Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - pomysły na rozwój

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem kilka usprawnień może wpłynąć na dalszy rozwój tego forum. Osobiście jestem wrogiem separowania się userów przez spontanicznie rodzące się grupy decyzyjne.

Proszę wyłącznie o konkretne rozwiązania, inaczej twarda separacja :)

Moja propozycja opiera się na zasadach często nazywanych grywalizacja. Powszechnie stosowaną w programach lojalnościowych, wewnątrz firm, tam gdzie jest potrzebna rywalizacja itd.

Zamiast eliminować kogokolwiek, bo ma tylko jamnika i do tego nie słyszy kabli itd. To forum powinno stanowić jedną całość, jak rodzina :)

Wprowadziłbym jednak różne kryteria oceny każdego usera. Np. W kategoriach

- wiedza techniczna

- muzyczna

- posiadany sprzęt

- recenzje

- pomocny dla innych

- wiarygodność / niewiarygodność

Głownie pozytywne, ale coś negatywnego, delikatnego jako kryterium można by dodać.

Takie coś można w jeden dzień ogarnąć z programista. Zamiast tych lików, to stawianie ocen za aktywność w danej dziedzinie.

Jak ktoś ma ochotę to może przesłać fotę do admina z opisem co ma i miał.

Do tego ocena sumaryczna i pozycja w ranking.

"Elita" szczególnie doceniona podczas forumowego spotkania...

Dodatków może jakieś dodatkowe uprawnienia, ale bez eliminacji...

Jednym słowem system, w którym można by czytelnie pokazać "wartość" danego usera, a innych zachęcać do wspinania się do góry po wypracowanej "drabince" - dużo fajnej zabawy, roziągniętej w czasu i,każdy by to chciał.

Proponowane rozwiazanie w naturalny sposób wykorzysta drzemiące w ludziach mechanizmy: zbieractwo, rywalizacja, gwiazdorstwo, eliminacja i chęć rozwoju. Aktualny system dla wielu userów nie daje już im poczucia możliwości zaspokojenia własnych ambicji i szukają szczęścia gdzie indziej. Czasem by mu mogły wystarczyć 3 złote gwiazdki i korona aby wszyscy widzieli z kim ma się do czynienia :)

Znam realistyczne wdrożenia takich rozwiązań, a imho również by się mogły dobrze sprawdzić

Zapraszam do wpisywania ciekawych pomysłów bez bicia piany i postaramy się admina do tego przekonać .

https://www.audiostereo.pl/topic/128629-forum-pomys%C5%82y-na-rozw%C3%B3j/

I proponuje jeszcze bieg sztafetowy. W drużynie rzecz jasna, by było raźniej.

A tak na serio, powyższy mój tekst jest tak samo niepoważny, jak to co proponujesz.

Rankingi, pozycje, punktacje. Może za dużo zaangażowania w wydarzenia z Rio?

Czasem warto wyjść na spacer, odpocząć, z psem pospacerować.

Życie, tym bardziej Forumowe to nie miejsce do rywalizacji o "złoty liść" czy lepsze miejsce w "rankingu".

Proponuję Szanownemu Koledze jakieś gry sieciowe, tam buduje się rankingi, pozycje, a z racji tworzenia tego w sieci - buduje się też przyjaźnie i znajduje "wrogów" chętnych zająć "lepsze" miejsce od tego, jakie zajmuje "lepszy" kolega.

Sumując swoją jakże przydługą wypowiedź napiszę tylko tyle, to jest (podobno) Forum o audio, nie wyścig szczurów z rywalizacjami o lepsze miejsce.

Twoje propozycje to nóż do tego miejsca, nie żadne propozycje do jego "uzdrowienia".

Takich Kaszpirowskich tutaj nie potrzeba. No ale…jak kto woli.

Dobranoc.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

I proponuje jeszcze bieg sztafetowy. W drużynie rzecz jasna, by było raźniej.

A tak na serio, powyższy mój tekst jest tak samo niepoważny, jak to co proponujesz.

