Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 4-6.11.2016

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam swoje 3 grosze.

Totalne porażka Rega topowy gramofon z problemami stabilizacji obrotów i idiotyczne tłumaczenia przedstawicieli, ze nie będę przytaczał, bo taka żenada.

Auris Audio w tym roku nie zachwycił. Po ubiegłorocznych super wrażeniach .

Generalnie większość sprzętu nie watra swojej ceny.

To co mi się podobało:

Nowy Marantz + Dali

Graham audio + Norma Audio

Focale

Fajnie grało Heco

Jak zwykle niezawodne Cambridge Audio i Monitor Audio.

Audiovector i Elektronika Pro-ject

Athom + Atoll

Miłe zaskoczenie STX

Gobel Audio , najzwyklejsze niezawodny w swojej prezentacji .

Ale proszę nie traktować moich refleksji poważnie ;-)

Jestem muzykiem, wiec mam wypaczony obraz muzyki i nie każdy musi się z nim zgadzać

Poza tym , nie jaram się tak sprzętem do to jakaś tam firma i tyle, a tyle kosztuje.

I tak większość nagrań jest robiona z wykorzystaniem kabli klosza na 12,- za metr, wiec cała filozofia Audio-filstwa pozbawiona jest sensu.

To tylko robienie klientów w balona i naciąganie ich na gruba kasę.

Większość monitorów studyjnych i tak gra 100x lepiej , niż sprzęt na AV Show ( choćby moje KRK ).

Pozdrawiam.

Czyli wszystko jasne. Trzeba poczekać ze dwa lata nim okrzepną, wypuszczą za dwa modele które będą poprawiać i mniej więcej w 2020 można będzie uznać że produkt jest w marę skończony a wtedy wrócić do tematu.

Nie. Pisałem wcześniej. Wnętrzności maja juz ogarniete( to co grało na audio show). Czekają na obudowy. Na wiosnę ma byc dostępne.

Dodam swoje 3 grosze.

Totalne porażka Rega topowy gramofon z problemami stabilizacji obrotów i idiotyczne tłumaczenia przedstawicieli, ze nie będę przytaczał, bo taka żenada.

Auris Audio w tym roku nie zachwycił. Po ubiegłorocznych super wrażeniach .

Generalnie większość sprzętu nie watra swojej ceny.

To co mi się podobało:

Nowy Marantz + Dali

Graham audio + Norma Audio

Focale

Fajnie grało Heco

Jak zwykle niezawodne Cambridge Audio i Monitor Audio.

Audiovector i Elektronika Pro-ject

Athom + Atoll

Miłe zaskoczenie STX

Gobel Audio , najzwyklejsze niezawodny w swojej prezentacji .

Ale proszę nie traktować moich refleksji poważnie ;-)

Jestem muzykiem, wiec mam wypaczony obraz muzyki i nie każdy musi się z nim zgadzać.

Pozdrawiam.

No to rzeczywiście wypaczony obraz ;)

ktoś posłuchał dłużej Audiovectorów QR 3 i może się podzielić spostrzeżeniami?

mimo wszystko wole porządne klasyczne wysokotonowce niż marketing na tanią wstęgę

Sprzedam VITUS RI100

mimo wszystko wole porządne klasyczne wysokotonowce niż marketing na tanią wstęgę

W Audiovector to nie wstęga, to AMT (AIR motion transformer Oscara Heila) Wstęga to RAAL. Raven itp.

pozdrawiam :)

no i wykrakałeś. Połączenie samobójcze

Powiem tak: nie poznałem tego dźwięku. Te kolumny grają u mnie diametralnie różnie.

Moim zdaniem, Magico trzeba łączyć z Vitusem, jakąś mocna lampą typu ARC, moje monosy MSB też się świetnie spisują.

Jeszcze jedna uwaga do Elberotha może za rok warto się zastanowić nad przeniesieniem całej imprezy na SN

Nie ma więcej sal na SN (w tym roku wynajęliśmy już absolutnie wszystko co było, łącznie z 14 salami po drugiej stronie), poza tym cena zabija - jest ok 3x wyższa niż w Sobieskim i większość mniejszych firm po prostu by tego nie wytrzymało finansowo.

