Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt audio - czarno na białym

plastik1989

Rekomendowane odpowiedzi

.

Może wkleisz choć jedno zdjęcie pierwowzoru ustroju z którego Szymon , klona poczynił. Czy może wujek Google jest bezradny.

Piękny jest ten fraktal, a jego działanie jeszcze lepsze, zachęcam wszystkich majsterkowiczów do klonowania i wklejania zdjęć.

Ps. Pewno jak zwykle się nie doczekam.

Szkoda czasu na tego klonowego trolla. Przecież on nigdy nie przyjedzie ani nie zaprosi do siebie bo odsłuch weryfikuje takie żałosne jednostki. W jego przypadku ciężko mówić o jakimkolwiek systemie, o akustyce już nie wspomnę :)

Będzie wymyślał własne teorie, jakieś kretyńskie żądania o porównania z 15 letnimi sprzętami. Hi-aro trolliku pokaż co masz tu i teraz. Dawaj te zdjęcia swojego systemu i zaczynamy weryfikację Twoich tez w praktyce.

Masz odwagę podnieść rękawicę czy jesteś tchórzem?

Hi-aro trolliku pokaż co masz tu i teraz. Dawaj te zdjęcia swojego systemu i zaczynamy weryfikację Twoich tez w praktyce.

Masz odwagę podnieść rękawicę czy jesteś tchórzem?

Poluzuj cybanty. Czekam na 15 letniego Amplifona, albo Twój system przez 15 lat. Gdzie byłeś w tym czasie, pewnie w czarnym lesie. Nie wykręcaj się sianem, pierwszy wyznaczyłem challenge.

Jednam Elb miał rację. Aby pokazać pomiary, trzeba najpierw wiedzieć co i jak mierzyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@szymon nawet nie pofatygował się tylko użył tego samego wzoru, 1:1. A wystarczyło wygenerować dowolny ciąg losowy. No wiesz takie podstawy matematyczne.

A jak moje wyzwanie, podejmujesz je, czy jak zwykle zamilkniesz lub wykręcisz się sianem!

Wszystkie firmy stosują ten wzór, ciekawe dlaczego? Może Pan (-) chce wymyślać koło na nowo :) Pisz do wszystkich firm z całego świata, że Pan hi_aro nie pozwala na takie niegodziwości. Skarpetek też nie wolno szyć takich samych, każda musi być inna.

Co z klonikmai Passa? To indywidualny projekt czy "zżynka" :)

Ukryta Zawartość

Ten "alternatywny" sposób działania za wszelką cenę przypomina prowadzenie wojny hybrydowej. Nie ma mojej zgody na takie działania.

Przecież zawsze możesz złozżć pozew sądowy. Zapadnie wyrok.

W przeciwnym wypadku możesz sobie tylko ... krzyczeć. Nie wiem kto słucha.

Muszę przewietrzyć mój system…

Poluzuj cybanty. Czekam na 15 letniego Amplifona, albo Twój system przez 15 lat. Gdzie byłeś w tym czasie, pewnie w czarnym lesie. Nie wykręcaj się sianem, pierwszy wyznaczyłem challenge.

Jednam Elb miał rację. Aby pokazać pomiary, trzeba najpierw wiedzieć co i jak mierzyć.

Jakbyś zobaczył mój system z 1999 roku to byś się ujsrał :)

Przypomnę Ci (-) monobloki Amplifon WM200, elektrostaty Logana SL3 i modyfikowany przez Arka Szwedę vel Garmin Teac VRDS 25. Poznałem go jeszcze na odsłuchach w dawnym Tonsilu, jak nie wierzysz to zadzwoń i sprawdź.

Przyjedź z tym swoim klonikiem załatwię na porównanie Amplifona WT40 a może nawet WM200. Na szczęście mam kontakt do jednego z właścicieli.

Etap 2 to porównanie systemów AD2017, już się nie mogę doczekać. To kiedy konkretnie przyjeżdżasz?

Wszystkie firmy stosują ten wzór, ciekawe dlaczego?

Super argument dla takiego guru jak Ty. Przecież tworzysz niepowtarzalne ustroje i dziękujesz Bogu, że wpadasz na te pomysły. Nie piszemy o innych firmach, Tylko o twoich klonach.

.

Co z klonikmai Passa?

