Skocz do zawartości
IGNORED

sklepy w UE

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedziec Ci jaki byl moj wynik targowania z nautilusem...domysl sie, a argumenty jakich uzywal moj rozmowca byly dziecinne. Moze Tobie ida na reke bo raczej bardzo dobrze sie znacie (pisales, ze czesto do nautilusa zagladasz pogadac) i przy kazdej okazji polecasz dystrybuowane przez nich marki.

Prawda, Przez to że są dystrybutorem pewnych marek jak Dynaudio, Chario, Accu powoduje że niechetnie daja rabaty. Lub takie malo atrakcyjne. Kontakt z nimi także jest utrudniony. Ma maile w ogole nie odpisują.

Bo wystarczy popatrzeć na ceny w q21 (które jescze rok temu był stosunkowo tanim sklepem, a teraz zrobił się jednym z droższych) np.:

Marantz SA 8005 - cena w q21 - 4.995 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie ich cena tylko dystrybutora, to dwie rozne rzeczy.

Ja ze swojego doswiadczenia wiem, ze od ceny sklepowej w UK mozna wyrwac 50% rabatu. Mowa tu o nowym sprzecie

sporo. nawet jak sa juz jakies discounty?

Tak naprawde nikt z nas nie wie za ile sklepy w Polsce kupuja produkty, ktore sprzedaja. Mozliwe, ze to dystrybutor a nie sklep tyle nalicza...niestety efekt koncowy dla kupujacego jest taki sam (wysokie ceny).

Ja o czesci wiem.

W jakim sklepie jest taka cena? Czy to pewny sprzedawca? Pytam bo zastanawiam sie nad zakupem tego wzmacniacza.

Pozdr

Jeśli to RTV max to nie polecam. Oni nie maja z polskiej dystrybucji. To już lepiej kupić za granicą. Znajomy u nich kupił kiedyś jakiś podstawowy model CD nie pamiętam już jakiej firmy. Mocno się z nimi bujał.

Ukryta Zawartość

No i dotarł na6005 z pierwszego postu z UK. Koszt z opłatami peypal i dostawą wyniósł 1570pln + przejściówka gratis (bzdet a jednak) Czyli ponad 1000pln mniej niż w Polsce. Nie podłączyłem jeszcze z braku czasu. Po rozpakowaniu wygląda na zupełnie nowy. Papiery są tj. dokumentacja, akcesoria. Jest faktura ale bez numerów seryjnych. Brakuje karty gwarancyjnej. Stąd pytanie do innych kupujących w UK. Czy sklep zapomniał lub czy nie nie trzeba w UK Marantz czy po prostu po 30dniowym okresie na zwrot doślą tę gwarancję. Jak to tam wygląda.

Napisz do marantz to sie dowiesz. Roznie jest, czasem karty sa czasem nie, ale ja zawsze wysylam wiadomosc do producenta, zeby potwierdzic gwarancje.

Szopen, jak jest 50% rabatu na cos to dodatkowych 50% raczej ciezko by bylo utargowac... Mowilem o klockach glownie bez promocji, a sa takie, na ktore znizek praktycznie nie ma. Neat, Harbeth itd...

Wieza STEREO Technics :)

No i dotarł na6005 z pierwszego postu z UK

Witam,

zakupiłeś z tego tańszego źródła - czyli sklepu z linku nr 1?

Ja zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza ze sklepu hifix (link nr2), dlatego prosiłbym o opinie, czy ktoś z forumowiczów kupował z tego źródła?

Jak płaciliście (karta kredytowa?), czy wszystko przebiegło ok?

Z góry dziękuję

Witam,

Ja zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza ze sklepu hifix (link nr2), dlatego prosiłbym o opinie, czy ktoś z forumowiczów kupował z tego źródła?

