Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko jest na lepszym poziomie. Średnica swobodnie odrywa się od glosnika, w końcu perkusja wyszła z pod koca. Bębny, talerze wszystko jest swobodne i wiele lepiej odseparowane od siebie. Góra podobnie. Bas jest miększy i niżej chodzi.

Chodzi ci o B3 z Allw. Niestety sporo odstaja od S.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Witam

Testuję właśnie wypożyczone BMN F1, jak na razie spora poprawa brzmienia w stosunku wcześniejszych kolumn (Castle Knight II) zupełnie inne brzmienie. Póki co troszkę brakuje niskiego basu za to średnica i wysokie dużo lepsze.

Mogłeś dołożyć do wersji podłogowej. Było by sporo lepiej z basem. Wydasz kasę na standy i na to samo wyjdzie :)

Ale po wygrzaniu bas powinien się poprawić.

?👈

Wszystko jest na lepszym poziomie. Średnica swobodnie odrywa się od glosnika, w końcu perkusja wyszła z pod koca. Bębny, talerze wszystko jest swobodne i wiele lepiej odseparowane od siebie. Góra podobnie. Bas jest miększy i niżej chodzi.

Chodzi ci o B3 z Allw. Niestety sporo odstaja od S.

źle się wyraziłem chodziło mi że proponowano mi te R300. Jeśli można jakie wysokie są te s1. Chętnie bym poszedł w s3 tylko kubatura 12m. Ale może przy cichym słuchaniu to będzie na +.

Witam

Testuję właśnie wypożyczone BMN F1, jak na razie spora poprawa brzmienia w stosunku wcześniejszych kolumn (Castle Knight II) zupełnie inne brzmienie. Póki co troszkę brakuje niskiego basu za to średnica i wysokie dużo lepsze.

Fajnie ze jesteś to chętnie poznam twoja ocenę bo też myślałem o s1

źle się wyraziłem chodziło mi że proponowano mi te R300. Jeśli można jakie wysokie są te s1. Chętnie bym poszedł w s3 tylko kubatura 12m. Ale może przy cichym słuchaniu to będzie na +.

S3 przy cichym słuchaniu są mega na plus. A jaka to dobra cena za R300. Ja jakoś 2 lata temu dałem chyba 3300zl.

Dane techniczne znajdziesz na stronie BMN.

?👈

Czy któryś z Kolegów słuchających BMN ma porównanie do monitorów Chario Lynx /Delphinus albo Usher V-601?

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

S3 przy cichym słuchaniu są mega na plus. A jaka to dobra cena za R300. Ja jakoś 2 lata temu dałem chyba 3300zl.

Dane techniczne znajdziesz na stronie BMN.

z tego co dobrze zrozumiałem to za te R300 chyba chciał coś koło 4000:-o. Chyba pójdę w to i sprawdzę te s3

Swoje sprzedalem za 3700 chyba, ale ze standami.

Nie wiem co wy się boicie tych kolumn. Nie pasują to się odsyła i po kłopocie, a doświadczenie bezcenne.

odstrasza tak mało informacji itp dla przeciętnego "Janusza" Phoebe są łatwiejsze w dostępności stąd mniejszy popyt i wiedza o nich

Ale po raz kolejny piszę że można zwrócić, wysyłka przez pośrednika raptem 40zł. Czy to tak wiele? A Phoebe IV mają dośc "ciekawą cenę".

no te nowe IV to już trochę odstraszają. Właśnie jak to w praktyce wygląda? Trzeba się bawić w zamawianie kuriera, ubezpieczenie przesyłki itp? I jeszcze jedno: jest możliwość wyboru koloru plutna maskownicy ( jeśli tak pewnie dodatkowo płatne)?

Ja sobie wzielem wszystko w cenie. Dąb bielony plus białe maskownice. Ale u mnie sytuacja była taka że ja nie miałem zamiaru ich zwracać i po prostu wiedziałam co chce. Nie wiem jak to jest w przypadku zamówienia gdzie klient nie wie czy chce dany model.

Normalnie odsyłasz kolumny. Zamówienie kuriera to 5min bez rejestracji gdzie kolwiek. Zresztą wszystko jest do uzgodnienia, zadzwoń do Bogdana i ci wszystko wyjaśni. To miły człowiek i zareczam cię że nie będzie cię do niczego namawial.

?👈

Rozmawiałem z BMN w sprawie modelu S1. Ustalasz kolor okleiny itp producent robi kolumny dla Ciebie i wysyła. Jak Ci zagrają zostawiasz jak nie odsyłasz.

a testowałes je? Wgl jak to jest z wielkością membran? Tzn ile realnie jest a ile podaje producent, bo np w moich Heco katalogowo producent podaje 17 cm a realnie chyba nawet tyle nie ma wliczając ten aluminiowy pierścień mocujący ( jak kolwiek to się fachowo nazywa) w praktyce zmierzylem 14 cm

Witam wszystkich. Ponieważ ktoś w tym wątku wcześniej zarzucał brak zainteresowania kolumnami firmy BMN, chciałbym dorzucić swoją "cegiełkę zadowolenia" w temacie. Jestem również szczęśliwym posiadaczem kolumn BMN S3 od bodajże czerwca 2017. Pokój 18m2 dla tych, którzy obawiają się dudniącego basu tychże podłogówek na takim metrażu zapewniam, że nie ma o tym mowy. Niski, pulsujący bas, detaliczność, swoboda podczas słuchania np. 'Zhao Cong - Moonlight on Spring River' to w tej cenie myślę, że niesamowity wyczyn. Zakupiłem podobnie jak rafal735r w kolorze dąb bielony, jednak z czarnymi maskownicami, mocowanymi na magnesy (czyli niezła możliwość personalizacji zamówienia).

Co to za cholerstwo ten Pioneer? ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Rafał orientujesz się czy do końca roku wyjdą nowe modele na tych "haj" przetwornikach?

Szkoda, że Pan Bogdan nie udziela się w tym temacie, tak jak to jest w Studio 16Hz, a wiadomo, że czyta nasze wpisy ;-)

Edytowane przez DjTechnics

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

czy ktokolwiek mial mozliwosc porownania S3 z Audio Academy Rhea oraz Wigg Art Arvil?

albo jesli chociaz nie bezposrednio A/B to chociaz slyszal wszystkie i moze sie wypowiedziec?

Jakby nie patrzec S3 to polowa ceny tych dwoch polskich zestawow.

Mnie natomiast interesuje porównanie brzmienia monitorów BMN z Chario Delphinus lub Linx.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.