Skocz do zawartości
IGNORED

Yayuma - do tablicy!

saruman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Czy ktorys z kolegow mial okazje posluchac tego urzadzenia? Z wypowiedzi tworcy wynika, ze to jakas wielka rewolucja. Jak jest naprawde?

Poczytaj co napisał wcześniej Piotr.

Stasiop to kolejna osoba , której nie grało .oczywiście recenzentom zagra , aż miło ;(

Jeszcze jak czytam , źe Yayuma blisko współpracuje z Verictum to wiem ,źe mamy prawdziwego killera hajeda;) ...

Najbardziej obiektywny to jet test w domu na swoim systemie i na swoich uszach, jak tego sie nie da zrobic, bo producent nie daje takiej mozliwosci, to chyba nie mamy o czym za bardzo rozmawiac. Trzeba byc szalencem, zeby wydawac kupe kasy na podstawie recenzji pana Paculy, czy kazdego innego recenzenta. Dlatego pytam, czy ktos u siebie sluchal?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Błagam...

https://dobryslownik.pl/slowo/przekąs/44721/0/54215/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ale co błagam...?

Ten Pan potrafi napisać kwiecistą recenzję topowych głośników po 2 godzinnych odsłuchach.

Dodatkowo głośniki wyciągnięte prosto z pudełka i niewygrzane .

AA Air gra u niego prawie jak topowy Metronome , DCS czy CEC ..jaja normalnie ;)

To jak mam pisać bez " przekąsu '....?

Wiarygodne jest to sam słyszę , recenzje branżowe to można poczytać i następnie pośmiać się z nich słuchając u siebie .

Ale co błagam? .

Drogi Diogenesie,

Jeszcze raz - przekąs tyczył się mojego wpisu, tzn. JA twierdzę z przekąsem, że wszystkiego się nareszcie dowiemy.

A może będzie inaczej? Może nas życie zaskoczy

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Drogi Diogenesie,

Jeszcze raz - przekąs tyczył się mojego wpisu, tzn. JA twierdzę z przekąsem, że wszystkiego się nareszcie dowiemy.

A może będzie inaczej? Może nas życie zaskoczy ������

Pzdr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ciemna masa ze mnie , nic a nic nie skumałem;)

Błąd jaki popełnili (a może właśnie nie ) to taki ,że wystawili to za taką sumę.

Podłączając do sprzętu za 500zł mógł by ten proceder wypalić pod warunkiem ,że ktoś miał by poważny ubytek słuchu.

Sugerowana cena 120zł.Może wtedy sprzeda się nawet parę naście sztuk rocznie.

Lata temu kupiłem coś sugerując się pozytywnymi opiniami , potem męczyłem uszy długi okres czasu.

Nie obchodzi mnie co napisze pan Kazek , Stasek czy inny Jasiu ,a nawet Papież.

Słuchałem tego wynalazku parę minut na wystawie i nie mam najmniejszych złudzeń.

Ostrzegam!!!

Panowie rewelacja urzadzenie ma 11 procesorow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dodatkowo da sie kontrolowac pradem tak membrane bardzo sztywmo, da sie to kontrolowac to nie jest problem. Oczywiscie 1s czy 3s z cewki glosnika poszedlby siwy dym. Co to za doswiadczenie glosnik ma byc sterowany pradem zmiennym a nie skladowa stala.To ze glosnik ulega znieksztalceniom termicznym nie jest specjalnie jakas nowoscia. O ktore moze chodzic

Pachnie to wszystko myszka...i odkryciem kwadratowego kola.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Ja słuchałem co robi ten procesor 2 razy . Pierwszy raz kiedy twórcy prezentowali go na miesiąc przed AudioShow w Warszawie,oraz u Pmcompa w jego systemie. Jeśli ten procesor ma się gdzies odnaleźć to jest to rynek pro audio czyli mastering i produkcja .Dla audiofila który skraca tor audio do minimum to kwiatek do kożucha ,kompletnie zbędny komponent w torze audio .Brzmienie mocno kontrowersyjne, bo każdy materiał przepuszczony przez ten klocek brzmi tak samo ! Dużo więcej basu ,uszczuplona średnica i cykająca góra . I nie ma znaczenia czy słuchamy muzyki z lat 60,70,80 itd. efekt na wyjściu jest irytująco podobny -zatraca się charakterystyczne brzmienie produkcji. Takie jest moje zdanie oparte na odsłuchu

Dzieki, już wiem, że mnie nie interesuje.

