Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  283 członków

YB Audio Klub
IGNORED

Klub miłośników YB Audio

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, hudykot napisał:

Idealo. A da radę wysunąć je o 50-100 cm do przodu? Testowaleś takie ustawienie?

Pozdrawiam

Oczywiście 😁 . To zdjęcie jest troszkę nie aktualne 😉. Te są nowsze no i czekam na na odpowiedź bo jeszcze zmienię szafeczkę pod secik 😉

1.jpg

3.jpg

3 minuty temu, Pioneek napisał:

Na telewizor koc zarzucić podczas słuchania to działa.

🤔 po co jak można wyłączyć 😂

Edytowane przez MuadDib
W dniu 24.04.2022 o 12:22, Pioneek napisał:

Nie wiem dokładnie jak się to nazywa w języku audiofilskim,ale napiszę tak. Lepsza lokalizacja źródeł pozornych, większy porządek na scenie.

Koc to za malo, u mnie podczas odsluchu laduja 2 pianki  50x75cm gr 5cm oparte o ekran i mam takie wlasnie efekty jak opisujesz

Ekran tv mam jednak nizej, tu jest dosc wysoko 😉

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Też nie zakładam bo to jest pokój użytkowy. Ten "myk"wyczytałem gdzieś na forum, z głupia spróbowałem i jednak to zadziałało.Tani koszt a efekt jest pozytywny👍

W dniu 21.04.2022 o 08:29, DJ LUCAS napisał:

Narazie nie kombinuję. Może za jakiś czas pomyślę o innym wzmacniaczu, czas pokaże. 

Czyli jednak próby czasu nie wytrzymały? 

8 godzin temu, DJ LUCAS napisał:

Jeżeli ktoś poszukuje kolum to ja swoje sprzedaję tj. Huracan Xrs Evo. Zainteresowanych zapraszam na priv. 

Jaki kierunek ?Coś ciekawego słyszałeś ,że taka decyzja ?

13 godzin temu, DJ LUCAS napisał:

Jeżeli ktoś poszukuje kolum to ja swoje sprzedaję tj. Huracan Xrs Evo. Zainteresowanych zapraszam na priv

🥱

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

3 godziny temu, S0nic napisał:

Na co się wymienia tak wypasione kolumny?

Zakup nieprzemyslany, pewnie kiepska akustyka itp. Wiedzialem ze tak to sie ostatecznie skonczy. Zawracanie doopy i tyle.

Czytam ten wątek i stwierdzam że strach cokolwiek tutaj pisać. Ktoś kupił kolumny, nie pod pasowały i chce sprzedać, jego sprawa a tu ludzie mają taki bul dupy o te kolumny, akustykę albo że kabelka nie przekręcił itd że szok. Ktoś kto jest zainteresowany takimi kolumnami to tylko może się cieszyć bo jest okazja kupić pewnie troszkę taniej a nie wieszać psy na człowieku. Zresztą jak są takie wspaniałe to chętni pewnie będą. 

W dniu 30.04.2022 o 19:24, Mikelas76 napisał:

pewnie kiepska akustyka itp

Pewnie to nie masz pojęcia o sytuacji, ale postanowiłeś z jakiegoś - sobie znanego powodu - ocenić ją i sprzedającego oraz wydać wyrok: dj lukas nie myśli, zawraca d--pe, ma kiepską akustykę i ogólnie jest przewidywalny i nie ma pojęcia o audio. 

Godzinę temu, colcolcol napisał:

Pewnie to nie masz pojęcia o sytuacji, ale postanowiłeś z jakiegoś - sobie znanego powodu - ocenić ją i sprzedającego oraz wydać wyrok: dj lukas nie myśli, zawraca d--pe, ma kiepską akustykę i ogólnie jest przewidywalny i nie ma pojęcia o audio. 

Z jednym się zgodzę - tak akustyka jest słaba. Co do reszty hmhmmm nie chcę być niegrzeczny. 

12 godzin temu, colcolcol napisał:

ma kiepską akustykę

no i ma a to bardzo "obcina" mozliwosci nawet najlepszych kolumn. 

W dniu 24.04.2022 o 11:15, MuadDib napisał:

Oczywiście 😁 . To zdjęcie jest troszkę nie aktualne 😉. Te są nowsze no i czekam na na odpowiedź bo jeszcze zmienię szafeczkę pod secik 😉

1.jpg

3.jpg

Fajny zestaw. Tak z ciekawości, co dało ustawienie za kolumnami paneli akustycznych. Jaki miało wpływ na dźwięk? To chyba mega acoustic fiberpro 120?. 

Tak zgadza się jest to FiberPRO 120 z Mega Acoustic. A co zmieniło dużo na plus gdyż mam pusty pokój i moja akustyka kulała teraz jest lepiej ale czekam jeszcze na Dyfuzor Vicoustic Multifuser DC3 który chcę powiesić na ścianie za miejscem odsłuchu. 

Godzinę temu, MuadDib napisał:

Dyfuzor Vicoustic Multifuser DC3 który chcę powiesić na ścianie za miejscem odsłuchu

Dobry pomysl jesli masz go co najmniej 1m za plecami. U mnie takie "drewniane klocki" jak mowi moja połowica, dały fajny efekt przestrzeni, głebi i wyczyszczenia gornego zakresu. Pokusze sie o stwierdzenie ze choc troche ale poprawil sie jakos bas. 