Z góry dziękuję

To duza i pewna firma w UK. Chociaz osobiscie polecam analogueseduction.net, audiooasis i lintone audio. Sevenoaks tez maja dobre ceny i porzadna obsluge. Zwlaszcza kable mozna od nich kupic w dobrych cenach-na eBay as pod sprzedawca syeovil czy jakos tak. Analogueseduction na eBay pod chord2425 a lintone audio pod lintoneaudio :) Sprzedawca garyatacoustica to tez diler bardzo dobry i ma czasem swietne produkty wystawione na aukcjach od £1... W UK wybor jest olbrzymi.

Witam,

Z góry dziękuję

tak z tego sklepu. Płatność paypal ale można chyba też kartą. Proponowali przesyłkę Royalem jako pewniejszą za 54 funty ale wybrałem standardową za 28 funtów. Na kilka maili z pytaniami o to czy to nie zwrot ltp. odpowiedzieli szybko i bezproblemowo. Zakup w poniedziałek w piątek dostawa. Cena była coś 289f po moim zakupie podniesli do 399f.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak z tego sklepu. Płatność paypal ale można chyba też kartą. Proponowali przesyłkę Royalem jako pewniejszą za 54 funty ale wybrałem standardową za 28 funtów. Na kilka maili z pytaniami o to czy to nie zwrot ltp. odpowiedzieli szybko i bezproblemowo. Zakup w poniedziałek w piątek dostawa. Cena była coś 289f po moim zakupie podniesli do 399f.

Ukryta Zawartość

Dziękuję za informacje.

Ja myślę o zakupie wzmacniacza PM8005 (zamiast obecnego PM7004).

Na moje pytania również odpisali, że nowy, nieotwierany i prosto od producenta.

Cena w stosunku do ceny w PL jest bardzo atrakcyjna (mimo możliwych rabatów).

Wydaje się, że również dokonam u nich zakupu.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Sul 76'

Sul 76 napisz jeszcze do fusic-a czy maja tego marantza i ile chca po rabacie. Wielu moim kolegom ostatnio sprzedawali sprzet w cenach "normalnych" co dziwi w naszych realiach bo salon bardzo duzy wiec zgodnie z panujaca u nas zasada powinien dawac smieszne rabaciki jak reszta a tu niespodzianka, schodza mocno z cen. Sprawdz tez elekrtopunkt Bydgoszcz. Jak rabaty beda smieszne daj sobie spokoj z zakupami u nas i sciagaj sprzet z zagranicy.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

W jakim sklepie jest taka cena? Czy to pewny sprzedawca? Pytam bo zastanawiam sie nad zakupem tego wzmacniacza.

Pozdr

Ostatnio w DIGITAL+ widziałem za tyle, ale teraz widze znów 8395zł.

Obecnie w RTV MAX za 8400zł.

W Art Audio jest za 7900zł, ale cos mają z tą stroną internetową, nie można wejśc dalej w ofertę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Ja zadowlolił bym sie nawet A-S1100 :) Ale niestety nie ma XLR. A po XLR one pokazują wiele wiecej. Ale pewne jest jedno, że wcześniej czy poźniej nabędę A-S2100. Poczekamy... :)

?👈

Ja zadowlolił bym sie nawet A-S1100 :) Ale niestety nie ma XLR. A po XLR one pokazują wiele wiecej. Ale pewne jest jedno, że wcześniej czy poźniej nabędę A-S2100. Poczekamy... :)

Mam wrażenie, że to będzie raczej wcześniej niż później :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Sul 76'

Sul 76 napisz jeszcze do fusic-a czy maja tego marantza i ile chca po rabacie. Wielu moim kolegom ostatnio sprzedawali sprzet w cenach "normalnych" co dziwi w naszych realiach bo salon bardzo duzy wiec zgodnie z panujaca u nas zasada powinien dawac smieszne rabaciki jak reszta a tu niespodzianka, schodza mocno z cen. Sprawdz tez elekrtopunkt Bydgoszcz. Jak rabaty beda smieszne daj sobie spokoj z zakupami u nas i sciagaj sprzet z zagranicy.

Dzięki za radę - napiszę w poniedziałek, ale nie spodziewam się cudów.