Rankingi, pozycje, punktacje. Może za dużo zaangażowania w wydarzenia z Rio?

Czasem warto wyjść na spacer, odpocząć, z psem pospacerować.

Życie, tym bardziej Forumowe to nie miejsce do rywalizacji o "złoty liść" czy lepsze miejsce w "rankingu".

Proponuję Szanownemu Koledze jakieś gry sieciowe, tam buduje się rankingi, pozycje, a z racji tworzenia tego w sieci - buduje się też przyjaźnie i znajduje "wrogów" chętnych zająć "lepsze" miejsce od tego, jakie zajmuje "lepszy" kolega.

Sumując swoją jakże przydługą wypowiedź napiszę tylko tyle, to jest (podobno) Forum o audio, nie wyścig szczurów z rywalizacjami o lepsze miejsce.

Twoje propozycje to nóż do tego miejsca, nie żadne propozycje do jego "uzdrowienia".

Takich Kaszpirowskich tutaj nie potrzeba. No ale…jak kto woli.

Dobranoc.

Mam do Ciebie prośbę, aby był to Twój ostatni post w tym temacie, bo jedyna sensowna w nim myśl, to to że napisałeś go standardowo za długi. Nie wiem po co zabierasz głos, skoro nie masz najmniejszego pojęcia o czym mowa. Jak masz jakiś pomysł, to pisz, a jak chcesz bić pianę, to gdzie indziej.

Czy się to komuś podoba czy nie, to ze względu na wysoką konkurencję istnieje problem lojalności i zaangażowania użytkowników, właśnie dlatego stosuje się w różnej formie zachęty mające na celu aktywizację zachowań charakterystyczną dla różnych typów osobowości.

To forum od kilku lat również próbuje to robić z różnym skutkiem.

Na początku to były anonimowe szklaneczki, dla których powstał nawet klub w którym to chłopaki (nie tylko z zakładki start) sobie "polewali". Ludzie zakładali fikcyjne konta aby stawiać szklaneczki pod swoimi postami. Ludzie oficjalnie prosili aby robić prezent komuś i przyznawać mu szklaneczki... nie funkcjonuje? Nie znam dokładnie po ilu tam co się pokazuje, ale w wyniku tego jest jakaś ocena profilu, dobry, słaby itd. Problemem jest to, że najwięcej często tych punktów dostaje się za hejting.

Jest to jakiś mechanizm zabawy, rywalizacji, zaangażowania itd. Na jednych może działać, na innych inaczej, a na innych wcale.

Potrzebny jest lepszy mechanizm do budowania wiarygodności swojego profilu, który z jednej strony pokaże pozycję użytkownika na forum i przez to go w jakiś sposób odróżni i doceni, a można to osiągnąć metodami jakie opisałem wcześniej.

Próba założenia saloniku, a finalnie nowe forum, to jest częściowy wynik braku pomysłu i wizji na dalszy rozwój tego forum.

Co zrobiło konkurencyjne forum ? Konieczność weryfikacji konta przez zdjęcie. A co to jest? To nic innego jako część właśnie mechanizmu budowania wiarygodności własnego profilu i czy jest to wypowiedziane czy nie element rywalizacji ... komu należy się największe uznanie za najlepszy system. Dla jednych jest to zabawa w audio, a dla innych walka o pozycję. Mało było sytuacji, w której były personalne kłótnie, że JA już założyłem ten wątek, albo wręcz skargi do moderacji... DAC, końcówki itd. to jest nic innego jak eliminacja i rywalizacja, której ponoć tu nie ma...

Sporo czasu upłynęło od założenia forum i warto pewne funkcjonalności usprawnić, bo nadal forum ma ogromny potencjał do rozwoju wbrew tym głosom o zdychaniu itd. Jednak to co było dobre 15 lat temu już nie jest. A odejście kolejnej grupy użytkowników i tworzenie nowego forum powinno być sygnałem do zmian. To, że komuś "rośnie ego" to zgoda. Pytanie czemu tego nie zagospodarować zamiast tracić userów.

