Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt audio - czarno na białym

plastik1989

Rekomendowane odpowiedzi

Nie piszę tego ,żeby na siłę bronić Szymona tylko niestety Panowie tak jest naprawdę .

Akustyka jest absolutnie i to bardzo istotną częścią hi-endowego systemu .

Wątpiących zapraszam do siebie najlepiej z jakimiś klasycznymi skrzynkami ;)

Nie jest bardzo istotną częścią. Jest jego podstawą. Zanim zakupi się jakieś poważniejsze klocki audio NALEZY zrobić akustykę pomieszczenia.

Muszę przewietrzyć mój system…

Skoro już mówimy o fraktalach, to kilka uwag:

- istotą fraktala jest samopodobieństwo (gdy powiększamy fragment, dowolną liczbę razy, widzimy ten sam kształt), nie tylko nieskończoność! więc linia brzegowa Australii nie jest fraktalem, choć przy dowolnym zbliżeniu ma skomplikowaną strukturę (a, i tym bardziej nie ma sensu stwierdzenie "jest fraktalem na poziomie atomów" - albo coś jest samopodobne, na każdym poziomie, albo nie jest i to przy jakim powiększeniu na to patrzymy nie ma żadnego znaczenia)

- Szymon ma absolutnie rację że QRD a samopodobieństwo to niezależne charakteryzacje (i ani trochę się nie wykluczają; w istocie, nie udało mi się znaleźć w sieci ustroju fraktalnego który by nie był liczony jako QRD - może takie są, nie znam się na akustyce)

- włoski ustrój pokazany przez Diogenesa ma coś z samopodobieństwa (choć nie idealnie, widziałem lepsze, choć podobne, przykłady)

- to, że ustrój Szymona jest zbudowany z 202 modułów akurat nie jest zarzutem wobec fraktalności - wręcz przeciwnie; nie zmienia to faktu że jak patrzę na ten wzór to nie widzę samopodobieństwa struktury a tylko możliwość powiększania jej w nieskończoność, co samo w sobie nie decyduje o byciu fraktalem; więc czy to naprawdę ustrój fraktalny (samopodoby, do pewnego poziomu przybliżenia) - nie mam pewności.

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać - tyle przysłowiowego "wycierania sobie gęby" fraktalem, a nikt nie zwraca uwagi na najważniejszą własność tego bytu matematycznego (która zresztą jest dokładnie powodem dla którego konstrukcje fraktalne ustrojów mają sens i coś konkretnego dają - rozszerzenie pasma w którym działa ustrój).

...

Akustyka jest absolutnie i to bardzo istotną częścią hi-endowego systemu .

Wątpiących zapraszam do siebie najlepiej z jakimiś klasycznymi skrzynkami ;)

Należy jednak wprowadzić zasadnicze rozróżnienie między pomiarową adaptacją, a akuestetyką w postaci kilku m2 jakiegoś przypadkowo wstawionego "mebelka" zapewniającego przede wszystkim dobre samopoczucie. B)

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Należy jednak wprowadzić zasadnicze rozróżnienie między pomiarową adaptacją, a akuestetyką w postaci kilku m2 jakiegoś przypadkowo wstawionego "mebelka" zapewniającego przede wszystkim dobre samopoczucie. B)

Wy się tylko sprzeczacie czysto teoretycznie, czy to fraktale czy też nie ,czy to adaptacja czy też akuestetyka ,czy drogo czy tanio . Żaden z Was nie napisał ,,mam takie ustroje i ich działanie według mnie jest ......) . Wszystko wiecie o akustyce i jak ważnym jest ogniwem w tej całej układance audio. A żaden z Was jej nie stosuje we własnym systemie , ale potrolować trzeba Jedni kupuja, podstawki, listwy, piegi harmonixa, itd,itp , natomiast drudzy , no właśnie ,co was to obchodzi.

Ps.

Szymon jak się ma czterech troli w zderzeniu z taką rzeszą zwolenników. Rób swoje , bo to kawał porządnej roboty.

Ja chciałbym zwrócić uwag na znaczenie emocji w odbiorze każdej sztuki. Jeśli muzyka ma służyć budowaniu pozytywnych emocji, to pomieszczenie musi mieć w sobie pozytywny ładunek emocjonalny jego twórcy. A są ludzie wokół których gromadzą się negatywne emocje jak sępy wokół padliny. Wtedy żadna wiedza nie pomoże bo nie wymażemy z pamięci tego co już się stało.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Szymon jak się ma czterech troli w zderzeniu z taką rzeszą zwolenników. Rób swoje , bo to kawał porządnej roboty.

