalnie jestem bardzo zadowolony, chociaż kable nie pozwoliły na normalny rozstaw kolumn (wzmacniacz na troszkę wyższej szafce) - przez co nie wiem na co je w pełni stać. Ale pokazały klasę !!! Chcę jeszcze odsłuchać jakiś wyższy głośnikowy Mit'a (mam już XLR - MI 350 CV Reference), jeśli nie będzie przepaści - zamówię troszkę dłuższą wersję kabla Wille. Mam już sieciowy kabel P. Sylwestra i wprowadził do grania ład i porządek. Jestem także umówiony na pożyczenie kabla XLR. Teraz brakuje mi jeszcze trochę otwartości systemu,

Chętnie bym wpadł z Krelem Kav 500 i....jak znasz sygnaturę 300 kav i....to jestem ciekaw porównania do Rocka......

witam wszystkich,

Też słuchałem kabli głośnikowych Wille. Niestety tylko kilka dni i niestety wersji 2,5 m. Generalnie jestem bardzo zadowolony, chociaż kable nie pozwoliły na normalny rozstaw kolumn (wzmacniacz na troszkę wyższej szafce) - przez co nie wiem na co je w pełni stać. Ale pokazały klasę !!! Chcę jeszcze odsłuchać jakiś wyższy głośnikowy Mit'a (mam już XLR - MI 350 CV Reference), jeśli nie będzie przepaści - zamówię troszkę dłuższą wersję kabla Wille. Mam już sieciowy kabel P. Sylwestra i wprowadził do grania ład i porządek. Jestem także umówiony na pożyczenie kabla XLR. Teraz brakuje mi jeszcze trochę otwartości systemu,

Kolego Motyllo, jak jesteś z Wwy czy okolic to zapraszam, chętnie się umówię co by potestować te klocki, w tym tygodniu powinienem dostac xlr-y od Wile, więc najlepiej byłoby sie spotkac jak już będą wygrzane.

Pisz na priva w razie w..

Ależ mój Drogi to dzięki Tobie i uporowi jaki miałeś oznajmiłeś na forum AS o kabelkach Wille i za to wiele osób jest

Ci wdzięczna ( ja również ). Jakością wyroby Wille dorównują drogim i znanym interkonektom. Jednak nasze

potrzeby będą zawsze większe od możliwości i na tę chwilę kabelki Wille spełniają to czego od nich oczekujemy.

Teraz, pan Sylwester powinien się skupić na większych urządzeniach w rodzaju , power, pre i dac oraz cdp chociaż

moim zdaniem w ten ostatni produkt już nie powinien tak inwestować jak w pozostałe.

Znowu mam DAC'a na odsłuchach i powiem że ' wymiękam '. Gdzieś zagubiłem kontakt do Ciebie więc puść mi

krótkiego abyśmy mogli dogadać szczegóły.Pozdrawiam.

Myslisz , ze plyta cd odchodzi do lamusa? Jasne ,ze nasze potrzeby sa jak zwykle wieksze od aktualnych mozliwosci ale tylko nieliczni moga sobie pozwolic na ciagle podnoszenie poziomu jakosci swojego systemu. Wiekszosc jednak musi sie gdzies zatrzymac a kolejne zmiany wymusza czas i wyeksploatowanie sprzetu nie zas chec podniesienia poprzeczki bo zwyczajnie ze wzgledu na zasobnosc portfela juz jej podniesc nie moga.

Kabelki Wile sa tu doskonalym sposobem na dotarcie do poziomu jakosci , ktory jest niedostepny dla szerszego ogolu.Cena pozwala na zastosowanie ich w szerszej perspektywie . Wiecej osob moze sobie na nie pozwolic . Z drugiej strony sa na tyle dobre , ze smialo moga zasilic systemy za kilkadziesiat tys a nawet te ktore kosztuja znacznie wiecej. W mojej ocenie zakup calego set-u okablowania Wile pozwala na zoszczedzenie naprawde duzych pieniedzy. Trudno to jednoznacznie i precyzyjnie okreslic ale gdybym chcial dzis okablowac moj system konkurencyjnymi przewodami oferujacymi dzwiek na takim poziomie , musialbym wywalic sporo kasy i pewnie starczylaby na zakup jakiegos dobrego highendowego piecyka. Tak jak sam napisales, zostalismy potraktowani po przyjacielsku :)

za co jestem Panu Sylwestrowi niezmiernie wdzieczny.