Jest kilka spraw,które postuluję od dawna:

-przegląd i wygaszenie starych z rzadka używanych kont

-utrudnienie w zakładaniu nowych

-taka forma rejestracji użytkowników aby nie mogli czuć się anonimowi i bezkarni

-MODERACJA z prawdziwego zdarzenia

Ranking,gwiazdki czy też inna forma oceny użytkowników-dlaczego nie,to jest stosowane na wielu forach.Jeżeli zasady będą przejrzyste i nie będzie z automatu przyznawana np.ranga.

lojalności i zaangażowania użytkowników

Ciężko oczekiwać lojalności i zaangazowania tam, gdzie moderacja robi co chce i jak chce (praktycznie podejmujac decyzje na zasadzie "a ciebie nie lubimy więc będzie - bęc", ciężko oczekiwać zaangażowania tam, gdzie hobby jakim jest audio jest powodem do wysmiewania i szydzenia. Do zaglądania komuś do portfela, hejtowania poglądów.

I żadne rankingi oraz uwiarygodnienie poprzez foto nie pomoże. "Konkurencja" jak to piszesz Szanowny Kolego od pierwszego dnia wprowadziła jasne zasady dla każdej ze stron. Jasne i czytelne, bez podtekstów i prób kombinowania, bez dzielenia na "swój" i "nie swój", na "kumpli" i "nie kumpli".

Konkurencja jak to zostało okreslone przyjęła od pierwszego dnia funkcjonowania, że skoro chcesz uczestniczyć w "naszej grupie" i chcesz być "częścia nas" to my akceptujemy ciebie, ty akceptujesz nas". W 100% bez wyjątków.

I to jest coś, czego po prostu tutaj nikt nie potrafi zaakceptować, że w zyciu nie ma tylko białe i czarne, sa jeszcze kolory pośrednie.

Na AS po pierwsze problemem jest moderacja. Jednemu za to samo wystawia się ostrzezenie i punkty, drugi nie dostaje NIC…bo to "znajomek".

O innych "kwiatkach" nie warto nawet wspominac, bo każdy z nas ma zapewne w pamięci ich sporo.

Tak więc zgadzam się, ze fajnie byłoby budować na każdym Forum ranking pokazujacy zaangażowanie danego forumowicza w zycie takiego miejsca w sieci. Ale wybacz…jesli popularność największą na tym Forum mają tematy - smieci, gdzie najlepsze co mozna zobaczyć to szydzenie z innych…to jak mozna oczekiwać lojalności i zaangażowania?

Pozdrawiam

Moim skromnym zdaniem kilka usprawnień może wpłynąć na dalszy rozwój tego forum. Osobiście jestem wrogiem separowania się userów przez spontanicznie rodzące się grupy decyzyjne.

Moja propozycja opiera się na zasadach często nazywanych grywalizacja. Powszechnie stosowaną w programach lojalnościowych, wewnątrz firm, tam gdzie jest potrzebna rywalizacja itd.

Zamiast eliminować kogokolwiek, bo ma tylko jamnika i do tego nie słyszy kabli itd. To forum powinno stanowić jedną całość, jak rodzina :)

Wprowadziłbym jednak różne kryteria oceny każdego usera. Np. W kategoriach

- wiedza techniczna

- muzyczna

- posiadany sprzęt

- recenzje

- pomocny dla innych

- wiarygodność / niewiarygodność

Głownie pozytywne, ale coś negatywnego, delikatnego jako kryterium można by dodać.

Takie coś można w jeden dzień ogarnąć z programista. Zamiast tych lików, to stawianie ocen za aktywność w danej dziedzinie.

Jak ktoś ma ochotę to może przesłać fotę do admina z opisem co ma i miał.

Do tego ocena sumaryczna i pozycja w ranking.

"Elita" szczególnie doceniona podczas forumowego spotkania...

Dodatków może jakieś dodatkowe uprawnienia, ale bez eliminacji...

