Skocz do zawartości
IGNORED

TAŃSZA alternatywa dla DAC Audiobyte Black Dragon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przygarnę Audiobyte Black Dragon z drugiej ręki.

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

• 2 tygodnie później...

nie moge sie doszukac i w necie są sprzeczne informacje

czy ktos wie na 100% czy sam black dragon dac ma własne zasilanie wewnetrznego konwertera usb czy konwerter zasilany jest z szyny transportu?

Gość numik

(Konto usunięte)

ustaliłem z twórcą, że tak - gdzie tu sprzeczne informacje? Ma wewnętrzne zasilanie

No, it uses internal power.

On 05/05/2017 17:46, Piotr Pawłowski wrote:

Hi,

ok - but how technically it is made, internally in Dragon - does it take 100% power from computer in internal usb converter?

Kind Regards

Piotr

Hi,

it's difficult to comment without the cable in cause. I don't see why without power can automatically be worse.

Kind Regards,

Nicolae

On 05/05/2017 15:51, Piotr Pawłowski wrote:

nie kwestionujmy, że jabłko jest jabłkiem

• 1 miesiąc później...

Według mnie, będzie słabszy. Wystarczy zwrócić uwagę na rozwiązanie zasilania w Dragonie i w Chord 2QUTE, ale nigdy nic nie wiadomo. Mamy w salonie Hugo i mimo, że jakościowo są dość blisko siebie, to jednak większość klientów wybiera Dragona. 2QUTE postaramy się ściągnąć i przetestować. Posłuchamy, zobaczymy.

I jak wypadło porównanie?

Również zastanawiam się nad DAC'kiem: Chord 2Qute czy jednak Dragon.

• 3 tygodnie później...
Gość mircysko

(Konto usunięte)

Dragon vs Audio GD

Powiem krótko, może Audio GD nie jest tańszy, ale gra tak samo - jak nie lepiej ,od Dragon DAC.

Trzeba przyznać że AGD wypuścił dobry DAC.

post-47043-0-32480300-1499969538_thumb.jpg

Dragon vs Audio GD

Powiem krótko, może Audio GD nie jest tańszy, ale gra tak samo - jak nie lepiej ,od Dragon DAC.

Trzeba przyznać że AGD wypuścił dobry DAC.

To model na pcm-ce ?? Czy sabre ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gość mircysko

(Konto usunięte)

To model na pcm-ce ?? Czy sabre ??

Audio GD - NFB 27.38

Sabre es9038 pro.

------------------------------------------------

Mam go testowo drugi dzień, powiem szczerze, Dragona nie chce mi się włączać, robić jakieś porównania itp. :)

Edytowane przez mircysko
Gość mircysko

(Konto usunięte)

Jeszcze muszę się "oswoić" z AGD, ale coś mi się wydaje że Dragon będzie na sprzedaż.

Edytowane przez mircysko

Ja mam Atolla In200se i innym, tańszym AGD 1,32 i już gra zacnie. Z Dragonem będzie jeszcze lepiej.

Wysłane z tapciocha

Jeszcze muszę się "oswoić" z AGD, ale coś mi się wydaje że Dragon będzie na sprzedaż.

Czyli Chińczyki rządzą;)

Spodobał mi się testowany niedawno LKS da004, ale jeszcze lepiej dla mnie wypadł Dragon z Singxer su-1 po i2s.

Lepiej jak z dedykowaną Hydrą-Z. Jednak jest pewien problem. Jak wiecie w Dragonie klika przekaźnik, to zależy od źródła, u mnie z auralic mini. Nie mogę już tego znieść i tylko z tego powodu również powoli myślę o sprzedaży Dragona.

Przez singxer do dragona po AES/EBU gra ok, ale przez i2s dalej klika, czego nie było z hydrą-z, dedykowane urządzenie się dogaduje, ale singxer nie do końca. Jednak Dragon w tym zestawie wznosi się na dużo wyższy poziom a przede mną jeszcze mod singxera.

Z chęcią bym jeszcze sprawdził audio gd i Matrixa z es9038pro po i2s. Jestem po prostu chory jak czegoś nie sprawdzę i przez to dostaje się po kieszeni przy sprzedaży, co zrobić, taka natura. Dragon jest zaledwie kilka miesięcy a już w głowie inne rozwiązania;)

Gość numik

(Konto usunięte)

Dragon jest zaledwie kilka miesięcy a już w głowie inne rozwiązania;)

wszyscy znamy objawy tej choroby ;)

na którym interkonekcie miałem przestać? Nie pamiętam;p

Gość mircysko

(Konto usunięte)

rozmawiałem z http://www.4hifi.pl/audio-gd.html, jest tańsza wersja DAC na tych samych podzespołach co testowany, jest bez wzmacniacza słuchawkowego.

Koszt nowego, koło 6,5 tyś. cena półkowa więc można coś z tego urwać.