Ładny dźwięk , nawet na moich komputerowych Creative słychać piękne brzmienie. Co to za piecyk przygrywa ?

Nie zdziwił bym się gdyby to był Jazz......zapytam Sylwestra.

Pięknie prezentujace ske urządzenia . Wielki szacunek . Fajnie też zobaczyć twarz człowieka z którym się rozmawia przez telefon .

Panowie co macie na myśli pisząc że zostaliście potraktowani po przyjacielsku? Czyżby jakieś promocje? Może pomożecie kolegą z forum ?;)

Pięknie prezentujace ske urządzenia . Wielki szacunek . Fajnie też zobaczyć twarz człowieka z którym się rozmawia przez telefon .

Panowie co macie na myśli pisząc że zostaliście potraktowani po przyjacielsku? Czyżby jakieś promocje? Może pomożecie kolegą z forum ?;)

Ja mam na mysli tylko to , ze mozliwosc zakupu tak ,,grajacych,, kabelkow , czyli tak dobrych w tym co robia , za te pieniadze to jest wlasnie to traktowanie po przyjcielsku. Innymi slowy uczciwe podejscie do klienta. Promocje? No wlasnie kosztuja tak jakby byly w promocji . Nie kazdy ma tego swiadomosc . Tym bardziej teraz gdy zapowiadaja podniesienie cen w zwiazku z trafieniem przewodow do oficjalnej sprzedazy i dystrybucji.

A jesli chodzi o jakies promocje czy bardziej rabaty , to przy tych cenach ktore jeszcze chyba obowiazuja nie ma zbytnio z czego opuszczac choc podejrzewam ,ze w zaleznosci od zamowienia cos tam zawsze mozna uzyskac w tej kwestii. Co innego kupic jeden kabelek a co innego 5 szt jak to jest w moim przypadku. W sumie to nawet wiecej bo wczesniej kupilem tez kilka egzemplarzy wczesniejszych wersji xlr i sieciowych.5 szt to ja mam ciagle w uzytkowaniu:)

Mnie rowniez te szklane obudowy przyprawiaja o wypieki na policzkach. Bajeczny wyglad dla mnie no i ten odtwarzacz i jego odsuwana gorna plyta! Dla mnie mistrzostwo swiata. Jesli uda sie wdrozyc technologie gietego szkla to dopiero bedzie jazda.

A jesli chodzi o jakies promocje czy bardziej rabaty , to przy tych cenach ktore jeszcze chyba obowiazuja nie ma zbytnio z czego opuszczac choc podejrzewam ,ze w zaleznosci od zamowienia cos tam zawsze mozna uzyskac w tej kwestii. Co innego kupic jeden kabelek a co innego 5 szt jak to jest w moim przypadku. W sumie to nawet wiecej bo wczesniej kupilem tez kilka egzemplarzy wczesniejszych wersji xlr i sieciowych.5 szt to ja mam ciagle w uzytkowaniu:)

Dyzman , takie prosby userów AS są często trudne w tłumaczeniu a tym bardziej w realizacji ale ładnie to wyjaśniłeś

i myślę że kolega mar.s będzie mógł spokojnie bezpośrednio porozmawiać o promocji przy większych zakupach.

PS.Jestem po rozmowie z p.Sylwestrem. Materiał z filmiku został zarejestrowany mikrofonem reporterskim ( czyli nic nadzwyczajnego ) a dźwięk naprawdę super. CD Sara , wzmacniacz Rock.

Materiał z filmiku został zarejestrowany mikrofonem reporterskim ( czyli nic nadzwyczajnego ) a dźwięk naprawdę super. CD Sara , wzmacniacz Rock.

Oczywiście wywiad został nagrany z użyciem mikrofonu reporterskiego, ale na sucho, bez tła, to słychać, a muzyka została dodana osobno. Wystarczy prześledzić wyświetlacz, w 5min 15 sek przez dłuższą chwilę widać ten sam czas na liczniku, ha ha ha.

Tez jestem fanem kabli WILE, długo milczałem na ich temat, ale czekałem cierpliwie na wygrzanie i ułożenie się w systemie. Po wygrzaniu mam nirwanę dźwiękową, biją na głowę inne kable 5 razy droższe. O zaletach sonicznych nie będę się powtarzał, świetnie to opisali inni z naszego grona. Idąc za ciosem, odbyłem próbne odsłuchy kabli głośnikowych, nie można spać kilka dni, po tym co one zaprezentowały na moim systemie. Ta sama sytuacja vs inne kable zachodnich producentów.