Jednym słowem system, w którym można by czytelnie pokazać "wartość" danego usera, a innych zachęcać do wspinania się do góry po wypracowanej "drabince" - dużo fajnej zabawy, roziągniętej w czasu i,każdy by to chciał.

Proponowane rozwiazanie w naturalny sposób wykorzysta drzemiące w ludziach mechanizmy: zbieractwo, rywalizacja, gwiazdorstwo, eliminacja i chęć rozwoju. Aktualny system dla wielu userów nie daje już im poczucia możliwości zaspokojenia własnych ambicji i szukają szczęścia gdzie indziej. Czasem by mu mogły wystarczyć 3 złote gwiazdki i korona aby wszyscy widzieli z kim ma się do czynienia :)

Znam realistyczne wdrożenia takich rozwiązań, a imho również by się mogły dobrze sprawdzić

Zapraszam do wpisywania ciekawych pomysłów bez bicia piany i postaramy się admina do tego przekonać .

Tu są poważni ludzie , dla których muzyka i sprzęt to pasja.

Twoja propozycja to raczej forum dla nastolatków lub młodszego pokolenia, którzy będą się "podniecać na samą myśl że mają w opisie Elita".

Wprowadzając takie zmiany połowa forumowiczów definitywnie odejdzie....

Sorry pomysł raczej nie trafiony...

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

To forum jest dobrze rozwinięte i naprawdę nie potrzeba tu samarytanina. Fakt, czasem się zarejestruje jakiś oszołom, który kupił drogie zabawki audio dla szpanu i myśli że jest lepszy od innych, ale na szczęście tacy nie zabawiają tu długo.

czasem się zarejestruje jakiś oszołom, który kupił drogie zabawki audio dla szpanu i myśli że jest lepszy od innych, ale na szczęście tacy nie zabawiają tu długo.

czasem zarejestruje się też jakiś oszołom, co nawet nie ma tanich "zabawek", ale jest tutaj bo mu sprawia frajdę dowalanie innym. Na nieszczęście tacy bywają tutaj czasem bardzo długo.

A wracając do pomysłu z tematu - kompletnie nietrafione pomysły, co zresztą widać po reakcji (posty).

I nie ma co się unosić i kręcić nosem. Takie jak z tego tematu opisy jeszcze szybciej doprowadzą to Forum do odejścia kolejnej grupy ludzi.

p.s.

Pisząc jakiś temat i oczekując odpowiedzi w temacie nie możemy oczekiwac tylko poklepywania po ramieniu "o jaki fajny temat/pomysł".

Bo jak pokazuje ten temat - niektóre pomysły są kompletnie oderwane od realności.

Natomiast wpis typu "najlepiej juz sie nie odzywaj" właśnie pokazuje gdzie tkwi problem w tym miejscu.

W sposobie wyrażania sie wobec innych Forumowiczów i zamiast bawić się w Kaszpirowskiego całego Forum, warto popracowac nad kulturą wypowiedzi wobec innych ludzi z Forum.

To akurat prowadzi do realnej poprawy tego co widzimy na Forum, prowadzi do poprawy wzajemnych relacji i powoduje zwiekszenie zaangazowania innych.

Dlatego może warto zacząć od uzdrawiania swojego podejścia do innych, a nie proponować bzdurne pomysły.

No ale ja sie nie znam, to tylko moja subiektywna opinia. I nie każdy musi się z nią zgadzać, a nawet więcej - jak ja ktoś skrytykuje - nie przeczyta na drugi dzień "najlepiej już nie zabieraj więcej głosu". Bo to własnie zabija Forum.

Słusznie!

Ale przedtem takich z rozdwojeniem/roztrojeniem/rozczworzeniem? jaźni.

Jak na przykład taki Arton, który przyjął kolejne zwisko.

Mam napisać, jakie?

Idź sprawdzić czy ziemia wewnątrz Ziemi wciąż istnieje w twych imaginacjach...

