Skocz do zawartości
IGNORED

Syriusz Wolski = bohater czy leader UE ?

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

no chiba ze obiecali.Tym bardziej smiech czlowieka ogarnia.

Gorzej, gdy hakiem jakowymś pistraszyli. Wtedy - smutek, bo jednak chłopina (przynajmniej oficjalnie) pozytywną przeszłość ma.

hakiem jakowymś pistraszyli.

Nie sądzę.

pozytywną przeszłość ma.

Tego teraz szkoda ale...w UE idą zmiany.

Wróci z tarczą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Twitter nie może pomieścić myśli Saryusza-Wolskiego. "Przegłos. kand. wbrew kr.macierz."

Właśniem przeglądnął.

Chłopina chleje na potęgę. I stuka w klawisze prawie na oślep.

W sumie to mu się nie dziwię. Tak nisko upaść...

Jeden obraz wart więcej niż tysiąc słów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chłopina chleje na potęgę.

To tajemnica poliszynela i to od lat. Jego miłość do francuskich win jest legendarna, ponoć nawet większa niż Depardieu... Dzięki temu, swojemu gigantycznemu ego i jak to się określa trudnemu charakterowi nigdy poważnej kariery nie zrobił i już nie zrobi, szczególnie teraz.

Jurek przed chwilą płakał jaka ta Unia niedobra, że olała Panią Sołtys i wybrała Tuska. Ależ to PiSowskie towarzystwo płaczliwe.

Jestem Europejczykiem.

A wygooglaj sobie. Tusk Kaczynski accord secret

Grzecznie proszę.

Podałeś newsa. Proszę o źródło. Oryginalne.

To podstawa przy dyskursie.

W innym wątku autor tego samego newsa też nie chce podać linku do oryginału.

Dziwne...

a tu tak dla jaj.Pan Litynski w Rzeczpospolitej.Niektorzy spadna z krzeseł i przygniota sobie jadra.

980 r. sformułowałem prawo: „Wymyśl dowolne głupstwo, a rząd zrobi je następnego dnia". Głupstwa, które zrobi obecny rząd, nikt nie jest w stanie wymyślić

Wertując stare roczniki „Trybuny Ludu", natrafiłem na następujące fragmenty z początków października 1983 r. Oto zamieszczone tam oficjalne oświadczenie polskiego rządu, uzgodnione z kierownictwem partii:

„Rząd polski nigdy nie wyrazi zgody na nagrodzenie Lecha Wałęsy Pokojową Nagrodą Nobla. Lech Wałęsa zawsze działał przeciwko polskim interesem, czego dowodem jest internowanie go przez siły porządku i pokoju w Polsce. Lech Wałęsa reprezentuje kapitał amerykański i powinien przyjąć obywatelstwo amerykańskie od polakożercy Ronalda Reagana. Rząd polski zwraca uwagę i stawia pod rozwagę Komitetowi Noblowskiemu kandydaturę Stanisława Piotrowicza, prokuratora, patrioty i działacza na rzecz suwerenności, znakomitego interpretatora prawa stanu wojennego. Każdy inny wybór przeczyłby suwerenności Polski. Polska wzywa kraje sojusznicze do solidarnych działań na rzecz tego kandydata".

Po 5 października tegoż roku na piątej stronie pod tytułem „Prowokacja" taż „Trybuna" zamieściła informacje o przyznaniu Pokojowej Nagrody Nobla Lechowi Wałęsie i stwierdziła, za rzecznikiem polskiego rządu, że wybór ten zagraża pokojowi w Europie, jest sprzeczny z duchem i literą aktu końcowego Konferencji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie. W związku z tym Polska zawiesza swoje uczestnictwo w KBWE do czasu odwołania przez Komitet Noblowski skandalicznej decyzji.

Następnie udałem się w niedaleką przyszłość. I oto znalazłem oświadczenie polskiego rządu, solidarnie zamieszczone w „Gazecie Polskiej", „W Sieci", „Do Rzeczy" i „Naszym Dzienniku": „W związku ze skandaliczną decyzją Unii Europejskiej o wyborze Donalda Tuska na przewodniczącego Rady Europejskiej rząd polski oświadcza, co następuje. Dla Polski moralnym przewodniczącym Komisji jest Jacek Saryusz-Wolski. Za tydzień pod jego kierownictwem odbędzie się pierwsze posiedzenie Rady w Warszawie na ul. Nowogrodzkiej. Zgodnie ze stanowiskiem polskiego rządu z roku 1983 Polska odwołuje Pokojową Nagrodę Nobla dla Lecha Wałęsy i przyznaje ją Jarosławowi Kaczyńskiemu. Postanowienia wchodzą w życie najbliższej nocy po podpisaniu jej przez prezydenta Andrzeja Dudę i jednoczesnym zamieszczeniu w Dzienniku Ustaw".