Pozdrawiam wszystkich fanów Wile

Tez jestem fanem kabli WILE, długo milczałem na ich temat, ale czekałem cierpliwie na wygrzanie i ułożenie się w systemie.

To znaczy jak długo czekałeś na wygrzanie ? Od kiedy masz Wille ? Sieciówki również ?

Po wygrzaniu mam nirwanę dźwiękową, biją na głowę inne kable 5 razy droższe

Z jakimi kablami testowałeś Wille ?

Idąc za ciosem, odbyłem próbne odsłuchy kabli głośnikowych, nie można spać kilka dni, po tym co one zaprezentowały na moim systemie. Ta sama sytuacja vs inne kable zachodnich producentów.

Z czym porównywałeś i jaki masz system ?

no własnie zczym to porównywałes....dobre pytanie -mam głosnikowe, jedne z pierwszych sound arta,porównywałem ostatnimi miesiącami z zu audio libtec i vo vox textura -sound art jest spójny,niczym nie razi,muzykalny ( po zaekranowaniu folią miedzianą ,zdecydowanie lepiej ale ile? Słuchałem sieciówki moc 4 -dobra,lepsza ,może gorsza od mojej opartej o kable cardasa i beldena ,zależy od preferencji stylow muzyki słuchającego.Natomiast miałem przez parę dni sieciówkę edmunda-pyton- grubas ciężki -DEKLASACJA !!! EDMUND ma dobry przewodnik ,miedż,wiedzę,lepszy okazał się siltech double crown ale jaka cena!

no własnie zczym to porównywałes....dobre pytanie -mam głosnikowe, jedne z pierwszych sound arta,porównywałem ostatnimi miesiącami z zu audio libtec i vo vox textura -sound art jest spójny,niczym nie razi,muzykalny ( po zaekranowaniu folią miedzianą ,zdecydowanie lepiej ale ile? Słuchałem sieciówki moc 4 -dobra,lepsza ,może gorsza od mojej opartej o kable cardasa i beldena ,zależy od preferencji stylow muzyki słuchającego.Natomiast miałem przez parę dni sieciówkę edmunda-pyton- grubas ciężki -DEKLASACJA !!! EDMUND ma dobry przewodnik ,miedż,wiedzę,lepszy okazał się siltech double crown ale jaka cena!

Słuchałem sieciówek p.Edmunda jakiś czas temu i faktycznie doszedł do niezłej wprawy w robieniu dobrych kabli

z miedzianego przewodnika. Nie porównywałem jednak z sieciówkami Wille.

Jedne z pierwszych kabli Soundartu są jednak sporo słabsze od ostatniej wersji.Moc 5 jest też kablem odczuwalnie lepszym niż Moc 4.Nie znam kabli p.Edmunda (jaka jest ich cena?).Fajnie byłoby, gdyby ktoś z użytkowników Wile porównał oba druty.Ja na ten moment pozostanę mimo wszystko lekko sceptyczny,bo dla mnie kabel musi być przede wszystkim liniowy,co jest cholernie trudne do zrobienia,a znane firmy kablarskie każą sobie płacić za takie produkty-krocie.Wymaga to dobrych urządzeń i liniowego systemu odsłuchowego,a przede wszystkim trzeba chcieć właśnie taki kabel zrobić.

Nigdy nie sądziłem,że kabel wybiera się pod styl muzyki:)

edmund ma koncówki accuphase 1000 ,głosnikowe siltechy double crown tej serii zasilający ,interkonekt tary 0.8itd Ceny ponoć ok 2.5-3 tys ,na 10 lecie audiostereo był obecny ze swoją sieciówką ,jest gdzieś wpis ,zdjęcia.Mam okablowanie wile w kolumnach ,od gniazda do zwrotnicy (110 cm),zastąpiło kimbera 4tc -pozdrawiam fanów wile.