Będę go brał to testu.

reasumując- jest tańszy odpowiednik (jak nie lepszy) Dragon DAC . :)

Edytowane przez mircysko

Ja przejechałem ostatnimi czasy mnóstwo DACow i kupiłem w ciemno chinola za 1350 1400 z cłem i dostawą.

XiangSheng DAC 05. Podwójny PCM 1794 Xmos. I powiem szczerze DAC jest świetny w moim systemie gra nie gorzej niż LKS O4 czy Protagonist Najwyższa seria. Jest moc jest muzykalnosc jest szczegół ale bez suchosci. Ogólnie zagral u mnie lepiej jak AGD nfb 28 za 4 krotnie większa kasę. Oczywiście daci różnią się od siebie mam.tu na myśli porównanie z np Lksem ale za te pieniądze to jest absolutny szok. Mógłby kosztować 4-7 tyś i każdy powiedział by że to okazja. Teraz kombinuję jak tu wpiac się bezpośrednio do i2s w celu lepszego transportu dla Daca .

Reszta toru Cayin A70 i Minas Anor

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez venom200
  • 2 tygodnie później...

rozmawiałem z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , jest tańsza wersja DAC na tych samych podzespołach co testowany, jest bez wzmacniacza słuchawkowego.

Będę go brał to testu.

reasumując- jest tańszy odpowiednik (jak nie lepszy) Dragon DAC . :)

A który to model? DAC NFB-7.38?

Udało Ci się go zdobyć do testów?

Ciekaw jestem porównania z Black Dragonem i 27.38.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość mircysko

(Konto usunięte)

A który to model? DAC NFB-7.38?

Audio GD - NFB 27.38 - tego słuchałem

Powiem szczerze, boję się trochę testować wyższe modele DAC tej firmy :) , wiem co już potrafi NFB-7.38.

rozmawiałem z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest tańsza wersja DAC na tych samych podzespołach co testowany, jest bez wzmacniacza słuchawkowego.

Będę go brał to testu.

Jak go już dostaniesz, to zapraszam do mnie. Porównamy default_smile.png

Ukryta Zawartość

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Jak go już dostaniesz, to zapraszam do mnie. Porównamy

Tym razem spotkanie u mnie, powalczymy sobie. :)

post-47043-0-62491300-1501445300_thumb.jpg

Edytowane przez mircysko
Gość mircysko

(Konto usunięte)

Walka mnie nie interesuje. Interesuje mnie napić się dobrej kawy i pogadać jak kolega z kolegą.

:)

zadzwonię , jak będzie DAC u mnie .

Kawiszcze oczywiście obowiązkowo.

pozdr.

• 4 tygodnie później...

Jak wiecie w Dragonie klika przekaźnik, to zależy od źródła, u mnie z auralic mini. Nie mogę już tego znieść i tylko z tego powodu również powoli myślę o sprzedaży Dragona.

Mam zamiar kupić i słuchać dragona właśnie z auraliciem mini stąd pytanie czy klikanie ma miejsce przy każdym utworze? Czy jeśli z auralica słuchamy tidal to też klika, czy tylko jeśli odtwarzamy z dysku?

Pytanie 2: Czy przybyło entuzjastów tańszej alternatywy Audio-gd? Jest jeszcze model NFB 1.38 w cenie poniżej 4 tyś.PLN słuchaliście go?

Gość mircysko

(Konto usunięte)
teraz testuję tego

Ukryta Zawartość

powiem krótko, robi wrażenie.

natomiast ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jakoś nie zrobił na mnie wrażenia.

A dla mnie 7.38 zagrał lepiej niż Dragon, ale ja długo zestawu Mirka nie słuchałem. Również 27.38 grał lepiej niż Dragon tylko tam jeszcze był słuchawkowiec i ja go słuchałem również przez nauszniki. Rewelacja. :D

Wysłane z tapciocha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

teraz testuję tego http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-7-38_6702.html

powiem krótko, robi wrażenie.

natomiast ten http://www.4hifi.pl/audio-gd-r2r-7_6713.html, jakoś nie zrobił na mnie wrażenia.

Hej

Jak masz możliwość to przetestuj nfb 7.77 podwójne ess 9038

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Hej

Jak masz możliwość to przetestuj nfb 7.77 podwójne ess 9038

miałem go, fajny dac, ale coś mi w nim nie pasowało, 7,38 zagrał lepiej.

Dzięki uprzejmości http://www.4hifi.pl/, prawie wszystkie DAC obsłuchałem :), i nie tylko.

Gość aqs

(Konto usunięte)

miałem go, fajny dac, ale coś mi w nim nie pasowało, 7,38 zagrał lepiej.

Dzięki uprzejmości http://www.4hifi.pl/, prawie wszystkie DAC obsłuchałem :), i nie tylko.

Dzięki za info

• Pokaż nowe odpowiedzi