PS W swoim czasie, w sierpniu 1980 r. sformułowałem prawo, znane później jako prawo Lityńskiego. Brzmiało ono w najbardziej popularnej wersji następująco; „Wymyśl dowolne głupstwo, a rząd zrobi je następnego dnia". Prawo to było użyteczne przy badaniu zachowań komunistycznego rządu, jego stosowanie w czasie późniejszym uległo zaś pewnemu ograniczeniu.

Z pewną przykrością więc stwierdzam, że moje prawo już nie obowiązuje. Nikt nie jest w stanie wymyślić głupstwa, które zrobi obecny rząd. Rzeczywistość przekroczyła wszelkie fantazje. Nie śniło się filozofom, socjologom i psychiatrom.

Autor w okresie PRL działał w opozycji demokratycznej. Po 1989 r. był posłem, członkiem m.in. Unii Demokratycznej i Unii Wolności, doradcą prezydenta Bronisława Komorowskiego ds. kontaktów z partiami i środowiskami politycznymi

To podstawa przy dyskursie.

Z pełnym szacunkiem ale, akurat z tobą jakoś tak prowadzić dyskursu nie mam ochoty. A już z całą pewnością nie w tym wątku.

Ok. Rozumiem. Szanuję. Nie rozmawiasz z ludźmi, którzy mają inne zdanie. Ale proszę nie bój się. I proszę o link do Twojej wypowiedzi.

O tak dużo proszę...

Chcę zweryfikować twoją wypowiedź u źródła.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Dziękuję

Nie rozmawiasz z ludźmi, którzy mają inne zdanie

Ależ rozmawiam, ale tylko z tymi którzy choć inne od mojego, to mają własne zdanie, poglądy czy przemyślenia, nie z tymi którzy jako własne przedstawiają nawet nie modyfikowane, a wprost czerpane z biuletynów PiS i publikujących je masmediów. Oficjalna propaganda PiS wylewa się i z kurwizji i zaprzyjaźnionych z nią publikatorów. Znam i nie nie odczuwam absolutnie żadnej potrzeby by ją czytać jeszcze tu.

Że najpierw nieudolnie starasz się mnie obrazić, a potem uprzejmie prosisz, to uważam taki amatorski, nędzny szantażyk za uwłaczający mojej inteligencji i spełnienia twojej prośby stanowczo odmawiam. Nie ze mną takie numery Bruner...

A nie możesz sobie do kiosku wyskoczyć? Jeszcze zdążysz, to niedzielne wydanie. "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" - za darmo tego w sieci chyba nie ma. Albo wejdź do jakiegoś hotelu, może będzie.

Jestem Europejczykiem.

szkoda, twoi koledzy twierdzili, ze jest w necie, a jestem za glupi, aby znalezc...jutro ci powiem, dlaczego tak nalegalem na ten link.

Mój pierwszy pomysł jest taki, żeby udowodnić, że to fejk wygenerowany przez podstępnych platformersów.

Problem w tym, że jeżeli fejk, to PiSowski, bo ja komentarz przeczytałem na stronie reżimowego radia a jako autor widniał PAP, czyli Polska Agencja Prasowa. Proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

nie szkodzi bo oni wlasnie beda ustalac takie terminy zeby nie mogł przyjechac wolajac ze sie boi.

Lewandowskiemu, temu od Bayernu, też zaproponowali wystąpienie propagandowe w najgorszym momencie sezonu. Te typy już tak mają. Kompletny brak myślenia/wyobraźni. Pany, które rządzą Polską a przymierzają się a raczej przymierzali się do rządzenia Europą. Tacy potencjalni władcy Europy. Dostali od Europy kopa w dudę ;-). Teraz będą się miotać, tupać i pohukiwać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

"Europoseł Jacek Saryusz-Wolski przestanie być członkiem komisji spraw zagranicznych i komisji spraw konstytucyjnych Parlamentu Europejskiego, zasiądzie natomiast w komisji petycji - poinformował dziś szef europarlamentu Antonio Tajani."

Będzie sobie mógł pisać petycje.

Pierwsza będzie do Twittera o zniesienie limitu długości wpisu ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.