Są ludzie, którzy jak zdobywają jakąś kobietę i mówią jej miłe rzeczy, to myślą, że wynika to z zamiłowania do poezji, a libido nie ma z tym nic wspólnego, bo to dotyczy jakiejś patologicznej mniejszości. Rozwiązanie o których piszę, to nie dodatek, a fundament. Nikt mi jednak tu nie płaci za projektowanie pożądanych zachowań na tym forum... :) Każdy niech zostanie przy swoim. Trzeba jechać na jakiś spoźniony urlop... :) Pozdrowienia dla kolegów :)

Krótko jesteś tutaj - chyba niewiele jest dal Ciebie jasne...

Tu problemów masa - głównie:

użytkownicy, dla których temat jest obcy.....

zarządzanie - zbyt zdystansowane

moderacja - to trudny temat i jak widać nie ma dobrych rozwiązań

wojenki - to niestety chyba nasza narodowa przywara

i niestety, ale cechy których nie powinno się przypisywać wrażliwy jednostkom - bo takie osoby tu generalnie powinny pisać.

Nie wybrano dobrych rozwiązań, więc pomysły - nawet najlepsze - na reanimację (zbyt późno) niewiele zmienią..

niestety

Trzeba wywalić hamulcowego. Czy mam napisać kogo.?

Dawaj!

Krótko jesteś tutaj - chyba niewiele jest dal Ciebie jasne...

Tu problemów masa - głównie:

użytkownicy, dla których temat jest obcy.....

zarządzanie - zbyt zdystansowane

moderacja - to trudny temat i  jak widać nie ma dobrych rozwiązań

wojenki - to niestety chyba nasza narodowa przywara

i niestety, ale cechy których nie powinno się przypisywać  wrażliwy jednostkom - bo takie osoby tu generalnie powinny pisać.

Jestem krócej niż Ty, ale nie,sugeruj się mają aktualną datą rejestracji konta.

Wbrew tym głosom i ilości zgłaszanych uwag, to zarządzanie forum jest taką samą profesją jak każda inna. Pozornie wydaje się, że to jakiś mętlik niepowiązanych zachowań, ale tak nie jest. W całym tym chaosie są ciagle powtarzające się podobne intencje. Forum musi się zmieniać jak wszystkie serwisy w sieci. Nie chodzi o to, co widać "gołym okiem" ale do czego faktycznie użytkownika dążą nawet jeśli zaklinają się, że właśnie tego nie chcą :) Jestem już prawie na urlopie wiec z mojej strony EOT :)

Arton, a może byś kosmitów spytał - jak oni sobie radzą z forami? :)

Co do tematu - jak dobrze pójdzie, będzie to mój kolejny przewrót na forum, chyba czwarty już, który.... nie zmieni kompletnie niczego... A nie zmieni niczego, bo się tylko wymaga od innych, a od siebie nic...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Rożne bzdurne pomysły tu czytałem, ale autorowi wątku należy się szacunek iż się do tej swojej bzdury chociaż przyłożył...

Ale nie tylko w internecie są "nawiedzeni" ostatnio byłem w Łodzi i zauważyłem iż wszystkie słupy ogłoszeniowe zamieniono jakieś czajniki, syfony, itd. Pozbawiając je możliwości obklejania reklamami...

A co z ogłoszeniami ? A pójdą na ściany kamienic - świeżo odremontowane - bodajże też jakiś program 100 kamienic......

No ale sztuka ma swoje prawa, niedługo ponoć mają wysiedlić do lasu ludzi z paru bloków, żeby moli zrobić projekt światło-dźwięk...

Także to już chyba jakiś wirus szaleje.......

W każdym razie ja jestem gotów oddać głos na pomysł autora wątku jako na bzdurę forum anno domini 2016

U mnie kandydat do wygranej... Murowany póki co....

czasem zarejestruje się też jakiś oszołom, co nawet nie ma tanich "zabawek", ale jest tutaj bo mu sprawia frajdę dowalanie innym. Na nieszczęście tacy bywają tutaj czasem bardzo długo.

Jakoś nie widziałem tu takich bez zabawek, ale na pewno nie brakuje klakierów.