Kolejna wizja w 100% autorska.

P.S

Wiesz o jaki ciąg chodzi:)

I tak należy docenić .

Ja za pierona , bym nie przepraszał ..tylko szedł w zaparte ;)

Grzesiu, takie słowa ,, było to niepotrzebne,, dla mnie załatwiają sprawę, tylko do tego trzeba dorosnąć

nie piję do tego że Jafi jest niskiego wzrostu i ma wygląd stu letniego Indianina

ale coś mnie się zdaje że jest to ''maluczki'' człowieczyna ;-)

Przyjedź z tym swoim klonikiem załatwię na porównanie Amplifona WT40 a może nawet WM200. Na szczęście mam kontakt do jednego z właścicieli.

Czekam na 15 letnie wyroby, pamiętaj o tym:)

Super argument dla takiego guru jak Ty. Przecież tworzysz niepowtarzalne ustroje i dziękujesz Bogu, że wpadasz na te pomysły. Nie piszemy o innych firmach, Tylko o twoich klonach.

.

Kolejna wizja w 100% autorska.

P.S

Wiesz o jaki ciąg chodzi:)

Tak kloniku z zerowym doświadczeniem akustycznym fraktal hybrydowy to niepowtarzany ustrój, który nie ma odpowiednika na rynku. Płyta binarna stanowi jedynie element dekoracyjny a najważniejsze jest pod spodem ale komu ja to tłumaczę :) Doczekam się tych zdjęć Twojej obecnej adaptacji czy posiadasz jedynie zasłonki?

Płyta binarna stanowi jedynie element dekoracyjny

O cholera Ty naprawdę nie wiesz o czym piszesz:) O płytach binarnych napisano doktoraty, widocznie nie dotarłeś do nich.

Czekam na 15 letnie wyroby, pamiętaj o tym:)

Specjalnie dla Ciebie sprowadzę WM200. Mają nawet ponad 15 lat.

Czy obecnie przerzuciłeś się na słuchanie w kuchni? Wstydzisz się obecnego systemu? Pewnie po 15 latach to miażdży każdy hajend!

O cholera Ty naprawdę nie wiesz o czym piszesz:) O płytach binarnych napisano doktoraty, widocznie nie dotarłeś do nich.

O cholera Ty naprawdę nie wiesz co czytasz. "Zatkao kakao" bo dziecina się nie spodziewała że płyta binarna to jedynie fragment z działania całego ustroju. A że nie widać to się sklonować nie da i jest zonk :)

Płyta binarna stanowi jedynie element dekoracyjny

No no, element dekoracyjny. Ha ha ha. Takie banialuki wciskasz swoim 300 followersom:) Gratuluje.

Czy banialuki o kosmicznej piance PU, która jest produkowana w strefie 51?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No no, element dekoracyjny. Ha ha ha. Takie banialuki wciskasz swoim 300 followersom:) Gratuluje.

Czy banialuki o kosmicznej piance PU, która jest produkowana w strefie 51?

Ukryta Zawartość

I znowu zonk, musisz szukać dalej. Nie ten skład, nie ta struktura, nie ta gęstość nawet nie ten kolor ale najważniejsze że, na zdjęciu podobna :) Dzieciaczek myśli, że to jest jeden typ do wszystkiego. A materiałów są jeszcze dziesiątki. Akustyka to nie magia mój Harry Potterze ale skąd możesz to wiedzieć. Niebawem weźmiesz na warsztat piankę do golenia, tylko nie zjedz bo na zdjęciu jest identyczna jak bita śmietana!

Ostatnio ktoś wklejał jakieś gumowe i korkowe mielonki. Też miało być to samo a jednak... wyszło jak zawsze.

Do Ciebie pisze jedynie Rossmann :)

Ukryta Zawartość

@szymon1

Jedynie co masz to bajerę;) Jak bym był na Bazarze Różyckiego. No przecież wiadomo, nad Twoimi produktami siedzi zespół naukowców. Dodatkowy zespół skrzatów pojedynczo wycina wzrór w binarnych panelach. Jest jeszcze jeden zespół od przycinania pojedynczych słupków do "fraktali". Cały polski przemysł reklamowo-rozrywkowy jest na Twoje usługi.

