Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 4-6.11.2016

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam dla organizatorów targów następującą propozycję: wydłużyć targi o 1 dzień, i pierwszy dzień targów zrobić tylko i wyłącznie odsłuchy w ciemno. Na pokojach brak informacji kto się wystawia i jakiej firmy sprzęt gra. Wchodzimy do pokoju w którym jest ciemno, albo sprzęt stoi za dużą maskownicą.Słuchamy jak to gra i idziemy do następnego. Potem odwiedzający wypełniają ankietę w którym pokoju dźwięk był najlepszy.

Myślę że byłaby to przednia zabawa i dla organizatorów i dla odwiedzających. Myślę też że wiele niespodzianek mielibyśmy po takim głosowaniu.

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

OK - masz rację to chyba nazwa firmy i marka. Ale czy słuchałeś tego gramofonu? Jakie wrażenia?

fajy gramofon zestawiony z dobrymi głośnikami i ciekawą lampową czeską hybrydą zabity przedwzmacniaczem project.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedam VITUS RI100

Kiedy słuchasz te 100 płyt? Wypadają ponad 3 płyty dziennie.

W domu, w samochodzie, czasami w pracy itd., ale nie ukrywam, że czasu nie ma zbyt wiele na takie przyjemności, chociaż dla chcącego nic trudnego. W bieżących dniach często słucham ostatniego albumu M. Kiwanuka (niestety słabiej wg mnie nagrany niż pierwszy), zresztą najwyraźniej album ten bardzo spodobał się również świeżo narodzonej córce - momentalnie się przy nim relaxuje :). Notabene narodziny były po drugim dniu AVS, więc po wystawie w sobotę jechaliśmy praktycznie prosto do szpitala, taka z niej hi-end'owa dziewczyna :). Trzeba będzie teraz przystopować trochę z zakupami płytowymi...

Fajnie , że Polak dostał Grammy ..coś to zawsze znaczy .

Co do nagród to

"Jacek Gawłowski – polski realizator dźwięku, specjalizujący się w masteringu oraz miksowaniu nagrań, także kompozytor i gitarzysta. Laureat nagrody Grammy za miks płyty „Randy Brecker plays Włodek Pawlik's Night in Calisia” w kategorii Best Large Jazz Ensemble Album 2013[1]. Członek National Academy of Recording Arts (NARAS) przyznającej nagrody Grammy."

Czyli sam sobię przyznał nagrodę razem ze swoimi kolegami ?

Tak z pewnością ... zważywszy że tylko samo skrzydło Producentów i Inżynierów dźwięku do którego należy, liczy ... 6000 członków.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Kupowanie płyt to nałóg. Taki sam jak palenie papierosów - też kupuję nałogowo, więc wiem co to jest. Naprawdę nie trzeba słuchać dziesięciu płyt dziennie. Słuchanie muzyki całymi dniami i nocami dla audiofilskiej satysfakcji jest chorobą. Dla muzycznej satysfakcji również jest chorobą. Tak czy siak, pomieszanie z poplątaniem.

Parker's Mood

fajy gramofon zestawiony z dobrymi głośnikami i ciekawą lampową czeską hybrydą zabity przedwzmacniaczem project.

Marcin_Sz - ufff - dzięki bo już byłem gotów uwierzyć że w natłoku wrażeń doznałem omamienia kiepskim dźwiekiem zmęczony całodziennymi odsłuchami ;-) rozumiem, że słuchałeś - podobało ci się generalnie ale ... znasz ten preamp PHONO i popsuł to co mogło być jeszcze lepiej?

Mało znam się specjalnie na technice analogowej - co jest kluczem do sukcesu tego gramofonu Twoim zdaniem?

...W godzinach szczytu, w sobotę około godz. 15, wyjazd z Narodowego autokarem był mocno utrudniony. Po prostu było więcej chetnych, niz miejsc w autobusie. Dla osób przyjeżdzających na jeden dzień na wystawę to duże utrudnienie. Czekając dłużej na transport, mają mniej czasu na zwiedzanie wystawy.