Wydaje mi się, że finał będzie taki, że do ZOO (taka nazwę słyszałem na stadion) przeniosą się wielkie firmy plus wideo, kino domowe i słuchawki, a mniejsi producenci - prezentujący często rzeczy dużo ciekawsze z audiofilskiego punktu widzenia, będą zawsze w Sobieskim.

Najlepszy dźwięk jaki słyszałem w tym roku był własnie w Sobieskim, w sali 301 (YG + AudioNet).

Ma ktoś namiary na kontakt z przedstawicielami stoisk z płytami wytwórni Naim i Stockfisch?

NAIM - Audio Center

Stockfish - Nautilus

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Podsumowanie AVS 2016 - wszyscy wystawcy do laryngologa - niedosłyszą. Ocierające się o próg bólu poziomym głośności dźwięku - zresztą ostrego, rozjaśnionego i nie do wytrzymania na dłuższą metę.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

W soundclubie było super

Powiem tak: nie poznałem tego dźwięku. Te kolumny grają u mnie diametralnie różnie.

Moim zdaniem, Magico trzeba łączyć z Vitusem, jakąś mocna lampą typu ARC, moje monosy MSB też się świetnie spisują.

Nie ma więcej sal na SN (w tym roku wynajęliśmy już absolutnie wszystko co było, łącznie z 14 salami po drugiej stronie), poza tym cena zabija - jest ok 3x wyższa niż w Sobieskim i większość mniejszych firm po prostu by tego nie wytrzymało finansowo.

Wydaje mi się, że finał będzie taki, że do ZOO (taka nazwę słyszałem na stadion) przeniosą się wielkie firmy plus wideo, kino domowe i słuchawki, a mniejsi producenci - prezentujący często rzeczy dużo ciekawsze z audiofilskiego punktu widzenia, będą zawsze w Sobieskim.

Najlepszy dźwięk jaki słyszałem w tym roku był własnie w Sobieskim, w sali 301 (YG + AudioNet).

NAIM - Audio Center

Stockfish - Nautilus

tragedia dystrybutora. Brak amplifikacji pod flagowe swoje głośniki

YG było dobre

Sprzedam VITUS RI100

When I first booked in to cover AVS 2016, I had no idea what to expect from it. Now that I’ve been there and done that, I can say with confidence that Poland’s Audio Video Show is poised to become one of the largest and most influential hi-fi events in the world. It has great organization, and insofar as the National Stadium goes, an incredible location. Come in 2017 and see if you agree. I think we’re coming back with a bigger team!

Doug Schneider

Founder, SoundStage!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

This is the first Warsaw that we at Hifi Pig have attended but we’re so happy we made the effort because it has been undoubtedly one of the best, if not THE best we’ve been to. The people of Warsaw have been wonderfully welcoming, the food and drink has been spectacularly good and the company we’ve enjoyed has been marvellous.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

moim zdaniem dawał radę spokojnie, wiadomo H360 lepiej

Generalnie szukam mocnego wzmaka z dość małymi monitorami i zbieram informacje :) Największy Hegel ciut za drogi. Jeszcze jakby z niego usunąć tego DACa i Stream to by kosztował o połowę taniej może.

Xaviany Ambry max, wspomniane tu Buchardt i PMC. Tym muszę się zainteresować.

• Moderatorzy

Osobiście uważam, że stadion trzeba wykorzystywać jak najwięcej się da. Komfort zwiedzania, zaplecze w postaci stołówek (przyzwoitego WC) i jednak lepsze akustycznie pomieszczenia wpływają na komfort zwiedzania. Zawsze przyjeżdżam na wystawę na 2 dni (sobota - Sobieski i Tulip) niedziela SN i w tym roku zacząłem się zastanawiać czy nie zrezygnować z Sobieskiego i Tulipa. Zwiedzanie Sobieskiego męczy fizycznie, psychicznie i emocjonalnie. Wiadomo, cena jest przystępna jak ktoś jest po raz pierwszy to fajnie ale z czasem...