@szymon1

Jedynie co masz to bajerę;) Jak bym był na Bazarze Różyckiego. No przecież wiadomo, nad Twoimi produktami siedzi zespół naukowców. Dodatkowy zespół skrzatów pojedynczo wycina wzrór w binarnych panelach. Jest jeszcze jeden zespół od przycinania pojedynczych słupków do "fraktali". Cały polski przemysł reklamowo-rozrywkowy jest na Twoje usługi.

Czysta merytoryka. Aż miło poczytać. Prawdziwy skarb w koronie AS!

Dosyć tego hejtu!

Następny wpis będący atakiem personalnym wykluczy piszącego z tego wątku!

Nie zapominaj Vladao, że konflikt działa na ludzi jak magnes. Musi być od czasu do czasu jakaś "zadyma", bo inaczej człowiek umrze z nudów :)

Ukryta Zawartość

lub plik, który krąży na tutejszym forum:

post-819-0-18090700-1493712576_thumb.jpg

@szymon nawet nie pofatygował się tylko użył tego samego wzoru, 1:1. A wystarczyło wygenerować dowolny ciąg losowy. No wiesz takie podstawy matematyczne.

A jak moje wyzwanie, podejmujesz je, czy jak zwykle zamilkniesz lub wykręcisz się sianem!

Co to ma być. Przecież się nad tym rozwodzicie.

post-63276-0-17743000-1493719040_thumb.jpg

Czyż nie piękny, i skuteczny .No ale niestety w dalszym ciągu dla niektorych w sferze marzeń.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.No ale niestety w dalszym ciągu dla niektorych w sferze marzeń.

Spuść trochę z tonu.

Czego tu zazdrościć i o czym tu marzyć?

Przecież dobry sprzęt w malutkim pomieszczeniu to zupełnie jak samochód na poniższym obrazku.

I wybudowanie równiutkiej asfaltowej drogi na tej wyspie niczego nie zmieni, cieszyć się będzie tylko firma która ją wykona... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To co teraz, ha?"

Spuść trochę z tonu.

Przecież dobry sprzęt w malutkim pomieszczeniu to zupełnie jak samochód na poniższym obrazku.

I wybudowanie równiutkiej asfaltowej drogi na tej wyspie niczego nie zmieni, cieszyć się będzie tylko firma która ją wykona... :)

Życie. Was boli ,a mnie cieszy.:-) No wkleicie drugi taki sam. Bo jak nie , to znaczy że żółć wam pękła i wylewacie swoje flustracje.

Mam prośbę do kolegów ze spamforum.

Ograniczcie się proszę do hejtu Szymona na swym cudforum. Tu juz wyraziliście swą opinie o tych "fraktalach", miernocie i cwaniactwie tego obrzydliwego wroga Szymona.

Już wystarczy!

Ja nie żartuję.

Życie. Was boli ,a mnie cieszy.:-) No wkleicie drugi taki sam. Bo jak nie , to znaczy że żółć wam pękła i wylewacie swoje flustracje.

Proszę bardzo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, mają mniejszą ilość słupków, ale są wykonane z materiałów naturalnych i to nie jest sosnowa kantówka ;). Ale Ty to wiesz.

Ukryta Zawartość

Dziękuję koledze, że podał link do tych ustroi. Dlaczego fraktali nie powinno się wykonywać z kantówki drewnianej? W końcu jest to najłatwiejszy w obróbce, najtańszy i bardzo dostępny materiał.

1. Skomplikowanie ustroju.

Żeby ustrój fraktalny działał maksymalnie wysoko a takie jest jego założenie i główna przewaga nad rozwiązaniami klasycznymi musi mieć słupki o jak najmniejszym przekroju. Najlepiej w okolicach 10mm x 10mm lub mniej.

Wtedy działa praktycznie do końca pasma słyszalnego (18kHz). W przypadku podanego ustroju RDAcoustic i słupków 25mm x 25mm górne działanie kończy na...6880Hz! Prawie 3 RAZY niżej.

2. Drewno posiada określoną chłonność akustyczną dla wysokich częstotliwości dużo wyższą od materiałów typu poliwęglan czy odpowiednich kompozytów z tworzyw.

