Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wszystkie biedy są w akcji Wyprzedaż. Lista jest pod linkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Wyprzedaż chyba nie obejmuje winyli, bo byłem w jednej biedzie z listy i niestety 3 płyty skasowane ale zero rabatu to oddałem na razie ?

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Z oficjalnej strony Biedronki:

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

Samemu upatrzyłem jeden może dwa winyle, czyli półtora ?

Pewnie znowu coś pojawi się z poprzednich rzutów, w końcu to okazja na dalsze pozbycie się towaru.

Szkoda, że już nie ma takich fajnych cen, bo większość teraz po 7 dych...

... ale Vangelis obowiązkowo.

Edytowane przez burz
W dniu 3.10.2020 o 14:53, MusiałemZmienićNick napisał:

The Very Best Of Diana Krall  jest - czyli jest wszystko .?  Do zobaczenia w Biedronce.

Akurat ta płyta jest średniej jakości nagrania

2 godziny temu, Mickey6 napisał:

Iggy Pop, "Free" kupione czyli mam co chciałem ?

Może jak przyjdą promocje to mi się jeszcze coś zachce. 

Dobrze nagrana?

2 godziny temu, Mickey6 napisał:

Iggy Pop, "Free"

Fajna płyta, fajna trąbka na tej płycie.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

8 minut temu, xniwax napisał:

Fajna płyta, fajna trąbka na tej płycie.

Pewnie, że fajna! Nic to, że Iggy powoli zmienia się w Cohena. W tym wieku trudno inaczej. Głos jednak dalej zaje^^^^^sty.

15 godzin temu, Świetlicki napisał:

Dobrze nagrana?

No właśnie nie dałem rady przesłuchać jej jeszcze chociaż byłem blisko. Trafiła do poczekalni ?

A płyta bardzo fajna, i trąbka i melorecytacje, piosenki, klimat. Ucieszyłem się, że winyl jest w "biedronkowej" cenie. 

Już przesłuchałem. Dobrze nagrana. Iggy już nie taki punkowy, co mnie akurat się podoba. Gladiatora i REM tez da się słuchać. Rozczarowany jestem Kiwanuka, strasznie rzęzi. Może trafiłem na lipny egzemplarz. Dzisiaj wymienię. Pzdr

Kiwanuka jest tak nagrany. To zamierzenie realizatora i pomysł na lata 70-te. Niestety nakłada się na to kompresja i wychodzi co wychodzi. U mnie w 4 tracku z B strony (pierwszy krążek) jest taki przester,że mi lewy kanał trzeszczy. Najpierw zbaraniałem,że kolumna,ale po dokładnym umyciu i odsłuchu na różnych poziomach głośności są te same artefakty. Także wymiana nic nie da i mam to w nosie,bo muzyka Kiwanuki jest magiczna.

Kiwanuke mam na CD i potwierdzam, że taki chyba był pomysł realizatora. Osobiście nie daję rady słuchać tej płyty, chociaż w warstwie muzycznej jest świetna.

Luxmany i winyle 

53 minuty temu, Margol napisał:

Jak ktoś się zastanawia nad kupnem Vangelisa,to niech się nie zastanawia,jest świetnie artystycznie i wybitnie realizatorsko.

W poniedziałek kupiłem ? Jeszcze nie słuchałem, bo nie umyta.

40 minut temu, burz napisał:

W poniedziałek kupiłem ? Jeszcze nie słuchałem, bo nie umyta.

Ja umyłem i teraz skończył się drugi krążek. Będziesz Pan zadowolony ? 

Wchodzę do Biedronki, szukam płyt, nie widzę. Robię drugą rundę wokół półek, patrzę w górę i jest pudełko z płytami. Stoi na górnej półce, staje na palcach aby móc przejrzeć płyty. Przerzucam kilka i płyt i jest Vangelis. To już szósta płyta zakupiona w tym biedronkowym rzucie. Szybko do kasy, płyta pod pachę i do domu. Nie mam pojęcia co na niej jest nagrane ale na forum ktoś pisał, że płyta warta zakupu. Wchodzę do domu, ściągam buty i od razu zabieram się za słuchanie. Pierwsze dźwięki i uśmiech na twarzy, mieli rację koledzy z forum. Piękna muzyka jak i realizacja. Wracają wspomnienia sprzed trzydziestu paru lat kiedy po szkole biegało się po księgarniach w poszukiwaniu płyt o których ktoś w szkole powiedział, że rano widział...

Jako że nie samą biedronką żyje człowiek podaję link:

https://winylownia.pl/pl/series/strefa-wyprzedazy-11.html?filter_default=n

a w nim między innymi:

- DEEP PURPLE Infinite 2LP - za 49,99 zł,

- DAVE MATTHEWS BAND Europe 2009 5LP - za 49,99 zł,

- MARILLION All One Tonight - Live At The Royal Albert Hall 4LP - za 49,99 zł,

- TOTO 35th Anniversary Tour - Live in Poland 3LP - za 49,99 zł,

itd. itp. itd. ?

Wielkie dzięki za powyższą informację, pucharek w pełni zasłużony! 

Skorzystałem z okazji i właśnie zakupiłem dwa potrójne albumy: Slasha - LIVE AT THE ROXY i Toto - 35TH ANNIVERSARY TOUR. Co prawda przy finalizowaniu transakcji strona winylowni informuje, że realizacja wysyłki może potrwać nawet do 8 dni, ale za taką cenę warto poczekać ?

• Pokaż nowe odpowiedzi