Skocz do zawartości
IGNORED

Występujmy z UE ...

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście nie, ale kto wie do czego posunęło by się PO gdyby rządziło, żeby wylizać dupę Niemcom. Tusk i pani "taki mamy klimat" stołki sobie załatwili, dali przykład innym. Ci biedni imigranci dostali by mieszkania i zasiłki w wysokości takiej, jakich Polak by nie dostał. Były pomysły żeby w razie relokacji uchodźcy dostawali zasiłki wysokości średniej unijnej. Poza tym mam rodzinę i znajomych w Niemczech, Holandii i mi opowiadają jak policja mówi, że wyrazie gdyby jacyś uchodźcy powyskakiwali na autostradę to żeby się nie zatrzymywać i jechać im po nogach, ale w TVNie ci tego nie powiedzą.

Skoro ten PiS i Kaczyński są tacy podli to wytłumaczcie mi ten fenomen, jakim cudem maja tak wysokie poparcie. Tak jak wspomniałem są problemy, których poprzednia władza nawet nie chciał rozwiązać i to jest efekt. Że taki Polak co tyra na życie pójdzie teraz zagłosować spowrotem na PO, za których rządów wprowadzono podatek śmieciowy, Podniesiono VAT i spaprano kodeks pracy na niekorzyść pracownika? bez jaj. O nowoczesnej nie wspominam, bo to awangarda polskiej sceny polityczniej tak jak kiedyś Samoobrona.

Sorry, ale to typowe PiSowskie hasełka które znamy do zerzygania. O ile dobrze widzę nazwę tego wątku, to jest o czymś innym.

Żeby wrócić do tematu zacytuję myśl Trzeciego Bliźniaka, czyli Ludwika Dorna oraz link do jego analizy.

"Awanturując się o Tuska i nie podpisując konkluzji brukselskiego szczytu, rząd z rozmysłem wszedł na kurs kolizyjny z najsilniejszymi graczami Unii Europejskiej. Naturalne więc, że teraz wypadniemy z procesu decyzyjnego i słono zapłacimy za znalezienie się w Unii drugiej prędkości. Kaczyńskiemu o to chodzi – ma zaboleć jak najbardziej, a wtedy kłamliwa propaganda będzie wciskać Polakom, że to wszystko "wina Tuska". I tak do 2020 roku, czyli kluczowych dla PiS wyborów prezydenckich, w których Tusk jest śmiertelnym zagrożeniem."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Mówię między innymi o tobie. Typowy narzekacz, który nie widzi przyczyn i skutków polskiej polityki. I tylko w kółko Kaczyński i Pis bee. Coś do tego doprowadziło mimo, że do ciebie to nie dociera. To forum audio wiec w większości są to pewnie osób zamożne żyjące w innym świecie niż przeciętny polak. Syty głodnego nie zrozumie. Dla mnie lizanie dupy Niemcom tylko dla tego żeby ich pupilek tusk dostał kolejną kadencję na stołku jest nie normalne. O to chodziło w unii?

Krzysiek masz oczywiście rację.

Tylko tragizm sytuacji polega na tym, że po POpaprańcach nastali półgłówki.

Polska skazana jest na zarządzanie przez cwaniaków, sprzedawczyków i su***synów spod znaku grup towarzystwa wzajemnej adoracji zwanych partiami.

Krzysiek masz oczywiście rację.

Tylko tragizm sytuacji polega na tym, że po POpaprańcach nastali półgłówki.

Polska skazana jest na zarządzanie przez cwaniaków, sprzedawczyków i su***synów spod znaku grup towarzystwa wzajemnej adoracji zwanych partiami.

No i trafiliśmy w sedno dyskusji. Zachód miał okazje powstawać po wojnie w obawie przed wciąż żywymi nastrojami faszystowskimi i przed panoszącą się czerwoną zarazą na wschodzie. To skłoniło zachodnich decydentów i możnych do liczenia się ze skutkami swojej polityki. Efekt, bogate społeczeństwo zachodnie. Dziś niestety tych zagrożeń nie ma.