Głównym celem takich dyfuzorów działających bardzo wysoko jest brak lub jak najmniejsza tłumienność wysokich częstotliwości! Właśnie po to się je stosuje aby zachować przestrzeń, wybrzmienia i ulotność najwyższych składowych. Ponieważ są to najkrótsze fale w paśmie słyszalnym niezwykle łatwo wytracić ich energię w dowolnym materiale tłumiącym co powoduje bezpowrotną utratę wybrzmień i nośności dźwięku.

To są ustroje predysponowane do dipoli, elektrostatów, magnetostatów, spójnie i bardzo liniowo brzmiących kopułek. Jednym słowem najtrudniejszych w aplikacji kolumn, gdzie przestrzeń i holografię nie uzyskuje się rezystorem i podbiciem góry tylko akustyką pomieszczenia i przemyślanym doborem elektroniki towarzyszącej. Przy rozdzielczym źródle pozwala to zagłębić się w smaczki i szczegóły nagrania zabite przy klasycznym zestawie audio.

3. Wszystkie ustroje fraktalne, QRD o wysokim skomplikowaniu powstałe na podstawie powtarzalnych wzorów matematycznych wymagają niezwykłej precyzji wykonania. Zwłaszcza, że przy wysokich częstotliwościach o długości fali rzędu milimetrów każda odchyłka praktycznie oznacza brak lub nieprawidłowe działanie w tym zakresie. Jednym słowem płacimy za coś co nie działa.

Każdy stolarz i osoba zajmująca się obróbką drewna wie jakie odchyłki wymiarowe posiada nawet bardzo sucha kantówka. Co gorsza nawet jak wykroimy ideał co do ułamków milimetra to pod wpływem zmiennej wilgotności powietrza (sezon lato/zima) takie elementy będą się skręcać w niekontrolowany sposób wzdłuż wewnętrznych włókien i powstałych nierównomiernych naprężeń (o sękach nawet nie wspominam). Wie to każdy, kto ma podłogę z drewna naturalnego. Utrzymanie jednakowej wilgotności przez cały okres użytkowania jest po prostu niemożliwy.

Polecam poniższe opracowanie:

Ukryta Zawartość

Jakie to niesie praktyczne efekty idealnie widać na zdjęciach ustroju RDacoustic. Poskręcane elementy, brak liniowości poszczególnych rzędów, szpary pomiędzy kantówkami, nierównoległe krawędzie i brak możliwości uzyskania jednorodnej struktury eliminują drewno jako budulec takiego ustroju.

W dalszej części powrócimy do nazewnictwa ustroi fraktalnych i dostępnych modeli.

Spuść trochę z tonu.

Tak to jest jak się słucha ze zdjęć. Obcując na co dzień z własną miernotą sprzętową ciężko pojąć, że nawet w 18m2 ściany przestają istnieć a muzyka brzmi jak w sali koncertowej lub wolnej przestrzeni. Zgodnie z zamysłem realizatora. Tym różni się sztuka od rzemiosła.

post-58347-0-55060100-1493721719_thumb.jpg

post-58347-0-85736200-1493721762_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panel jest wykonany z drewna i kosztował €2,5k.

Wymiary tego ustrojstwa to 180cm/180cm.

Ze względu na nierównomierność konstrukcji i brak powtarzalności wzoru można ten ustrój co najwyżej nazwać rozpraszaczem.

Tak jak pisałem wymieniony przez Ciebie model, nawet wykonany poprawnie działa do 6880Hz.

Obecna cena modułu 168cm x 168cm to 4600 euro czyli około 20 000zł. Przynajmniej tak podaje producent na swojej stronie.

Wiele osób mówi że jak ustruj akustyczny ma swoje kilogramy,to spełnia swoje zadanie.

Jak jest wykonany z lekkich materiałów to już nie.

Sam tego nie testowalem ,bo nie mialem okazji testowac żadnego lekkiego ustroju .

A skąd wiesz do jakiej częstotliwości działa akurat ten ,a wymiary to 180cm/180cm.

Panel jest wykonany z drewna i kosztował €2,5k.

Wymiary tego ustrojstwa to 180cm/180cm.

Coś pokręciłes. Przeczytaj dane i cenę na stronie producenta

Ukryta Zawartość

A teraz niech wyceni taki ustrój ; 202cm./202cm. O grubości słupka nie 2,5cm/2,5cm. , tylko 1cm/1cm.

Pewnie z krzesła spadniesz, lub dostaniesz odpowiedź że to awykonalne.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.