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

W Audiovector to nie wstęga, to AMT (AIR motion transformer Oscara Heila) Wstęga to RAAL. Raven itp.

pozdrawiam :)

Whatever... zwróć uwagę na to jak to oddaje górny skraj pasma.... dzwonki itd. Wtedy nie będziemy kruszyć kopii o to czym jest ten głośnik ale jak kiepski

Sprzedam VITUS RI100

ile kosztowały z podatkiem?

cennikowo, niecałe 4k pln

To koniecznie napisz jak juz przyjda, jak u niego zagraly burchadty.

Przetestujemy je też u mnie, choć boję się, że moje pomieszczenie może być zbyt duże na s200.

No i boję się, że mogę przestać kochać swoje Grahamy ;)

Choć może tak jak piszecie, na dłuższą metę mogą być męczące, jak już minie efekt wow.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Gość numik

(Konto usunięte)

Generalnie szukam mocnego wzmaka z dość małymi monitorami i zbieram informacje :) Największy Hegel ciut za drogi. Jeszcze jakby z niego usunąć tego DACa i Stream to by kosztował o połowę taniej może.

Xaviany Ambry max, wspomniane tu Buchardt i PMC. Tym muszę się zainteresować.

to może zainteresuj się H100/H200 + dodatkowy lepszy DAC, są teraz te wzmaki na allegro i giełdzie. PMC fajne granie. Co do Buchardtów - nie wierzę w cuda na dłuższa metę

Naszła mnie taka refleksja. W relacjach z AVS pojawiło się wiele zupełnie skrajnych ocen tych samych zestawów czy poszczególnych komponentów. Wiadomo, że wpływ na takie oceny ma wiele czynników, chociażby gust, oczekiwania ale również niezbyt dobre warunki odsłuchu czy zwykłe zmęczenie. Mimo wszystko, ta rozbieżność ocen pokazuje jak bardzo to nasze hobby jest subiektywne, niewymierne i ulotne, jak uważać trzeba z kategorycznym wydawaniem opinii. Zobaczymy jak życie zweryfikuje Wasze oceny. Niedługo pierwsza okazja za sprawą Buchardtów u kolegi Tezeta.

• Moderatorzy

Ale pokoje w Sobieskim jednak bardziej przypominają te, w których słuchamy na co dzień.

Mój na szczęście nie, ale rozumiem wartość tam prezentowanych sprzętów. Sam w tym roku znalazłem tam coś co poleciłem znajomemu. Jednak osobiście nie przyjeżdżam na AVS w poszukiwaniu sprzętu ale raczej w poszukiwaniu brzmienia. Jeśli coś mi się spodoba, nawet jeśli jest poza moim budżetem szukam sposobów by iść w tym kierunku. Niestety na odbiór muzyki wpływa samopoczucie i np. w ubiegłym roku na Stadionie podobały mi się systemy grające spokojne bo byłem już zmęczony i niestety ominąłem kilka które w tym roku zrobiły na mnie o wiele większe wrażenie (w tym roku odpowiednio zarezerwowałem pokój w hotelu i w końcu wypocząłem).

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

cennikowo, niecałe 4k pln

Przetestujemy je też u mnie, choć boję się, że moje pomieszczenie może być zbyt duże na s200.

No i boję się, że mogę przestać kochać swoje Grahamy ;)

Choć może tak jak piszecie, na dłuższą metę mogą być męczące, jak już minie efekt wow.

Na których Grahamah grasz?

Gość numik

(Konto usunięte)

ja staram się brać poprawkę na warunki tak z góry, raczej koncentruję się na "potencjale", bo wiadomo jak jest z warunkami pomieszczeń oraz nakręceniem niektórych, że jak głośno to dobrze. Mam też głupi problem, słucham mało jazzu. Jak słyszę nawet niezły zestaw, ale ciągle i tylko na jazzie, ze strachem w oczach przed innym repertuarem...odpuszczam, za dużo jest tam pokoi by w każdym być na 100%. U mnie musi być uniwesralność i to ujmuję w swoich ocenach.