No niestety w tym roku sytuacja się powtórzyła. PGE Narodowy godzina 17.00 2x więcej chętnych niż autobus może zabrać no i połowa ludzi musiała czekać na następny. Jest to na pewno coś do poprawienia. Np. autobus co 15 minut zamiast co pół godziny i myślę, że sprawa rozwiązana.

Marcin_Sz - ufff - dzięki bo już byłem gotów uwierzyć że w natłoku wrażeń doznałem omamienia kiepskim dźwiekiem zmęczony całodziennymi odsłuchami ;-) rozumiem, że słuchałeś - podobało ci się generalnie ale ... znasz ten preamp PHONO i popsuł to co mogło być jeszcze lepiej?

Mało znam się specjalnie na technice analogowej - co jest kluczem do sukcesu tego gramofonu Twoim zdaniem?

nie podobało mi się. Z osobna to było kilka świetnych urządzeń. Kolumny, bardzo ciekawy lampowy wzmak z preampem tranzystorowym i gramofon zajefajny tylko czemu ktoś podpiął tam projecta jako preamp phono. Redukcja góry i zabicie dźwięku. Grał środek ale bez rozdzielczości... podpięcie normalnego preampu uratowałoby prezentacje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedam VITUS RI100

Bardzo fajnie gra w 301 i 302 - Audionet z YG i Audionet z Vividami B1. Szczególnie te pierwsze (YG), których miałem okazję posłuchać ok 10 min po zamknięciu wystawy, zrobiły na mnie duże wrażenie. Chwilowo dla mnie dźwięk wystawy, ale jeszcze w połowie pomieszczeń nie byłem.

Zaraz zobaczę, po przeczytaniu reszty postów w tym wątku, czy się zreflektujesz. Nie był to na pewno dźwięk wystawy aczkolwiek jeden z lepiej grających systemów. O dźwięku wystawy napiszę jak dobrnę do końca... Na razie nikt nie wspomniał jeszcze tego systemu (do strony 5).

No niestety w tym roku sytuacja się powtórzyła. PGE Narodowy godzina 17.00 2x więcej chętnych niż autobus może zabrać no i połowa ludzi musiała czekać na następny. Jest to na pewno coś do poprawienia. Np. autobus co 15 minut zamiast co pół godziny i myślę, że sprawa rozwiązana.

Ja wiem, że dużo ludzi przyjeżdża, ale naprawdę....Stadion Narodowy (Rondo Waszyngtona) z Hotelem Sobieski (Plac Zawiszy) łączy co najmniej 5 linii tramwajowych jeżdżących co 3 minuty trasą prostą jak drut. Już można w ten bilet 20 minutowy zainwestować...

Mbl, góra niedostępna dla klasycznych wysokotonówek, średnica także najwyższych lotów. Jedynie bas odstawał od reszty, dźwięk zjawiskowy. Duży plus. Pierwszy raz zachwyciły mnie tuby, Awangardy zagrały pierwsza klasa, bas wspierany dsp robił świetne wrażenie.

No, w końcu post pod którym mogę się podpisać co najmniej w 90%. Dodam od siebie, że MBL to dla mnie najlepszy dźwięk na tegorocznym AS. Niezwykła energetyczność i power w każdym dźwięku. Dosłownie czuło się ten zapas mocy. Pięknie wybrzmiewające dźwięki, piękna kontrola. Faktycznie bas jakby delikatnie odstający ale to chyba poprzez to iż reszta pasma była wybitna.

Awangardy - byłem zachwycony i rozczarowany. Pierwsze wejście do pokoju z Avangarde'ami (jakieś 4 pory roku i coś w tym stylu) i byłem faktycznie zachwycony, na tyle iż czekałem 15 minut na możliwość posadzenia moich 4 liter w centralnym miejscu. Słuchałem ze 20 minut i jak napisałem było super. Tylko potem były MBL'y i nagranie które usłyszałem w MBL'u powędrowało do pokoju z Avangarde'ami i niestety bezlitośnie je obnażyło. Brak energii, dźwięki za szybko gaszone, większy bas aczkolwiek trochę buczący i snujący się.