Szczególnie, jak przy okazji sprzedaje się sieciówkę no name za parę tysi:))

Udawanie najmądrzejszego ma to do siebie, że ktoś mówi sprawdzam. Nie pomoże zasłona dymna w rodzaju fraktalne i co tam jeszcze, bo król jest nagi.

Tylko rób to uczciwie... jako branża. Jeśli wypowiadasz się czy doradzasz w temacie akustyki a masz coś z tym wspólnego (tak można wnioskować z Twoich wpisów) to powinieneś być jednoznacznie oznaczony, żeby ludzie wiedzieli z kim mają do czynienia.

Szczególnie, jak przy okazji sprzedaje się sieciówkę no name za parę tysi:))

Udawanie najmądrzejszego ma to do siebie, że ktoś mówi sprawdzam. Nie pomoże zasłona dymna w rodzaju fraktalne i co tam jeszcze, bo król jest nagi.

Cóż ja poradzę na waszą zazdrość. Krowa co dużo ryczy mało mleka daje.

Żaden z Was nie napisał ,,mam takie ustroje i ich działanie według mnie jest ......) . Wszystko wiecie o akustyce i jak ważnym jest ogniwem w tej całej układance audio. A żaden z Was jej nie stosuje we własnym systemie , ale potrolować trzeba...

"Wg mnie" to w prawdziwej akustyce i dźwięku mało przydatne twierdzenie - stosuje się "wg pomiarów " i ew. "wg mojej ich interpretacji". ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Krowa co dużo ryczy mało mleka daje.

O kim jest to cytat:)

A konkretów jak nie ma tak nie ma. @szymon1 zapadł się pod ziemię. Ja już ploter zniosłem ze strychu, jak klonować to tylko najlepszych.

Tylko rób to uczciwie... jako branża. Jeśli wypowiadasz się czy doradzasz w temacie akustyki a masz coś z tym wspólnego (tak można wnioskować z Twoich wpisów) to powinieneś być jednoznacznie oznaczony, żeby ludzie wiedzieli z kim mają do czynienia.

Może opiszesz to nieuczciwe zachowanie w stosunku do Ciebie.

O kim jest to cytat:)

A konkretów jak nie ma tak nie ma. @szymon1 zapadł się pod ziemię. Ja już ploter zniosłem ze strychu, jak klonować to tylko najlepszych.

Tylko żeby te klony jakościowo nie wyglądały tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cóż ja poradzę na waszą zazdrość.

Nie zazdroszczę Szymonowi bo:

nie mówi moim językiem

stosuje metody nie akceptowane przeze mnie - obśmiewanie, jam najmądrzejszy, kolesiostwo, udawanie trybuna ludowego, chowanie się za innych ( tak, tak - sam się nie wypowiada, ale rozdaje lajki), agresywne zwalczanie konkurencji, nie w porządku jest również fakt, że występuje w roli zwykłego użytkownika, skoro czerpie w tej branży zyski. Można dopisać swoje uwagi do mojej oceny.

nie można skonfrontować jego "osiągnięć" w przyjęty sposób - nie wystawia się na wystawach, nie ma swojej strony internetowej, brak recenzji dokonań guru - jeśli jest inaczej, to proszę mnie poprawić...

Może opiszesz to nieuczciwe zachowanie w stosunku do Ciebie.

A Pan to kto? Adwokat z urzędu? Szymon sam się nie może za siebie wypowiedzieć?

Ale już tłumaczę... chodzi o kwestie etyczne. Taką uczciwość etyczną. Wiesz o czym mowa? Jeśli nie, to podam przykład dla zobrazowania...

Wyobraź sobie, że przedstawiciel firmy produkującej np wzmacniacze wypowiada się na ich temat i doradza na forum jako 'nieoznaczony' użytkownik. Nie kojarzy Ci się to z tzw. "marketingiem szemranym"? (to pojęcie bardzo szerokie - nie tylko musi dotyczyć samego produktu)

To właśnie nazywam "działaniem nieetycznym".

A wystarczyłoby, że byłoby jasno "oznaczone" i nie byłoby żadnych podtekstów. I wtedy jako producent można się oficjalnie i uczciwie wypowiadać.

Jestem przekonany, że w takiej sytuacji można więcej zyskać niż stracić. Szczególnie jeśli broni się zawartością merytoryczną.

pozdrawiam

Tylko żeby te klony jakościowo nie wyglądały tak

Nawet Ty zniżyłeś się do poziomu .......

OKI.

Pass-y na zdjęciu zrobiłem 15 lat temu. Do niedawna jakość wykonania Amplifona pozostawała w strefie marzeń do tego co na zdjęciach. Mówimy o obudowach. Chcesz się założyć? O Twoje monobloki. Porównamy moje klony z przed 15 lat, (udowodnię ich wiek) i dowolnego Ampliego z tamtych lat;) Podejmiesz rękawicę?