Mam wrażenie, że to będzie raczej wcześniej niż później :-)

Chciałbym... Za drogi on, nie mam chęci pchac tyle w pieca :) Swoje granice ceny za klocek w swoich gratach powoli osiągam. Nie godzi się używać pieca za 8tys z kolumnami za polowe tego. W tedy wypadało by kupić kolumny chociaż za 10, żeby równowaga była :)

?👈

Wczoraj doznalem szoku. Poszedlem do tophifi w Bydgoszczy zobaczy co maja i umowic sie na odsluchy. Po 10 sek juz mnie tam nie bylo bo pan sprzedajacy wydarl sie na moje dziecko zeby nie dotykalo kolumn tak, ze nawet ja sie wystraszylem i moja dziewczyna. Oczywiscie dziecko w placz. No sorry...raz, ze ledwo co musnela glosnik reka dwa nie ma napisane zeby nie dotykac trzy lepszy sprzet mam w domu niz tam mieli (przynajmniej wzmacniacz I cd player). Do tego wciskal jakies bajery kobitce chcacej cos kupic. Swietna obsluga...

Sul 76'

Witam,

tak jak pisałem również w innym wątku o CD wzmacniacz PM8005 zakupiłem jednak w UK.

Przyszedł w 4 dni DPD - stan nowy z fabryki - wszystko działa, cena cieszy.

Jedynie styropiany wewnątrz odrobinę popękane - widać, że paczka nie była delikatnie noszona.

Teraz czekam jeszcze na dobrą promocję na NA6005/NA8005 niestety również w UK.

Miało być o sklepach a jest o narzekaniu

Toteż ja krótko:

Gdyby komuś przyszło do głowy robić zakupy w Paryżu, polecam sklep Cobra, 66 Avenue de Permentier. Przyzwoita obsługa, ceny - jak to ceny... Od lat mają we mnie klienta i nie narzekam. Oni też!:-)

Pozdro. Jacek.

Witam,

Z góry dziękuję

Ja kupiłem tydzień temu od nich Marantza SA 8005 za 2.900 pln z przesyłką kurierską wyszło. Wszystko w porządku, sprzęt fabrycznie nowy bez jakichkolwiek oznak że było pudło otwierane.

Jedyne zastrzeżenie do sklepu jest takie że nie wpisali mojego nr tel. kurierowi i nie dostawałem smsów od firmy kurierskiej. Ale po nadaniu paczki sklep przysłał mi potwierdzenie nadania z nr paczki, więc mogłem przez internet śledzić. Sprzęt otrzymałem po 4 dniach od wysłania. Więc polecam bo można naprawdę dużo kasy zaoszczędzić. Pazerność naszych dystrybutorów jest przerażająca. Pensje ludziom płacą 3 razy mniejsze niż w UK, a marże mają 3 większe.

W tym samym czasie w innym sklepie w UK zamówiłem dla żony robot kuchenny KitchenAid za 1.700 zł, który u na skosztuje 2.700 pln. Też przyszło wszystko bez problemu. Tym samym ten robot wyszedł mi za darmo gdybym kupił Marantza w Polsce. A więc i ja szczęśliwy i żona wniebowzięta:)

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Ja kupiłem tydzień temu od nich Marantza SA 8005 za 2.900 pln z przesyłką kurierską wyszło. Wszystko w porządku, sprzęt fabrycznie nowy bez jakichkolwiek oznak że było pudło otwierane.

Jedyne zastrzeżenie do sklepu jest takie że nie wpisali mojego nr tel. kurierowi i nie dostawałem smsów od firmy kurierskiej. Ale po nadaniu paczki sklep przysłał mi potwierdzenie nadania z nr paczki, więc mogłem przez internet śledzić. Sprzęt otrzymałem po 4 dniach od wysłania. Więc polecam bo można naprawdę dużo kasy zaoszczędzić. Pazerność naszych dystrybutorów jest przerażająca. Pensje ludziom płacą 3 razy mniejsze niż w UK, a marże mają 3 większe.