Tak więc zdecydowanie w pojedynku pomiędzy MBL a AA, 1:0. I tutaj dwa spostrzeżenia. AA to świetnie grające kolumny ale nie do każdego repertuaru, natomiast MBL, jak się okazało, to klasa sama w sobie.

Najgorsze brzmienie:

- MBL, chyba nigdy w życiu nie słyszałem tak nieprawdziwie brzmiących skrzypiec jak z promieniujących dookoła kolumn MBL

Czytam, czytam, ten komentowany post i od samego początku nie mogę się zgodzić, aż dochodzę do wisienki na torcie i bum już wiem dlaczego - kolega TUX słyszy całkiem coś innego niż ja. Zresztą zdziwienie wyraził też ktoś inny zaraz pod komentowanym postem.

Fajnie, że każdy lubi coś innego. :)

Nie wiem czy na wszystkich stoiskach, ale na niektórych można było o ludzie przynosili. Dlatego podobało mi się w pokoju T+A kiedy chłopak poprosił o włączenie jego płyty Depeche Mode - Ultra.

T+A ogólnie grało fajnie. Jeden z lepszych dźwięków na AS.

Dobre 20 minut ekscytowałem się dźwiękiem Ultrasone 7, ale gdy wróciłem do nich po Hifimanach HE-400i magia znikła

Ja ogólnie byłem słuchawkami trochę rozczarowany,dałem się też trochę 'oszukać' tak jak Ty. Gdy włożyłem Beyerdynamic na uszy spodobał mi się sposób prezentacji dźwięku, ale potem gdy dotarłem do Audeze LCD-3, okazało się, że DT880 grają bardzo 'chudo' i górą. Zresztą Audeze z kolei przesadzały w drugą stronę i dźwięk był strasznie misiowaty.

Metronome źródła + Pre pasywne (nie pamiętam nazwy) + DeAgostino + Wilson Audio Sabrina

Muzyka jak na żywo :)

Potwierdzam, że moje odczucia były podobne - D'Agostino grał bardzo fajnie, czołówka wystawy. No i sam sprzęt, miedziane boki z rzędami otworów wentylacyjnych, fajny projekt. Zawsze to coś innego niż 'skrzydełka'.

Ja wiem, że dużo ludzi przyjeżdża, ale naprawdę....Stadion Narodowy (Rondo Waszyngtona) z Hotelem Sobieski (Plac Zawiszy) łączy co najmniej 5 linii tramwajowych jeżdżących co 3 minuty trasą prostą jak drut. Już można w ten bilet 20 minutowy zainwestować...

Po pierwsze to trzeba to najpierw wiedzieć, więc i poświęcić trochę czasu na rozeznanie, nie wszyscy są z Warszawy. Po drugie skoro organizator coś takiego zapewnia (i chwała mu za to) to dobrze aby było to zrobione jak najlepiej. Gdyby transport co 15 minut nadwyrężał w jakiś sposób budżet AS to nie mam nic przeciwko zapłaceniu za niego tak aby przewiózł mnie wprost sprzed głównego wejścia do Sobieskiego przed samo wejście na SN jak miało to miejsce. To jest wygoda, oszczędność czasu i pokazanie iż organizacja imprezy stoi na wysokim poziomie. I niewątpliwie na takim była mimo drobnych niedociągnięć.

Gdyby transport co 15 minut nadwyrężał w jakiś sposób budżet AS to nie mam nic przeciwko zapłaceniu za niego tak aby przewiózł mnie wprost sprzed głównego wejścia do Sobieskiego przed samo wejście na SN jak miało to miejsce.

Nie żebym był złośliwy, ale to się nazywa taksówka :) Często pod hotelem spotykany pojazd.

A serio biorąc pod uwagę lokalizację imprezy, to na miejscu organizatora traktowałbym ten busik jako taki dodatek, a więcej informował odwiedzających o komunikacji miejskiej. Jeszcze kiedyś z Bristolem to miało sens, a teraz po prostu te miejsca są zbyt dobrze skomunikowane by jeszcze dodawać własny transport.