No, no, jak cyka i basuje i ujednolica, to jest naprawde zle.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ja słuchałem co robi ten procesor 2 razy . Pierwszy raz kiedy twórcy prezentowali go na miesiąc przed AudioShow w Warszawie,oraz u Pmcompa w jego systemie. Jeśli ten procesor ma się gdzies odnaleźć to jest to rynek pro audio czyli mastering i produkcja .Dla audiofila który skraca tor audio do minimum to kwiatek do kożucha ,kompletnie zbędny komponent w torze audio .Brzmienie mocno kontrowersyjne, bo każdy materiał przepuszczony przez ten klocek brzmi tak samo ! Dużo więcej basu ,uszczuplona średnica i cykająca góra . I nie ma znaczenia czy słuchamy muzyki z lat 60,70,80 itd. efekt na wyjściu jest irytująco podobny -zatraca się charakterystyczne brzmienie produkcji. Takie jest moje zdanie oparte na odsłuchu

To nie lepiej sobie kupić korektor Technicsa i ustawić V-kę.

O cyk;)

post-59766-0-25548500-1485451135_thumb.jpg

Oj tragedia. Teraz rozumiem dlaczego nie wolno posłuchać przed zakupem

A może do klubu by dali, zrobilibyśmy niezależny test.

Jakby potwierdziło się z testem Paculy, to możnaby uznać, że jest wiarygodnie. A tak to dupa

A może do klubu by dali, zrobilibyśmy niezależny test.

Szkoda czasu. Słuchałem wielokrotnie na AS 2015 między innymi z Hornetem. Jego recenzja jest chyba szczytem zwięzłości i precyzji a na dodatek posługuje się jednym z określeń używanych w klubie. Cytuję ,,Umc". To określenie podbitego basu, wycofanej średnicy i podbitej góry. Opinia jak widzę zgodna z tym co usłyszeli niektórzy Koledzy. Tym bardziej ciekaw jestem recenzji niektórych samozwańczych góru nazywających siebie redaktorami z jakże popularnych portali :)

Jaki Pacuła jaki Papierz ,weż se toto na testy zmarnuj 30 min i wtedy popiszemy ok?

Jak sie marnowalo latami czas na nauke ortografii to co za problem zmarnowac te 30 minut...

A nie mozecie sobie dac na wstrzymanie i poczekac z komentarzami do momentu kiedy to cudo sie oficjalnie pojawi? Spekuluja wszyscy, dwoch (a moze i 3) slyszalo ( w tym 1 pobieznie) a 90% na to cos i tak stac nie bedzie. Ale epopeja sie juz prawie napisala. Ach zapomnialem ze ten hajend rzadzi sie swoimi prawami... i jakas wyzsza logika...

Jeśli ten procesor ma się gdzies odnaleźć to jest to rynek pro audio czyli mastering i produkcja .Dla audiofila który skraca tor audio do minimum to kwiatek do kożucha ,kompletnie zbędny komponent w torze audio .Brzmienie mocno kontrowersyjne, bo każdy materiał przepuszczony przez ten klocek brzmi tak samo ! Dużo więcej basu ,uszczuplona średnica i cykająca góra .

Masz tak złe zdanie o rynku Pro? Dlaczego?

Jak sie marnowalo latami czas na nauke ortografii to co za problem zmarnowac te 30 minut...

A nie mozecie sobie dac na wstrzymanie i poczekac z komentarzami do momentu kiedy to cudo sie oficjalnie pojawi? Spekuluja wszyscy, dwoch (a moze i 3) slyszalo ( w tym 1 pobieznie) a 90% na to cos i tak stac nie bedzie. Ale epopeja sie juz prawie napisala. Ach zapomnialem ze ten hajend rzadzi sie swoimi prawami... i jakas wyzsza logika...

Podpisuje sie pod tym rekami i nogami. Jedynie ostatnie zdanie moim zdaniem jest niepotrzebne.

Czlowiek chce jakies konkrety poczytac, to musi zmarnowac ponad pol godziny na odcedzenie spamu jednego i drugiego durnia.

Obstawiam, ze merytorycznej dyskusji z rodrigo juz tu nie bedzie. Mysle , ze sie tu nawet nie pojawi, bo do czego sie tu odnosic?

Widac ze 95% osob ma wiekszy interes w tym, zeby yayume wdeptac w ziemie , niz doprowadzic do obiektywnego testu.