Dlatego nie rozważam kwestii "DAC w Heglu Rost" po wifi - oceniam ogólny potencjał danego połączenia, a DAC zawsze mogę kupić lepszy. Z CD Hegla było przykladowo już naprawdę miło. Ja AS używam też do szukania nowej fajnej muzyki, ale w tym roku poza składankami Dynamic Experience, OST Helikopter w Ogniu i Hugh Masekela nie znalazłem zbyt wielu inspiracji

Czy ktoś z Was był może w Sobieskim pokoje 111 i 115 i widział/słuchał YAYUMA Audio? Zainteresowała mnie ta technologia, miałem ich odwiedzić i posłuchać, niestety wyjazd nie wypalił.

Mój na szczęście nie, ale rozumiem wartość tam prezentowanych sprzętów. Sam w tym roku znalazłem tam coś co poleciłem znajomemu. Jednak osobiście nie przyjeżdżam na AVS w poszukiwaniu sprzętu ale raczej w poszukiwaniu brzmienia. Jeśli coś mi się spodoba, nawet jeśli jest poza moim budżetem szukam sposobów by iść w tym kierunku. Niestety na odbiór muzyki wpływa samopoczucie i np. w ubiegłym roku na Stadionie podobały mi się systemy grające spokojne bo byłem już zmęczony i niestety ominąłem kilka które w tym roku zrobiły na mnie o wiele większe wrażenie (w tym roku odpowiednio zarezerwowałem pokój w hotelu i w końcu wypocząłem).

Mam podobne podejście. Przede wszystkim słucham całego systemu, a potem dopiero pytam co to jest i co w środku dokładnie jest. Ciekawe spostrzeżenie z tym samopoczuciem ...

• Moderatorzy

W ubiegłym roku ktoś po AS napisał, na temat systemu, którym byłem zachwycony, że grał słabo bo zbyt ospale - byłem gotów się wtedy od głuchych wyzywać czego na szczęście nie zrobiłem bo trzeba by teraz przepraszać, gdyż w tym roku miałem podobne odczucia.

W ubiegłym roku ktoś po AS napisał, na temat systemu, którym byłem zachwycony, że grał słabo bo zbyt ospale - byłem gotów się wtedy od głuchych wyzywać czego na szczęście nie zrobiłem bo trzeba by teraz przepraszać, gdyż w tym roku miałem podobne odczucia.

Siła sugestii ;)

When I first booked in to cover AVS 2016, I had no idea what to expect from it. Now that I’ve been there and done that, I can say with confidence that Poland’s Audio Video Show is poised to become one of the largest and most influential hi-fi events in the world. It has great organization, and insofar as the National Stadium goes, an incredible location. Come in 2017 and see if you agree. I think we’re coming back with a bigger team!

Doug Schneider

Founder, SoundStage!

Ukryta Zawartość

pierwszy link nie dział podam jeszcze raz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Raczej zmęczenia i złego samopoczucia - podobało mi się to co spokojne bo mogłem odpocząć. Zresztą taki styl chyba lubi twórca systemu bo gdy poprosiłem o puszczenie czegoś szybkiego usłyszałem w odpowiedzi Hotel California w wersji akustycznej...

Gość numik

(Konto usunięte)

Raczej zmęczenia i złego samopoczucia - podobało mi się to co spokojne bo mogłem odpocząć. Zresztą taki styl chyba lubi twórca systemu bo gdy poprosiłem o puszczenie czegoś szybkiego usłyszałem w odpowiedzi Hotel California w wersji akustycznej...

aaaaa, to chyba znam temat....sam byłem świadkiem paniki w temacie "ale tylko Hotel California!!" :D, w takich przypadkach...dziękuję i wychodzę

Czy ktoś z Was był może w Sobieskim pokoje 111 i 115 i widział/słuchał YAYUMA Audio? Zainteresowała mnie ta technologia, miałem ich odwiedzić i posłuchać, niestety wyjazd nie wypalił.

Słuchałem - pan puszczał muzykę i w trakcie na przemian włączał i wyłączał "ulepszacz".

Może jestem głuchy, ale ja słyszałem tylko lekkie uwydatnienie góry (jak łagodny filtr górnoprzepustowy) i nic ponadto. W dodatku trudno powiedzieć, bo z sygnałem idącym przez urządzenie podobny efekt dałoby tłumienie góry w pozycji wyłączonej i brak filtracji we włączonej ;)

Nie zarzucam oczywiście producentowi oszustwa, opisuję tylko co słyszałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.