• 1 miesiąc później...

Witajcie klubowicze. 

Pokój tzn. metraż 4,05 x 6,85 m2 okazał się nieodpowiedni. Huracan Xrs na 2x22 Revelator wymagają większej przestrzeni.

Dla forumowicza będzie fajna cena. 

Zapraszam do kontaktu na priv. 

Pozdrawiam Łukasz. 

• 3 tygodnie później...

Witam.Napiszę coś ze swojego punktu widzenia jako  "potencjalnego klienta".

Zalety polskiego producenta;

-1-możliwość kontaktu klient-producent jeszcze przed zakupem, rozeznanie potrzeb i gustów klienta i dopasowanie do tego  produktu w jakichs tam warunkach brzegowych, co jest niemożliwe w zakupie sklepowym "metkowca", taki kontakt i możliwośc personalizacji produktu  to jest bezcenne

-2-zastosowanie lepszych komponentów w budowie  niżli sklepowe gotowce

-3-lepsza cena od porównywalnych firmowych odpowiedników

Dostrzeżone problemy z mojego powtarzam punktu widzenia;

-1-odsluch ograniczony tylko do paru kolumn {konkretnie 4} a oferta jest chyba znacznie większa

2-możliwość odsluchu tylko w siedzibie firmy, co moim zdaniem bardzo, ale to bardzo ogranicza ilość potencjalnych klientów, szczególnie tych, ktorzy mieszkaja daleko.Oczywiśćie ci najbardziej zdeterminowani jakoś sie dotelepią, ale śmiem twierdzić, że większość z tego powodu zrezygnuje i spojrzy gdzie indziej.

Na rynku panuje spora konkurencja i każde działanie idące w kierunku klienta {albo przeciwnie} ma wymierne konsekwencje.I nie zgadzam sie z przeczytanymi tu glosami, że kto chce ten dojedzie i poslucha a reszta niech sie wali....

Należy rozróżnic dwie podstawowe rzeczy a mianowicie

-a-sprzedaż bezposrednia z pominięciem sklepow, posrednikow i  mniejszą o tę marżę ceną {duży plus} od

-b-"prezentacji i dotarcia " z danym wyrobem do jak naliczniejszej rzeszy potencjalnych klientów.

Jeśli nie będzie "b" {a wiec swobodnej mozliwosci odsluchu glośnikow nie tylko w siedzibie firmy} to liczba potencjalnych klientów juz na wstępie sie ogranicza do minimum a firma się nie rozwija.

Gdyby istniała możliwość odsluchu choćby w 3 miejscach Polski np. Kraków czy śląsk, Warszawa i Trójmiasto to łatwiej byłoby dotrzeć do klienta , któremu byłoby by bliżej ze Szczecina czy Bialegostoku itp.

Jeśli pominąć sklepy audio {i cenę i ich marżę} to czy nie można zorganizować  możliwośći odsluchów u uczestnikow forum, podejrzewam, ze moga sie znależć entuzjasci, ktorzy otrzymaja od producenta parę kolumn demonstracyjnych i zechcą ewentualnie umożliwić odsluch innym forumowiczom {choć tu jestem b. ostrożny, to tylko taka moja lużna propozycja}

"Niestety, jeśli sie nie zasieje, to na duże zbiory nie można liczyć."

Oczywiscie, chyba, ze  taki model biznesowy  jest to z góry zamierzony, wtedy moje wywody w dużej częsci tracą sens, bo kontekst sie zmienia.

Ja tam kibicuję polskim producentom, bo im lepsze ich produkty tym lepiej dla nas klientów itd. a szkoda, ze taki potencjał naprawdę zdolnych osób nie jest w pęlni lub często wcale wykorzystywany i kupujemy nierzadko zagraniczny chłam  opakowany w drogie pazłotko.

8 godzin temu, andrzejekk napisał:

Gdyby istniała możliwość odsluchu choćby w 3 miejscach Polski np. Kraków czy śląsk, Warszawa i Trójmiasto to łatwiej byłoby dotrzeć do klienta

Zgadzam się

8 godzin temu, andrzejekk napisał:

Jeśli nie będzie "b" {a wiec swobodnej mozliwosci odsluchu glośnikow nie tylko w siedzibie firmy} to liczba potencjalnych klientów juz na wstępie sie ogranicza do minimum a firma się nie rozwija.

Znowu sie zgadzam 👍

Szkoda by bylo gdyby doszli do punktu bez powrotu i zakonczyli dzialalnosc. 

Myślę że dla zainteresowanego zakupem nie stanowi problemu kopsnąć się do chłopaków na odsłuch. 

Produkt mają bardzo dobry, markowi producenci za podobną jakość życzą sobie krocie. 

A ja myślę,  że tych "zainteresowanych" , co kopną sie na odsluch do firmy jest .....dziesiąt razy mniej, niz tych zainteresowanych, ktorzy mieliby możliwość odsluchu znacznie blizej i to miałem na myśli.

Podobnie ...dziesiąt razy więcej ludzi woli odebrac przesyłkę kurierską w domu, niz fatygować sie po nią na pocztę itp.

To jest inna skala, jeśli ktos tego nie dostrzega to...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.