że ktoś mówi sprawdzam.

właśnie ja to zrobiłem Tobie....i co w zamian dostałem

,,ustawka,,.... ,,hejt,,....,, manipulacja,, ....,, zrywam kontakt...,, ;-)

nie mówi moim językiem

stosuje metody nie akceptowane przeze mnie - obśmiewanie, jam najmądrzejszy, kolesiostwo, udawanie trybuna ludowego, chowanie się za innych ( tak, tak - sam się nie wypowiada, ale rozdaje lajki), agresywne zwalczanie konkurencji, nie w porządku jest również fakt, że występuje w roli zwykłego użytkownika, skoro czerpie w tej branży zyski. Można dopisać swoje uwagi do mojej oceny.

nie można skonfrontować jego "osiągnięć" w przyjęty sposób - nie wystawia się na wystawach, nie ma swojej strony internetowej, brak recenzji dokonań guru - jeśli jest inaczej, to proszę mnie poprawić...

...patrz jak wyżej....

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

nie mówi moim językiem

W marketingu to nazwywa się " alternatywny sposób działania ";)

Rynek to konkurencja Panie Jafi ...czasami inna od tej jakiej oczekujesz .

Na rynku osiąga się sukces różnymi metodami .

I nie chodzi o to , że bronię Szymona ...każdy orze jak może .

Branża audio i rynek w Polsce jest trudny i płytki .

Szymon działa zgodnie z prawem i nawet jeżeli Tobie się to nie podoba , trudno ...ma do tego prawo .

Kapitalizm jest brutalny i raczej mało tutaj miejsca na sentymenty .

Mnie też nie podobają się kable Sułek , sposób działania panów Verictum i wiele innych rzeczy .

Właśnie zostałem odbanowany w tym wątku.

Panie jafi, który tak pięknie pisać potrafi. Zapraszam Pana z dowolnym sprzętem lub ustrojami na porównania. Chętnie posłucham Pańskiej koncepcji dźwięku. Może Pan ze sobą zabrać rzeczone sieciówki "mojej" produkcji :)

Hi aro ze swoimi klonikami również, będzie możliwość rzeczowej rozmowy i wymiany zdań.

Nawet Ty zniżyłeś się do poziomu .......

OKI.

Pass-y na zdjęciu zrobiłem 15 lat temu. Do niedawna jakość wykonania Amplifona pozostawała w strefie marzeń do tego co na zdjęciach. Mówimy o obudowach. Chcesz się założyć? O Twoje monobloki. Porównamy moje klony z przed 15 lat, (udowodnię ich wiek) i dowolnego Ampliego z tamtych lat;) Podejmiesz rękawicę?

Dopiero było 6 lat temu. Możesz przyjechać z dowolnym klonem nowożytnym, mamy rok AD2017. Szkoda, że nie mam już swoich starych WM200 :)

Czy temat fraktali szanownych już nie interesuje?

nie mówi moim językiem

Panie jafi niech Pan zauważyć potrafi, że nigdzie na forum nie reklamuję wyrobów z firm gdzie mam udziały.

To wyłącznie zasługa Trolli, którzy nieświadomie zwiększają zainteresowanie tymi produktami.

Zakładają kluby, wklejają linki, zdjęcia itd. Dziękuję za poświęcenie ale ono nie jest konieczne, audio domowe stanowi margines i jest dla mnie wyłącznie hobby i dobrą zabawą. Dlatego właśnie piszę z konta prywatnego. Jak będę chciał cokolwiek reklamować to użyję wersji branżowej.

Apeluję do użytkowników o wszelkie porady akustyczne i nie tylko piszcie do ww Panów trolli, ja mam pw zawalone jak zatoki jesienią :) Dobijam do 300 rozmów!

Do tego się nie znam itd itp.

Dopiero było 6 lat temu. Możesz przyjechać z dowolnym klonem nowożytnym, mamy rok AD2017. Szkoda, że nie mam już swoich starych WM200 :)

Ale po co nowożytnym, wstawiasz moje zdjęcia sprzętu z przed 15 lat więc oczekuje porównywalnie starego porównania. A może się boisz;) i nie ma co pokazywać bo trąci lipą. Gdybym robił teraz nowe obudowy, to również by przewyższały jakością obecne wydmuszki.

Czy temat fraktali szanownych już nie interesuje?

Ależ czekamy z niecierpliwością na pomiary i szczegóły techniczne!

W marketingu to nazwywa się " alternatywny sposób działania ";)

Ten "alternatywny" sposób działania za wszelką cenę przypomina prowadzenie wojny hybrydowej. Nie ma mojej zgody na takie działania.

