Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej klasy odtwarzacz blueray

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Serio? nie lepiej posłuchać muzy?, to raczej nie audiofile tylko kablofile ;)

Kolejny głupi stereotyp.

Czy wy na prawdę myślicie że audiofil czy kablofil słucha tylko sprzętu ???

Kiedyś gdy było tylko radio miłośnika muzyki nazywało się melomanem. Chadzał do sal koncertowych i czerpał przyjemność z oglądania i słuchania muzyki, koncertu, baletu, opery.

Dzisiaj w dobie sprzętu do reprodukcji muzyki w bardzo wysokiej jakości takich miłośników muzyki nazywa się audiofilami. A tego typu prztyczki robią zazwyczaj ludzie ktorzy słyszą gorzej albo nie przykładają żadnej wagi do jakości dźwięku albo co częste nie mają niestety kasy na pełną realizację swojego hobby, które jest niestety kosztowne.

Niestety ja też nie podniecam się wzmakami za 300 tys zł i kolumnami za 500 tys zł bo mnie na takie po prostu nie stać. Nie mówiąc o tym, że bardzo często brzmią gorzej od moich klocków

Jak powiedziano w filmie Wielki Szu kasa też może być hakiem :).

Muszę przewietrzyć mój system…

Niestety ja też nie podniecam się wzmakami za 300 tys zł i kolumnami za 500 tys zł bo mnie na takie po prostu nie stać. Nie mówiąc o tym, że bardzo często brzmią gorzej od moich klocków.

drogi kolego przestań już tak bardzo kreować się na Wielkiego Szu Audio,oraz wciskać ludziom mity na temat tych doskonale dobranych klocków za marne grosze nie każdy to kupi,ja na pewno nie.I nikt nie przyjedzie do ciebie na porównania twojego idealnie dobranego sprzętu.

Niestety ja też nie podniecam się wzmakami za 300 tys zł i kolumnami za 500 tys zł bo mnie na takie po prostu nie stać. Nie mówiąc o tym, że bardzo często brzmią gorzej od moich klocków.

drogi kolego przestań już tak bardzo kreować się na Wielkiego Szu Audio,oraz wciskać ludziom mity na temat tych doskonale dobranych klocków za marne grosze nie każdy to kupi,ja na pewno nie.I nikt nie przyjedzie do ciebie na porównania twojego idealnie dobranego sprzętu.

Jak ci przeszkadza to po co czytasz?

Dobry system za marne grosze? Nie ma takiego. Ale dobry system za rozsądne pieniądze i owszem. Chcesz płacić za marketing a ńie za dźwięk to idź do Media Marktu albo do salonu Audio i kupuj. Czy ja Ci bronię? Tylko prosze nie płacz potem, a jeżeli juz to w samotności.

A jeśli chodzi o film Wielki Szu to widzę, ze absolutnie nie załapałeś aluzji. Obejrzyj scenę z "kasą w postaci haka" i się zastanów nad tym co miałem na myśli.

Zawsze możesz kupic system audio za bańkę. Twoja kasa, twój wybór. Z drugiej strony zawsze może wystarczyć ci radio mojej babci. Nie wiem jak postrzegasz muzykę i ile dla ciebie ona znaczy bo z twojego wpisu to nie wynika. Jedynie zaslepiający cię jad z powodu, ze ktos ma inne zdanie niż ty.

:)

Nie chodzę po MM,czy innych sklepach dla idiotów,nie musisz się o mnie martwić.Jednak ty już od bardzo długiego czasu wypisujesz nieprawdopodobne historie,naturalnie nie muszę tego czytać,i tu się z tobą zgodzę,w każdym innym przypadku natomiast nie.

Wolna droga. Ja będę z tym życ, ty jak widzę masz z tym jakiś problem.

W swoim profilu piszesz: pasjonata hi-fi od 35 lat. Po pierwsze chyba pasjonat. Po drugie przez tyle czasu chyba czegoś tam słuchałeś. Pochwal się. Podyskutujemy o TYM TWOIM SYSTEMIE, nie za grosze.

Mój znasz. Opisany

Raczej ci się nie pochwalę.Powód jest bardzo prosty,tak jak napisałem,a ty to przeczytałeś Pasjonat od 35 lat teraz już dłużej W miesiącu mam prawie zawsze nową zabawkę,czasami i więcej,jak to przeliczysz daje to rocznie min 12 sztuk.Wykonasz mnożenie i wyjdzie około 500 elementów,i mam to wszystko opisać.Nie będę ludzi zanudzać.