Skoro ten PiS i Kaczyński są tacy podli to wytłumaczcie mi ten fenomen, jakim cudem maja tak wysokie poparcie.

Ani fenomen ani wysokie. Wystarczy sobie sprawdzić historyczne wyniki. Premii za zwycięstwo w sondażach nie zobaczyli, a przecież w przeciwieństwie do poprzedników zrealizowali sztandarowe obietnice i nie muszą się użerać z koalicjantem.

Tak jak wspomniałem są problemy, których poprzednia władza nawet nie chciał rozwiązać i to jest efekt. Że taki Polak co tyra na życie pójdzie teraz zagłosować spowrotem na PO, za których rządów wprowadzono podatek śmieciowy, Podniesiono VAT i spaprano kodeks pracy na niekorzyść pracownika?

Jak się zorientuje że PiS żadnych jego problemów nie rozwiązał za to stworzył całkiem sporo nowych, to pójdzie. PiS miał faktycznie wielką i niepowtarzalną okazję jaką jest własny prezydent i bezwzględna większość w obu izbach, ale uparł się aby to zmarnować, z czego się uprzejmie cieszymy.

Zachód miał okazje powstawać po wojnie w obawie przed wciąż żywymi nastrojami faszystowskimi

Gdzie były te żywe nastroje faszystowskie po IIWŚ?

Ukryta Zawartość

Interesująca analiza i jednocześnie cholernie przygnębiająca, zakładając optymistycznie , że tylko część z tego co pisze LD będzie się potwierdzało w bieżących wydarzeniach, jesteśmy skazani na partię, która jest w stanie poświęcić absolutnie wszystko: nawet kraj i obywateli aby zachować władzę.

Wychodzimy z Unii? W porządku, jest kilka państw w Europie, które świetnie radzą sobie poza strukturami EU, trudno jednak ustawiać się w jednej linii ze Szwajcarią, Norwegią czy już wkrótce z Wielką Brytanią bo to są kraje z naszego punktu widzenia bardzo zamożne, my nie gramy w tej lidze, może kiedyś ale póki co trzeba się szykować na trudne czasy.

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

niedostrzeganie faktów

Jakież to fakty dostrzegłeś, geniuszu?

Interesująca analiza i jednocześnie cholernie przygnębiająca,

Zwracam uwagę że jest to analiza co PiS zamierza, a nie co się stanie.

Dla mnie lizanie dupy Niemcom tylko dla tego żeby ich pupilek tusk dostał kolejną kadencję na stołku jest nie normalne.

Takie właśnie trywialne i prostackie rozumienie polityki usiłuje ciemnemu ludowi narzucić pisiarstwo. Jak widać z niezłym skutkiem. Kiedyś był dziadek z werhmachtu, teraz to. Zapamiętaj sobie, nawet zapisz: Niemcy do realizacji swoich celów i politycznych i ekonomicznych w Unii wcale nie potrzebują Tuska. Dadzą sobie radę i z nim i bez niego. Tuska na funkcję szefa RE wysunął i promował Cameron po jawnie proniemieckim i profrancuskim V. Rompuy`u. Funkcja szefa RE choć prestiżowa to dla urzędującego premiera niemałego w końcu europejskiego państwa, żadna posada i konfitury. Władzy i wpływów w Polsce Tusk miał o wiele więcej niż ma w Brukseli. Może tobie to trudno zrozumieć, ale nawet i jego brukselskie zarobki to jest nic w stosunku do tego co mógłby zarobić i zarobi jeśli nie będzie kandydował na prezydenta w 2020, w sektorze prywatnym.

Narracja o Tusku na niemieckim pasku pojawiła się nie wczoraj czy przed samym 10 marca. Pojawiła się w momencie gdy stało się jasne, że pisiarstwo nie zdoła zablokować jego reelekcji.Tłumaczenie w ten sposób spektakularnej i żenującej wręcz klęski kaczorka w Brukseli może być skuteczne tylko w stosunku nie do ciemnego, ale najciemniejszego pisiarskiego luda. Dla nikogo więcej. Ani w Polsce, ani poza nią. Chcesz sobie w te pisiarskie brednie wierzyć - a wierz sobie, ale nawet nie próbuj tymi durnotami nas przekonywać. My nie jesteśmy ciemnym ludem co to kupi.