Dobijam do 300 rozmów

To jest oczywiste, przecież guru to guru. Jak wstawisz konkrety to liczba wzrośnie 1000 krotnie.

Zakładają kluby, wklejają linki, zdjęcia itd

Stosujesz te same poniżające praktyki w stosunku do konkurencyjnych firm. Zakładasz wątki, wklejasz fory, dyskredytujesz dorobek. Na podstawie zdjęć opisujesz dźwięk.

Konkretów dalej nie ma tylko, Twoje ulubione pyskówki.

Jafi, wielokrotnie zdarzyło mi się powiedziec coś ostrego a nawet chamskiego - porywcze usposobienie ;-)

ale jakoś po czasie potrafię przyhamować piętą....

jeżeli te słowa które zacytowałem były wypowiedziane w nerwach to tylko wystarczy z twojej strony napisać

,, było to niepotrzebne,, i po sprawie, wtedy przechodzimy do normalności

potrafisz tak zrobić ?

Ale po co nowożytnym, wstawiasz moje zdjęcia sprzętu z przed 15 lat więc oczekuje porównywalnie starego porównania. A może się boisz;) i nie ma co pokazywać bo trąci lipą. Gdybym robił teraz nowe obudowy, to również by przewyższały jakością obecne wydmuszki.

Ależ czekamy z niecierpliwością na pomiary i szczegóły techniczne!

Wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj czym prędzej. Przedstawię Ci pomiary i co tam jeszcze chcesz. Wklej obecne zdjęcia hajenda żeby ludziska nacieszyli oczy.

Niech nas oświeci blask obecnych klonów :) Normalnie Amplifon wysiada!

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Jafi, wielokrotnie zdarzyło mi się powiedziec coś ostrego a nawet chamskiego - porywcze usposobienie ;-)

ale jakoś po czasie potrafię przyhamować piętą....

jeżeli te słowa które zacytowałem były wypowiedziane w nerwach to tylko wystarczy z twojej strony napisać

,, było to niepotrzebne,, i po sprawie, wtedy przechodzimy do normalności potrafisz tak zrobić ?

Jeżeli "wielokrotnie...." to sądzę, że należy powiedzieć w pierwszej kolejności - przepraszam, później dopiero oczekiwać, że inni te przeprosiny przyjmą.

Wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj czym prędzej. Przedstawię Ci pomiary i co tam jeszcze chcesz. Wklej obecne zdjęcia hajenda żeby ludziska nacieszyli oczy.

Niech nas oświeci blask obecnych klonów :)

Żałość bierze górę.

Przecież wszystkie oferowane przez Ciebie produkty są klonami;) Niczego nie wymyśliłeś. Panele binarne również zerżnąłeś z dostępnych plików. Więc o czym mowa?

Jak już będziesz miał 15 letniego Amplifona to daj znać;)

Czekamy na obiecane dane techniczne.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ten "alternatywny" sposób działania za wszelką cenę przypomina prowadzenie wojny hybrydowej. Nie ma mojej zgody na takie działania.

No patrz , a Krym tak zajęto ..znaczy skuteczne;)

Możesz zawsze odwołać się do Trybunału w Strasburgu ...

Jeżu , przecież " jaki koń jest każdy widzi " ;)))

Wyluzuj ;)

Jeżeli "wielokrotnie...." to sądzę, że należy powiedzieć w pierwszej kolejności - przepraszam, później dopiero oczekiwać, że inni te przeprosiny przyjmą.

I tak należy docenić .

Ja za pierona , bym nie przepraszał ..tylko szedł w zaparte ;)

Przecież wszystkie oferowane przez Ciebie produkty są klonami;) Niczego nie wymyśliłeś. Panele binarne również zerżnąłeś z dostępnych plików. Więc o czym mowa?

.

Może wkleisz choć jedno zdjęcie pierwowzoru ustroju z którego Szymon , klona poczynił. Czy może wujek Google jest bezradny.

Piękny jest ten fraktal, a jego działanie jeszcze lepsze, zachęcam wszystkich majsterkowiczów do klonowania i wklejania zdjęć.

Ps. Pewno jak zwykle się nie doczekam.

Może wkleisz choć jedno zdjęcie pierwowzoru ustroju z którego Szymon , klona poczynił. Czy może wujek Google jest bezradny.

Ukryta Zawartość

lub plik, który krąży na tutejszym forum:

post-819-0-18090700-1493712576_thumb.jpg

@szymon nawet nie pofatygował się tylko użył tego samego wzoru, 1:1. A wystarczyło wygenerować dowolny ciąg losowy. No wiesz takie podstawy matematyczne.

A jak moje wyzwanie, podejmujesz je, czy jak zwykle zamilkniesz lub wykręcisz się sianem!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.