Skocz do zawartości
IGNORED

Co po PiSie?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Dominic

No i co z tego?Mają poparcie 40 % czyli 60 % ich nie popiera.Opozycja to nie tylko PO.Koalicja dwóch trzech partii może mieć więcej.To,że Kaczyński okiwał to fakt,ale kogo?Ciebie, nie mnie.Bo ja na niego nie głosowałem a za jego politykę zapłacimy wszyscy.Już niedługo.

To takie wmawianie sobie że nikt ich nie chce gdy jest dokładnie na odwrót.

Skąd wiesz że ci co nie głosują ich nie popierają. Automatycznie się mówi że głosy niezdecydowanych to głosy anty pis. A dlaczego? Ty tego nie wiesz. Ja tego nie wiem. Nikt tego nie wie. Gdy się policzyć tych co głosowali to naród ma to czego chciał. Za czym głosował i co popiera. Zostaje uszanować demokrację. Gdy za czasów PO ludzie zbierali podpisy pod pedycjami i projektami a władza je odrzucała bez konwersacji to nikt z Was obrońców demokracji nie krzyczał. Gdy dokładnie to samo robi druga strona to mamy dydkature i w ogóle.

Obłuda i fałsz. Po jednej jak i po drugiej stronie.

nie można żyć w pustce politycznej, każdy ma jakiś światopogląd.

Wyraziłem oczekiwania w poprzednim poście. Brak głosu na "jakiś" obecnych to też światopogląd. Nie mniej świadomy jak konkretne stawianie na którąś z obecnych stron.

Pozdr.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

To takie wmawianie sobie że nikt ich nie chce gdy jest dokładnie na odwrót.

Skąd wiesz że ci co nie głosują ich nie popierają. Automatycznie się mówi że głosy niezdecydowanych to głosy anty pis. A dlaczego? Ty tego nie wiesz. Ja tego nie wiem. Nikt tego nie wie. Gdy się policzyć tych co głosowali to naród ma to czego chciał. Za czym głosował i co popiera. Zostaje uszanować demokrację. Gdy za czasów PO ludzie zbierali podpisy pod pedycjami i projektami a władza je odrzucała bez konwersacji to nikt z Was obrońców demokracji nie krzyczał. Gdy dokładnie to samo robi druga strona to mamy dydkature i w ogóle.

Obłuda i fałsz. Po jednej jak i po drugiej stronie.

To są właśnie te małe grzechy PO. Ich zadufanie w sobie i buta wobec narodu. Ich pewność, że zawsze będą dzielić torcik rzucając innym ochłapy.

Ludzie mieli dosyć tego, dali głos na PiS i...otwierają się im oczy.

Na razie spora część zagryza wargi i mówi "przynajmniej mamy 500+". Ale to też się skończy lub przeje ludziom.

Pytanie tylko na kogo stawiać, by nie było ani gorzej ani smieszniej.

Kijowski powinien odejść a KOD ma potencjał ale nie jako partia ale raczej jako ruch społeczny.

Kijowski powinien odejść ale na razie nie ma nikogo zamiast. Na Mazowszu wygrał z 2 krotną przewagą.

Dominic

A co ja nie szanuję demokracji?Wzywam do rewolucji?Do obalenia siłą tego rządu?Co Ty za głupoty wypisujesz?

Ludzie tak zagłosowali jak zagłosowali.Z różnych powodów.Również czysto doraźnych.Ja twierdzę,że obecny rząd szkodzi Polsce i nadużywa władzy obchodząc prawo i konstytucję na skalę dotąd nie notowaną.Nie jest prawdą,że robią to samo co poprzednicy.To porównanie to nadużycie.Takich rzeczy dotąd nie robił żaden rząd po 89r.Można dyskutować o takich czy innych pomysłach na gospodarkę ale to co robi pisowski rząd w polityce zagranicznej to zagrożenie dla niepodległego bytu Polski.Trzeba być ślepym aby tego nie widzieć.W sytuacji zagrożenia rosyjskiego,kryzysu UE i nowej polityki USA ta polityka prowadzi do kompletnej izolacji.A różne fochy w stosunku do Niemiec i Francji i możliwości powstania UE dwóch prędkości może doprowadzić do zmarginalizowania w Europie.Tu chodzi o najżywotniejsze interesy narodowe.

nie chodzi o utożsamianie się z jakąś teraz tylko w ogóle. (nie rób uników)

Ciężko nakreślić swoje poparcie wobec przyszłych skoro ich nie ma. To nie unik. Jestem świadomym pragmatykiem, a co za tym idzie nie skupiam sie nad ewentualnym poparciem dla tych, których nie ma.

Jesli pytasz mnie jednak usilnie jakich chciałbym polityków na scenie. Przeciwieństwo takich jak dla przykładu Pawłowicz, Kaczyński, Suski, Ziobro, Błaszczak czy z drugiej strony jak Kopacz, Schetyna, Mucha i im podobni (można wymieniać sporo nazwisk).