Nie dziwię się,że kable Wile zastąpiły w kolumnach kimbera 4tc (to mocno przeciętny kabel).To,że coś jest drogie-nie oznacza,że jest liniowe.Kompakt Thety,kolumny B&W,kolumny Harbetha,nawet szczytowy ML( wg testu,bo nie słyszałem) -to nie są mniej lub bardziej liniowe sprzęty i takowych jest wiele.Np.kable Transparenta -znam niższe,ale podobno wyższe modele podobnie-grają dźwiękiem takim "zrobionym",który oczywiście ma swoich fanów,ale liniowo to tam też do końca nie jest.Znane marki kablarskie tak ustawiają swoje produkty w koszykach,żeby te,które dają więcej,były droższe,często bardzo droższe.Do 3000 zł nie słyszałem kabla znanej firmy,który by czegoś nie wycinał.Z relacji osób tutaj można wywnioskować można wysnuć,że nawet to 10.000 zł jest ciężko znaleźć taki kabel.Przy Wile nie odczuwa się żadnych ograniczeń,a poprawa gładkości i czarnego tła w ostatnich modelach w porównaniu do poprzednich-wymaga bardzo wysokiej oceny tych przewodów-szczególnie w relacji do ceny.Pan Witkowski mi kiedyś powiedział,że kable liniowe znalazł dopiero na półce ok 30000 zł.i dlatego sam się wziął za robienie przewodów,bo ich potrzebował do produkcji urządzeń.,Pozdrawiam

Edytowane przez WIOSNA

Nie slyszalem pierwszych wresji głosnikowych WILE ale miałej przez kilka tyg u siebie przedostatnia wersję i mogłem ja prównac z aktualną oraz z ALBEDO AIR III, który w swoim przedziale cenowym , a więc 500-600 zł za mb w mojej ocenie to jeden z najlepszych przewodów na rynku. Poprzednia wersja WILE w porównaniu z ALBEDO nie wypadła gorzej , choc na bank inaczej. Mimo róznic smiało moge napisać , że oba kabelki grają na zblizonym poziomie, a raczej grały bo oba już nie są produkowane. Nowy model WILE to juz zdecydowanie inna bajka , inny poziom i praktycznie porównanie z nim wspomnianych dwóch przewodów mija się z celem. Trzeba by tu napisac jedno okreslenie- deklasacja. Pisałem to juz wielokrotnie , nowe WILE grają na poziomie ALBEDO Metamorphosis . Tak przynajmniej było u mnie . Być może w lepszym systemie Metamorphosis zaznaczy jakąś swoją przewagę nad WILE ( czego należałoby sobie zyczyć wydając niemal 10 razy wiecej kasy niż na WILE) ale u mnie jest nawet zgoła odwrotnie. Wile ma wszystko to co dawał mi Metamorphosis ale oferuje jeszcze lepszy zakres niskotonowy i wydaje mi się bardziej liniowy własnie dzięki odpowiedniemu dociążeniu brzmienia.

Tak więc starsze wersje WILE( SOUND ART) to zdecydowanie inna liga w porównaniu z tym co oferuje najnowsza wersja. Ale uzytkownicy starszych wersji , nie martwcie się . Z tego co syszałem , można je bez problemu przerobic do aktualnej najnowszej wersji:)

Jesli zaś chodzi o sieciowe to nie znam najnowszych modeli . Raz miałem u siebie niewygrzaną sztukę ale nie miałem mozliwosci doczekać konca procesu wygrzewania , więc nie będę się wypowiadał na jej temat. Od kilku lat uzytkuję zaś 3 sieciowe w wersji MOC 5 i to one porównywane były bezposrednio z renomowaną konkurencją typu ENERR, ANSAE , FURUTECH czy SHUNYATA. Prócz Furutecha , kazda marka reprezentowana była przez dwa modele , ze srodka oferty i szczytowe osiagnięcia tych firm. Enerr , Ansae nie wspominając o Furutechu, w bezposrednim starciu nie miały czego szukać. Choc to bardzo dobre kabelki , róznice dzielące je od WILE na ich niekorzyść , mozna było usłyszeć dosłownie po kilku sekundach. Porównanie WILE z Shunyatą Cobra i ANACONDA było już bardziej wyrównane ale i tu WILE okazało się lepsze. Odniosłem nawet wrażenie , że tańsza o połowę COBRA jest bardziej zrównoważona od ANACONDY która wówczas kosztowała około 11 tys zł! Zresztą podobnie było w przypadku ANSAE gdzie Maik był zdecydowanie bardziej liniowy od szczytowego MULUCA supreme. Pamietam , że doszedłem wówczas do wniosku że o wiele lpeszym wyjsciem byłby zakup dwóch MAIK-ów niż Muluc-ów. Co z tego że pewne aspekty Muluc miał postawione na bardzo wysokim poziomie jak całosciowo dzwiek był karykaturalny własnie przez zaburzenie , bardzo mocne , liniowowsci. To chyba nie tędy droga na najwyższe szczyty .