MBL może być dowodem na to, że ciągnący się lekko bas można nadrobić jakością reszty pasma. Ale... nie wiem czy tak do końca, bo był to już ostatni pokój jaki widziałem w niedzielę i spieszyłem się na autobusa. Możliwe że muzyka była dobrana pod takim kątem, żeby bas w odtwarzanych utworach nagrany "krótki". Jednak tego nie wiem :)

Może kto trafił jak był puszczany bardziej basisty kawałek?

Jednopostowców chyba tj. osobników pojawiających się niczym Deus Ex Machina i doceniających jakąś naszą polską markę.

Dzięki za wyjaśnienie. To ZETEMPOWIEC trafił kulà w płot. Nie jestem zwiãzany z żadnym producentem, lub dystrybutorem. Wymieniłem trzech polskich producentów i kilku zagranicznych. Nie można pochwalić polskiej firmy? :))

Zmylił Cię zapewne użyty "promil", zatem wybacz wprowadzenie w błąd :). Bez przesady, aż 40k nie mam,

SVART mógłbyś wkleić zdjęcie tej płytoteki? Znam kogoś, kto ma 30 tysięcy. To znana profesor prawa.Byłem pewien, że to największa kolekcja w Polsce. Myliłem się? Moja kolekcja jest tu na forum wklejona.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Po pierwsze to trzeba to najpierw wiedzieć, więc i poświęcić trochę czasu na rozeznanie, nie wszyscy są z Warszawy. Po drugie skoro organizator coś takiego zapewnia (i chwała mu za to) to dobrze aby było to zrobione jak najlepiej. Gdyby transport co 15 minut nadwyrężał w jakiś sposób budżet AS to nie mam nic przeciwko zapłaceniu za niego tak aby przewiózł mnie wprost sprzed głównego wejścia do Sobieskiego przed samo wejście na SN jak miało to miejsce. To jest wygoda, oszczędność czasu i pokazanie iż organizacja imprezy stoi na wysokim poziomie. I niewątpliwie na takim była mimo drobnych niedociągnięć.

Ja uważam, że to nie jest żaden problem, bo rozumując twoim tokiem to autobus powinien odjeżdżać najlepiej co 5 minut i tak Elberoth poprawił to bo wcześniej komunikacja była co godzinę.

Dla mnie największym problemem na wystawie jest gawiedź chodząca w kurtkach mimo darmowej szatni i roznosząca smród spoconego ciała po pokojach i nie mam żadnego wytłumaczenia dla tego procederu. Ztego powodu odpuszczam sobie Sobieski bo przebywanie tam powoduje u mnie odruch wymiotny.

Może by jakiś miłośnik zwiedzania wystawy w okryciu wierzchnim mi wytłumaczył o co chodzi bo ja nie rozumiem ale może są jakieś ważkie powody i ma to w ich mniemaniu sens.

Czekam na wyjaśnienia.

Tak z innej rury, czy ktoś widział materiał filmowy który kręciła TV Pis, gdzieś to się ukazało, może jakiś link.

Gość numik

(Konto usunięte)

OK - masz rację to chyba nazwa firmy i marka. Ale czy słuchałeś tego gramofonu? Jakie wrażenia?

w Hifistation był Audio Analogue z Audiovectorem, Hegel grał z Xavianami w...Premiun Sound :) - ciekawe który masz na myśli

Elberoth

A teraz tak zupełnie oficjalnie - gratuluję świetnej imprezy! Miło widzieć że co roku można podnosić poprzeczkę jeszcze wyżej, a nie odcinać kupony!

Czekam na kolejną edycję!

Sprzedam VITUS RI100

Gość numik

(Konto usunięte)

dołączam się do gratulacji i podziękowań. Rok temu "poznawałem temat", w tym roku potraktowałem wystawę użytkowo pod siebie, za rok będę miał już skompletowany swój zestaw więc AVS mam zamiar wykorzystać na osłuchanie się z dźwiękiem z wyższej niż moja półki (Xavian+Hegel / Baltlab).