Wspomniałem powyżej o Dudzie. Byłem jednym z tych,którzy mówili wprost - jeśli nie jest jak zapowiada partyjnym prezydentem, będzie prezydentem naprawdę cennym. Jeśli jednak to tylko zasłona dymna jak z ukrytym Kaczyńskim i Macierewiczem, to będzie to prezydentura mierna, bierna za to Kaczyńskiemu wierna.

Jest potenjcał wśród młodych ludzi, 30 latków. Jednak oni zostaną "skażeni" partyjnymi układami, bo nadal mamy partyjnych bonzów jak Kaczyński czy Schetyna.

Do tego nie oszukujmy się UE jako instytucja nie działa wcale lepiej i bardziej przejrzyście. To fikcja (i wiem co pisze).

Potrzeba poważnego ruchu jak KOD (to nie żart), ale rugującego z automatu takie persony jak Kijowski (z tego człowieka przypomnicie sobie jeszcze) będzie nie mniejszy cwaniak niż pozostali obecnie nam "panujący".

Już w czasach swojej pracy mn. w okolicach tematów takich jak PZU. To też wtedy było na zasadzie układów i do tego całkiem niezły przekręt korzystny dla Kijowskiego.

arkadowski

Nie rozumiem czemu stawiasz na jednym poziomie Kopaczową czy Muchę z Pawłowicz ,Suskim czy Błaszczakiem.Nie są wybitnymi politykami,są naiwne i nieskuteczne ale przynajmniej nie są chamidłami.

Jednak oni zostaną "skażeni" partyjnymi układami, bo nadal mamy partyjnych bonzów...

Do tego nie oszukujmy się UE jako instytucja nie działa wcale lepiej i bardziej przejrzyście. To fikcja (i wiem co pisze).

a więc sam sobie przeczysz

Arkadowski.

A dlaczegóż to kościoły nie miały by wziąść się do normalnej roboty i z własnych zarobionych pieniędzy wspmagać wiernych?.

Nie wiem . Niechaj otwarzą fabryke pustaków i pomagają wiernym.

I dobrze by było gdyby zwrócili to co od wiernych wycyganili .

Przy budowie nowego kościoła -obowiązkowo 2 hale sportowe.dla społeczeństwa. . Zadnych ulg podatkowych .

Zwyczajnie -DO roboty.

Oczywiście za swoje zarobione pieniądze..

Powiesz mi dlaczego nie TAK?

arkadowski

Nie rozumiem czemu stawiasz na jednym poziomie Kopaczową czy Muchę z Pawłowicz ,Suskim czy Błaszczakiem.Nie są wybitnymi politykami,są naiwne i nieskuteczne ale przynajmniej nie są chamidłami.

Wojtku jeśli Twoim zadniem Mucha nie zachowuje się jak zwykłe chamidło (aż wstyd, że tak piszemy o kobiecie) kiedy śpiewa w Sejmie w miejscu, gdzie zasiada NIE NAZWISKO, ale 2 osoba w naszym państwie...to nie wiem jak to nazwać.

Ignorantka, karierowiczka niskich lotów?

Szkodnik polityczny jest tylko szkodnikiem, bez względu na poglądy czy zajmowane miejsce.

a więc sam sobie przeczysz

Nie przeczę. Zwracam uwagę na konieczność zmiany w tym zakresie. Liczę na zmiany jakie kiedyś może nadejdą, obawiam się jednak na dziś , że nadal będziemy świadkami "starego". Musi coś społeczeństwo zrozumieć.

W innych parlamentach też się wykrzykuje różne rzeczy.To co wygaduje Pawłowicz nie mieści się w żadnych normach.

Poza tym niekompetentny minister sportu to nie to samo co niekompetentny minister MSWiA.

Arkadowski.

A dlaczegóż to kościoły nie miały by wziąść się do normalnej roboty i z własnych zarobionych pieniędzy wspmagać wiernych?.

Nie wiem . Niechaj otwarzą fabryke pustaków i pomagają wiernym.

I dobrze by było gdyby zwrócili to co od wiernych wycyganili .

Przy budowie nowego kościoła -obowiązkowo 2 hale sportowe.dla społeczeństwa. . Zadnych ulg podatkowych .

Zwyczajnie -DO roboty.

Oczywiście za swoje zarobione pieniądze..

Powiesz mi dlaczego nie TAK?

Uważam, że skoro "na tacę" ląduje danina od wiernych, która jest z ich wynagrodzenia JUŻ OPODATKOWANEGO, to państwo nie ma nic do tego.

Ale oczywiście państwo nie powinno w żaden sposób wspierać ŻADNE WYZNANIE, żadnych ulg podatkowych, żadnego wsparcia czy partycypowania w kosztach.

To wierni powinni utrzymywać swoje potrzeby religijne.

