Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jestem misiem,zebrą czy jastrzębiem?

mer

Jestem misiem,zebrą czy jastrzebiem?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybierz jedna z opcji

• Jestem misiem
    • Jestem zebrą
    • Jestem jastrzebiem

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem misiem,czy jastrzębiem?Tak dziś mnie naszło, aby zapytać szacowne grono audiofilów,po której stronie mocy się opowiadają?Po ciemnej,czy jasnej stronie? A może prawda leży gdzieś pośrodku – i dlatego wszystkim zawadza?Po co nam te wojny ,między misiami i jastrzębiami? nie lepiej być zebrą ( neutralnym) ?Dawniej myślałem,że jestem misiem,ale dziś skłaniam się bardziej ku jastrzębią. Po wymianie kolumn (Phonar veritis p2) wszystko się zmieniło,teraz się zachwycam detalicznością i dźwięcznością. Jeżeli miałbym się jakoś określić ,to jednak jestem zebro-jastrzębiem,a u was jak to wygląda?

Jestem misiem,czy jastrzębiem?Tak dziś mnie naszło, aby zapytać szacowne grono audiofilów,po której stronie mocy się opowiadają?Po ciemnej,czy jasnej stronie? A może prawda leży gdzieś pośrodku – i dlatego wszystkim zawadza?Po co nam te wojny ,między misiami i jastrzębiami? nie lepiej być zebrą ( neutralnym) ?Dawniej myślałem,że jestem misiem,ale dziś skłaniam się bardziej ku jastrzębią. Po wymianie kolumn (Phonar veritis p2) wszystko się zmieniło,teraz się zachwycam detalicznością i dźwięcznością. Jeżeli miałbym się jakoś określić ,to jednak jestem zebro-jastrzębiem,a u was jak to wygląda?

Kiedyś był taki program "Z kamerą wśród zwierząt" na jakim ja jestem Forum,zaczynam się gubić!

De gustibus non est disputandum

"Jestem głuchy jak pień". Proponuję jeszcze tę opcję - dla nieaudiofilów, czyli takich jak ja - zwykłych, przeciętnych słuchaczy muzyki, których może cieszyć brzmienie audio budżetowego ( niewiarygodne, ale prawdziwe), którzy nie słyszą kabli, rezystorów, itp,itd . Ciekawe ilu nas jest ? ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

"Jestem głuchy jak pień". Proponuję jeszcze tę opcję - dla nieaudiofilów, czyli takich jak ja - zwykłych, przeciętnych słuchaczy muzyki, których może cieszyć brzmienie audio budżetowego ( niewiarygodne, ale prawdziwe), którzy nie słyszą kabli, rezystorów, itp,itd . Ciekawe ilu nas jest ? ;)

Apetyt rośnie w miarę jedzenia....

Jak w durnowatej reklamie wafelkow... jestem soba hah. Na dluzsza mete chyba bardziej leza mi systemy, ktore czaruja i przymilaja sie barwami, mer - nie tesknisz czasami za barwa i nasyceniem castli?

-Salva Mea-

Jeszcze powinna być opcja: "jestem sroką" i podoba mi się wszystko co się błyszczy czyli jest drogie bo przecież sprzęt poniżej 5k pln za klocek nie gra

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Jak w durnowatej reklamie wafelkow... jestem soba hah. Na dluzsza mete chyba bardziej leza mi systemy, ktore czaruja i przymilaja sie barwami, mer - nie tesknisz czasami za barwa i nasyceniem castli?

ale tych starych produkowanych na Wyspach.

Jeszcze powinna być opcja: "jestem sroką" i podoba mi się wszystko co się błyszczy czyli jest drogie bo przecież sprzęt poniżej 5k pln za klocek nie gra

Dobrze skonfigurowany sprzęt budżetowy potrafi zaskoczyć!