Dzięki Szanowny Elberocie :)

SVART mógłbyś wkleić zdjęcie tej płytoteki? Znam kogoś, kto ma 30 tysięcy. To znana profesor prawa.Byłem pewien, że to największa kolekcja w Polsce. Myliłem się? Moja kolekcja jest tu na forum wklejona.

Wybacz Chochla, ale nie mam w zwyczaju uzewnętrzniać się na forum w podobny sposób, tj. zdjęć sytemu, czy zdjęcia siedzącego mnie w bugatti (tego ostatniego naturalnie nie posiadam), a tym bardziej kolekcji, jak i tego nie zmienię - może inni mają taką potrzebę, ja nie muszę łechtać swego ego :). Koledzy, którzy u mnie byli, znają rozmiar kolekcji, być może ktoś tutaj potwierdzi. Będziesz kiedyś w stolicy, to zapraszam i sam się przekonasz, a i poczęstuję Ciebie jakimś dobrym burbonem lub single malt'em. I prostuję, że nie posiadam aż tak dużej kolekcji płyt, może kiedyś, chociaż wtedy musiałbym sprawić sobie garsonierę stricte pod audio - co nie ukrywam chodzi mi coraz częściej po głowie. Zatem dla uniknięcia niedomówień, obecnie będzie to ponad 8k sztuk (c.a. 70% - cds, 30% lps), więc do 10k już blisko - dla jednego sporo, dla innego niewiele. Zamknijmy już więc proszę ten temat, bo widzę kilka osób szuka powodu do przepychanki, a w taką nie dam się wciągnąć, sorry :).

Niech ktoś lepiej napisze co sądzi o tegorocznym zestawieniu Wilsonów Benesch + Nemo.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wybacz Chochla, ale nie mam w zwyczaju uzewnętrzniać się na forum w podobny sposób, tj. zdjęć sytemu, czy zdjęcia siedzącego mnie w bugatti (tego ostatniego naturalnie nie posiadam), a tym bardziej kolekcji, jak i tego nie zmienię - może inni mają taką potrzebę, ja nie muszę łechtać swego ego :). Koledzy, którzy u mnie byli, znają rozmiar kolekcji, być może ktoś tutaj potwierdzi. Będziesz kiedyś w stolicy, to zapraszam i sam się przekonasz, a i poczęstuję Ciebie jakimś dobrym burbonem lub single malt'em. I prostuję, że nie posiadam aż tak dużej kolekcji płyt, może kiedyś, chociaż wtedy musiałbym sprawić sobie garsonierę stricte pod audio - co nie ukrywam chodzi mi coraz częściej po głowie. Zatem dla uniknięcia niedomówień, obecnie będzie to ponad 8k sztuk (c.a. 70% - cds, 30% lps), więc do 10k już blisko - dla jednego sporo, dla innego niewiele. Zamknijmy już więc proszę ten temat, bo widzę kilka osób szuka powodu do przepychanki, a w taką nie dam się wciągnąć, sorry :).

Niech ktoś lepiej napisze co sądzi o tegorocznym zestawieniu Wilsonów Benesch + Nemo.

Przyganiał kocioł garnkowi ;))

A ja ma tylko 20 samplerów , ale najlepszych na świecie .i..2 płyty vinylowe ..więcej do beczki nie wchodzi...hi, hi ;)

Każdy ma być zadowolony z tego co posiada, niezależnie od ilości itp., zatem najważniejsze, że tyle Tobie wystarczy Diogenesie :). Swoją drogą, to na Twoją beczkę i tak sporo, można rzec, że Twoja beczka nie jest pospolitą beczką, ale beczką z wygodami :) :) :).

Już kilka lat temu Piotr Metz chwalił się kolekcją 35 000 CD. (Podobno) największą w Polsce kolekcję winyli posiada Mieczysław Stoch, ponad 30 000. Ale czym to jest wobec > 6 000 000 winyli tego pana....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.