Mówię między innymi o tobie. Typowy narzekacz, który nie widzi przyczyn i skutków polskiej polityki. I tylko w kółko Kaczyński i Pis bee. Coś do tego doprowadziło mimo, że do ciebie to nie dociera. To forum audio wiec w większości są to pewnie osób zamożne żyjące w innym świecie niż przeciętny polak. Syty głodnego nie zrozumie. Dla mnie lizanie dupy Niemcom tylko dla tego żeby ich pupilek tusk dostał kolejną kadencję na stołku jest nie normalne. O to chodziło w unii?

Dość to głupie, ale świetnie wpisuje się w PiSowskie widzenie świata. Zawsze mam polewkę, gdy czytam te propagandowe schemaciki powtarzane bezmyślnie z przekonaniem, że mówi się coś mądrego i wyjątkowego.

Gdybyś nie zauważył to przypominam, że PiS rządzi już półtorej roku i udało mu się sporo rzeczy naprawdę konkretnie spieprzyć, a rzeczy które by poprawił nie widzę.

Jestem Europejczykiem.

Jak podaje portal wcj24.pl, w piątek rano w jednej z firm na terenie Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Mielcu pracownicy podjęli strajk. Szefowie firmy mieli grozić pracownikom dyscyplinarnymi zwolnieniami i zastąpieniem ich Ukraińcami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Ten wątek też masz zamiar zaśmiecać swoją anty ukraińską propagandą? Mało ci innych ruski trollu? I to jeszcze posługując się cytatami z jawnie nacjonalistycznego i ksenofobicznego portaliku? W sputniku o tym nie napisali? W biuletynie z centrali nie było?

Owszem wpis był na temat i porusza istotne problemy w UE.

UE to nie tylko dederowska Merkel, czy ćwierć komunista Olande, czy bezpłciowy w poglądach Tusk.

Mam wrażenie, że masz ciągoty mocno antydemokratyczne, jak to u Lewaków.

Co rząd PiSu ugrał w Brukseli?

Co Bruksela ugrała w Rządzie PiS.

To jet bardziej intrygujące i prawidłowo postawione pytanie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeśli przyjąć, że kot to Europa to...czym jest polityka prowadzona przez struktury UE?

Kwestia ogona pozostaje otwarta.

To jest odwracanie biednego kota ogonem, któremu już się od tego w głowie kręci.

Ba, żeby to było takie zwykłe odwracanie to pół biedy. Odwracanie które obserwujemy jest takie jak w starym dowcipie o unieszkodliwianiu lwów gołymi rękami; prowokuje się się lwa by rycząc otworzył jak najszerzej paszczę, wtedy rękę wpycha się do paszczy jak najgłębiej, łapie za nasadę ogona od wewnątrz i gwałtownie ją wyciągając wywraca lawa na drugą stronę. Biedne te koty...

Rozumiem,

Nie rozumiesz.

się odcinasz

W żadnym wypadku, chociaż nikogo w rządzie nie ma z tych, na których głosowałem.

...ale jest też tak, że nie ma tych, na których nigdy po raz drugi bym nie zagłosował.

Teraz sobie układaj to jak chcesz.

prowokuje się się lwa by rycząc otworzył jak najszerzej paszczę, wtedy rękę wpycha się do paszczy jak najgłębiej,

łapie za nasadę ogona od wewnątrz i gwałtownie ją wyciągając wywraca lawa na drugą stronę. Biedne te koty...

Świetny opis działania obecnej "opozycji".

już był taki, co wrzeszczał, że nie oddamy nawet guzika. Pierwszy meldował się w Zaleszczykach. to samo zrobią wyznafcy jasnie oświeconego Pana.jak tylko zobaczą krasnoarmiejców.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.