W tym samym czasie w innym sklepie w UK zamówiłem dla żony robot kuchenny KitchenAid za 1.700 zł, który u na skosztuje 2.700 pln. Też przyszło wszystko bez problemu. Tym samym ten robot wyszedł mi za darmo gdybym kupił Marantza w Polsce. A więc i ja szczęśliwy i żona wniebowzięta:)

Witam,

mój pm8005 wyszedł dokładnie tyle samo po tabeli kart banku (przewalutowaniu).

Dołożyli również adapter do gniazdka, który właściwie jest zbędny.

Rozkręcając wtyczkę uk (tą z bezpiecznikiem) mamy w środku zwykłą "naszą" wtyczkę, którą wyciągamy i wkładamy do gniazdka.

Zakładam oczywiście, że sprzęt jest znormalizowany i ma w środku bezpiecznik.

Marża dystrybutora w PL niestety odstrasza od zakupów, a nie ukrywam, że wolałbym kupować u nas.

Ostatnio w DIGITAL+ widziałem za tyle, ale teraz widze znów 8395zł.

Obecnie w RTV MAX za 8400zł.

W Art Audio jest za 7900zł, ale cos mają z tą stroną internetową, nie można wejśc dalej w ofertę.

Ukryta Zawartość

Doradzam ostrożność przy zakupie w Art Audio. Ja zamówiłem A-S2100 i wpłaciłem 100 % w ceny w czerwcu i czekałem ponad 2 miesiące. Pan tłumaczył się długo i co tydzień twierdził ze dostawa już za parę dni . Potem musiałem anulować zamówienie i kupić w RTV MAX (dostawa 2 dni). Oczywiście może być tak, że już się to zmieniło. Trzeba zadzwonić.

Wzmacniacz polecam - cieszy oko i ucho. Szukałem ponad pół roku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś dla Ciebie....

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

Jeszcze nikt nigdy nie wygral i nie wygra. Czy moze ktosz was zna kogos, kto trafil "6"?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wczoraj doznalem szoku. Poszedlem do tophifi w Bydgoszczy zobaczy co maja i umowic sie na odsluchy. Po 10 sek juz mnie tam nie bylo bo pan sprzedajacy wydarl sie na moje dziecko zeby nie dotykalo kolumn tak, ze nawet ja sie wystraszylem i moja dziewczyna. Oczywiscie dziecko w placz. No sorry...raz, ze ledwo co musnela glosnik reka dwa nie ma napisane zeby nie dotykac trzy lepszy sprzet mam w domu niz tam mieli (przynajmniej wzmacniacz I cd player). Do tego wciskal jakies bajery kobitce chcacej cos kupic. Swietna obsluga...

Nieladnie jesli sie tak wydarl.

Jednak wizyt z malym dzieckiem w salonach audio nie popieram. wlasnie z tego wzgledu, ze dzieciaki ciagnie do glosnikow. Sorry Hubert ale z tym, ze wg. Ciebie musi byc napisane, ze nie wolno dotykac glosnikow , zeby dzieci ich nie dotykaly , nie moge sie zgodzic. Jak ja bym byl zmuszony isc z malym dzieckiem, takim , ktore jeszcze nie rozumie, ze pewnych rzeczy sie nie dotyka do salonu, to bym je pilnowal.

Bez obrazy ale nie wiem czy widziales czy nie ze dziecko idzie do glosnika. JEsli widziales to powiniens zareagowac, jesli nie widziales to mozna tylko odetchmac z ulga , ze nie skonczylo sie na wcisnietym tweeterze.

Nie mniej jednak , sprzedawca powinien zachowac sie inaczej.

Spoko ja mam to na co dzień. Nasz salon po wizycie rodziców z dziećmi często wygląd jak po.... Zazwyczaj siedzie cicho bo to nie moja kasa (jestem tylko pracownikiem). Jestem z branży meblowej. W zeszłym tygodniu miałem sofę za 20k z śladach po małych bucikach w błocie. Nigdy bym nie krzyknął na dziecko, ale czasem rodzice przeginają. Każda sytuacja jest oczywiście inna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.