Gość

(Konto usunięte)

Widac ze 95% osob ma wiekszy interes w tym, zeby yayume wdeptac w ziemie , niz doprowadzic do obiektywnego testu.

To forum jest już od dawna handlowo-marketingowe...ale trochę wiedzy można jeszcze wyłowić ;-)

Podpisuje sie pod tym rekami i nogami. Jedynie ostatnie zdanie moim zdaniem jest niepotrzebne.

Czlowiek chce jakies konkrety poczytac, to musi zmarnowac ponad pol godziny na odcedzenie spamu jednego i drugiego durnia.

Obstawiam, ze merytorycznej dyskusji z rodrigo juz tu nie bedzie. Mysle , ze sie tu nawet nie pojawi, bo do czego sie tu odnosic?

No dobrze, jak rozmawiac merytorycznie, jezeli producent nie pozwoli nikomu posluchac, i jedynym ktory ma prawo oceniac jest p. Pacula, zadalem pytanie kto sluchal, i od kilku osob osluchanych dostalem odpowiedz, chyba nie podwazysz opinii lubianych i szanowanych kolegow miniabyra i metrum, dla mnie ich opinia jest bardziej wartosciowa niz pana Paculy. Oczywiscie moja opinia w moim systemie(moze byc w klubie) bylaby najbardziej wartosciowa, ale to jest niewykonalne, bo pan producent nie pozwala na takie odsluchy,

Coz - moim zdaniem hajend to nic innego jak kolejna zakladka na forum i stan zniewolonego umyslu - ale to tylko moje zdanie i koncze ten offtop.

No dobrze, jak rozmawiac merytorycznie, jezeli producent nie pozwoli nikomu posluchac, i jedynym ktory ma prawo oceniac jest p. Pacula, zadalem pytanie kto sluchal, i od kilku osob osluchanych dostalem odpowiedz, chyba nie podwazysz opinii lubianych i szanowanych kolegow miniabyra i metrum, dla mnie ich opinia jest bardziej wartosciowa niz pana Paculy. Oczywiscie moja opinia w moim systemie(moze byc w klubie) bylaby najbardziej wartosciowa, ale to jest niewykonalne, bo pan producent nie pozwala na takie odsluchy,

Dla mnie to co Pacula napisze nie jest wartosciowe.

Z tego co pisal rodrigo zanim jeszcze rozmowa zeszla na psy, to kojarze ze odsluchy sa możliwe po dopracowaniu urzadzenia. Mowa byla o pierwszym kwartale roku. Prosze mnie poprawic jesli sie myle bo moze mi jakies wypowiedzi lub zdania rodrigo umknely.

Gość

(Konto usunięte)

Dla mnie to co Pacula napisze nie jest wartosciowe.

Z tego co pisal rodrigo zanim jeszcze rozmowa zeszla na psy, to kojarze ze odsluchy sa możliwe po dopracowaniu urzadzenia. Mowa byla o pierwszym kwartale roku. Prosze mnie poprawic jesli sie myle bo moze mi jakies wypowiedzi lub zdania rodrigo umknely.

Dla mnie po zdobytym doswidczeniu hi fi jest bardziej zasciankowa

Poza tym wiekszosc polecanych tam sprzetoe w ogole nie gra i nie jest warta...

Przesadziłeś...

Jak przestanie Ci przeszkadzać "zapach z Szadółek" przyjedź do mnie to zobaczysz jakim zaściankiem jest HIFI...

Tyle razy zapraszałem różnych Panów Hiendu i żaden nie chciał się "znizyć" do posłuchania czegoś co nie kosztuje a gra znakomicie...

A przepraszam...jeden kolega mnie odwiedził...dziękuję mu za To...Pozdrawiam go serdecznie...

Osobiście szanuję kolegów, którzy chcą mieć oprócz pięknego brzmienia piękne klocki, pasjonują się audio, budową urządzeń, itd.

Ale nie znaczy to, że tylko urządzenia z półki hiend brzmią bardzo dobrze...

Wypraszam sobie spychanie ludzi, którym zależy na dobrym dźwięku bez splendoru i pięknej biżuterii do rynsztoka...tak to odebrałem :-(

Z innego miejsca forum - występ na AS 2016...

Słuchałem tez najmniejszych Hornów w pokoju Yayuma, ale bez tego procesora za 100 tysi grały tak słabo, że nie wiem co o nich sądzić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.