A co z ogłoszeniami ? A pójdą na ściany kamienic - świeżo odremontowane - bodajże też jakiś program 100 kamienic......

No ale sztuka ma swoje prawa, niedługo ponoć mają wysiedlić do lasu ludzi z paru bloków, żeby moli zrobić projekt światło-dźwięk...

No bo najłatwiej zaorać, zrobić nowe, następnie wprowadzić zakaz, a na końcu - wymienić, co by nikt niczego nie kleił - szkoda tylko, że alternatywy żadnej się nie proponuje...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Szczerze mówiąc pomysł lojalnościowo-rywalizacyjno-oceniający przypomina raczej jakąś mdłą korporację, niż forum, które, przynajmniej w teorii, powinno być miejscem swobodnej wymiany myśli, bo tylko taka forma pozwala na jakiś rozwój i korzyści dla użytkowników.

Wymuszanie zaangażowania jakimiś sposobami rodem z firm telekomunikacyjnych, metodą zrodzoną w głowach specjalistów od marketingu i PR coś mi przypomina i nie są to niestety skojarzenia budzące entuzjazm.

Problemem tego forum jest przede wszystkim "wypalenie się" użytkowników, bo ileż można pisać o tym samym. Ci którzy chcieli się czegoś dowiedzieć, już się dowiedzieli. By forum żyło, potrzebny jest dopływ świeżej krwi. Drugi problem to przerosty ambicjonalne, które generują konflikty z byle powodu. Choć ten problem, przynajmniej częściowo, sam się rozwiązał ;)

Napisano dziś, 08:57

Szczerze mówiąc pomysł lojalnościowo-rywalizacyjno-oceniający przypomina raczej jakąś mdłą korporację, niż forum, które, przynajmniej w teorii, powinno być miejscem swobodnej wymiany myśli, bo tylko taka forma pozwala na jakiś rozwój i korzyści dla użytkowników.

Wymuszanie zaangażowania jakimiś sposobami rodem z firm telekomunikacyjnych, metodą zrodzoną w głowach specjalistów od marketingu i PR coś mi przypomina i nie są to niestety skojarzenia budzące entuzjazm.

Problemem tego forum jest przede wszystkim "wypalenie się" użytkowników,

....problemem tego forum jesteś ty i twoi przyboczni.....oraz fakt,że moderator toleruje takie zachowania.

Ciekawe czy podpisując się imieniem i nazwiskiem,biegałbyś byś po po forum obrażając S i E.

W najbliższej przyszłości problem sam się rozwiąże ponieważ ukiśniecie we własnym sosie.

W każdym razie ja jestem gotów oddać głos na pomysł autora wątku jako na bzdurę forum anno domini 2016

U mnie kandydat do wygranej... Murowany póki co....

Podoba mi się :)

....problemem tego forum jesteś ty i twoi przyboczni.....oraz fakt,że moderator toleruje takie zachowania.

Ciekawe czy podpisując się imieniem i nazwiskiem,biegałbyś byś po po forum obrażając S i E.

W najbliższej przyszłości problem sam się rozwiąże ponieważ ukiśniecie we własnym sosie.

Odwdzięczam się pięknym za nadobne. Tobie podoba się kneblowanie, bo dzięki niemu możesz sobie bez przeszkód propagować te swoje wyssane z palca bzdury. Szkoda tylko tych ludzi, którzy dają się na takie banialuki rodem ze średniowiecza nabierać.

Odwdzięczam się pięknym za nadobne. Tobie podoba się kneblowanie, bo dzięki niemu możesz sobie bez przeszkód propagować te swoje wyssane z palca bzdury. Szkoda tylko tych ludzi, którzy dają się na takie banialuki rodem ze średniowiecza nabierać.

płyta się zacięła?

Problemem tego forum jest przede wszystkim "wypalenie się" użytkowników, bo ileż można pisać o tym samym.

No właśnie - mógłbyś na pytanie nam i Sobie odpowiedzieć.....

W sposobie wyrażania sie wobec innych Forumowiczów i zamiast bawić się w Kaszpirowskiego całego Forum, warto popracowac nad kulturą wypowiedzi wobec innych ludzi z Forum.