Zresztą jakiś czas pożniej słyszałem opinie osoby , która zna się na rzeczy i posiada kilka systemów naprawdę bardzo wysokiej klasy ( MOMENTUM D,AGOSTINO, Levinson 512, KEF BLADE itp) że w jego ocenie Shunyata Anaconda wypadła podobnie. Coś więc było na rzeczy w tej kwestii. Wile poradziło sobie i w tym przypadku koncertowo . Podejrzewam , ze najnowsze wersje sieciowych są jeszce lepsze. Z tego co słyszałem są teraz nowe wtyki ( ekranowane) i względem mojej wersji MOC 5 , są też jakieś zmiany konstrukcyjne. Absorber drgań mechanicznych? Nie znam szczegółow.

Nie dziwię się,że kable Wile zastąpiły w kolumnach kimbera 4tc (to mocno przeciętny kabel).To,że coś jest drogie-nie oznacza,że jest liniowe.Kompakt Thety,kolumny B&W,kolumny Harbetha,nawet szczytowy ML( wg testu,bo nie słyszałem) -to nie są mniej lub bardziej liniowe sprzęty i takowych jest wiele.Np.kable Transparenta -znam niższe,ale podobno wyższe modele podobnie-grają dźwiękiem takim "zrobionym",który oczywiście ma swoich fanów,ale liniowo to tam też do końca nie jest.Znane marki kablarskie tak ustawiają swoje produkty w koszykach,żeby te,które dają więcej,były droższe,często bardzo droższe.Do 3000 zł nie słyszałem kabla znanej firmy,który by czegoś nie wycinał.Z relacji osób tutaj można wywnioskować można wysnuć,że nawet to 10.000 zł jest ciężko znaleźć taki kabel.Przy Wile nie odczuwa się żadnych ograniczeń,a poprawa gładkości i czarnego tła w ostatnich modelach w porównaniu do poprzednich-wymaga bardzo wysokiej oceny tych przewodów-szczególnie w relacji do ceny.Pan Witkowski mi kiedyś powiedział,że kable liniowe znalazł dopiero na półce ok 30000 zł.i dlatego sam się wziął za robienie przewodów,bo ich potrzebował do produkcji urządzeń.,Pozdrawiam

Tak , Kimbery 4tc to mało liniowe kabelki i dziś z perspektywy czasu i obcowania z kablami WILE smiało mogę potwierdzic to co napisałeś Marcinie. Mało jest tak liniowych przewodów jak własnie WILE. W mojej ocenie to nawet wyjatkowe pod tym względem przewody bo nic lepszego w tym aspekcie nie słyszałem. To jednak z całą pewnoscią nie przypadek bo akurat ta cecha obecna jest w każdym z przewodów WILE a więc mamy do czynienia ze swiadomym wyborem producenta.

Rafał Ty masz sieciówki moc 4 czy moc 5? Mógłbyś wrzucić jakąś fotkę? Pierwsze kable Soundartu nie były do końca liniowe.Miały pewne problemy w górnym paśmie.Dopiero jak Pan Sylwester zaczął dodawać srebro czy złoto-wyrównało się wszystko:)

Edytowane przez WIOSNA

Mam juz Moc 5 choc jakis czas potem Pan Sylwester cos tam jeszcze poprawil w nich ale juz nie pamietam co sie wzgledem moich kabli zmienilo. Jedna z ostanich nowosci byly ekranowane wtyki. Tak to zaczelo dobrze grac ,ze po kilku miesiacach nie chcialem juz ich wypinac i odsylac do upgreadu :)

To byly jedne z pierwszych sieciowek w tej specyfikacji. Tak jak napisalem , niedlugo po tym jak je dostalem cos tam jeszcze w nich zmieniono.