Raczej ci się nie pochwalę.Powód jest bardzo prosty,tak jak napisałem,a ty to przeczytałeś Pasjonat od 35 lat teraz już dłużej W miesiącu mam prawie zawsze nową zabawkę,czasami i więcej,jak to przeliczysz daje to rocznie min 12 sztuk.Wykonasz mnożenie i wyjdzie około 500 elementów,i mam to wszystko opisać.Nie będę ludzi zanudzać.

Uuuuuuu ... taki hojrak .... w gębie jesteś. No dobrze. Niech i tak będzie.

Uuuuuuu ... taki hojrak .... w gębie jesteś. No dobrze. Niech i tak będzie.

[email protected]że po prostu istnieje Homo Sapiens bardziej zboczony (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) w temacie Audio i eksperymentowania z nim (znaczy z Audio)... :) ;)

Kolejny głupi stereotyp.

Czy wy na prawdę myślicie że audiofil czy kablofil słucha tylko sprzętu ???

ej zluzuj, no offence.

Mnie nie przeszkadza że ktoś kabli słucha zamiast muzy przecież ;)

[email protected]że po prostu istnieje Homo Sapiens bardziej zboczony (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) w temacie Audio i eksperymentowania z nim (znaczy z Audio)... :) ;)

Niezbadane są wyroki Boże ...

Twoja sprawa co i ile kupujesz, ale jeśli rzeczywiście przewija się przez Twój system tyle sprzętu to myślę, że wszyscy chętnie o tym posłuchają. W końcu po to jest to forum.

Tak samo rozwalają mnie dyskusje z kolegami z działu hi-end, gdzie już nawet nie wchodzę, bo dla mnie to oni są zupełnie oderwani od rzeczywistości. Każdy argument jest zbijany czymś takim: "co ty możesz o tym wiedzieć ze swoim marnym sprzętem. My mamy sprzęt za ciężkie miliony i tam nawet każdy bezpiecznik słychać".

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

• 2 tygodnie później...

Czyli wyszło na to że różnica pomiedzy kilkuletnim tanim odtwarzaczem a najnowszym wypaśnym jest nieznaczna ;) I bardziej w dzwięku co mozna pewnie uzasadnić ewetualnie jedynie "jitterem"...

teoretycznie jako takimi odtwarzaczami BD do muzyki jest profilowany Pioneer BDX-300 oraz Yamaha Bd-A 1060 . Jestem ciekaw opinii użytkowników .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Pioneer BDX-300 nie ma na panelu przycisków ani sensownego wyświetlacza który chociaż pokazywałby numer tracka, to faktycznie do muzyki bomba ;) To jest raczej odtwarzacz z "super obrazem" dla takich co to łykają ;)

Za jego cene masz przyzwoite CD typu DENON DCD720 + Blu-ray np. Sony BD6500, więc uważam że trzeba być pustakiem żeby to kupić ;)

Yamaha Bd-A 1060 to już do CD może być ale za tą kase kupujesz np. PS4 PRO + też jakieś CD więc...

Dokładnie ma kolega rację tylko zamiast PS4 to lepiej Xbox ONE S.Odtwarza płyty w 4K,miałem PS4 i myślę że Xbox to zdecydowanie lepszy wybór dla kinomaniaków .Pioneer ten model to faktycznie poniosło ich z ceną, wczesniejsze modele 150,160,170 miały dobrą cenę bo i za 250 zł można było kupić nówki teraz to jednak przegięcie 1500zł.

Ale warto, żeby te pozostałe 99,5% miało świadomość, że nie odtworzy "pełnej zawartości" z tego Xboxa.

Ja lubię być w tych 0,5%. Do dobrego człowiek sie szybko przyzwyczaja.

Mozna sobie sprawić system z Atmosem czy DTS-X, mozna też chodzić na dziwki. Są rózne sposoby spędzania wolnego czasu i sprawiania sobie przyjemności.

Jednak audiostereo.pl nie jest o dziwkach tylko w tej zakładce o kinie domowym. A systemu 5.1 czy 7.1 to już ... przeżytek. Trzeba iść z postępem.

:)

Stąd fakty czy wspiera Atmosa i DTS-X jest ważny. Moim zdaniem oczywiście.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.