To akurat prowadzi do realnej poprawy tego co widzimy na Forum, prowadzi do poprawy wzajemnych relacji i powoduje zwiekszenie zaangazowania innych.

Dlatego może warto zacząć od uzdrawiania swojego podejścia do innych, a nie proponować bzdurne pomysły.

Daje również dodatkowy bardzo istotny bonus. Brak punktów karnych i czasowych banów, a to całkowicie kończy problemy poniektórych ze znienawidzoną przez nich moderacją.

W.

Nie bój już takiego "własnego sosu" jak w tym całym saloniku nikt nie powtórzy.

Daje również dodatkowy bardzo istotny bonus. Brak punktów karnych i czasowych banów, a to całkowicie kończy problemy poniektórych ze znienawidzoną przez nich moderacją.

W.

.......do moderacji mam stosunek ambiwalentny.

Ale:

-nie może być tak,że te same osoby paraliżują każdy wątek

-te same osoby opluwają zza węgła innych

-przy okazji pyskówki ujawniają się klony n-tego pokolenia

poręczyłeś za folklor,to go pilnuj.

Nie bój już takiego "własnego sosu" jak w tym całym saloniku nikt nie powtórzy.

Twój problem,a zarazem paru innych osób jest taki,że nigdy nie sprawdzisz jak tam jest.i to was boli.

Był czas,że i z Tobą można było normalnie rozmawiać.

mogę nie zgadzać się z np.Grzegorz7

...jak była taka potrzeba staraliście się pomóc...nie mnie.

To co teraz się dzieje to totalna negacja-i w tym jest problem.

-nie może być tak,że te same osoby paraliżują każdy wątek

-te same osoby opluwają zza węgła innych

Pisząc to siebie również miałeś na myśli?

Ja i reszta moderatorów pilnujemy tego wszystkiego, nawet bardziej niż to kiedykolwiek było na tym forum.

Efekt jest wyraźny.

Ci którym takie działanie było nie po ich myśli, założyli kontr forum. Jednak nadal tutaj prowadzą swą działalność dywersyjną w obronie swych interesów.

Nie powtarzajcie bzdur jak mantry o upadku tego forum, ono nie upadnie. Wręcz przeciwnie. Teraz młodsza zmiana będzie mogła wypowiadać się na forum bez traumy i strachu przed ośmieszaniem i zbluzganiem przez "elyte".

Upadnie zaś Wasz nowy klub wzajemnej adoracji, bo jaką siłę opiniotwórczą posiada? Jaką moc marketingową dla waszych interesików? Znikną one jak i ten wasz rezerwat.

Taka jest prawda o rynku a zaklinanie rzeczywistości, oraz zawiść i rozbuchane ego waszej enklawy, gwarantują wasz rychły upadek.

Tutaj dalej na działalność dywersyjna nie pozwolę!

Wybacz słowa prawdy, ale ktoś musi wam ja otwarcie powiedzieć.

I żadnej dalszej dyskusji z Tobą prowadzić nie mam zamiaru.

EOT.

W.

Twój problem,a zarazem paru innych osób jest taki,że nigdy nie sprawdzisz jak tam jest.i to was boli.

Chyba było... Wiesz, po tych wyciekach twórczości Panów z elity to się przelewało tu na forum, więc każdy dostał próbkę tego sosiku, a nie każdy chciał próbować.

Był czas,że i z Tobą można było normalnie rozmawiać.

mogę nie zgadzać się z np.Grzegorz7

...jak była taka potrzeba staraliście się pomóc...nie mnie.

To co teraz się dzieje to totalna negacja-i w tym jest problem.

Negacja na audio-vodoo jest i była zawsze ze strony sceptyków, nic nowego.

Pisząc to siebie również miałeś na myśli?

...konkretnie:kogo i jaki wątek.

......i dlaczego przypisujesz mi coś czego nie napisałem..na jakiej podstawie zaliczasz mnie do owych:Wy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.