Zreszta sam nie jestem juz pewien nazwy i symbolu. Mam przedostatnia wersje a porownanie z najnowszym zakonczylem przedwczesnie bo musialem odeslac jeszcze niewygrzany kabelek do Pana Sylwestra, stad brak oceny z mojej strony i ewentualnej wymiany moich na najnowsze. Porownanie z konkurencja o ktorej wspominam wyzej dotyczy wlasnie tych kabli ktore posiadam do dzisiaj a wiec przedostatniej wersji .

Przepraszam za pisownie ale mam awarie klawiatury.

Poprzednia wersja WILE w porównaniu z ALBEDO nie wypadła gorzej , choc na bank inaczej. Mimo róznic smiało moge napisać , że oba kabelki grają na zblizonym poziomie, a raczej grały bo oba już nie są produkowane. Nowy model WILE to juz zdecydowanie inna bajka , inny poziom i praktycznie porównanie z nim wspomnianych dwóch przewodów mija się z celem.

Od kiedy są sprzedawane głośnikowe w obecnej wersji? Po czym można rozpoznać poszczególne wersje, czy są w jakiś sposób oznaczone?

Panowie, wczoraj odebrałem xlr-y od Pana Sylwestra, także mam już cały komplecik od Wile, powiem tak, nie wiem co w tych xlr-ach siedzi ale grają od samego początku pomimo tego, że nie są wygrzane, aż się boję co będzie po pełnym wygrzaniu...

Jak je wygrzeje to naskrobię coś więcej.

Pozdro

Od kiedy są sprzedawane głośnikowe w obecnej wersji? Po czym można rozpoznać poszczególne wersje, czy są w jakiś sposób oznaczone?

Trzeba pytac pana Sylwestra bo dokladnie nie pamietam juz od kiedy. starsze wersje maja inne oploty, przypominajace warkocz. nowe sa juz w gladkich siateczkach w czarnym kolorze. do tego dochodza roznice konstrukcyjne , np w interkonektach gdzie zastosowano absorber drgan,

Panowie, wczoraj odebrałem xlr-y od Pana Sylwestra, także mam już cały komplecik od Wile, powiem tak, nie wiem co w tych xlr-ach siedzi ale grają od samego początku pomimo tego, że nie są wygrzane, aż się boję co będzie po pełnym wygrzaniu...

Jak je wygrzeje to naskrobię coś więcej.

Pozdro

No nie wiem jak graja Rca ale Xlr to jazda na bardzo wysokim poziomie. To najlepszy interkonekt jaki u siebie goscilem a mialem cala game roznych wynalazkow z przedzialu od 4 do 12tys zl i nic nie zagralo tak jak xlr Wile. Jak sie wygrzeja zacznie sie bajka .

Z tymi wersjami kabli to jest mniej więcej tak.Jakieś 4 lata temu skończyła się produkcja kabli sieciowych i głośnikowych w oplocie przypominającym warkocz.Ostatnie kable sieciowe z "warkoczem" miały już nazwę Moc 4.Później sieciówki dostały oplot siateczkowy (tak, jak pisze Dyzman).Wersji z oplotem siateczkowym były przynajmniej 3-w tym ostatnia finalna.Różniły się one przede wszystkim ekranem,ostatnio doszły także absorbery drgań plus teflon i finalny ekran.Od czasów ostatnich kabli z warkoczem nie zmieniał się przewodnik.Ostatnia wersja kabli sieciowych jest najgrubsza.To już prawdziwy pyton -gruby jak cholera.Moje kable głośnikowe,które kupowałem jako nowe 4,5 lat temu (też były w warkoczu)- przeszły 2 upgrady do wersji obecnej,więc też były przynajmniej 2 wersje w ciągu ostatnich lat.Z sieciówkami może być problem w nazewnictwie,bo pomiędzy wersją 4,a obecną 5 były jeszcze tak,jak pisałem ze 2,3 modele pośrednie.Czasami producent nazywał je 4+,późniejsze,tak jak obecną już chyba 5.Do sklepów mają trafić modele 5,1,które coś tam mają mieć jeszcze poprawione.Największy progres jakości pojawił się,jakiś rok temu,kiedy wyszła obecna wersja,choć kable sprzed 4,5 lat to też bardzo dobry produkt,choć im później, to oczywiście-tym lepiej.Muszę się pochwalić,że mam już pełen zestaw kabli 5,0-łącznie z unikatowym XLR ze złotym przewodnikiem-doprowadzonym do aktualnej wersji.

Edytowane przez WIOSNA
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.