... myślałem, że potraktukujecie ten wpis, a właściwie sondę z przymrużeniem oka. Dwa. Co do kolumn, które wcześniej miałem (castle) to jednak dziwna sprawa. Tak. Bałem się tej zmiany, dziś wydaje się, że ta zmiana to strzał w dziesiątkę. Teraz jest lepiej, to Phonar-y teraz czarują, taka prawda..

do [email protected] jestem w szoku ,ta zamianą Castle>Phonar

a czy nasza reakcja nie świadczy o tym że potraktowaliśmy ten wpis z przymrużeniem oka?

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

... myślałem, że potraktukujecie ten wpis, a właściwie sondę z przymrużeniem oka. Dwa. Co do kolumn, które wcześniej miałem (castle) to jednak dziwna sprawa. Tak. Bałem się tej zmiany, dziś wydaje się, że ta zmiana to strzał w dziesiątkę. Teraz jest lepiej, to Phonar-y teraz czarujące, taka prawda..

... myślałem, że potraktukujecie ten wpis, a właściwie sondę z przymrużeniem oka. Dwa. Co do kolumn, które wcześniej miałem (castle) to jednak dziwna sprawa. Tak. Bałem się tej zmiany, dziś wydaje się, że ta zmiana to strzał w dziesiątkę. Teraz jest lepiej, to Phonar-y teraz czarują, taka prawda..

przecież "puściłem oczko" ;)

Jakie do tej pory są wyniki? procentowo np? tak z ciekawości bo jeszcze się nie zdecydowałem i nie widzę:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

kobiety ? na audiostereo ? buaaahaha nie nie kobiety . kolumny

Przecież kolumna jest kobietą...a wzmacniacz ? Facetem ? Chyba pasuje ;)

Gość numik

(Konto usunięte)

kobiety i audio - single czy bi-wire?;)

a moze inna ankieta, "Peszkowa" - mono, stereo, czy dolby surround ;).

Ja jestem...baranem - wydaję kasę ciągle na "to samo", a kilka ważnych kobiet raczej odjęło mi punkty

Gra,gra ale dla pewnego grona użytkowników sprzętu audio.Ja niestety nie należe to tego grona.Kiedyś zmieniłem swój pierwszy zestawi i się zaczęło i cieszę się z takiego obrotu wydarzeń ponieważ miałem kontakt z wieloma klockami,czy to moimi czy to na odsłuchu u siebie lub w sklepie.

Nie mam nic przeciwko ludkom słuchających na radyjku,ja w aucie słucham na średnim zestawie z fabryki s40 a dupy nie urywa ale muza leci i jest miło.

Łokmen Saba

No fajna ankieta ale.. można było ją urozmaicić.. :)

..o np..

Kameleon

"..ich barwa zmienia się wraz ze zmianą stanu fizycznego i emocjonalnego[4], a także jest formą komunikacji z innymi osobnikami[5], choć ich naturalny kolor często odpowiada danemu typowi otoczenia, w którym przebywają.."

Rekin

"Mają największe mózgi wśród ryb i dysponują zmysłami: wzroku, węchu, słuchu, smaku, dotyku, linii bocznej (wyczuwanie drobnych przemieszczeń wody) oraz elektrorecepcji (wyczuwanie zmian pola elektrycznego)[1]. Widzą w ciemnościach 10-krotnie lepiej niż człowiek (istnieją wyjątki, np. rekin polarny jest praktycznie ślepy). Wykrywają spadek potencjału elektrycznego rzędu 1 μV/cm."

Nietoperz

"Typowe nietoperze posiadają wydatne uszy, ponieważ słuch jest ich podstawowym zmysłem.."

"Większość nietoperzy żyje w świecie dźwięku – stwierdzono to dopiero w 1941 roku. Później echolokację wykryto również u innych ssaków, ptaków i ryb. Echolokacja nietoperzy polega na wysyłaniu przez nie ultradźwięków, które odbite od przeszkód czy zdobyczy wracają jako echo do ucha, informując o świecie zewnętrznym. Zakres emitowanych przez nietoperze sygnałów echolokacyjnych to 11 kHz u Euderma maculatum, do 212 kHz u Cloeotis percivali[4"

..cytaty z wiki

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

do [email protected] jestem w szoku ,ta zamianą Castle>Phonar

ewidentna promocja Phonarów:) można i tak

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.