To czy kościoły zajmą się działalnością gospodarczą mnie mnie interesuje. mogą prowadzić nawet agencje "nieruchomości" ;)

Ale od tego powinny płacić USTAWOWE PODATKI.

Co do zwrotu przez kościół - błędne koło. Tego nie da się juz ściągnąć od nich. Nie ważne ile "rak" zjadł organizmu, ważne by się go jak najszybciej pozbyć.

Likwidacja nauczania religii na wszystkich etapach (przedszkola, szkoły podstawowe, średnie). Usunięcie z publicznych instytucji wizerunków jednego wyznania (każdy wobec prawa jest równy, więc nie może być gloryfikowania jednego wyznania).

Ale to nie przejdzie w obecnych czasach, ludzie im są starsi tym bardziej boją się smierci, mamy wręcz odrodzenie katolickie wśród młodych.

Będzie gorzej, nie lepiej.

Uciekam - miłego wieczoru WSZYSTKIM.

W innych parlamentach też się wykrzykuje różne rzeczy.To co wygaduje Pawłowicz nie mieści się w żadnych normach.

Pawłowicz opuściło kobiece piękno i rozum. Nie wiem co było pierwsze. Ale w każdym z tych elementów mamy ogromny deficyt nie do zastąpienia.

Arkadowski.

Więc moje pytanie brzmi.

Czy to kościół chce mieć wiernych czy wierni kosciół?.

Czy ktoś pytał wiernych czy chcą utrzymywać kościół?

Czy kosciół zaproponował wiernym że nie chce danin od wiernych?Kosciół jako miłosierny sam z siebie nie powinien brac od wiernych . A bardzo często są to starsi biedni ludzie .

Więc chyba powinni wziąść się do prawdziwej roboty.

Co Ty wypisujesz?Przecież jeśli kupuję w sklepie książkę to też płacę z już opodatkowanego a mimo to sklep musi zapłacić podatek.

Podbno boga (celowo z małej) się nie kupuje. Jest to darowizna.

;)

Arkadowski.

Więc moje pytanie brzmi.

Czy to kościół chce mieć wiernych czy wierni kosciół?.

Czy ktoś pytał wiernych czy chcą utrzymywać kościół?

Czy kosciół zaproponował wiernym że nie chce danin od wiernych?Kosciół jako miłosierny sam z siebie nie powinien brac od wiernych . A bardzo często są to starsi biedni ludzie .

Więc chyba powinni wziąść się do prawdziwej roboty.

Wystarczy zlikwidować konkordat i wiele problemów zniknie.

Gość A&T

(Konto usunięte)

500+ na dzień dzisiejszy nie służy niczemu.

Jak za poprzednie wpisy masz u mnie + tak tu się nie zgodzę. Program 500+ ma kapitalne znaczenie dla likwidacji ubóstwa w śród dzieci. A zadłużenie jest mniejsze niż za PO.

Panowie kto się urodził owcą owcą zostanie...

Wy oczekujecie żeby owca ot tak sobie przyprawiła sobie kły i wraz z koleżankami poszła polować na jelenie.... No proszę Was....

Bo PIS, PO i cała ta .......... to ludzie epoki PRL i oni do samej śmierci będą myśleć jak w PRL-u.

Z nich nic nie będzie. Koniec, kropka. Dla nich państwo to aparat represji - takich czy innych, a obywatel potencjalny wróg. Amen

A panu Kaczyńskiemu to ja zawdzięczam 18-letniego łyskacza - jedną flaszkę już dostałem, przede mną jeszcze 3 - oczywiście za darmo, stąd moja radość...

A za co ?

Ano jakoś tak przed wyborami pan prezes wszedł na mównicę sejmową i zapewnił swoich kolegów z PO iż nie mają się co bać pisu, bo za jego rządów włos z głowy im nie spadnie.

I założyłem się z naiwnym Kolegą co rok o flaszkę 18-letnego napitku iż słowa dotrzyma.

Wnioski niech każdy sam sobie wyciągnie ;P

• Moderatorzy

Dominic

Takich rzeczy dotąd nie robił żaden rząd po 89r....

Ja np nie daruję Platformie kradzieży mojej kasy emerytalnej z OFE.

Przez nich moja estymowana emerytura jest mniejsza o 50%.

Nikt kto był w parlamencie z ramienia PO w poprzedniej kadencji mojego głosu nie dostanie.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Shrek

To prawda ale i nieprawda.Bo na scenie politycznej coraz więcej 30 latków.Wszyscy ci którzy byli dorośli za PRL są po części skażeni tym systemem ( my również).Ale jednak jest różnica czy ktoś był beneficjentem czy nie.Faktem jest,że demografia robi swoje i przyjdą młodzi.Ale z drugiej strony taki Misiewicz nie jest skażony PRLem i co z tego?

stench

To głosuj na Nowoczesną.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.